Fluturasi dragalasi de mar-apr 2011 (17)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

vai Ally cat a crescut Edy..e un dulce ..e asa schimbat ..pare asa mare

yasmi ce plante ti-ai tras

mama Miki ce schimbata e si Andra..jur ca nu m-am prins al cu e albumul dupa poza de la coperta..abia cand l-am vazut pe Vlad m-am prin...ce au mai crescut si ei
tu arati enervant de bine

Diana ....o adevarata domnisoara...si ce plete ai mai Di!!!
am vazut si burtica lui mami

Andra cu mami 2 frumoase..ce nu mi-a placut poza cu tortul
Mary tu parca ai maio slabit..desi tot scrii ca te-i petrecut toata vara

pozele cu intalneala din neptun super tari..fetelor aratati asa de bine

luiza o dulcica...in poze ea mi se para ca pare bebelusa ..insa in realitate pare mult mai mar/matura..e o dragalasa..am avut ocazia /sau surpriza sa ma intalnesc cu ea si cu mami a ei la locul de joaca din moghioros..ele ne-au recunoscut..asa m-am bucurat...

Sara si tu ai crescut..dar tu esti ca noi..mai rarut cu pozele

Daria o dulcica si o gasunica..mie cel putin asa mi se pare din poze..Irina lasa fata-n pace nu o mai stresa cu analize...doamne ce bine arta..i-as musca bulanasele alea
tu o schiloada....se vede ca te pune soacra la treaba
am vazut-o si pe teutza care are casuta si piscina...o ca ce mult te-i schimbat si tu..ma apuca asta inseamna ca imbatranesc eu

gata relaxul meu..vroiam sa ajung si la pozele alinei..dar anna e la mine-n bratesi deja vrea sa treaca la butone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki1979 spune:

neata

n-am mai intrat din lipsa de timp, e haos la servici..
noi ne-am intors duminica de la munte..toti bolnavi, cu tuse de ma doare pieptul si am facut febra musculara de la atata tusit..si copii tusesc rau, doar vlad e pe trecute ca el a fost si primul care a inceput..si partea proasta e ca se declanseaza mai mult noaptea, deci va dati seama ce nopti avem..

aa, strumph, ca mi-am adus aminte acum..sa stii ca si la noi noptile arata ca la tine ,doar ca n-am mai spus pe aici..ba poate chiar mai rau, am nopti cand inchid okii doar 2-3 ore si plec la servici..a avut perioade cand se trezea la 2-3 noaptea si nu se mai culca dect la 7 dimineata..acum vad ca plange abia pe la 4-5 si o iau langa mine, uneori mai doarme alteori nu..eu astept sa treaca perioada asta, am luat-o ca atare si ma gandesc ca vor veni zile mai bune, ca e doar o perioada trecatoare..

la munte nu prea am profitat de plimbari ca am stat pe drumuri intre sinaia si brasov..la spital bineintels andra mi-a facut febra chiar din a doua zi si dai analize peste analize, tratamente ..ca sa obtin ieri cea mai importanta analiza-urocultura care a iesit buna! nu mai inteleg nimic, cert e ca iar i-am dat antibiotic degeaba..

vlad..grea acomodarea la gradi, maraie..seara trist..eu ajung f f tarziu si n-am timp de ei a cazut si el la maicamea si s-a lovit rau la un dinte din fata care s-a deplasat..parca v-am mai spus asta..eee, acum s-a colorat spre inchis dintele respectiv..oare mai am ce sa-i fac ? o albire ceva ? glumesc..dar imi vine sa mor de ciuda

