Unde gresesc?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Eu nu spun ca problemele tale sunt imaginare. Mai degraba cred cu tarie ca "Problema mea e cea mai mare pt ca e a mea".

DAR eu cred ca asa ati fost de la inceput. Si tu stii asta, ai zis ca "a fost prima data cind te-ai certat de una singura".

In fiecare familie exista o impartire a responsabilitatilor. La mine in casa nu s-a pus pe hirtie, ci asa "s-a nimerit". de exemplu, sotul meu plateste facturile, intotdeauna. El face ciorba, aproape mereu. Pe de alta parte, daca suntem amindoi acasa, eu ma joc cu copilul; el se joaca numai daca cea mica il solicita direct. Si da, o face cu placere.

Ceea ce povestesti tu acolo sunt mici intimplari cotidiene care intr-o familie in care exista un anumit gen de armonie si incredere trec fara sa lase urme. Cu totii cred ca mai avem momente cind ne vine sa ne urmarim partenerul(a) prin casa si sa-i tragem o tigaie dupa ceafa dar astea sunt in general ca furtunile de vara; trec intr-un sfert de ora si lasa aerul mai curat si mai limpede in urma lor.

Ceva nu e bine. Eu nu cred in monogamie pe viata, dar multa lume crede si isi doreste asta de la partener. Sotul tau pare sa "fie de acord" cu mine. Nu secretara-pui mi se pare ingrijoratoare (sau sunt eu toleranta, sotul meu are colege de serviciu pe care "le pupiceste" la sf unei conversatii telefonice sau le interpeleaza cu "ce faci dragalasho" desi nu e nimic intre ei, pt asta bag mina in foc) ci cautarile "internaute" pt ca pe net oferta e larga si imaginatia are din plin loc sa se desfasoare.

Trebuie sa fie solicitant sa aveti 3 copii, si probabil ca si asta pune amprenta asupra vietii voastre de familie. Poate e un pic nedrept sa spui ca "te-a insarcinat si a 3a oara ca sa-ti taca gura", in fond ati fost doi adulti care ati consimtit liber sa faceti sex neprotejat. Stiu PERFECT cum e, asa sunt eu insarcinata acum cu al doilea copil, neplanificat si chiar nedorit (in momentul conceptiei), dupa un "derapaj romantic". Unul a fost de ajuns, dar mereu am considerat ca amindoi am fost "vinovati". Ce naiba, doar stim cum se fac copiii, nu...?

Poate pe moment, pe fond de stres si oboseala, dorintele voastre de moment nu mai coincid. Nu e nici o drama, daca atunci cind vine vorba de lucruri importante reusiti sa comunicati. Poate el are nevoie sa se relaxeze in liniste - cred ca nu are parte prea des, cu 3 copii acasa - in timp ce tu iti doresti sa va tineti de mina si sa povestiti cite-n luna si-n stele. Poate de aici si replica lui ca isi doreste sa il insotesti, ca sa nu ai motiv sa-l bati la cap dup-aia.

Cred ca deocamdata esti si tu suprsolicitata si cu nervii intinsi, si de-aia ai o usoara tendinta de a exagera, de a face o drama din lucruri marunte. Respira adinc, fa mental lista cu "de ce ar trebui sa fiu fericita", recunoaste ca daca esti o persoana mai aeriana (asa ca mine) poate fi enervant ca intr-un moment de graba intr-o seara aglomerata, tu ai uitat poseta !! intr-o vizita (in fond, ce are femeia mai de pret, dupa copii?:))))
O sa fie bine !



http://scrisoaredelamosul.blogspot.com/

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vega_78 spune:

Multumesc pentru sustinere.
E adevarat ca avem structuri emotionale total diferite.
Sunt o persoana cerebrala si pun problema realist, nu emotional. La nivelul afectului, eu il iubesc si atat. Cand privesc lucrurile din afara (stiu ca e greu de crezut), il vad cum e si recunosc ca exista o problema.
L-am intrebat ce vrea si singurul lucru pe care si-l doreste in viata este LINISTE. Cat sta acasa? Cat doarme! Nu apuca sa vada copiii in actiune. Cat ma asculta pe mine? NEver. Incerc sa-i spun ceva si este cu ochii la TV asa ca renunt.
Surprize romantice? I-am facut eu cateva. Nu e omul surprizelor. O data o iesire in doi la munte "Nu merg, ce sa fac cu tine daca nu putem skia". O data o iesire la un restaurant: nu si-a facut timp......Am renuntat la asta. Initiativa lui? 0 Stiu ca-i un gurmand, asa ca-i gatesc cand am timp ceea ce-i place, fiindc asa percepe el iubirea.
Sa apelam la un tert. Suntem niste persoane extrem de reticente in a vorbi de viata noastra. Nu trebuie sa stie nimeni nimic. Ai mei vad lucrurile din afara si pun presiune pe mine care oricum sunt cu nervii la pamant ("Nu-l vezi ce face, cum suporti"). Cu prietenii apropiati nu vorbim nimic. Stiu ca am insistat sa facem terapie de cuplu. "Pentru ce? Nu exista o problema"
Imi amintesc ceva, de acum o vreme (un ani, doi), eu m-am suparat, dintr-un motiv real. Am tacut si am bufnit 3 saptamani. Cand in cele din urma l-am luat "Tu nu vezi ca nu mai pot?" El mi-a zis senin "Eu credeam ca esti doar draguta asa tacuta. N-am observat nimic"
De la inceput ceea ce-mi doresc am exprimat deschis. Nu a auzit nimic never, sau nu a inteles. Si da, e greseala mea fiindca el nu a fost niciodata altfel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns portocalia spune:

dar exista si lucruri care iti plac la sotul tau? din cum l-ai descris pana acum, eu nu am inteles de ce l-ai ales in prima instanta si de ce, ulterior, ai ramas cu el. si cred sincer ca trebuie sa existe si lucruri pozitive, altfel nu inteleg de ce cineva si-ar lega viata de un om semi-leguma, plictisit de tot ce-l inconjoara si, mai ales, de partenerul de viata. ce-ti place la el, deci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Din ce vad eu, sunteti doua persoane care nu va potriviti. Adica nu va potriviti ca soti. Sunt sigur ca daca ar povesti el aici despre relatia voastra, ar suna cam la fel cu ce scrii tu.
Stii, cand trebuie sa traiesti cu o persoana care te agaseaza, viata nu e roza. Scoate din tine lucruri urate, despre care nici nu credeai ca pot veni dinspre tine.
Si atunci nici nu-ti arde sa stai acasa, sa faci ceva cu celalalt. Ai vrea liniste, adica daca s-ar putea nici sa nu te intalnesti cu "colegu'".
Din punctul meu de vedere, in cazul in care tineti sa continuati sa va cresteti impreuna copiii, trebuie sa faceti un pact, sa va trasati un cod de comportament pe care sa-l si respectati; altfel o sa va plangeti unul de altul pana n-o sa mai puteti, dupa care o sa rupeti legatura intr-un mod neplacut.

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Deci sunteti complet diferiti, dar aveti, totusi, 3 copii impreuna? Eu nu inteleg chestiile astea, adica sa vezi ce se intampla si totusi sa plusezi ca sa... ce?

Mi se pare o tampenie.

Io as fi turbat de mult, sa nu ne putem intelege nicicum, orice propun eu, el sa fie Gica (,) contra, sa ma lase sa ma ocup doar eu de copii si de casa si de mama dracului.

Nuuu, n-ar fi mers deloc.

Iar faza cu "ii mai fac un copil, sa-i inchid gura si s-o tzin ocupata" e de tot rahatul. O nemernicie, o josnicie.

