Bobocei de sept-oct 2012 (23)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

'neata burtici!
mi-arata tickerul ca azi am trecut in luna a opta! dam o bere rece!

eu am fost aseara la cursul de puericultura...n-a fost cine stie ce, n-au fost multe chestii pe care nu le stiam/citisem deja...am crezut c-o sa ne dea ceva materiale si n-am luat notite, iar la sfarsit nu ne-au dat nik...ne-a vorbit de cum arata bebe cand se naste, ce sa nu ne sperie, mecanisme de aparare, prima baita, schimbat/infasat...doua chestii importante pentru tatici: bebe trebuie schimbat de 10-12 ori/zi, din care de 9 ori e treaba taticului ...si noaptea cand bebe trebuie alaptat e treaba taticului sa-l aduca mamei, deoarece mama e intr-un fel de transa din cauza oboselii...i-am zis lui dani chestiile astea si mi-a ras in nas ...cel mai important lucru, pe care si eu il sustineam e ca bebe trebuie tinut cat mai mult in brate, in special in primele 6 saptamani!...pozitia cea mai sigura pentru bebe e dormitul pe spate...si a bagat panica in unii dintre noi cu sindromul mortii subite la bebe :((...apoi ca sa ne calmeze ne-a zis ca specialistii romani si neonatologii considera ca acest sindrom nu exista...

de unde v-ati cumparat aparatori/folii de protectie pentru wc?
pupici, o zi faina!

_
31+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miro79 spune:

Neatza burticute! Sa aveti o ziulica frumoasa! Eu plec sa mai cumpar cate ceva pt. bebe azi. Am facut si eu 29 de sapt. in fine, sunt codasa
Adina multa sanatate socrului tau!
Lalu ma bucur ca s-a rezolvat cu serviciul si nu mai stai cu un stres in plus!
Luluta e buna ideea cu unghiutele de la spital de la voi. Mie asa mi-au cerut la Filantropia si le-am dat, oricum eram ca teleghidata atunci, eram atat de fericita ca imi vedeam minunea de bebelina incat am crezut ca stiu ele ce fac. Oricum Sara mea seamana la unghii cu tasu' adica le are late si la picioare de abia pot sa i le tai ca are colturile in carne si nu ma ating de ele, nu stiu ce o sa faca saracuta cand o sa fie mai mare sper ca bebelina asta noua sa semene cu mine si sa nu aiba asa unghiutele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PaulaFrida spune:

Neata fetelor

In sfarsit avem patutul acasa,ni-il-au adus sora-mea si cumnatul de la Baia-Mare
A trebuit sa-l lasam la soacra-mea ca nu puteam sa-l aducem noi cu microbusul si am asteptat sa vina careva cu masina la noi la Carei.
Asa happy sunt
Abia astept sa-i luam si salteaua+lenjerie+aparatori+carusel

Fug la dus si apoi fac ceva de papat.

-icei tuturor burticilor si bebicilor
Sa avem o zii super frumoasa

Paulafericita 31+ cu Roland

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_77 spune:

Buna dimineata mamici, am implinit si noi 34 de satamani, dam de baut dupa gust: lapte, suc...
Olivia eu chiar acum am pus la spalat aparatoarea si asternuturile de patut, pilota nu o sa cumpar, am primit o gramada de saci de dormit diverse dimensiuni si mi se par mai practici. Dar o sa spal tot.
Corina felicitari si al meu sot a zis ca face orice pentru mine si bebe in afara sa schimbe scutecul cand face caca si sa-i faca baie cand e micut =)) mai vorbim noi cand si-or vedea odraslele acasa.
Miro felicitari si spor la cumparaturi.

34+ Bogdan Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANKA-iasi spune:

Buna ziua fetelor,multumesc de primire,credeam ca o sa-mi iau ceva bataita ca am scris asa rar
Azi e zi de treaba in casa,dar fiind in concediu deja am destula mancare gatita ,deci sar peste capitolul asta(in afara de o fripturica pt sot,dar asta nu e mare lucru...),curatenia iar nu e un chin,sotul a batut covoarele si a spalat toata casa zilele trecute,deci mai trec si eu aspiratorul asa de control .Pe mine ma enerveaza ca se baga el peste tot,dar mama mi-a zis sa las cicaleala si il si rasplatesc pt ajutor adevarul e ca acum imi e taaaare usor,de obicei sambata devastam casa de curgeau apele pe mine.
In ce priveste moartea subita a nou-nascutului am fost foarte speriati de aceasta chestie,ca stateam cu ochii numai pe el ,sa nu mai zic de scenariile ce ne treceau prin minte... dupa vreun an imi recunoscu si scumpul sot ca ,de speriat ce era,il zgandarea pe David sa-l trezeasca din somn ca sa se convinga ca e ok,ca respira.Si eu nu pricepeam deloc ce se tot trezeste asa des.........de data asta promit sa nu-mi mai fac ganduri negre,e o sursa permanenta de stres pana la un an.sa nu facem ca in povestea cu drobul de sare .
Spor la treburi si o zi racoroasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_m51981 spune:

Buna fetelor, vad ca sunteti foarte active, ma bucur :)..eu sunt activa in citit, nu in scris..pentru ca nu prea stiu ce sa va scriu, cum le spuneam si altor fete...parerea mea e ca nu am nici o parere...cred ca e de la sarcina..sper de fapt.Oricum sunt socata..ingrozita si in acelasi timp bucuroasa ca trece timpul si din ianuarie cand aflam ca sunt insarcinata ne apropiem asa rapid de momentul cand venim acasa cu o noua viata care depinde numai de noi si de cel de sus. Ieri am fost cu sotul meu pprin magzine sa ne uitam dupa patut, carucior...si altele..si mi-a zis ca a inceput sa ii fie frica, sa aiba emotii mari...si ca crede ca intr-o luna jumate...cam cat mai o fi pana la moment..el e deja panicat..si ca cu cat se apropie momentul deja parca nu mai poate vorbi.Eu in general sunt genul"lasa-ma pe mine..ca eu fac cel mai bine si aia si aia...."si nu e bine deloc, ca din cauza asta am ajuns sa fac multe eu si cand va aparea moflea...va trebui sa il las si pe sotul meu sa faca multe pentru ca altfel cred ca voi ceda...sper sa imi convina..ce si cum face:P..mai am un pic de timp sa imi planific strategia:P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Multumesc mult fetelor pt urari! Va doresc si voua tot binele din lume alaturi de puiutii nostri! Sa nastem cu bine toate boboceii perfect sanatosi!

Adina sanatate socrului, sper ca e mai bine!

Lalu imi pare rau pt problema cu serviciul, bine macar ca iei indemnizatie, o sa-ti gasesti tu un loc de munca.

Olivette si eu spal tot, si mai ales sa clatiti foarte bine totul ca sa nu faca bb vreo alergie.

Corina la maternitate ne-a invatat sa tinem copilul pe o parte, le punea un scutec sau un prosopel facut sul la spate intr-o parte pt a-l sustine ca ei au tendinta de a se intoarce. Mie mi se pare ce-a mai sigura pozitie pt ca pot regurcita si se pot ineca cu fata in sus. Eu asa l-am tinut si a fost ok, David regurcita f mult si nu s-a inecat niciodata.

Unghiile i le-am taiat eu acasa la cateva zile, nasa nu a apucat sa vina sa le taie si crescusera foarte mult.

Revin cu reteta de tort, a iesit delicios si racoros.

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinuka_g spune:

back in business!
am pus o tava cu ardei umpluti la cuptor, iar diseara fac o pizza , ca tot vorbeam de-ngrasat...vad ca ma mentin la 12 kg+, deci e ok, zic eu...
noua ne-au atras atentia si chiar au insistat ieri sa tinem copilul pe spate! o sa-l pun si pe-o parte, cu proptele...oricum o sa stau mult langa el, cred ca n-o sa ma dezlipesc de patut
de unghiute ne-au spus sa nu le taiem 2 saptamani ca au cuticule vii...manusi si eventual trebuie roase..
paula ma bucur c-aveti patut! am gasit si eu saltea pe marimea patutului nostru, 110X80 pe un site...ati luat careva de pe mykids . ro?
si eu sunt genul care are impresia ca cum fac eu e mai bine: curatenie, cumparaturi, mancare, etc...sunt curioasa cum se va descurca dani cand voi avea alta ocupatie prioritara..
mirabela astept reteta!
adina cum e socrul tau? multa sanatate!