si acum repede sa va cer sfatul intr-o problema..sunt intoarsa pe dos si nu stiu cum sa procedez..
luni dimineta l-am dus la gradi, am intrat cu el in sala ( livingul de jos ), asa procedez de obicei, nu-l las la usa cum fac ceilalti parinti, intru cu el si stau 2-3-5 min, luam o jucarie sau ne acomodam putin dupa care ma pupa si plec..ee, ajungem si in mijloc se jucau cu un puzzle de lemn 3 baietei, stateau jos in cerc..nu s-au auzit tipete, batai, erau chiar calmi si linistiti..in secunda urmatoare, vine una din cele 2 ingrjitoare si il ia pe baietelul mai mare de ureche si il trage in sus rasucindu-i urechea si tipa la el isterica " n-ai inteles ca trebuie sa ma asculti ? aici nu suntem acasa..te bat pana faci pe tine de frica" .."n-ai inteles ca trebuie sa ma respecti ?" eu am ramas blocata, vlad al meu a incremenit si parea f timorat..
am inghitit in sec si am plecat..
am bocit luni ca n-am alternativa unde sa-l duc in alta parte..
din toata povestea, am inteles ca de fapt baietelul respectiv era chiar baietelul ei..dar asta nu are nici o importanta, putea fi oricine..si poate sa-l afecteze chiar si daca doar vede astfel de lucruri..

de luni eu n-am mai ajuns la gradi ca am tot stat pe la servici, l-a luat doar tacsu'
iar acum nu stiu ce sa fac..nu pot sa-l mut ca n-am unde..plus ca l-as bulversa de tot sa-l mut iar..
ma mananca sa ma duc sa discut cu educatoarea, adica sefa..era si ea de fata cand a avut loc intamplarea..numai ca mi-e teama ca o sa-mi zica iati-l femeie de aici si eu n-am ce sa fac cu el..
aa, am uitat sa precizez ca ele sunt cam prietene..paote rude..nu stiu, dar sunt niste relatii mai stranse acolo..intre ele si intre copilasii lor..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicitas spune:

Buna fetele!
Venim cu vesti de la echo. Suntem bine sanatosi tun, avem de toate caput , membre, coloana, 5.8 cm lungime si cu o saptamana mai mult la ecograf( asa era si Miriam intotdeauna), dar s-a nascut la termenul dupa menstruatie, este si bebe asta un lungan ca si sora-sa.Nu s-a vazut inca nimik despre sex.
Madutza multumim de felicitari, chiar sunt foarte multumita cu cresa pana acum. Nu imi vine sa cred ca am 4 ore libere pentru facut treaba fara codita din urma. Pupam bubita lui Cata sa treaca si continua cu arnica este foarte buna.
Miki putere si rabdare cu piticii!
Ce tare e Anastasia Roxy. Curioasa si harnicuta.Asa face si Miriam, inventar in fiecare zi. Iti vine sa le papi.
Deea ce frumos ca is acuma doua surioare si se iubesc mult.Conteaza ca ai un fratior/surioara. Si eu ma bucur ca vine bebe2 .Orice varianta este ok :mie imi plac fetitele de numa si mi-as mai dori o fetita,plus ca am o gramada de haine de fetite si daca e baiat stiu ca tati o sa fie foarte fericit. Sanatate sa fie!
Deea ai grija la colesterol ca nu e de gluma, mai ales in timp.
Va pup ma duc dupa piticot!

Mamica fericita de Miriam 01.03.2011
11 saptamani+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Somleac spune:

Salut fetelor,

nu am citit din urma decat ultima pagina. Imi cer inca o data scuze ca intru asa de rar. Pur si simplu sunt covarsita de treburi si probleme. Insa va mai citesc cand apuc ( de regula la semafor si la vreun blocaj in trafic) si ma gandesc des la voi si fluturasii vostrii.

Miki parerea mea este sa o lasi balta. Alta data cand se mai intampla asa ceva discuta cu Vlad, explica-i ca nu-i frumos ce a facut doamna aia, atrage-i atentia sa-ti spuna daca vreun adult se poarta asa cu el, indiferent cine ar fi adultul ala. Insa nu are rost sa discuti nici cu educatoarele si nici sa schimbi gradinita. Astfel de oameni exista peste tot si nu-i vei putea feri pe copii tai la nesfarsit de relele din lumea asta. Pana la urma ei vor trebui sa-si dezvolte propriul sistem de aparare si sa traga invataturi folositoare si din ceea ce vad rau in jurul lor. de ex sa se bucure ca nu are o mama ca si copilul din exemplul tau.

Sper sa mai am timp azi sa intru.

