Fluturasi si floricele de Mai-Iunie 2012 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Neatza mamici de pui mici!
Alina, eu ca sa nu-l irit la ochisor am schimbat tehnica, intai ii pui ser fiziologic si il las un pic sa inmoaie secretiile intarite si apoi il sterg pentru ca aici nu gasesc servetele umede pt ochi.
Anitta i-as face si eu masaj cand suge, dar suptul la noi e ca o lupta de cateva saptamani, noroc ca m-a luminat Onutza si Doamne ajuta sa o scot la capat ca nu mai stiam ce sa-i fac. Iulia ce mai face?
Fetelor aici s-a facut f frig, 15 grade ziua, ieri l-am plimbat ziua pe bebe si o ora seara sa se invete, dar azi imi pare un pic fornait. S-a dus vara.
Am vorbit si cu pediatra lui astazi si luni la 3 mergem la controlul de 3 luni si la a doua tura de vaccinare de la 12 saptamani.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Albinuta, ai facut serbet, ce dor imi e sa mananc un serbet asa cum facea bunica! Am facut si eu dulceata de zmeura acum vreo luna (dar a iesit cam gem, ca Iulia a fost tare plngacioasa in ziua aia si am curatat tare greu zmeura, a lasat multa zeama si s-au cam zdrobit fructele), de afine nu. mi-ar fi placut mult sa am si cateva borcanele de dulceata de fragi, dar am ratat momentul.
Eu inca n-am pus-o pe Iulia in partea sport a caruciorului, mi se pare prea micuta la 3 luni si o sapt, dar abia astept sa scap de tanc . Noi avem Stokke.
Alina, Lucas al Virginiei e o bomboana de copil, cuminte foc. Iulia nu cred ca a avut vreodata momente de liniste si calm ca ale lui LC, v-am zis ca e ca o caracatita, parca ar bea intr-una cafea.
Tobradex contine dexametazona in plus fata de tobrex. Eu i-am pus in ochi Nettacin. Intr-adevar, can ii puneam era mult mai bine, dar daca nu ii p[uneam secretia revenea. Tot masajul de care va ziceam a vindecat-o. Cred ca a fost obstructie a canalului lacrimal pe care am rezolvat-o mecanic, impingand secretia spre dopul ala sau ce-o fi fost inspre fosa nazala.
Ma apuc de treaba, ca am reusit sa o adorm in timp ce va scriam. caracatita si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

Neatza intarziata!.Dau ceai!
Cafeaua am servit-o la 8 dimi cu niste prietene la o cafenea in oras.Si le-am servit si invitatiile la cumatrie.S-au minunat si ele de car de cumintel a stat LC...n-a comentat nik.
Si noi ne pregatim zilele astea sa scapam de landou si sa trecem la sport.N-avem nici o graba...bebe si asa a fost mai puturos cu tinutul capului,presupun ca fel va fi si cu statul in fundulet si cu mersul.
ANITTO,ce gospodina esti!Ma bucur ca-s bine copiii.Si noi tot pe o diversificare mixta vom merge.Zilele astea a gustat bebe sucul de mar si pe cel de morcov.La inceput a fost contrariat,apoi a inceput sa plescaie.In curand tre sa ma pun serios pe treaba.Aseara am incercat sa-l culc in patul lui...a stat el cumintel,cat a stat dar cand a vazut ca se ingroasa treaba a inceput sa urle ca-n gura de sarpe.Deocamdata n-am disponibilitatile necesare pt a insista pe tema asta.Asa ca l-am cules dintre spini si ne-am iubit frumos in patul adultilor.Oedip o sa faca ravagii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta si eu simt ca la ochiul cu beleaua e mai mare gamalia aia, de asta ma gandesc ca e infundat canalul si nu e infectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Fetelor de la cate luni ar trebui ca bebe sa loveasca constient jucariile si apoi de la cat sa le apuce cu manuta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anitta_O spune:

Elena, scuze, nu cred ca am fost pe faza, ce te-a sfatuit Onutza? Si Iulia are momente de 'tranta' cu tzatza, in special pe seara. O hranesc atunci in picioare, leganand-o in acelasi timp si plimbandu-ma prin casa. Alceva nu-mi trece prin cap ce as putea face pt ea. Are momente in care isi intrerupe suptul si incepe sa planga tare-tare, apoi se opreste ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat si isi reia suptul. Dar are si momente in care se opreste doar ca sa imi zambeasca stirb si sa imi gangureasca luminos. La intrebarea despre apucat jucarii nu pot sa-ti raspund, Iulia inca nu apuca. Se chinuie, are o tentativa de intindere a mainilor dupa obiecte, insa pumnul il tine strans. In schimb, daca reusesc si ii pun eu ceva in mana, duce la gura.
Virgi, deci v-ati apucat de diversificare? sa va fie cat mai usor, iar Lucas sa pape cu placere!
Elenutzo, gandeste-te ca in curand vor fi 10 grade, apoi 0, apoi, -5, -10. Eu pana la -10 grade o s-o scot afara, daca scade mai jos, o sa sarim probabil peste plimbareala in ziua aia.
Voi cumparati miere? cu ce pret? Eu am gasit cu 20 de lei pe kg, nu o fi cam mult?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

ELENA,Lucas al nostru acum la 4 luni jumate intinde manutele dupa o jucarie sau o fatza cunoscuta ,le tine ferm,si cu mai putina precizie nimereste si gura...dar directia e precisa.Pumnii nu-i mai tine stransi,iar cand il tin vertical in brate se tine cu manutele de gatul meu.Imi vine sa-l mananc..Si la fel cand ne jucam si-l pup pe burtica isi infige degetele in parul meu si rade de se prapadeste.Si uite asa se rareste peruca mea.
ANITTA,da usurel ,cu pasi timizi incepem si diversificarea,ca sa-mi tin mintea ocupata,sa nu ma apuce dorul alaptarii.
Pediatra ne-a recomandat la masa de ora 10 sucul de fructe,care spre 6 luni va deveni pure-ul de fructe,iar la masa de la ora 16,supa de legume,in care tot asa spre jumatate de an vom adauga si carnitza.Voi face ca de obicei un mix de sfaturi de pediatru,cu studiu personal asezonat cu putin instinct matern ,sperand ca vom gasi calea cea mai potrivita micului personaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena_gd spune:

Anitta eu ajunsesem cu bebe intr-un cerc vicios, adica el sugea 2-3 minute si incepea sa urle, sa scuipe tzatza si uite asa sugea si putin si tzatza nu mai facea asa mult lapte ca nu era stimulata. Onutza mi-a spus sa schimb pozitia de alaptare la culcat pt ca inghite aer mai putin si cand refuza tzatza sa il ridic sa scoata aerul. Am incercat si ieri si azi si e deja mult mai bine, sa speram ca tine figura in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onutza83 spune:

Hai fetele la iasiiiii ca trece concediu Virginiei si apoi iar o apuca tamblaua cu munca:))si ea cand se porneste apoi nu o mai opreste nimeni:)))
Anitta da ce as manca si eu bunatati de ale tale.Eu nu am facut nik da nici nu fac ca nu am timp si chiar daca as avea anul asta nu am chef si tot asa am luat "nu am"in brate.Sa stii ca si eu pe Tudor o buna bucata de vreme plimbat prin casa ca altfel nu vroia sa manance:))
Virgi da ai treaba nu gluma:)) Si pe mine pedatra m-a sfatuit cu diversificarea dar eu am sa incep cu legumele si fructele le bag numai cand o sa am o masa stabilita de legume ca poate asa o sa mai taca si asta din gura noaptea.s-a trezit pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgiL spune:

hi.hi,ONUTZA,ci simpatice sunteti...!sa vezi ce ne-om distra pe aici cu ”masa stabilita de legume” si ce-or sa ne intinda plozii pireuashele pe mobila ,pe haine si covoare.Maine-i sarbatoare,e ziua lu soacramea si poate aveti si voi sarbatoriti,da poate ne vedem duminik?

Mergi la inceput