Bebelusi din toata lumea

Bebelusi din toata lumea | Autor: pisigri

Link direct la acest mesaj

http://dl.transfer.ro/transfer_ro-22jul-c684e4cb8b5ac15c.zip

Acesta este linkul de la care puteti descarca un filmulet de o ora si 20 de minute, pe care l-am vazut aseara impreuna cu fetita mea de 3 ani si 4 luni.
Sunt 4 bebelusi, nascuti in 4 colturi ale lumii, observati pina la virsta de 1 an, crescuti mai mult sau mai putin traditional.

Sentimentul cu care am ramas dupa ce am privit acest film a fost unul ciudat. Ciudat, pentru ca aparenta (spun aparenta pentru ca nu stiu daca filmul nu a fost tendentios filmat si conceput) pe care o prezinta contrazice cumva tot ce am "invatat" - sau doar am crezut, credinta mostenita? - despre cresterea si educatia copiilor.

Filmul mi-a fost prezentat de catre o colega de "clubul scutecelor", care ne-a adresat si citeva intrebari. Cu care metoda de parenting simtim ca rezonam cel mai bine, cu care dintre ele credem ca ne asemanam dpdv practic...si cum vedem evolutia celor 4 copii.

Va adresez si eu aceleasi intrebari, ca punct de pornire pentru discutia (pe care eu o intrevad) interesanta pe care o sper.

______________________________

IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

La filmul Babies te referi? Il stiu, e tare fain ( nu ma arunc sa-l descarc de aici ca nu stiu cat de legal e).

Imi place de americani. Si de japonezi, tehnici,dar creativi.

Mongolezii sunt faini si ei, au insa un mediu de viata tare dur, mi-a stat inima in loc de vreo doua ori, cand mergea cocosul pe pat pe langa bebelus...ori cand iesea copilul singur pe camp, aproape tare de animale.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Dragut filmul. Si eu l-am vazut mai demult, l-am revazut azi cu fiica-mea, mama, ce i-a placut, mai ales bebele african;))
Nu stiu cat de reprezentative sunt familiile alese (adica cea africana sigur e, despre mongoli nu stiu mai nimic, din pacate, daca traiesc toti intr-un mediu din ala sau nu). Mi-au placut africancele si puii lor, asa, primitivi dar calzi, mi s-a parut un mediu cald (un mediu afectiv cald, ca mediul in sine, cu atatea mushte si apa bauta din baltoaca si cainele spaland fatza copilului...no, astea-s conditiile). Nu tare am vazut barbati pe acolo, nu cred ca apar ei in peisaj in timpul zilei, or fi plecati la vanatoare.
Americanii...poate am eu prejudecati, dar tare lipsiti de umor si tampi mi s-au parut, ea cu "muuumuuu"-ul ei si cu faza aia penibila, de i-a tras bebele una si ea repede a scos din raft cartea "no hitting":))) Iar el, sotul...am crezut ca ma imprastiu de ras in parc cand i-a dat drumul cu masinuta aia si apoi a luat-o la goana...dar prea tarziu:))
Mongolii aia erau simpatici...asa, o "viata la tara" foarte dura, s-ar puteasa mai existe asa ceva si prin Romania. Mama parea iubitoare dar bietul copil era mereu expus pericolelor si tot scapa ca prin urechile acului:))) Dura viata pentru un bebe, cred ca acolo numai cei puternici supravietuiesc...No, cocosul nu l-a ciocanit in cap, capra nu l-a luat in coarne cand se scalda in lighean, vacile nu l-au "dripalit", din tractor n-a cazut (decat din carucior), frate'so nu l-a bumbacit prea tare...dar in afara filmarilor cine stie cat o fi patimit:))
Japonezii...erau frumosi si sexy ambii parinti, cam atat. Adica gogoshica aia superba era lasata cam mult timp de izbeliste, asa mila mi-era cum statea ea pe podea cu jucariile si nu-i iesea una alta, era frustrata, necajita, se dadea de-a berbeleacu' plangand...asta nu mi-a placut deloc, unde dracu' erau ma-sa si tac'su'? Pentru mine au fost pe ultimul loc ca parenting.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Cica filmul a fost facut dupa ce bebelusii au fost filmati timp de sute de ore, dupa care la montaj s-au ales diverse momente penru a iesi un film de-o ora.Intervine aici putin si ideea de parenting a celui care a gandit montajul,zic eu, cu ce secvente i s-au parut lui reprezentative, din diferite motive.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu va spun drept ca cel mai "cistigat' la sfirsitul primului an de viata a fost africanul.
Nu stiu daca montajul a fost cumva subiectiv, daca am eu o pasiune pentru fizionomiile bebelusilor de culoare, insa mi se incalzea inima vazindu-l. Facindu-si jucarii din orice, explorind, descoperind, natural, fara interventii "educative", supravegheat cu caldura dar de la distanta.
Dupa 1 an, tot el mi se parea cel mai vesel, comunicativ; e drept ca e greu sa judeci achizitiile dupa putinul care ne-a fost prezentat, dar mie mi s-a parut cel mai echilibrat si mai armonios.

