Diaspora nu mai conteaza ...???

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Laura, nu stiu pe cine a invrajbit Basescu, eu nu m-am simtit deloc invrajbita . Dar poate stii tu mai bine.

Iar prin scoaterea de pe liste, dreptul la vot al diasporei se reduce cu 50%. Astfel, dreptul de a folosi votul pentru a te abtine de la vot - (drept pe care il are si il exercita orice parlamentar in sedintele Parlamentului Romaniei) este anulat.



Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

probabil ca s-a discutat si mi-a scapat mie, dar ce-i asa de greu sa faci o lista cu toti cetatenii romani peste 18 ani? . chiar nu exista o baza de data cu cetatenii romani? ca daca ma duc sa-mi reinnoiesc pasaportul, imediat ma gasesc de cetatean roman...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

LEGE nr. 35 din 13 martie 2008 (*actualizata*)
pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 196 din 13 martie 2008
Data intrarii in vigoare : 16 martie 2008


Forma actualizata valabila la data de : 9 august 2012
Prezenta forma actualizata este valabila de la 28 mai 2010 pana la data selectata 9 august 2012

SECTIUNEA a 2-a
Listele electorale

ART. 25
Listele electorale cuprind cetatenii cu drept de vot inscrisi in Registrul electoral. Ele sunt permanente sau suplimentare.
ART. 26
(1) Listele electorale permanente pentru subdiviziunile administrativ-teritoriale de pe teritoriul national se intocmesc de catre primarul comunei, orasului sau municipiului ori al sectorului municipiului Bucuresti, dupa caz, pe baza datelor si informatiilor cuprinse in Registrul electoral si comunicate primarului de catre biroul teritorial al Autoritatii Electorale Permanente care functioneaza la nivelul judetului pe teritoriul caruia se afla localitatea.
-----------
Alin. (1) al art. 26 a fost modificat de pct. 32 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.
(2) Listele electorale permanente se intocmesc pe localitati si cuprind pe toti cetatenii cu drept de vot care domiciliaza in localitatea pentru care ele au fost intocmite.
(3) Listele electorale permanente se intocmesc la comune, pe sate si, dupa caz, strazi, iar la orase, municipii si subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor, pe strazi si, dupa caz, blocuri.
(4) Listele electorale permanente vor cuprinde, in ordinea numarului imobilelor in care locuiesc alegatorii, numele si prenumele, domiciliul acestora, codul numeric personal, seria si numarul actului de identitate, seria si numarul cartii de alegator, numarul circumscriptiei electorale pentru fiecare tip de scrutin, sau, dupa caz, al colegiului uninominal si numarul sectiei de votare.
(5) Listele electorale permanente se intocmesc in 3 exemplare oficiale, se semneaza de primar si de secretarul unitatii administrativ-teritoriale si se pastreaza in 3 registre speciale cu file detasabile, din care unul de secretarul unitatii administrativ-teritoriale, unul de judecatoria in a carei raza teritoriala se afla localitatea pentru care au fost intocmite si unul de Autoritatea Electorala Permanenta.
(6) Listele electorale se intocmesc si se pun la dispozitia alegatorilor spre consultare pana cel tarziu cu 45 de zile inaintea zilei alegerilor.
-----------
Alin. (6) al art. 26 a fost modificat de pct. 32 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.
(7) Alegatorii au dreptul sa verifice inscrierea in listele electorale. Intampinarile impotriva omisiunilor, a inscrierilor gresite si a oricaror erori din liste se fac la primarul localitatii, acesta fiind obligat sa se pronunte, prin dispozitie, in cel mult 3 zile de la inregistrare.
-----------
Alin. (7) al art. 26 a fost modificat de pct. 32 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008. (8) Contestatiile impotriva dispozitiilor date se depun in termen de 5 zile de la comunicare si se solutioneaza, in cel mult 3 zile de la inregistrare, de catre judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliaza alegatorul.
-----------
Alin. (8) al art. 26 a fost modificat de pct. 32 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.

