Licurici de ianuarie-februarie 2009 (168)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

merci dark

miere chiar ca cei mici au un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

miere, ale altora. Sunt mai multe de spus, am spus la subiectul ala.

Aruncatul e una din probleme. De exemplu, vine cu sticla de apa la mine, ia postura de morocanos, imi arunca sticla la picioare si porunceste: 'da-mi apa".



Din putin se face mult - ajutor umanitar!

Lucrusoare de vanzare...


In atentia celor carora le face placere sa depaseasca limitele celor scrise de mine: in cazul in care considerati ca aveti dovezi de necontestat cum ca am facut 99 de oua, pe care le ascund in camara, cu intentia de a le vinde la suprapret, va invit sa deschideti un subiect special pe aceasta tema. Multumesc pentru intelegere.







sorry Selene dar nu am timp sa citesc subiecte de 40 de pagini, banuiesc ca ai primit destule sfaturi acolo:).

tu ce faci cand iti arunca sticla de apa asa? Eu as ignora-o.

Parerea mea si nu mi-o lua in nume de rau este ca voi (tu, sotul, familia) sunteti inconsistenti si asta in prima faza a confuzat-o si apoi a invatat sa va "manevreze" in felul in care vrea ea. Revin mai tarziu daca am timp sa detaliez un pic.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

Citat:
citat din mesajul lui Selene_Bunny

Porumbita, intr-un fel, si eu as sta, dar nu am cum lucra. Doar ce am refuzat un proiect de 300 de lei.



dc ?

nu ai net? nu merge cu un card de la vodafone de ex? asa ai net oriunde


Nu, nu am timp de lucru. Pentru proiectul ala, as fi avut nevoie de 4-5 ore/zi, timp de 3 zile consecutive.

miere, daaa, am primit sfaturi, dupa cum am primit si un mesaj crizat, "vai, saracutul copil, pe caldurile astea el iti cere apa si tu ai pretentia sa ceara civilizat, mi-l si inchipui, bietul de el"... Asta dupa ce spusesem ca-mi aruncase sticla plina drept in cap. Mda.

In fine, om fi si inconsecventi, naiba mai stie. Mi s-au explicat mie niste chestii si pe PM, daca persoana respectiva are dreptate, atunci... puii mei, eu tre' sa cresc mental.

Sunt mai multe de inteles, si de catre noi, si de catre ea. Faza cu "reguli putine, dar ferme" e OK. Pentru noi, nu si pentru ea, ei nu-i plac nici regulile alea putine, si pe alea le testeaza mereu, sa vada daca le mentinem sau nu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Pai Selene, asta fac copiii. Si al tau, si al meu, si ai tuturora. Testeaza regulile, cat de mult pot. Pana se lamuresc ca, daca parintii sunt consecventi, regulile raman reguli. Unii copii se lamuresc mai repede, la altii mai dureaza. Ideea e sa fiti VOI consecventi.

La faza cu sticla cu apa, eu as fi reactionat cu ignore la inceput, si as fi raspuns doar daca cere frumos - noi punem mare accent pe "please" si "thank you", de fapt intreaga societate aici pune mare accent pe politete, iar astia mici, uitandu-se in jurul lor, invata repede, deoarece toata lumea multumeste si spune "te rog"; iar daca se lasa cu aruncat in cap, cu urmatoarele miscari: intai explicat ca nu e voie sa se arunce cu obiecte, prezentat scuze "sorry for having done X or Y" nu doar "sorry!" si cerut frumos apa. Daca nu "ne intelegem" nici asa, stins televizor daca e pornit, trimis cupilu' in camera lui (time out) - lovitul nu se accepta de nici o culoare.



Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Dark, ce ai spus tu merge cand merge comunicarea parinti-copil. Cand copilul vede in parinte SI o figura autoritara, cand percepe ca sanctiunea este rezultatul unui comportament nedorit, care dauneaza copilului si celor din jur.

La noi nu exista declicul asta, nu exista legatura "mama/tata imi stinge TV-ul pentru ca am aruncat cu obiecte", "mama/tata ma trimite in camera mea pentru ca am lovit". Chiar daca ii explic de ce e sanctionata. Iar pe noi copilul nu ne percepe la fel, adica eu nu eman acea autoritate pe care o emana tati. In fatza lui comenteaza mai putzin decat in fatza mea, se opune mai putzin unor sarcini trasate.

Si noi punem mare accent pe politete, dar nu e politicoasa decat cand vrea si cu cine vrea. Daca ii place de persoana/persoanele respective, atunci saluta de sosire si de plecare, spune "multumesc", "cu placere", "te rog".

Daca nu ii place, maraie si rage la persoana respectiva. Inainte de asta, spunea "nu-mi place de tine, pleaca de aici". Pe cumnata mea a lovit-o de mai multe ori, fara motiv aparent. Cand am incercat sa aflu de ce a facut asta, raspunsul ei a fost "nu-mi place de ea, ca nu e imbracata in roz".

