Ponta a plagiat!

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Cine sunt membrii Consiliului National de Etica - prima institutie care a decis ca Ponta nu a plagiat

Consiliul National de Etica aflat in subordinea Ministerului Educatiei a decis ca "nu se poate aprecia ca doctorandul Victor Ponta si-ar fi insusit paternitatea unor idei, concepte, modele care nu ii apartineau si le-ar fi prezentat drept contributii personale sau originale". Componenta Consiliului a fost schimbata integral in luna iunie de Liviu Pop, ministrul de atunci al Educatiei, chiar cu o zi inainte de pronuntarea in cazul Mang. In functia de presedinte al Consiliului a fost numit Teodor Petrescu, ce si-a dat demisia in urma cu aproape o saptamana.

Din componenta Consiliului National de Etica mai fac parte fostul deputat PSD Petru Andea si fostul rector al SNSPA Paul Dobrescu. Romita Iucu, prorector al Universitatii din Bucuresti, a fost si el numit in CNE, dar a demisionat de asemenea in urma cu o saptamana.

Componenta nominala a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI) este urmatoarea:

Vicepresedinte: Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare

Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM

Este director stiintific in consiliul director al CEPROCIM si membru in consiliul de administratie al institutiei. CEPROCIM este o societate comerciala pe actiuni cu capital privat 99,34% care are ca principal obiect de activitate cercetarea dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie, potrivit site-ului institutiei.

Doru Vladimir Puscasu face parte din conducerea stiintifica a institutiei din 1992, a absolvit Facultatea de Chimie Industriala la Universitatea Politehnica Timisoara, promotia 1971, si a obtinut titlul de doctor inginer in 1986.

In 1999 a absolvit cursul de Management si Relatii Internationale la Scuola di Direzione
Aziendale dell Universita Luigi Bocconi, Milano.

Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj

Nicolae Burnete (52 de ani) a candidat la functia de rector al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, pozitie care a fost castigata la inceputul anului de profesorul Aurel Vlaicu. Din 2004 pana in 2012 a fost decan al Facultatii de Mecanica din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si membru in senatul universitatii.

In 1979 a absolvit liceul Liceul nr. 1, Alba Iulia, ca sef de promotie. In 1985 a obtinut diploma de inginer in Mecanica Agricola la Institutul Politehnic Cluj-Napoca - sef de promotie. In iulie 2004 a facut un stagiu de Instruire in biodiesel in Toulouse, Franta, in mai 2004 instruire in biodiesel la Universitat Hohenheim, Germania.

Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara


Petru Andea (63 de ani) este profesor al Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica din cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, unde a fost si decan din 2008. In perioada 2004-2008 a fost deputat de Timis din partea PSD.

In 1972 a obtinut diploma de inginer la Facultatea Electrotehnica, Sectia Electromecanica, in cadrul Universitatii Politehnica Timisoara, si de atunci lucreaza in cadrul universitatii. Potrivit unui CV din 2008, Petru Andea are 13 brevete de inventii, a obtinut Ordinul Muncii Cl. a III-a, iar in 1979 a primit Medalia "Meritul stiintific".

Victor Stoica - Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti

A fost decan al Facultatii de Medicina din cadrul UMF "Carol Davila" din Bucuresti din 2008. Potrivit declaratiei de interese din 2010, Victor Stoica era actionar la SIF Muntenia din Bucuresti, la SIF Banat-Crisana, SIF Moldova din Bacau, SIF Transilvania din Brasov, SIF Oltenia din Craiova, era membru al Colegiului Medicilor din Bucuresti si presedinte al filialei din Bucuresti a Societatii Romane de Medicina Interna.

Horia Iovu - Universitatea Politehnica din Bucuresti

Horia Iovu (51 de ani) este decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. In 1986 a obtinut diploma de inginer diplomat la Facultatea de Chimie Industriala, Institutul Politehnic Bucuresti, ca sef de promotie pe tara cu media 9,95.

In 1995 devine doctor in Chimia si ingineria polimerilor, Universitatea Politehnica din Bucuresti. In 1994-1995 a facut o specializare in materiale compozite polimerice la Manchester Metropolitan University, U.K.