(9) Primarul este obligat sa comunice judecatoriei si Autoritatii Electorale Permanente orice modificare in listele electorale.
-----------
Alin. (9) al art. 26 a fost modificat de pct. 32 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.

-----------
Alin. (10) al art. 26 a fost abrogat de pct. 33 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.

(11) Modificarile intervenite dupa trimiterea copiilor de pe listele electorale permanente se comunica judecatoriei si biroului electoral al sectiei de votare in termen de 24 de ore.
ART. 26^1
(1) Structurile teritoriale ale Centrului National de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor comunica birourilor electorale de circumscriptie din raza lor teritoriala, in cel mult 48 de ore de la constituirea acestora, numarul minim de semnaturi necesar pentru sustinerea candidaturilor independente in fiecare colegiu uninominal.
(2) Directia generala de pasapoarte din cadrul Ministerului Internelor si Reformei Administrative comunica biroului electoral de circumscriptie pentru romanii cu domiciliul sau resedinta in afara tarii, in cel mult 48 de ore de la constituirea acestuia, numarul minim de semnaturi necesar pentru sustinerea candidaturilor independente in fiecare colegiu uninominal din afara tarii.
-----------
Art. 26^1 a fost introdus de pct. 34 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.

ART. 27
(1) Listele electorale suplimentare se intocmesc in cazurile prevazute de prezentul titlu si vor cuprinde elementele prevazute la art. 26 alin. (4). Listele se semneaza de presedintele biroului electoral al sectiei de votare unde au fost intocmite.
(2) In lista electorala suplimentara vor fi trecute, de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare, persoanele care se prezinta la vot si fac dovada ca domiciliaza pe raza sectiei de votare respective, insa au fost omise din copia de pe lista electorala permanenta, persoanele care voteaza conform prevederilor art. 8 alin. (4), cetatenii romani din strainatate care fac dovada cu pasaportul cu mentiunea privind stabilirea domiciliului in strainatate ca domiciliaza intr-o tara din colegiul uninominal respectiv, cetatenii romani care arata ca au resedinta intr-o tara din colegiul uninominal respectiv prin prezentarea pasaportului simplu sau, in cazul statelor membre ale Uniunii Europene, si a cartii de identitate, insotite de documentul emis de autoritatile straine care dovedeste resedinta in strainatate, precum si persoanele care voteaza conform dispozitiilor art. 8 alin. (3). Persoanele respective pot vota numai in baza actului de identitate si a cartii de alegator.
-----------
Alin. (2) al art. 27 a fost modificat de pct. 35 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008.
(3) Intampinarile formulate cu privire la listele suplimentare se solutioneaza de catre biroul electoral al sectiei de votare, prin decizie.
-----------
Alin. (3) al art. 27 a fost modificat de pct. 35 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 97 din 27 august 2008, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 630 din 29 august 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

eunice, lasa legea de la alegerile locale. Asta e altceva.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Mirela, da stiu. am vazut destule in ultimii ani.


De pe ce liste sunt scosi acum? Eu inteleg ca aceasta lege prin care romanii care au domiciliul stabil in alta tara nu figureaza pe listele permanente este de ceva ani. De ce spui "sunt scosi" acum? De ce nu ai spus "de ce sunt scoasa de pe lista" in anul cand a fost data leagea?

Sa luam exemplul tau concret. Tu pe ce lista ai vrea sa apari? in sectorul x din bucuresti? Sau in Campulung, sau unde ? Listele inteleg ca se fac tinand cont de domiciliul de pe buletin. Daca tu ai domiciliul in Atena sa spunem, ar trebui sa existe o lista permanenta de alegatori romani in Atena? Si asta sa se intample pt fiecare oras din lumea asta unde e posibil sa fie 2, 7, 2000 de romani cu drept de vot? Sunt curioasa (nu stiu si chiar as vrea sa aflu) care este statutul cetatenilor olandezi sau ciprioti de ex., drept de vot, domiciliati in alta tara.



