Mai e bine sa mergem la mare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

eci timisorencele mele cand porniti??? poate ne vedem...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Exploziile_solare_din_2013
Deci in 2012 e ok
Dar tot nu inteleg de ce se crede ca cei ce stau la mare vor avea de suferit, noi ceilalti nu


_

Copiii crescuti in familii monoparentale sunt la fel de iubiti, ingrijiti si educati, empatici,
inteligenti, isteti, destepti, stralucitori, fantastici si bine-nteles superbi ca restul copiilor de pe Terra
obtinuti natural sau prin FIV sau adoptati, nascuti natural sau prin operatie de cezariana,
botezati sau nu, hraniti cu LM sau LP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

oameni dragi, soarele e la fel peste tot in Romania, asta e ceva ce credeam ca stiti ca stiu deja la anii mei:) Cand am venit si am pus intrebarea nici nu mi-am pus problema ca voi v-ati imagina ca ma gandesc soarele ar fi diferit la CT fata de TM.

Ideea e doar ca noi in TM NU mergem la strand, NU facem plaja, nu avem posibilitatea stand la bloc sa ne expunem atata la aer si soare cat ne-am dori

Megem la mare pt copii, nu ca sa ma intind pe spate sa ma bronzez pt ca nu suport sa stau la plaja pe rogojini in diferite pozitii strategice doar ca sa ma "coc" uniform. Nu ca asta ar fi ceva rau, dar chiar ma plictiseste. mai bine ma balacesc si ma joc cu lopatelele :)

Mergem la mare pt apa si aerul de acolo, pt ca le prieste copiilor o cura de aer marin + apa sarata+ soarele aferent. Si ma gandeam ca daca expusul la soare in acest an se tot zice ca e nociv, ce ne facem? ca de fapt mergem sa stam cat mai mult afara langa mare. Daca am locui in CT nu mi-as pune problema ca ma radiez mai mult decat daca as locui in TM. Desi daca ar fi dupa capul meu si la cat de mult imi place marea si joaca in nisip, cred ca mi-as face o coliba la malul marii si m-as expune pericolului de a petrece in aer liber langa apa cat e soare si frumos intreaga perioada, asta daca as avea atata timp liber la dispozitie :)

Marius, daca tu ai fost si in Croatia si la noi de curand, hai fa tu o lista simpla cu ce ne-ar avantaja pe noi 4 sa alegem Croatia si nu Marea Neagra. Ce zici? o sa incerc sa vad daca am fi mai in castig si ne-am simti mai relaxati. Cand ai timp, eu citesc. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Tot ceea ce scriu reprezinta strict opinia mea. Eu sunt un om practic. Pornesc de la premisa ca eu am o cantitate de bani sa zicem 1000 de euro si ma intreb ce variante pot sa aleg si dintre aceste variante care imi acopera cel mai bine dorintele.

Foarte pe scurt eu fiind din Oradea am constatat ca:
1. Drumul Oradea->Litoralul romanesc este mai lung decat Oradea ->Litoralul croat
2. Pt Romania singura bucata de autostrada este Pitesti-Bucuresti 100 km, restul de 800 km in conditii cunoscute de rulare, pt Croatia am cel mult 150 km fara autostrada - restul este doar autostrada unde rulez in conditii de securitate cu media de 130 km/h
3. Pt Romania ca sa ajung Oradea - litoral am o medie de 15 ore de condus, pt Croatia o medie de 8 ore de condus desigur in alte conditii.
4. Pt. Romania ma costa cazarea pe o noapte de 300 lei aprox. 70 euro o camera pt Croatia ma costa 50 euro un apartament (2 camere)
5. Serviciile sunt imposibil de cuantificat ele se vad concret insa ajunge o singura data sa traiesti si ... asta e tot. Nu-ti mai trebuie altceva.
6. Pe litoralul romanesc apa arata asa cum arata si nisipul este asa cum este in timp ce in Croatia vezi pozele de mai jos.

