FIV cu Dr. Dragos Albu 66

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crystyne spune:

EllaE ,iubita nu e vorba de durerea in sine mie mi-e frica sa nu nimeresc naibi altceva pe acolo eu stiu...dar voi merge la clinica prima oara si sper sa prind curaj...,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns QiaoBing spune:

crystyne dupa prima injectie ai sa vezi ca nu e mare lucru. e bine ca prima data sa iti arate cineva cum se face, sa vezi si sa simti pe pielea ta. acul e f scurt si il infigi intr-un pliu pe care il tii cu mana, nu ai ce sa nimeresti, doar vreun vas de sange eu stau si caut destul de mult si de fiecare data mi se pare ca am prea multe vase si ma moscai pana imi aleg locul potrivit. am facut si vanatai, am nimerit si locuri unde nu am simtit nimic, dar am supravietuit de fiecare data si, nu ca ma laud cu asa ceva, dar cred ca am batut suta de intepaturi

Mergi la inceput

Qiao de fiecare data esti o scumpa...sari in ajutorul tuturor cu sfaturi.

Mergi la inceput

stie cineva daca vreun medicament din tratamentul nostru de stimularea este compensat?

Mergi la inceput

Cu dosar, cu aprobari si doar daca te incadrezi in conditii ... La un moment dat a fost Diphereline, am avut reteta, dar pana m-am dus sa cumpar s-au schimbat listele si l-au scos si pe ala.

Doar Clexanul poti sa il iei cu 50%. ceri scrisoare medicala de la Vaduva si cu ea te duci la medicul de familie sa iti reteta compensata. Dup ace te gravidesti o sa ai 100%
le: si chiar si la Clexane, exista un plafon, parca la 300ron. ce depaseste palfonul platesti intreg. reteta o ai pt o luna, deci 3 cutii de 10 fiole. o cutie costa 144,56 * 3 = 433,68 compensat 50% ar fi 216.84 dar o sa platesti cam 283. nu garantez suma finala, dar ca idee sa stii. poate Liza, sau cine a cumparat recent sa zica.

Mergi la inceput

Qiao multumesc frumos ,ca de obicei o scumpa.M-am uitat ptin pe site-ul casei de asigurari si am vazut ca sunt aproape toate med.pe care eu ar trebui sa le iau compensate....nu inteleg de ce nu putem sa le cumparam compensate? bataie de joc ...sunt persoane care chiar nu-si permit pentru ca sunt foarte scumpe si daca mai ai si protocol lung ...sa te tii ...cel putin puregon 900 este cel mai scump ..

Mergi la inceput

hai sa iti explic.
Menopurul e pe lista C3 cu compensare 100% pt gravide si lauze, deci nu te incadrezi.
Diphereline e pe lista B cu 50%, dar mie anul trecut in oct mi-au zis de la farmacieca nu pot sa mi-l mai dea compensat. S-au irat si ele ca nu le lasa programul sa inregistreze reteta, au dat un tel sa verifice si tocmai se schimbase ceva. Nu am mai verificat anul asta, fiind cel mai ieftin din lista.
Puregonul (la fel si Gonalul) e pe lista B cu 50%, dar daca te uiti tot pe site CASMB o sa il gasesti la lista medicamentelor care necesita aprobarea comisiilor terapeutice. Se da numai in caz de infertilitate din cauza anovulatorie si la dosar iti trebuie:
Buletine de analiza care sustin datele din fisa de initiere;
• Histerosalpingografia va fi insotita de o dovada imagistica si / sau laparoscopia (la care se anexeaza o copie a protocolului operator) care sa indice prezenta uterului si cel putin a unei trompe permeabile. • Progesteronul va fi doat in ziua 21 pt cel putin un ciclu anterior. • Daca imunologia pr rubeola este negativa, pacienta se va vaccina cu 3 luni inaintea inceperii stimularii ovariene si va aduce o dovada in acest sens. • Buletinele de analiza hormonala pot avea o vechime de pana la 1 an cu exceptia solicitarilor pt FOLLITROPINUM ALFA, FOLLITROPINUM BETA si LUTROPINUM ALFA, caz in care vechimea maxima este de 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liza79 spune:

Crystyne, eu in timpul tratamentului le-am luat pe toate cu pret intreg , ca am fost asa bulversata de plimbari in toate directiile, ca nu mi-a mai ars sa umblu si cu alte dosare. Ulterior am aflat si eu ca puteam sa imi iau Clexane 50% redus, deh, nu mai conteaza. Pe la 7 saptamani, cand am fost la eco si s-a confirmat sarcina, am luat scrisoare medicala de la gineco si am dus-o la medicul de familie, care mi-a dat reteta pe 3 luni pt clexane si utrogestan. Numai ca utrogestanu nu mai incape, din cauza clexane-ului, deci am luat compensat doar clexane 0.4, si am dat pt 3 luni o diferenta de vreo 80 de lei. Nu stiu exact cum se calculeaza, se depaseste plafonul ala de 300 de lei, dar nu te pun sa platesti toata diferenta.

ambele MTHFR heterozigote, ambele PAI-1 heterozigote, trompe infundate, Graves-Basedow, FIV1 in iunie, 14+

Mergi la inceput

Qiao ok am inteles dar eu intrebam de curiozitate si nu din pricina banilor slava domnului eu i-mi permit ...dar nu este corect fata de cei ce nu-si permit,in alte tari ai dreptul la nu stiu cate fiv-uri gratis si la noi nici med.nu le poti lua macar compensate, asta ma deranjeaza cel mai mult, ''sistemul nostru bine pus la punct''bataie de joc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arabella34 spune:

Sara buna fete dragi!Anikka,felicitari,Liza,ce bine ca-i fetita,da,Qiao are dreptate cu ''compensarile'',adica nimic,eu mi-am luat deja tratamentul pt stimulare,mai am dipherelinul dar nu-i chiar o avere.....ma omoara in schimb raspunsul de la minister pt dosar,s-a trimis pe 30iulie si pana acum nici un raspuns.....voi fetelor ati mai aflat ceva?
Am fost ocupata cu licenta la UMF,din fericire,am trecut cu bine
doamne curajoase!
Arabella,36 ani,aspiranta la mami de 2prin FIV 2

Mergi la inceput