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Laura, nu stiu unde ar trebui sa figurez in lumea asta, habar nu am si nu conteaza detaliul. Ideea este ca a dreptul plin de cetatean al Romaniei sa fiu in cvorum.

Ma indoiesc ca ambasadele pot juca rol de a da viza flotanta si tocmai pentru ca nu e fezabil - cred ca trebuie sa fiu pe o lista din RO. Cea de unde m-am nascut de exemplu. E foarte simplu.

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

LEGE nr. 3 din 22 februarie 2000 (*actualizata*)
privind organizarea si desfasurarea referendumului
EMITENT: PARLAMENTUL
PUBLICAT IN: MONITORUL OFICIAL nr. 84 din 24 februarie 2000
Data intrarii in vigoare : 25 martie 2000


Forma actualizata valabila la data de : 9 august 2012
Prezenta forma actualizata este valabila de la 27 iulie 2012 pana la 31 august 2012



ART. 15^1
(1) In situatia in care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfasurat pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, respectiv pentru alegerea Presedintelui Romaniei ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea si desfasurarea referendumului se realizeaza potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), ambele scrutine se realizeaza in cadrul acelorasi sectii de votare, operatiunile electorale fiind indeplinite de catre aceleasi birouri electorale, constituite potrivit legii.
(3) Guvernul stabileste prin hotarare programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru referendum, bugetul si cheltuielile necesare in vederea organizarii si desfasurarii scrutinului, modelul copiei listei electorale permanente, modelul copiei de pe lista electorala suplimentara sau, dupa caz, modelul tabelelor electorale, modelul stampilei Biroului Electoral Central, a biroului electoral judetean, a Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti, a biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate, modelul stampilei de control a sectiei de votare si modelul stampilei cu mentiunea «VOTAT», modelul buletinului de vot, modelul timbrului autocolant, conditiile de tiparire, gestionare si utilizare a acestora, masurile care trebuie luate de autoritatile publice centrale si locale pentru buna organizare si desfasurare a scrutinului.
-------------
Art. 15^1 a fost introdus de pct. 3 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 103 din 30 septembrie 2009, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 656 din 2 octombrie 2009.
ART. 16
(1) Obiectul si data referendumului local se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia.
(2) Referendumul local se poate organiza intr-o singura zi, care poate fi numai duminica.
(3) Aducerea la cunostinta publica a datei referendumului local se face prin orice mijloace de informare in masa.
ART. 17
(1) Operatiunile pentru desfasurarea referendumului au loc in circumscriptiile electorale si la sectiile de votare, organizate potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza copiilor de pe listele electorale permanente si a celorlalte liste electorale prevazute de lege, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 15^1 din prezenta lege, care se aplica in mod corespunzator.
-------------
Alin. (1) al art. 17 a fost modificat de pct. 4 al art. I din ORDONANTA DE URGENTA nr. 103 din 30 septembrie 2009, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 656 din 2 octombrie 2009.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

da da, actualizata recent :))))) e inca calda ))))

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Desprecopii, dar de ce-ar trebui sa fie pe listele permanente romanii din Zwolle / Leeuwarden / Zierikzee / Enschede de exemplu? Aceste orase sunt la sute de km de Haga iar sansa ca acei romani sa voteze e aproape nula.
Iar daca e asa, daca acelor oameni nu le sunt create conditii adecvate pentru a vota (sa iei avionul ca sa te duci sa votezi mi se pare aberant si extrem de costisitor), atunci ce rost are ca ei sa fie pe listele permanente? De ce sa fie numarati si ei pt cvorum?
Ai argumente pentru ideile pe care le sustii?
Sau vezi peste tot comploturi menite a scapa "puscariabilii" de puscarie?

Dar de ce sa fie scosi din calcule doar pentru ca nu au conditii adecvate pentru a vota? De ce sa nu le creeze conditii adecvate pentru a vota? Atata timp cat sunt cetateni romani opinia lor ar trebui sa conteze indiferent de locatia in care se afla.

Mergi la inceput