Atata vreme cat noi 2 adulti + 2 copii am stat 10 nopti si am cheltuit cu totul (combustibil+mancare+cazare+terase) pana in 850 euro deci 85euro/zi nu vad nicicum aceeasi performanta pt Romania asta chiar daca macar conditile ar fi similare - dar este o diferenta de la cer la pamant.
Poze:
http://www.marius.rdsor.ro/croatia/index.html
http://www.marius.rdsor.ro/Croatia%202006/index.html
http://family.webshots.com/album/560595870rHOjjn
http://family.webshots.com/album/578489222sDVyUs


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Multumesc Marius, am sa dau forward si sotului cu mesajul tau, vom delibera si va spun unde ajungem si cum ne simtim :) Pentru anul acesta cred ca zarurile au fost deja aruncate in privinta marii, am facut rezervarile din iarna insa pentru anul viitor vom lua in considerare ideile tale, merci de link-uri, sunteti o familie frumoasa !

Am sa ma gandesc la punctele scrise de tine si cel putin la capitolul durata a drumului Croatia este in avantaj. Noi facem deplasarea la mare de 3 ani impartind drumul in doua, pentru a mai reduce din oboseala si stresul copiilor pe masina ore in sir, acum nu mai sunt la 2 ani sa doarma jumatate din timpul petrecut pe masina.

costurile de cazare la noi se ridica la 9 mil de lei vechi/10 zile de cazare la parterul unei vile (camera de 20 mp, cu a/c, tv, frigider, baie proprie, la distanta de 5 m de o bucatarie comuna complet utilata, acces liber la masina de spalat haine, gratarie in curte) distanta de 5 minute de mers pe jos cu copiii de mare. Noi mergem si ne autogospodarim, adica gatesc copiilor o data la 2-3 zile (desi unii ar zice ca ala nu mai e concediu, pe mine nu ma deranjeaza intr-atat), nu am curajul sa-i duc sa manance pe la restaurante inca.

in rest, am sa ma gandesc sa vad per total care sunt costurile totale ale unei deplasari. despre apa si nisip, stim cu totii cum sunt la noi, de iesit in afara nu am iesit inca asa ca tot ce stiu, stiu din descrierile/fotografiile altora si recunosc ca arata mai bine decat ceea ce stiu eu.

noapte buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dorsilia

Pestera m.u.i.e.r.i.l.o.r. s-ar putea sa fie mai aproape:) parca am auzit de ea, are si cuptoare cu mw in dotare

Marius, in Croatia au fost rudele si cunoscutii nostri si nu au fost asa impresionati, acolo spuneau e de mers mai mult fara copii sau nu cu copii mici. O sa incercam si noi cand mai creste asta mica:) deocamdata mergem pe aceeasi cale





Eu am fost in Croatia de 2 ori: prima oara cu copil de 6 ani si a doua oara cu copil de 2 si 9 ani si a fost super!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

acu ca sa fim corecti Marius, pentru Lia e buna si autostrada de la Bucuresti la Cernavoda - si apoi inspre statiuni pana la Agigea.... nu e chiar de colea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Mda asa este - Timisoara -> Croatia - ai cel mult 150 km fara autostrada restul de 800-100-1.200-2.000 sunt doar autostrada adica asa ceva:

http://www.marius.rdsor.ro/Croatia%202006/IMG_0192.html
http://www.marius.rdsor.ro/croatia/30.08.05/IMG_1454.jpg
http://www.marius.rdsor.ro/croatia/30.08.05/IMG_1461.jpg
http://family.webshots.com/photo/2524492300100009821OyQSZx
http://family.webshots.com/photo/2458156270100009821fVAcxf


Nu e chiar colea... asa este.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pai eu zic de Romania, ce treaba am cu Croatia?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Tocmai i se sugera ca daca alege Croatia e mai ieftin, mai bine si drumul mai bun. Eu am ales de ani de zile Thassos, tot pe aceleasi considerente.
Cand in Romania drumurile vor fi bune, cand vom avea pe plaja linistea si decenta din alte locatii (aici nu ma refer la costumul de baie ci la curatenie, vanzatori ambulati...), si evident calitate la niste preturi decente...va fi recomandat si litoralul nostru.


Mergi la inceput