M-am hotarat.........adoptie(82)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Claudia, gandind "la rece" problema si eu zic ca si celelalte: afla denumirea exacta a diagnosticului (ei ar trebui sa aibe la dosar inclusiv tratamentul prescris pentru respectivul diagnostic), incearca sa afli de cine si dupa cate evaluari aproximativ s-a pus diagnosticul, apoi inarmata cu informatiile mergi si cere sfatul unui psihiatru/psiholog. Tot la rece as zice sa mergi intai sa vezi copilul, sa stii pentru ce te zbati. La cald insa, daca e sa iti placa copilul decizia de a-l adopta va fi luata inainte de a afla toate raspunsurile, daca e sa nu iti placa vei cauta in informatiile gasite "motive rationale" pentru a nu merge mai departe.
Nu sunt specialist, dar stiu ca pentru a pune un diagnostic corect a unei boli psihice este necesar ca un bun specialist sa evalueze temeinic starea respectivului om si bazat pe mai multi indicatori. Ma cam indoiesc ca o persoana fara posibilitati sau/si fara educatie (din moment ce a ajuns sa isi dea copilul spre adooptie) a avut sansa de a fi evaluata corespunzator.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

am gasit intamplator un articol: http://www.evz.ro/detalii/stiri/44-de-bebelui-abandonai-de-prini-1005093.html

iata, 44 de bebelusi
am asa o mare curiozitate cam cat le ia sa faca actele pentru copiii astia si cati din ei vor fi adoptati
repede
acum
caci altfel se vor pierde in sistem
si noi pe de alta parte asteptam cu anii...
ei, copiii asteapta... noi parintii asteptam...
de ce atata birocratie? de ce?

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Claudia, nu ai spus ce varsta are fetita ?
De multe ori, si multora ni s-a intamplat, ca ai nostri copii sa aiba diagnostice de tot felul. De la paralizie la parapareza si retard...de tot felul, pentru ca atunci cand ne-am vazut copiii, acestia sa fie bine si chiar foarte bine. Mergi si vezi cu ochii tai despre ce este vorba.
In multe cazuri copiilor li se 'arunca' in carca diagnostice pentru a se justifica ramanerea in asistenta maternala.
Pana sa iei decizia, ii poti face niste investigatii, ai dreptul, poti sa ceri asta si sunt obligati sa-ti acorde tot sprijinul sa afli tot ce poti sa afli in acest moment, despre copil.

Nu renunta pana nu vezi cu ochii tai !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SakiMir spune:

Claudia, sunt de acord cu Mariaa, dute sa vezi fetita si cere sa ii faci tu ivestigatii; sau exista un termen limita in care trebuie sa spui daca doriti sau nu copilul?
multa bafta.
uncurand.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

Draga Claudia, noi suntem una din familiile care stiu ceea ce inseamna o fisa medicala pompoasa, dar nefondata si bazata pe o imaginatie bogata. Este trist, dar sunt cazuri in care sunt trecute diagnosticuri in fisele copiilor/familiilor, doar de “drag”(nu vreau sa acuz pe nimeni)……
Inainte de a ne cunoaste copilul, la prima poza am aflat ca a purtat gheata ortopedica si cam atat dpcv medical, la prima vizita (domiciliul copilului era intr-o alta localitate)am vazut dosarul copilului……cu stupoare am citit si normal m-am speriat de ceea ce era trecut in fisa medicala,pe langa faptul a fiicamea a avut scorul APGAR 1, resuscitata iar la 15 min. am avut scorul Apgar 7 mai erau trecute si doua diagnosticuri neurologice.
Am placut copilul din prima, dar pentru linistea mea am solicitat sa facem o reevaluare medicala si asa am facut. Ne-am stresat copilul pe la doctori si cabinete… Cel mai mult ma interest parerea neurologului care mi-a explicat ca fetita mea este sanatoasa dpdv neurologic si ca nu poate sa comentez ceea ce a trecut doctorul respective in momentul evaluarii, ca nu exista acel diagnostic nici macar in dictionarul medical. Pe scurt unul din diagnosticuri era o combinatie intre alte doua, si foarte pompos.
Acum suntem la scoala, mergem la concursurile scolare unde ne descurcam foarte bine, facem dansuri, scrima, suntem cei mai fericiti!

Caudia,vreau sa intelegi ca este bine sa mergi sa vezi fetita si sa iei decizia corecta prin evaluare si nu pe ceea ce este scris in dosar sau spus de catre unii si altii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

SakiMir, legea prevede ca in termen de 3 zile de la prima intalnire cu copilul,familia isi va exprima in scris opinia cu privire la continuarea sau nu a procedurii de potrivire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Si eu sunt de aceeasi parere, du-te si vezi fetita.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_79 spune:

Buna tuturor,
Multumesc din suflet celor care macar s-au gandit la noi chiar daca nu au putut sau nu au avut timp sa comenteze.
Dupa cum v-am promis, am revenit cu amanunte. Stiu ca poate multe dintre voi o sa ma condamne sau nu o sa ma inteleaga, insa nu am putut merge sa vedem fetita. Intre timp am aflat ca mama sufera de un handicap de gradul II din nastere si mai multi dintre membrii familiei au probleme. Am stat destul de mult si am citit despre boala si aproape eram convinsa ca trebuie sa mergem sa o vedem pe micuta, insa aveam o strangere de inima. Dupa ce am mai aflat cateva detalii, am decis ca nu are rost sa mai mergem. In acel moment parca mi s-a luat o povara de pe suflet. Nu stiu daca ma poate intelege cineva, dar pur si simplu asa am simtit. Sunt ferm convinsa ca nu o sa gasesc copilul ideal, fara nici o problema, dar cred ca de data asta nu a fost sa fie. Imi doresc din toata inima un copilas, sunt convinsa ca va fi norocul meu cand il voi gasi si abia astept sa apara sa ne lumineze viata. Mult noroc tuturor si sper sa ne auzim cu vesti cat mai bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Nu te judeca nimeni, hotararea de a merge mai departe se ia cu capul si cu sufletul si , amandoua, trebuie sa fie impacate 100% inainte de a face pasul. Ai luat hotararea buna pentru tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

Nu te condamna nimeni, draga mea. Pana la urma copilasul vostru va veni, o sa vezi. Nu fi necajita.

Nu te ingrijora de ceea ce gandesc oamenii, nu li se intampla prea des.

Mergi la inceput