Moni(Monica70) are nevoie de noi! Haideti sa-i fim alaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deea99 spune:

Felicitari Felicitas Pentru noua burticuta!!!!nu stiu daca te-am felicitat pana acum
felicitari si pt echo si bebe sa fie ce vrea DD ,dar fetita sa iasa
si eu cred ca fetita-fetitasau baiat-baiat e mai unita legatura-n timp decat pereche....acum fetele cu pereche nu ma ciufuliti..dar asa am obs eu pe la cunostinte..bine ca asta depinde si de educatia si de mediul in care se dezvolta ..sunt mai multi factori care ne influenteaza-n viata legatura cu familia....si nu-i o regula..un ex. negativ ar fi chiar barbatamiu cu fratisu....nu zic ca nu ar sari in foc , sa zic asa unul sa-l salveze pe celalalt, la o adica ...insa ei nu se suna zilnic ....nu stiu unul de altul legat de sanatate sau alte chestii..ei cand vb,vb stric de bisnisurile facute la comun si de bani....uneori vb asa de scurt ca-l si intreb pe barbatamiu ce aveti mai, iar sunti cu opinii diferite? ( adica certati)

Miki nasoala situatia....desi nu prea intervin in astfel de cazuri eu cred ca as fi intrebat-o ce are cu acel copil..mai ales ca nu as fi stiut ca-i al ei...doamne..cred pe moment ai cezul ca-i de la gradi...doamne ce cretina dar nu se face asa ceva de fata cu alti copii..eu zic sa pov la sedinta si sa ia masuri..daca e asa nervoasa cu al ei,nu vreau sa imi imaginez ce poate face cu ceilalti..am vazut si eu o astfel de crizata-n parc, intr-o seara, doamne daca nu si-a batut copilul de 10 ori..la un momentdat rupsese o joarda intr-o salcile si dai peste maini...a sarit o mamica si ia zis si vai ce s-a mai ciufutzit....noi celalalte ne uitam cu mila la acel copil..dar cum sa intervenim ca ea urla ca iti dau eu educatie ,sa nu mai iei jucariile copiilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Hello, mamici!!!


Long time, no see...

Chiar mi-ati lipsit...

Noi am fost 2 saptamani la mare si una la munte, cu peripetii, desigur: inainte cu vreo 5 zile sa plecam la mare mi-a facut L traheobronsita acuta, numai ce iesisem din spital de 2 saptamani; i-am facut aerosoli intensiv cu adrenalina si acetilcisteina si flixotide ca oricum sejurul era platit, s-a ameliorat oarecum si am plecat ca oricum beneficiam de pe urma asta (ce-i drept cu aerosolii marini i-au trecut si tusea si mucii); in a doua saptamana a facut enterocolita acuta cu voma, diaree si toate cele, macar n-a avut febra, dar n-a mancat nimic decat banane si tzitzi si a slabit cred ca vreun kil , a luat apoi si tati virusul, doar eu am scapat La munte ne-am relaxat si noi cu adevarat, nu mai era nimeni bolnav


Cand am ajuns acasa si m-am apucat si eu sa desfac valize pitica mea, care nu sta locului nicio secunda si se catara peste tot ca o maimuta, s-a urcat pe fotoliu si a tras de o boxa agatata intr-un cui si a reusit sa-si sparga capul Am mers repede la urgenta sa o sutureze si acum avem 3 copci puse si mergem luni sa scoatem firele...

In rest toate bune si frumoase.


S-a trezit, revin mai pe seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ailed_dota spune:

Felicitas, sa fie bebe sanatos si fericit! Ma gandeam azi la tine ce te-a speriat toanata aia de dr cu nestiinta ei la eco
Deea, ai revenit in forta mami, imi pare tare bine
Somleac, ma gandeam azi la tine cand simteam ca ma sfarsesc... daca tu poti tb sa pot si eu
Miki, eu zic ca sfatul lui somleac e f bun, sanatate pt toti!pe la Radu-voda ai mai fost? Poate iti faci timp
Sa ma laud si eu, azi am facut curat, calcat.. etc si printre ele am facut orez cu lapte....Pe care Andra l-a vazut cand mestecam in el cu ea in brate.... si la un moment dat, cand era gata orezul, tocmai ce ma duceam sa inchid focul, Andra mea se postase langa aragaz cu un castronel de al ei in mana si maraia uitandu-se in sus.... a papat singura, bine eu doar ii tineam mana pe pozitie sa nu dea pe jos, tot castronelul ei...
yasmy, ce faci?
roxy, cum a fost in parc?
Strumph, sa stii ca si Andra are acelasi program de ca si sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns yvyana spune:

Alarma falsa!