Paul Dobrescu - Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative


Paul Dobrescu este profesor universitar, titular de curs pentru disciplinele: Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si Globalizare la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA), al carei rector a fost din 2008 pana la inceputul anului. Este de asemenea profesor indrumator de doctorat (domeniul fundamental Sociologie) la Universitatea Bucuresti.

In 1970 a obtinut diploma de licenta in filosofie la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii din Bucuresti, iar in 1981 a obtinut titlul de doctor in filosofie la aceeasi universitate. In 2006 a fost visiting professor la Ilmenau University, Germania, iar in 2006 si 2007 a efectuat un stagiu de cercetare la Oxford University (Church Mission Society).

In perioada 1990 - 2004 a fost decan FCRP, iar in 2005 - 2008 prorector SNSPA.

Teodor Petrescu a fost numit presedinte al Consiliului National de Etica, iar Romita Iucu membru al acesteia, insa ambii si-au dat demisia cu aproximativ o saptamana inainte ca CNE sa dea un verdict. Mihai Vladimirescu, profesor universitar doctor la catedra istorico-biblica in cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Universitatea din Craiova, nu ar fi fost prezent la sedinta CNE in care s-a luat decizia finala, potrivit unor surse.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eeee....si uite-asa, lumea sta cu ochii pe plagiat in timp ce:

Leul se prabuseste. MAXIM ISTORIC: 1 euro = 4,5848 lei, 1 dolar = 3,7438 lei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lala_D

Cine sunt membrii Consiliului National de Etica - prima institutie care a decis ca Ponta nu a plagiat [/b]
- Petru Andea - fostul deputat PSD
- Virgil Muraru - Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Masini si Instalatii Destinate Agriculturii si Industriei Alimentare
- Doru Vladimir Puscasu - CEPROCIM, cercetarea dezvoltarea in stiinte naturale si inginerie
- Nicolae Burnete - Universitatea Tehnica Cluj, fost decan al Facultatii de Mecanica
- Petru Andea - Universitatea Politehnica din Timisoara, profesor al Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica
- Victor Stoica - Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti ... Medicina Interna.
- Horia Iovu - Universitatea Politehnica din Bucuresti, decan al Facultatii de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor
- Paul Dobrescu - Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative ... Mass media si societatea, Istoria comunicarii, Geopolitica si


Frate, numai specialisti si experti in drept penal si international!
Nu ca papagalii de la Nature care, desi sunt laureati Nobel in chimie, fizica, medicina sau biologie, si-au bagat nasul intr-un doctorat in drept ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Eeee....si uite-asa, lumea sta cu ochii pe plagiat in timp ce:

Leul se prabuseste. MAXIM ISTORIC: 1 euro = 4,5848 lei, 1 dolar = 3,7438 lei






Pai astea sunt ordinele pe care le are Banca Nationala.
De aia nu intervine.....vor interveni dupa referendum....pun pariu ca,pe 30 iulie cursul va scadea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Punem pariu ca euro ajunge la 6 lei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Eeee....si uite-asa, lumea sta cu ochii pe plagiat in timp ce:

Leul se prabuseste. MAXIM ISTORIC: 1 euro = 4,5848 lei, 1 dolar = 3,7438 lei




Pai astea sunt ordinele pe care le are Banca Nationala.
De aia nu intervine.....vor interveni dupa referendum....pun pariu ca,pe 30 iulie cursul va scadea?

Madalina


Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate."


Mada, pe bune, cine crezi ca are puterea acum sa ii dea ordine bancii nationale???
Basescu e suspendat, guvernul e usl-ist in totalitate, poporul e de partea guvernului si il vrea jos pe basescu, la prima vedere cine mizeaza pe basescu acum a tras lozul necastigator, pentru ca zilele lui sunt oarecum numarate.