Ca stil de parenting, mongolul mi s-a parut cel mai..chinuit. Mi-a stat inima in loc mereu, de cite ori il vedeam. Si mai lua si palme la fund... Legat de pat, cu tifonul legat de scobitoare in gura pe post de suzeta...

dar pina la urma, concluzia este ca inconjurat de iubire, copilul mic se va dezvolta armonios indiferent de mediul in care creste? Ca societatea moderna beneficiaza de o multime de jucarii si de artificii, insa e deficitara la capitolul atentie si timp disponibil pe de-a-ntregul pentru copil?



IULIA va invinge CANCERUL

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009) si 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

am vizionat si eu pe sarite ca atunci cand ajungeam la africani dadeam mai departe,nu pot sa ma uit:(,de bebelusi da mi-au placut toti ,atat de scumpi, pana la lacrimi cel african dar off
si eu am ramas sok la cel cu vaca aia am crezut ca-l calca

Mami de ingerasi :David(25.10.2006)Paul (15.05.2009)si Anastasia(25.02.2011).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Interesant e ca multa lume admira puiul de african, ia uite ce frumos s-a dezvoltat el doar privind in jur, lasat sa exploreze sub supraveghere mai de la distantza, fara interdictii frustrante, cu tzitza ma-sii mereu la dispozitie, intr-o ciurda de copii lasati sa interactioneze singuri, fara interventii "adulte" cata vreme nu erau in pericol...
Dar probabil tot multa lume zice:"eh, asa-i acolo, la africani, in lumea civilizata nu e posibil, copilul trebuie educat de mic, trebuie speriat si pedepsit spre binele lui ca deh, exista curent electric, masini, cutzite, multe pericole, nu-i ca la primitivii aia...Aici merg oamenii trasi la 4 ace sa sarbatoreasca la restaurant nunta de argint sau 1 an de cand au facut sex prima oara sau marirea de leafa si li se strepezesc dintii cand vad copii de 1 an-2 ani in restaurantul ala simandicos...aici copilu' nu invata sa umble fara premergator si trebuie sa suga la 3 ore, ca asa a zis dna dr, africanii n-au ceas, ce stiu ei, isi permit sa-si tot balangane tzitzele pe langa copil..."
Cu mongolii ce-aveti, asa au ei sange mai razboinic, dar mie mama aia mi s-a arut plina de iubire...Palmele alea la fund au avut exact acelasi efect ca "pusul la coltz", mutra dezorientata a copilului si tendinta de a merge tot spre mama, in ciuda "pedepsei". Se promoveaza un pic de scuturat si "palmutzele" si in lumea civilizata, intelectuala si cu conexiune la net, asa ca acea "corectie" servita de catre mama mongola nici nu m-a facut sa tresar:)) Iar tzoashca aia...este exact echivalentul rudimentar al suzetei, ce vina are mama ca la ei in sat nu se vand suzete, ea n-are dreptul la un pic de pauza de la oracaitul tzancului, ca mamele civilizate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Lumea n-are timp sa se uite la filmulet sau pur si simplu nu suscita interes? Ar fi fain sa existe si comentarii, nu doar "aprob"/ "dezabrob"...in general nu-mi bat capul cu astea dar acum ma preocupa dezaprobarea elei_04, ca nu-mi dau seama daca dezaproba ce am zis eu sau ce faceau mamele in documentar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ilinca_M.

Lumea n-are timp sa se uite la filmulet sau pur si simplu nu suscita interes?

nu ie voie la servici sa ne delectam cu filme fie ele si educative...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

in 4 ore am descarcat cca 4%.. nu cred ca am rabdare sa stau toata saptamana sa downloadez un film, in plus ma gandesc si la laptop sa nu-l paradesc atatea ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Ce chestie, eu l-am downladat cam in 3 minute si cam toate fetele de la "club" la fel...
Ioi, de faptul ca lumea mai munceste am uitat, eu sunt in vacanta! Atunci astept sa va delectati cu filmuletul dupa serviciu
Totusi, pe ela_04 o astept cu lamuriri, daca are timp

Mergi la inceput