Oricum, vizita la psihoterapeut obisnuit cu lucrul cu copiii e programata, sa vad cum apreciaza dansa situatia. Ma ingrijoreaza si ca incepe sa se comporte egoist si la locul de joaca - de exemplu, incepe cu morocaneala daca vor si alti copii sa se dea pe toboganul pe care se da ea, nu vrea sa ii lase sa se dea, dupa care tot ea protesteaza ca nu vor copiii sa se joace cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Pentru faza cu lovitul cumnatei si al altora, si noi i-am explicat de ce nu e bine ce a facut si i-am spus ca trebuie sa isi ceara iertare/scuze, ca si noi ne cerem iertare/scuze cand gresim. Raspunsul ei? "Nu vreau sa imi cer scuze". Pana la urma, si-a cerut, dar opozitia initiala a ramas. Si a lovit-o si cu alta ocazie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Selene, consecventa, consecventa, si iar consecventa. Sa nu crezi ca "trece din prima", imediat intelege copilul. Dar voi, adultii (si nu ma refer doar la tine si la tati, ci si la bunici, matusa etc) trebuie sa fiti consecventi, sa insistati ca NU E VOIE sa lovesti, sa explicati ca doare, ca mami nu loveste pe tati, ca tati nu loveste pe mami, pe Daria, sau pe matusa sau pe pisica sau pe vecina de la 3 etc, (imi imaginez ca cea mica nu vede/aude violenta fizica in casa, nu? ca altfel degeaba vorbim), ca voi o intelegeti ca ea e suparata ca nu primeste sau nu face x sau y, dar ca NU, NU LOVIM, si neaparat sa-si ceara scuze. Si eu as sugera sa o invatati ca exista consecinte. Adica copilul o loveste pe buni sau pe matusa? Foarte bine, nu va mai merge in vizita la buni sau la matusa, si nici buni sau matusa nu va mai veni la ea. Aaaa, Daria vrea la buni? Atunci nu are voie sa loveasca - in momentul cand ridica mana, e adusa acasa. Stiu ca o sa fie greu, daca orele cand Daria sta cu buni sau matusa sunt ore cand tu ai planificat sa faci altceva, dar trebuie sa fiti consecventi, Daria e copil destept si va intelege repede ca exista si alte modalitati de a obtine ce vrea, ca agresivitatea nu ii aduce nici un beneficiu, ba dimpotriva.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

In legatura cu proiectul pe care l-ai ratat. Tu stii ca si eu sunt free-lance, dar eu ma ocup doar de interpreting, deci fie ma prezint cand e nevoie de mine, fie ratez jobul. Nu pot sa le zic "acum nu pot, da' pot peste 1 ora sau o zi". Dar am invatat sa accept TOT atata timp cat e cineva sa stea cu Mister. Jupanul e la childminder de la 8.30 la 6, atunci sunt "orele mele de lucru", daca sunt sunata seara, sau noaptea, sau in weekend, si e acasa tati (chiar obosit dupa servici) iau jobul. Refuz un job doar daca sunt plecata din localitate, sunt deja "booked" pentru altceva - eu lucrez cu mai mute agentii, am ceva programat ce nu pot sa anulez (adica daca am programare la dentist pot sa o schimb, dar uneori nu pot, asa cum s-a intamplat vineri trebuie sa vina nenea de la asigurari sa faca o evaluare cu niste reparatii din baie) sau sunt fie bolnava, fie am consumat un pahar de bautura alcoolica (deci sunt in incapacitate de a lucra). In rest, e chestiune de organizare - se ma descurc, caut solutii. In cazul tau, daca ai nevoie de acei bani si esti in localitate, incerci sa te organizezi sa nu refuzi proiectul. Cateva ore/zi nu ar fi o problema - 2 ore cat doarme copilul dupa-masa, sau o lasi la bunica 2 ore, 3 ore seara dupa ce adoarme copilul. Sau o lasi seara cu tati sa o scoata din casa si lucrezi - sau iesi tu din casa cu un dongle, si mergi in vecini, si lucrezi, iar cu copilul sta D.. Stiu ca nu e usor sa lucrezi noaptea (acum 2 saptamani am petrecut cateva nopti la politie, iar ziua aveam multe programari la care m-am dus) dar e vorba doar de cateva nopti si daca e nevoie de bani, de musai ca de voie buna. Dar incearca sa nu refuzi proiecte, ca stii si tu cum e, la un moment dat o sa sune pe altii care nu refuza. Ai nevoie de ajutorul lui D., sa se ocupe el de copil ca sa poti tu lucra seara - iar el trebuie sa inteleaga asta si sa te sustina.

Dark Bendis
& The Goblin Prince (31.12.2008)

"I dream of wolves. With them I run."
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asparagus spune:

Intram si noi sa dam raportul:

suntem inca la ai mei in Bucuresti, a venit si sotul meu pentru o saptamana. Luni plecam acasa, schimbam de la 36 de grade la 20. Pe o parte bine ca e racoare, pe de alta parte parca prea prea pentru august.

Bianca este ok, poze noi aveti ca de obicei la semnatura, sau pe FB. Printesa mea mica gangureste intr-una, zambeste mult, e foarte dulce ce mai! Cra-cra!
Singura problema este cu greutatea. Luna asta cat am stat in Romania nu a luat aproape nimic, cam 400-500g maxim. Ea s-a nascut cu 3600, a luat in priumele 2 luni cate 900g pe luna, asa ca acum are 5600. Sper sa nu fie nimic grav, voi ce ziceti, poate sa fie de la schimbarea de clima, de la caldura ? E alaptata exclusiv, pe apa si ceai n-a vrut nicicum sa puna gura.

va pup pe toate!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliacris spune:

Vai, Ioana, cat e de dulce Bianca! Si atat de zambareata de te topeste, nu alta! M-a apucat asa un dor de Carla bebe....
Cu greutatea nu cred c-ar trebui sa te ingrijorezi, ca totusi a luat ceva.

Mergi la inceput