In conditiile astea, cine si de ce i-ar mai face favorului lui basescu sau pdl-ului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Parca pusesem si lista asta dar se pare ca mesajul nu a aparut.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-12840227-cine-sunt-membrii-comisiei-etica-universitatii-bucuresti-care-decis-victor-ponta-plagiat.htm

1. Dumitru Sandu (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala)
2. Adrian Paul Iliescu (Facultatea de Filosofie)
3. Ovidiu Bozgan (Facultatea de Istorie)
4. Georgeta Ghebrea (Facultatea de Stiinte Politice)
5. Cristian Marunteanu (Facultatea de Geologie si Geofizica)
6. Marian Popescu (Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii)
7. Vasile Preda (Facultatea de Matematica si Informatica)
8. Tudor Rosu (Facultatea de Chimie)
9. Sterea Tache (Facultatea de Teologie Ortodoxa)
10. Liliana Zaharia (Facultatea de Geografie)

Rectorul Universitatii, Mircea Dumitru:

"Singurele valori care au animat UB in acest demers sunt valorile afirmarii universitare, a apararii prestiuglui acestei universitati

Vreau sa fac un apel la responsabilitate si decenta la toti actorii vietii publice de a nu utiliza acest punct de vedere partizan in luptele politice

Tema principala este prezentarea punctului de vedere al comisiei de etica a UB privitoare la autosesizarea in cazul tezei de doctorat sustinuta de Victor Ponta.

Saptamana viitoare vom avea o sedinta a consiliului de administratie si o sedinta extraordinara a senatului. Voi aduce la cunostinta colegilor mei toate aceste elemente de analiza. In urma consulatarii pe care o vom avea vom lua o decizie care va fi in acord cu actuala legislatie.

Este adevarat ca rectorul UB semneaza diploma, dar diploma este emisa numai dupa ce exista un ordin de ministru. Prin urmare rectorul nu poate sa retraga o diploma, decat daca se intrunesc si celelalte elemente. Pe scurt, numai dupa ce MECTS da aviz.

Intrebarile sunt de natura juridica acum, noi am facut o expoertiza etica. Este ca in situatia in care unui spital i se aduc acuzatii de malpraxis, s-a ajuns intr-o situatie de criza. Ce se va intampla mai departe e o solutie care se va lua in limitele legislatiei din Romania.

Pentru ca UB sa emita o diploma de doctorat e nevoie de un ordin de ministru. Pentru a putea retrage diploma, e nevoie de retragerea acelui ordin de ministru. Pe acel ordin de ministru sunt mai multe nume de persoane care si-au luat titlul de doctor.

Daca retragi ordinul retragi si titlul de doctor al unor persoane care nu au nicio problema. E nevoie de interventia ministrului.

Nu este raspunderea noastra sa justificam analiza ceilelalte comisii. Ceea ce v-a prezentat Popescu este un gen de analiza care se numeste demonstratie de existenta.

V-a aratat ca exista pasaje similare pana la identitate cu alte pasaje din alte carti. Prin urmare ar fi sarcina celeilalte comisii sa explice. Nu este obligatia noastra sa justificam de ce a aparut aceasta contradictie si nici obligatia noastra sa o justificam.

Pentru ca UB sa emita o diploma de doctorat e nevoie de un ordin de ministru. Pentru a putea retrage diploma, e nevoie de retragerea acelui ordin de ministru. Pe acel ordin de ministru sunt mai multe nume de persoane care si-au luat titlul de doctor."

Decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias:

"Particip la aceaata conferinta in calitatea de decan, desi in urma cu 2 saptamani mi-am dat demisia. Potrivit regulilor, pana la organizarea concursului pentru un nou decan sunt inca in aceasta functie.

Facultatea de Drept a UB intr-un mod care poate fi discutat sau nu a decis in consiliul sau din 27 iunie ca facultatea de drept nu dispune de cadrul legal pentru analizarea acestui chestiuni. Am fost in total dezacord cu decizia consiliului si am considerat ca data fiind majoritatea se impune sa imi dau demisia. Am facut-o pentru ca eu cred in integritate, onoarea academica si prestigiul universitatii

Consiliul Facultatii de Drept a hotarat sa nu participe, drept urmare ce spun eu reflecta punctul meu de vedere personal si nu angajeaza Facultatea de Drept

Nimeni nu se bucura, eu sunt primul care nu se bucura de ce se intampla acum. Sper ca e o chestiune singulara, Facultatea de Drept e cea mai prestigioasa Facultate de Drept din tara.

