FIV la Clinica Promed System(3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris8 spune:

Buna fetelor,

rose iti raspund eu la intrebari pt ca am trecut prin asta. Deci, nu ai de ce sa te temi, tratamentul de stimulare nu e dureros, doar daca vei face injectii cu Pergoveris ustura putin cand faci injectia dar trece repede (Pergorverisul insa este un tratament de ultima generatie si da rezultate f bune de obicei). Dar sa fim seriosi, o intepatura cu putina usturime 5 minute e nimica toata, eu le-am facut cu zambetul pe buze gandindu-ma ca asta ma ajuta sa devin mamica. In rest, eu nu am avut absolut niciun simptom de la tratament. Pot aparea insa ca efecte secundare (insa mai rar) ceva greturi, ameteli...gen ca simptomele de sarcina, pt ca si simptomele de sarcina sunt date tot de cantitatea mare de hormoni produsa de organism atunci cand apare bebe.
Si eu am facut tot cu dna dr Predoi si am reusit la primul fiv iar sarcina decurge bine (am 14 saptamani) ,am transferat 2 embrioni dar s-a prins unul singur, insa e un luptator ca mami a crescut bine si toate testele au iesit ok pana acum, Doamne ajuta in continuare.
Stati linistite fetelor, mie mi s-a parut mai usor decat ma asteptam, mai greu e psihic...mai ales perioada de asteptare de dupa embriotransfer pana la test. Ideea este sa porniti cu mult optimism la drumul asta si sa va rugati la Dumnezeu sa va trimita minunea mult asteptata, daca cititi la topicul din urma, eu in luna in care am facut fiv, cand a venit menstra am scris aici: Declar azi prima zi a lunii in care voi ramane insarcinata si din fericire asa a fost.
Va doresc din tot sufletul sa fie cu reusita si daca aveti intrebari, va ajut cu cea mai mare placere.

va pup pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cris8 felicitari

te asteptam sa ne povestesti toata experienta ta la rezultatele reusite fiv .

te pup si ma bucur pentru tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris8 spune:

Gabriela multumesc mult. Adevarul este ca dupa aproape 6 ani de incercari, parca nici acum cand l-am si vazut la ecografie pe bebe, mie tot nu imi vine sa cred ca am reusit, mai ales ca eu nu am avut si nu am absolut niciun simptom de sarcina. Uneori tot cred ca visez...

Pai detaliile FIV-ului meu norocos sunt:
am facut stimulare 10 zile cu Pergoveris 150UI si GonalF 75UI (eu am AMH 1, deci cam mic, si de aceea am mers pe doza mai maricica de stimulare).
Dupa cele 10 zile la ecografie se vedeau vreo 9 foliculi maricei, asa ca seara am facut injectia cu Pregnyl 10000 UI, apoi la 36 de ore am avut punctia ovocitara unde mi s-au extras 8 ovocite. La punnctie nu a fost greu deloc, e cu anestezie generala, si cand m-am trezit am avut doar usoare dureri de burta ca la menstruatie, insa intr-o ora am plecat acasa. Am facut FIV cu ICSI, deoarece la noi a fost vorba de infertilitate masculina - spermograma slaba. Din cele 8 ovocite doar 6 au fost mature, si s-au obtinut prin ICSI in final 5 embrioni (initial le-au fertilizat pe toate dar unul s-a oprit din dezvoltare repede).
Am transferat 2 embrioni de ziua 2 calitatea I, si mai avem congelati 3 embrioni de ziua 2 - 2 calit I si 1 calit I spre II.
Eu practic nu aveam nicio problema, doar sotul a avut din pacate...eu aveam ovulatie ok, uter si endometru bun, trompe permeabile, ciclu ceas la 28 de zile. Acum ma rog la Dumnezeu sa fie bine bebe, sa creasca mare si sa il nasc sanatos/a. Am fost ff ingrijorata in primul trimestru ca am tot auzit de sarcini oprite in evolutie, acum ca am intrat in trimestrul II mai m-am linistit, dar sincer linistita voi fi doar cand imi voi tine copilasul in brate.

De FIV nu stiu ce sa va mai scriu...daca mai vreti sa stiti ceva intrebati-ma si va raspund cat pot de repede.
va pup si Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

povesti ca a ta ne da speranta .

nu ai mai avut nici o sarcina pana acum ? adica nu ai ramas insarcinata niciodata ? ce spermograma avea sotul ? multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris8 spune:

Da, stiu ca va da speranta...tocmai de aceea v-am scris...si eu inainte de fiv cautam cu disperare finaluri fericite, ma ajutau mult..

Nu, nu am ramas niciodata insarcinata in 6 ani de cand incercam. Am facut si 2 IA, tot cu dna dr la Promed, nereusite din pacate, care m-au afectat mult la momentul ala, cel putin a doua IA esuata m-a daramat psihic, dar cand mi-am revenit am mers mai departe.
Sotul avea astenoteratospermie. Teoretic nu era extrem de grav dar practic a fost...dna dr embriolog a hotarat la fertilizare ca e mai bine sa facem ICSI deci probleme au existat. In mare, avem cam 25mil spermatozoizi/ml, volum 1,8 ml, mobilitate la inceput a fost reaaa (Tip A 0%, tip B 20%) dar s-a imbunatatit mult cu spermotrend, am ajuns la mobilitate A+B 65 % dar tot degeaba, si forme normale cam 22%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

uau , 25 de mil / ml ?!?!? noi aveam anul trecu 27 sp toti cu defecte de cap , gat , coada . si speram . tu ai fost perfecta pentru isci si a si iesit . eu am anovulatie , o trompa infundata , mentra la 60-90 zile . deci , speram inca .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns engi1975 spune:

Buna fetelor,
Am depus dosarul si sper sa fie bine.
trebuie sa fac niste analize pt trombofilie, acelea care sunt pe fisa cu analizele obligatorii pe care am primit-o de la clinica.
Voi unde le-ati facut?
Eu vreau sa merg maine sau poimane la dr.Uscatescu si vreau sa stiu daca a fost cineva la dansa si cum se procedeaza.Am adev.de salariu si trimitere de la med.de familie. Mai departe am nevoie de ajutor din partea voastra.
Ce analize se fac la dr. Uscatescu?
Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roseroze_86 spune:

Cris, multumesc mult pt detalii. Iti doresc din tot sufletul sarcina usoara si sa fiti sanatosi. Asta ma incurajeaza si pe mine f mult, sunt sigura ca ideea ca fac toate astea pt ingerashul meu mult dorit ma va ajuta sa trec cu bine peste toate. Si la noi tot infertilitatea masculina e pb. Eu am 26 ani, dna dr spune ca sunt ok din analizele uzuale cu care m-am dus la dansa( pap, secretie, cultura col analize de sange). Acum suntem in curs cu analizele recomandate pt FIV. La noi insa temerea cea mare este punctia testiculara (da, din pacate tre sa ne confruntam cu asta" datorita" medicilor "extraordinari" pe care ii avem in tara). Va pup pe toate si Dumnezeu sa ne fie alaturi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

buna engi

sa fie cu succes si intr-un ceas bun . atunci cand vei ajunge la dr uscatescu o sa te trimita acolo unde trebuie . eu personal sunt fosrte curioasa cum vor decurge lucrurile pentru ca si eu trebuie sa merg dupa tine . te-ai programat la privat sau la spital ?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nelay_star spune:

Engi, succes !!!
Roseroze, succes si tie. Care este problema la voi?
Cris, sarcina usoara si la termen iti doresc !
Gabriela, ce ai mai facut?

Mergi la inceput