ajutati-ma sa inteleg!!!!!!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Draga mea,
esti norocoasa ca ai unde locui si ai cu ce iti creste copilul. Nu iti mai bate capul cu fostul sot, nu merita. Nici nu cred ca il mai iubesti, ai ramas agatata intr-o poveste frumoasa care s-a sfarsit urat. Nu exista viitor pentru voi si tu stii foarte bine asta. Ai divortat, nu depinzi de el cu nimic....viata e frumoasa. Ai grija de copil, petreceti timp frumos impreuna, uita de nenorocitul ala care ti-a fost sot.

Incearca sa nu mai vorbesti cu el, daca te suna nu-i mai asculta povestile si miorlaielile. Spune-i sa fie barbat, a luat niste decizii in viata si acum trebuie sa traiasca cu ele. Incearca sa te desprinzi de el, nu-i da apa la moara, nu incerca sa te dezvinovatesti cand el te acuza. Tine conversatiile cu el la minim si numai ce tine strict de copil. NU mai discuta deloc problemele lui. Daca simte ca il respingi va incerca sa-ti atraga atentia, sa-ti spune chestii de genul ca se sinucide. E adult, a facut niste alegeri si acum suporta consecintele. NU il lasa sa te traga si e tine in nebunia din viata lui. Tu trebuie sa fi echilibrata si fericita ca sa poti creste un copil echilibrat si fericit .

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roz6 spune:

Seamana a tendinte psihopatice:
-mincinos patologic
-manipulativ
-lipsa sentimentului de vinovatie
-superficial (incapabil de dragoste, loialitate)
-lipsit de empatie
-nu isi asuma responsabilitati
-sexualitate promiscua (mai multe relatii in acelasi timp)
-se plictiseste repede (are nevoie de o viata palpitanta)
-profitor
-are satisfactie cand ii face pe altii sa sufere
-se crede superior (narcisism patologic).

Nu se stiu cauzele acestei tulburari de personalitate (unii se nasc psihopati, fara "constiinta", altii devin in urma unor traume din copilarie) si nu exista tratament care sa dea rezultate pozitive sigure. De obicei psihopatul isi distruge psihic victima, de aceea cea mai buna solutie e despartirea cat mai rapida (dar psihopatul nu renunta usor!).

Citeste cat mai multe articole ca sa determini daca despre asta este vorba. Sper ca intelegerea situatiei sa iti aduca liniste sufleteasca! Iti doresc numai bine, sa iei o decizie inteleapta!

Articolul de pe wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Psychopathy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ab5174 spune:

Am citit numai primul mesaj ....imi pare tare rau

Am gasit demult pe internet o chestie:

"Daca te inseala o singura data e vina lui, daca il mai lasi sa te insele si a doua oara e vina ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danet spune:

Te acuza pe tine fiindc#259; ,asta īl face pe el sa se simt#259; mai pu#539;in vinovat.
Nu cred ca va reveni definitiv la tine vreodat#259;,cel mult va pendula īntre rela#539;ii, fiindc#259; si tu si amanta ii permiteti acest lucru.
Cāt despre durerea si debusolarea pe care le tr#259;ie#537;ti acum , te asigur ( din experien#539;a proprie ) ca se vor atenua in timp.
Protejeaz#259;-#539;i copilul cāt po#539;i de bine si mai ales īncearc#259; sa te ajuti pe tine.
E important sa-#539;i ridici stima de sine , fiindc#259; din comportamentul tau se vede cāt de pu#539;in te pretuiesti.
Si nu -#539;i mai pierde timpul incercānd sa- l convingi ( cu binisorul sau nu ) ca a gre#537;it , nu sta in puterea ta sa-l schimbi, si va trebui sa accepti asta.
Ar fi bine ,pt moralul tau ,sa faci lucruri care ī#539;i plac si te fac fericita.
Sper sa g#259;se#537;te si tu un om care sa te merite cu adev#259;rat.
Asta ar fi cea mai usturatoare lec#539;ie pentru el si, de ce nu , pentru amanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

e clar ca te santajeaza,sunt sigura ca nu e in stare sa faca nimic.:).
cunosc un caz asemanator ,
iti poti da seama daca vorbeste serios doar daca chiar face ceva..da daca iar te suna si " ameninta"inseamna ca doar vrea sa te santajeze ..dac era sa faca ceva facea pana acum..