_
31+ David Gabriel Multumesc Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirabelac spune:

Tort de ciocolata cu crema de menta

Dupa cum v-am mai spus, eu nu respect o reteta 100% ci o adaptez dupa gustul meu.

Blat:
8 oua
8 linguri zahar
8 linguri ulei
8 linguri faina grau
putina sare
1 praf copt - optional, se poate si fara
4-5 linguri cacao
(daca ouale sunt mai mari am facut si cu 7 oua)

Sirop pt blat
1 lingura zahar
150 ml apa
(daca nu va ajunge mai puteti face sirop)

Crema menta
4 oua
7 linguri zahar
1 esenta menta dr Oetker
500 gr mascarpone
150 gr smantana dulce pt frisca
2 prafuri frisca sau 1-2 intaritoare frisca (asta la nevoie, depinde de cat de consistenta iese crema)

Blatul
Pregatiti vasul de copt, eu am o oala de 4 l in care pun hartie de copt.
Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase separate. Galbenusurile se amesteca cu sarea, apoi se adauga cate o lingura de ulei si se freaca ca sa se incorporeze bine, pana se adauga toate lingurile de ulei. Apoi se adauga treptat cacaua si se amesteca bine.
Albusurile se zbat spuma (la mixer sau la tel, cum preferati), cand s-a intarit spuma se incepe adaugarea zaharului, cate o lingura, treptat in ploaie, se zbate bine pana adaugati toate cele 8 linguri si se dizolva tot zaharul. Trebuie sa iasa o spuma tare. Apoi se adauga compozitia de galbenusuri peste albusuri, se amesteca bine dar din acest moment nu se mai zbate energic pana la sfarsit, asta pt a nu se lasa compozitia. Se adauga faina de grau in ploaie, cate o lingura si se incorporeaza dar fara a zbate, miscati cu telul de jos in sus doar pt a se incorpora faina. Cand terminati de adaugat faina, adaugati si praful de copt. Aveti grija sa nu faceti pauze si sa lasati compozitia neamestecata. Se poata lasa! Practic reteta de blat este ca si pt pandispan sau tarta. Se da la copt in cuptorul preincalzit timp de 20-25 min la temperatura de 170°C (flacara minima). In tot acest timp nu se deschide deloc cuptorul. Cand s-au scurs cele 20-25 min se inchide flacara si usa cuptorului se lasa putin intredeschisa pentru a se raci pana ajunge la temperatura camerei. Astfel blatul nu se va lasa deloc.

Crema menta
Se separa galbenusurile de albusuri, galbenusurile se amesteca cu zaharul si se da la bai-marie (sub abur) pana se topeste zaharul si iese o crema albicioasa grosuta, apoi se da la racit. Cand s-a racit se adauga mascarponele si smantana, se mixeaza bine pana iese o crema destul de groasa, daca o vreti mai consistenta puteti adauga praf de frisca sau intaritor, eu pun din ochi dupa cum imi place mie, uneori le-am pus pe toate 2 plicuri + 2 intaritoare pt ca a iesit cam moale. La sfarsit se adauga esenta de menta, dupa gust, eu am pus cam 3 sferturi de sticluta, dar se poate pune si toata, dupa cum va place, iese mai mentolat. Apoi se zbat albusurile spuma si se adauga peste crema dar fara a mai zbate energic, doar se incorporeaza si se da la rece macar jumate de ora.

Blatul se taie in 3-4 felii si se umple cu crema, deasupra am pus tot crema de menta si am ras ciocolata neagra. L-am ornat cu cateva frunze de menta verzi.

Sper sa va placa, pofta buna!

*****************************************Mirabela, mamik de pitic DAVID STEFAN (21.09.2006)
Povestea nasterii lui David
sapt. 33

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anidaz spune:

Buna fetele!
Am citit din urma ,va felicit pentru vestile bune de la eco si pentru bebei grasuni!
Mirabela multumesc pentru reteta ,suna tare bine, si la multi ani fericiti iti doresc si eu cu oleaca intarziere

Va multumesc pentru urarile de bine pentru socrul meu,sper sa fie bine pana la urma insa are anevrism de aorta abdominala si-l asteapta o operatie foarte grea ,care nu se poate face chiar acum fiindca este hipertensiv,sper totusi sa se rezolve cumva si sa nu ne faca acum un necaz ...

33+

Mergi la inceput