Scriu pe fuga pentru ca nu pot sa fac nimic cand e treaza! Mai ales acum de cand si-a spart capul stau cu ochii mereu pe ea! Parca am baiat nu fetita : se joaca numai cu masinute, alearga non stop, la ea nu exista mersul normal, si pe loc daca sta topaie

Vad ca vorbiti despre olita, noi nu am avut succes la capitolul asta, nu sta nicio secunda pe ea, si chiar daca prind momentul si o dezbrac si o pun pe ea exact cand se screme nu vrea sa faca acolo, urla si fuge cu kk taras si mi l-a imprastiat odata prin toata casa Deci am abandonat...

Cu vorbitul spune multe, dar pe limba ei, clar spune doar "mama", "tati", "apa", "papa", "paa", "nana"=nani, "ata-ata"=utza-utza, "data"=gata, "anana"=banana, "cecei"=cercei, "aja"=plaja si "vaiu"=valul (i-a placut maxim la mare si mereu cerea in apa), mai spune ea cateva cuvinte, dar nu ne-am prins inca ce inseamna (mai nou tot zice "baiii" si "vava" ).

Inca papa tzitzi si am inceput usor-usor intarcarea: dimineata ii dau lapte in canuta si o alaptez doar la nani, la pranz si seara.

Despre litoralul romanesc am aceeasi parere ca Miki: va trece mult timp pana voi putea sa iau in considerare aceasta optiune, desi daca eram pe meleaguri straine si pateam cu ea ce-am patit cu enterocolita nu stiu ce faceam

Acum despre crizele de nervi: la noi sunt dese si dramatice, cu tavalit pe jos, dat cu capul de asfalt/gresie si dat palme peste ochi si tras de par, mai nou ne da noua palme peste ochi si ne trage de par si asta chiar ma deranjeaza; totul porneste din nimic, daca vrea jucaria altui copilas in parc si el nu i-o da sau daca trebuie sa dam inapoi o jucarie imprumutata, daca o dau jos de pe unde se catara si lista poate continua... eu nu fac nimic special, o las sa se desfasoare, desi zilele astea m-a terminat psihic pentru ca doctorita ne-a interzis sa se mai loveasca la cap si ea parca mai multe crize a facut eu incerc sa o iau de jos sa nu se mai loveasca si se zbate, imi da pumni si picioare, iar acasa pur si simplu am pus-o in patut ca e safe si macar nu se mai loveste la cap.


Cam atat despre noi, mamicile !

Am pus si cateva poze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca05 spune:

Hello!
Hai ca v-am scris ieri de analizele dariei si apoi am disparut in ceata! Incerc sa nu ma stresez cu analiza, ca nu am ce face pana pe 17 cand ne ducem la dr.

Da, Andreea, la Medlife am facut analizele. Nici nu atiu in care sa mai am incredere. In spitalele de la stat nu, particulare nu :(
Nici macar nu castiga nimic daca ne pune sa repetam analizele. Ca Daria este abonata si in afara de 60lei/luna, nu platesc nimic.
Doar ca nu stiu daca as mai fi la fel de curajoasa la o alta recoltare de sange :(

A venit la noi stabunica si va sta toata saptamana. Sa vedeti rasfat culinar: gogosi, placinte, clatite, ce ne doreste sufletelul (nu si trupul :))
Apoi a venit finuta Irina si cu verisoara ei Miruna. Miruna are 8 luni si m-a facut foarte invidioasa pe felul in care mananca. Aseara a mancat 2 iaurturi cat a stat la noi. Deschidea gurita mare si frumos. Vocifera daca mami nu se grabea cu lingurita :)

Finuta mea are 4 ani. Se duce la gradinita, dar este foarte ursuza (sau nu stou cum sa spun) cu alti copii. E normal asa, oare?
Daria se duce la ea, o ia de mana, o pupa, iar Irina o impinge si-i spune sa plece ca ea e mare si nu se joaca cu copii mici. Nu vrea nicioadata sa-i dea din jucariile ei si Dariei, nu vrea sa-i dea din ce mananca ea. Ii arata si apoi ascunde. Va dati seama ce circ iese!
In sufletul meu ma supar pe ea, ca imi face copilul sa planga, dar pana la urma, are doar 4 ani, e un copil.
Tot zic ca o sa citesc cartea de la Madutza (totul se intampla pana la 6 ani), dar nu am reusit! ( in schimb am reusit sa fac 2 cacofonii in fraza asta )