vinovata nu ai de ce sa fii,ii poti spune ca poate ai fi fost daca ti-ar fi spus cum se simtea inca de cand a inceput sa simta ruptura aia intre voi ,ca e ceva in neregula ,inainte de a te fi inselat,si atunci daca nu ai fi facut nimic poate ai fi fost vinovata ,insa daca el a ales calea aia,si nu o data,nu ti-a spus nimic ba mai mult a negat ca are o relatie ,e peoblema lui si mult prea tarziu sa il ierti
mai ales ca l-ai iertat de atatea ori si degeaba..
e greu ,insa nu poti fi tu responsabila de niciun om ,chiar sotul tau fiind,avand in vedere ca ell nu vrea sa primeasca niciun ajutor..
solutia ce amai buna e sa va intelegi ca oamenii si sa va respectati si sa mergeti mai departe fiecare pe drumul lui,si sa va refaceti viata de ce nu..dar daca el nu accepta atunci veze-ti de viata ta si a copilului tau

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Cea mai buna aparare este atacul. Te face pe tine sa te simti vinovata de tot si toate pentru a te tine aproape. Este umbrela lui de vreme rea, presul de la usa, salteaua de siguranta tu alegi.

35+

AMR 4 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Spui ca vrei sa stii ce e in capul lui. El...va vrea pe amandoua. Si nu e foarte dispus, pentru niciuna din voi, sa renunte la cealalta.

Probabil ca la fiecare dintre voi gaseste altceva. De aceea si pendularea asta obositoare si consumatoare nervos din partea tuturor.

Este foarte posibil ca el sa mai penduleze asa oricat. Unii o fac pentru toata viata, altii o fac pana cineva din toata ecuatia asta rupe sirul. Poti oricand sa fii tu cea care rupe sirul...sau te poti gandi ca o fi cealalta...insa de la el, nu astepta sa rupa el sirul, nu are nici o motivatie s-o faca.

Nu are sens sa mai spunem aici "lasa-l", "fugi" etc. Le stii si tu prea bine. Dar as vrea sa-ti urez sa-ti gasesti calea, oricare o fi ea, in care sa fii cu adevarat fericita. Te-ai chinuit destul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

ai primit tot felul de raspunsuri,cat se poate de corecte..........si totusi!!!!,tipatul ei de durere e foarte bine sintetizat in propozitia"ajutati-ma sa inteleg!!!!"

poate ne explica cineva acele mecanisme subtile,poate chiar subliminale care i-au creat acea dependenta de EA....pana una alta,inaina inca nu-si explica acea dependenta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai ce anume e neclar si necesita mai multe explicatii, dependenta lui de cealalta, sau faptul ca se intoarce din cand in cand acasa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankylya spune:

Vreau sa incep asa copilul tau are nevoie de multa dragoste din partea ta trebuie sa nu te mai gandsti la individul cu care ai stat 16 ani care nu se poate numi sot si tata in nici un caz acorda-i copilului tau tot sprijinul de care are nevoie uita tot ce a fost deoarece cu siguranta si copilul sufera acum dar este mai bine sa sufere o data nu de fiecare data cand tatal vine si pleaca. Incepe o noua viata fara individ pentru inceput tu si copilul tau distrativa plecati amandoi in vacanta rupetiva de lumea asta pentru cateva zile incearca sa vezi numai lucrurile frumoase, cand te vei intoarce gandestete ca esti intr-o lume noua. Daca actuala individului mai ia legatura cu tine si puteti comunica transmitei ca ti-a facut un bine ca tu nu ai nevoie de o persoana ca el, asa cum te-a inselat cu ea, o sa ajunga si ea la randul ei sa fie inselata, o persoana daca inseala o data va face si a 2 oara. Fi puternica si sa nu cazi in plasa lui deoarece el este invidios vede ca toti sunt cu tine si impotriva lui, el incearca sa te scoata pe tine vinovata sa te puna la pamant asta nu o sa se intample deoarece tu esti puternica si dragostea fata de copilul tau va invinge.

Mergi la inceput