Timpul foarte scurt nu a permis elaborarea de catre expeti a unui punct de vedere. Acesti experti sunt contactati si tinem legatura cu ei. Ce vor putea sa aduca in plus, in afara de sublinierea aceea ce s-a aratat deja, vor fi chestiuni pe fondul tehnic.

Mi se pare ca aceasta comisie de etica a facut o analiza foarte pertinenta, identificarea pasajelor identice sunt in afara de orice discutie

In data de 12 iulie s-a defasurat un nou consiliu al Fac. de Drept in care s-a hotarat ca exderti ai facultatii sau din strainatate, in nume individual, si fara sa angajeze facultatea, se pot angaja in activitatea solicitata de UB

Au fost doar 5 membri in comisia de doctorat din 2003. Eu nu pot sa explic ce s-a intamplat atunci. Pot sa va spun ca din puncntul meu de vedere responsabilitatea pentru respecatrea regulilor de elaborare a unei teze de doctorat apartine autorului.

Daca ar fi sa facem o ierarhie a responsabilitatilor: urmeaza indrumatorul de doctorat si apoi membrii comisiei de doctorat. De ce au considerat dansii atunci ca teza indeplineste toate conditiile pentru a fi calificata "Summa cum Laudae" ar trebui sa ii intrebati pe dansii.

Aici s-a facut o demonstratie: nu cunosc daca acelasi tip de abordare a fost avut in vedere in cadrul comisiei din 2003.

E un eveniment regretabil pe care trebuie sa-l gestionam. Am spus si in consiliul facultatii ca nu mi se pare important sa vedem cine este responsabil. Mi se pare important sa constatam ce s-a intamplat si sa luam masuri, cel putin la nivelul facultatii de Drept si a UB, ca asemenea lucruri sa nu se peteaca in viitor.

Pornind de la ce s-a intamplat, in scoala doctorala a Facultatii de Drept se discuta redactarea unei metodologii foarte stricte privind normele de redactare a unei teze de coctorat.

Sunt profesorii mei, unii dintre ei, pe care ii respect si chiar daca s-ar dovedi ca in acel moment au luat o decizie care s-a dovedit peste ani gresita, respectul meu pentru ei ma impiedica sa fac alte afirmatii.

La nivelul UB va fi o discutie in Consiliul de Administratie si in Senat. In ceeea ce priveste Facultatea de Drept, s-a hotarat si nu cred ca va fi reluata discutia. Nu cred ca trebuie cautati responsabili.

Eu nu vad cum s-ar putea desfiinta scoala doctorala a Facultatii de Drept, este cea mai prestigioasa. Sanatatea facultatii o dovedeste acum universitatea, din pacate nu facultatea."




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eumada

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Eeee....si uite-asa, lumea sta cu ochii pe plagiat in timp ce:

Leul se prabuseste. MAXIM ISTORIC: 1 euro = 4,5848 lei, 1 dolar = 3,7438 lei






Pai astea sunt ordinele pe care le are Banca Nationala.
De aia nu intervine.....vor interveni dupa referendum....pun pariu ca,pe 30 iulie cursul va scadea?

Madalina


Copiii gasesc de toate īn nimic. Adultii, nimic īn toate."


Eu propun sa fie trecut si Mugur Isarescu in plangerea penala a usele.

In mod normal si firesc, in momentul in care o situatie se calmeaza, si cursul simte asta. Deci, nu prea ar fi ceva suspect.Daca TB se intoarce la Cotroceni fara alte tampenii useliste sau daca referendumul il demite fara echivoc, situatia ar trebui sa se mai limpezeasca si cursul sa reactioneze pozitiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Eu propun sa fie trecuti toti cetatenii acestei tari care considera ca a fost o lovitura de stat. Sa-i adune de pe forumuri, de prin presa, de pe la TV, si facem un proces mai ceva ca la Nürnberg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Hai mai,ca sunteti constienti ca daca marinarul se intoarce,va fi ca lumea nu s-a prezentat nu ca e el cel mai bun.

Romanii or sa fie pe litoral,la gratr la bere...nu ca tb e cel mai tare...asa ca osa fie exact ca la facultatile unde sunt mai multe locuri decat candidati....

Mergi la inceput