Roxy, m-a anuntat viteazul de sotul meu imediat cum a auzit de cutremurul din Bali :) I-am spus ca sunt doar 1 data /luna, deci luna asta am scapat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Buna fetelor!
Eu incerc sa imi adorm fata A mancat, a adormit de 2 ori in brate si cum o pun jos, cum deschide ochii . o fi de la tiramisu pe care l-am mancat azi?
Acum iar a adormit in brate...

Am reusit sa o pun in scoica si inca are ochii inchisi .

Apropo de ce vorbiti voi. Si Luca al meu ma supara cand se vede cu alti copii. Indiferent cat de mare e gramada de jucarii, el o vrea exact pe cea cu care se joaca altul . Degeaba ii spun si eu si taica-sau, ba chiar il mai si certam, ii dam alte jucarii in loc... nu intelege. Trage de copil sa ii ia jucaria... Sper sa reusim sa-l dezvatam! Are acasa jucarii cu care nu se joaca 2 saptamani. Daca vine un copil pe la el si ia una din ele, imediat e gramada pe copil sa o ia el sa se joace .

Miki, eu zic sa nu spui nimic deocamdata la gradinita, dar poate vreodata, daca se iveste ocazia in vreo discutie cu educatoarea ii spui tu cumva... E aiurea situatia. Si lui Vlad trebuie sa ii explici cumva, dar nu prea stiu cum, ca sa nu inteleaga gresit. Poate sa-i spui ca doamna e obosita ca sta cu multi copii la gradi si se supara mai repede...hm, nu stiu, e delicat.

Irinuca, asa e, nu poti sa te superi pe finuta ta de 4 anisori, dar pe parinti, da. Ei ar trebui sa isi dea seama ca ceva nu e in regula. Ei nu vad fazele astea?

Yvyana, apropo si de ce ziceai tu, daca pateai faza cu enterocolita si erai in afara tarii... e bine sa avem medicamente la noi... Noi inca nu am plecat, dar si la tara cand mergem pentru o zi, eu am o punga cu chestii pe care le iau: nurofen, tinctura de iod, comprese sterile, pansamente cu leucoplast, ceai de menta si smecta. Astea asa pt ce s-ar putea intampla intr-o zi la tara unde nu am farmacia aproape. Sunt puse intr-o punga si doar o iau si o bag la bagaj. Sunt cam paranoia de cand tot cu o enterocolita.

Delia, felicitari Andrei pt cum a papat. Sa-i spui ca Luca emandru de ea!

Deea, ce povestesti si tu de mamica aceea din parc . Nici eu nu suport sa vad asa ceva. Cred ca o faceam cu ou si cu otet!
Eu cred ca nu sunt sanatoase... cat sa te enervezi ca sa faci asa ceva copilului tau? Nu pot sa-mi imaginez...

Felicitas, bravo pentru vestile bune!

Fetelor care ati alaptat: faptul ca eu sunt constipata are vreo legatura cu faptul ca si pitica e constipata? Nu face kk deloc. Cate 2 zile, am lasat-o si 3... Pediatrul mi-a zis sa-i pun supozitor cu glicerina, dar parca n-as vrea sa abuzez, sa nu ii dea dependenta, ma gandesc. Eu sunt constipata pt ca nu am mai mancat deloc fructe, doar compot. Si eu mancam muuuulte fructe. Ce sa fac, sa incerc sa mai mananc eu cate un fruct ceva? Poate daca ma reglez eu, se regleaza si ea? Sau mai bine sa ii iau un sirop ceva... Astept sa mergem la controlul de 2 luni si sa vad ce mai zice si pediatrul...

Va pup, ma duc sa-i pregatesc mancarea lui Luca. E timpul sa se trezeasca.
Puup!

Mami de muschetar Luca (12.04.2011) si printesa (18.07.2012) Ilinca Maria
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

Mergi la inceput