*Cozonacei iubiti de noiembrie-decembrie2008(138)*

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns estyanda1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicus

Scuza-ma, dar eu nu imi aduc aminte de tine estyanda1. Ai avut alt pseudonim aici pe forum?


Monicus, ma chema estyanda. Doar. Sunt vreo 2 ani de cand nu am mai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estyanda1 spune:

Fetelor, lansez si eu o intrebare, mai ales pentru acelea dintre voi care au copii la clasa pregatitoare.
CE PARERE AVETI DESPRE CEEA CE SE INTAMPLA LA CLASA PREGATITOARE?
CUM LE MERGE COPIILOR DE 6 ANI LA SCOALA?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

estyada eu sunt la o clasa pregatitoare
pot sa iti spun ca acest concept este importat din tarile ue si noi si inca vreo 4 tari nu aveam acest sistem.
sistemul este frumos in sine tinand cont ca se merge pe pregare integrata adica: daca la prima ora au muzica si miscare pot sa faca un cantecel cu miscare de tipul "Bate vantul frunzele", dupa prezentare, vizionare pe surse media pc respectiv, copii vor intona si ei la randul lor cantecelul, la finalul activitati vor putea sa faca un desen inspirat de cantec.
ei bine aceasta a fost prima ora. la ora a 2-a pot sa aibe comunicare in limba roamana. plecand de la o poveste cu tematica toamnei {activitatea de la prima ora va trebui sa aiba continuare in toate celelalte ore}, audiere, descoperirea actiunii prin diverse intrebari, stabilirea in mare cu copii a activitatii din text, se poate trece la o alta activitate rezultata din poveste de ex un joculet de tipul schimba finalul povestii elevii se dau cu parerea, pot crea o mini sceneta. in fine in functie de imaginatia fiecarui profesor.
a 3-a ora la matematica si explorarea mediului pot sa plece de la observarea frunzelor toamna, caracteristicile specifice anotimpului, fenomenele meteo specifice. apoi se poate trece la numararea unor frunze, frunze aduse de copii cu o zi inainte. numararea frunzelor, gruparea, in functie de tema lectiei. la finalul activitatii pot sa faca cu frunzele un colaj de tipul ex: "Pestele in acvariu", plecand de la frunze le vor decupa si vor lipi pe o foaie frunzele astfel incat sa iasa un acvariu cu frunze.daca mai ramane timp se pot discuta rezultatele obtinute [revin in functie de tema orei].
a 4-a ora pot sa aiba educatie pentru societate. pot sa discute despre localitatea lor despre obiceiurile specifice zonei ex: ziua recoltei, apoi pot sa isi imagineze un dialog la piata si tot asa.
eu am incercat sa iti dau un raspuns din perspectiva mea
acum depinde de resursele fiecarui cadru didactic, de implicarea acestuia, de colectivul de elevi.
posibilitatile de a realiza o zi de tipul activitate integrata sunt nenumarate acum ramane la latitudinea fiecaruia cat e de constincios cat de mult i-a ramas in urma cursului de formare cu privire la clasa pregatitoare.
eu tind sa cred ca aceasta clasa nu se va dizolva in sensul ca banii pentru curs au fost prin finantare de la uniunea europeana.
eu zic ca acum numai suntem singuri facem parte dintr-o familie mai mare care are niste reguli mai bune puse la punct.
a fost introdusa la scoala intrucat copilasi atunci cand veneau la clasa 1 se descopereau numeroase deficiente de ex. unii copilasi nu au fost la gradinita, altii vin cu un aport de informatie foarte redus din familie si astfel vreo 4-6 saptamani din clasa 1 se pierdeau numai cu evaluarea achizitiilor copilasilor dupa gradinita si mai apoi se trecea la scriere propriu-zisa.
din perspectiva mea eu zic ca e bine este o amestecare intre gradinita si rigoarea scolii.ca o mica precizare daca la gradinita prezenta nu era obligatorie ei bine la scoala da. nu trebuie sa dispere parintii aici nu se noteaza, se pun doar absente, insa la finele anului elevului i se va face un raport de evaluare asupra comportamentului lui a competentelor pe care le-a dezvoltat dea lungul unui an scolar.
elevii nu primesc teme acasa, au cel mult un caiet de lucru si multe fise de lucru, desene tematice, cantecele, poezi, expozitii tematice, jocuri de asa natura incat activitatile sa fie placute si sa invete sa se cunoasca pe ei si sa se integreze mai bine in aceasta lume aflata in continua schimbare, lume ce ne pune si pe noi ca profesori in fata unor schimbari mari in actul didactict.
profesorul numai preda informatie ci ajuta elevul sa se descopere sa isi formeze anumite competente ele sunt 8 la numar de la competenta in limba romana pana la cea de matematica si explorarea mediului. profesorul este ucenic in sala de clasa. elevii pot sa negocieze activitatile zilei sau cele din ziua urmatoare si tot asa.
ca o concluzie trebuie sa invatam sa ne adaptam la viata. la capitolul reporducere de informatie stateam foarte bine insa la practica eram pe locurile codase prin urmare a fost adoptata sistemul educativ din UE si vreau sa va precizez ca incepand cu acest an totul se va schimba la nivel de scoala se va merge nu numai la clasa pregatitoare pe predare integrata ci si la celelalte clase pe cat posibil.
in vreo 2 ani clasa a 9-a va trece de generala si tot asa, multe, multe schimbari menite a eficientiza rezultatele finale in achizitiile elevului....
etc.

stelele mami
Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel Antonia Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

La multi ani! dragilor cozonacei cu intarziere pentru
David Andrei de Bebecris
Daria de Ireen

si cozonacicai de astazi
Androniki de Brie
Sa fiti sanatosi si voiosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Androniki frumusica!
David cel voinic!
Daria!

Estyanda, cam ce povesteste Eli a experimentat si fata mea cea mare care a inceput la 5 ani si 8 luni scoala. A fost cea mai mica din clasa si i-a fost greu la inceput dar acum nu se mai vede diferenta fata de ceilalti copii. Ce pot eu sa-ti zic in linii mari este ca aici nu aprofundeaza mai nimic dar stiu din toate cate putin. Pe langa matematica si norvegiana mai fac si informatica, sport, engleza, competente sociale. muzica si ceva de cultura generala. Apropo de cultura. Eu la varsta de 7 ani si jumatate nu stiam de Budha, Shakti, si alte zeitati cu copil elefant, etc. Nici acum nu le stiu ca ea Insa avand in vedere ce diversitate culturala e aici in zona e chiar nevoie de un astfel de curs.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

Ce iti mai fac papusele Otiliav? Adevarul ca in viata este bine sa stii din toate cate ceva. Iti prinde bine in viata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

LA MULTI ANI! Raphael Nicolas de Babyzapi


La multi ani! mariana28

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:



Buna mamici dragi!

Ma bucur sa vad ca merge inainte clubul nostru virtual.

Multumesc de urare Monicus.

Va pup dulce pe toate fetelor, LA MULTI ANI fericiti cozonaceilor nostri, sa ne creasca mari, frumosi, sanatosi si norocosi

Dam si noi azi de baut virtual

Sa aveti o zi frumoasa!




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Raphael Nicolas!
Babyzapi, pai ai intrat asa fugitiv? ce mai e nou pe la voi?
Monicus, am scris cate ceva pe la ingineri despre fete. Nu ma ireiau aici ca-s pe fuga.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicus spune:

La multi ani! Sara de Ancaoradea

Mergi la inceput