Vrea liniste? Doar liniste? Singurul loc unde e liniste completa e cimitiru'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Selene mama esti in depresie sau cum? Asta cu cimitirul a fost de o adanca si admirabila intelepciune:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Din punctul meu de vedere (ca am asteptat sa vad ce scrii) aceasta relatie este una dezechilibrata si a pornit la drum dezechilibrata. la momentul Z - acum 7 ani fiecare dintre voi doi avea o motivatie mai mult sau mai putin determinanta pentru a asigura un echilibru pe termen mediu sau lung. Tu cautai un mariaj sperand intr-o anumita schema de a se intampla conform reperelor tale. El era iesit dintr-un mariaj si avea si are alte repere fata de tine. De aceea ma intrebam ca, la rece (acesta este motivul pentru care am format intrebarea mea fata de tine), daca este sa facem o lista scurta dar concisa despre "cum vad eu relatia mea actuala?" poti sesiza (completat si cu ce ai mai scris) ca nu aveti puncte comune, sau daca exista nu au aceeasi valoare pentru fiecaredintre voi si nu sunt nici macar apropiate ca valoare.
Dar pe scurt.
1. Tu
- Te-ai grabit cu maritisul. Nu intreb motivul
- Ai avut de la inceput anumite repere pe care le ai si acum dar la inceput au fost trecute in stand by de dorinta de a te casatori.
- In timp cand prima dorinta este implinita a inceput sa apara esenta ta, stiai de ea insa poate ca ai sperat ca se vor intampla sau pur si simplu ai amanat exact ca un copil care stie ca trebuie sa mearga la injectie dar... spera sa fie mai tarziu sau sa se intample om minune si sa nu mai mearga sau evita pe fata sa se gandeasca insa stie ca ...vine.
- Asa cum este firesc ai rabufnit. Esenta ramane esenta.
Insa
2. El - e al nabii de simplu:
- vine dintr-un alt mariaj deci are experienta aceasta
- are alte mentalitati decat tine (chiar contrare)
- este deja cal batran (stie ce vrea el, are reperele lui puternic inradacinate)
- nu discutam de iubire (asta este deja grav) si nici nu a fost vorba de asa ceva - sa nu ne pacalim. Este cel mult o forma de acceptare - mi-a placut exprimarea lui Rufus mai sus nici ca se putea una mai buna "colegul de acasa" sau asa ceva. Asta sunteti in fond voi doi intre voi.
- el vrea liniste - adica: "colego - am putea sa traim fara sa ne sacaim prea mult unul pe altul prea mult, daca tot impartim acelasi birou?"

Unde gresesti? Acum mai degraba intrebarea corecta ar fi unde am gresit?

Acum nu gresesti nicaieri. Nici tu, nici el. Sunteti doua entitati mature care s-au intersectat.

Unde gresiti amandoi?
Puteti sa gresiti daca nu aveti maturitatea de a va accepta statutul real unul celuilalt si mai ales avand copii impreuna sa nu ajungeti sa ii cresteti cat mai normal. Pentru ca asta deja este o obligatie a amandorora in calitate de parinti.
Aici ar putea fi greseli majore.
Opinia mea desigur.

www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Bun si fata de copii?Cum se comporta?Ii iubeste sau nu?Ca i-a facut sa te tina ocupata in timp ce el era ocupat cu flirtul pe net?

Pai ca sa iasa din prima e rar..probabil a incercat pana ai ramas....esti o norocoasa daca ai ramas din prima....'
Acum tu trebuie sa te focusezi pe copii,iar lui sa-i spui deschis ca te-ai saturat si sa faca bine sa te ajute sau sa-si vada de viata.

De ce a divortat prima data?

Nu cumva din aceleasi cauze ?Eu stiu ca naravul din fire nu are lecuire....si cum e matur probabil nu se poarta asa de acum ci asa a fost intotdeauna.
Si poate asta a dus la divortul de prima sotie.

Parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana vio spune:

Mie mi-a placut ce-a scris Selene. Mai ales faza cu cimitirul.

Alexandra Maria
14.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Din pacate la tine se aplica perfect asta (mai ales la prima parte ) :
Secretele fericirii

I. Cum sa faci un barbat fericit:
1) Sa faci sex cu el
2) Sa-l hranesti
3) Sa-l lasi in pace.

II. Cum sa faci o femeie fericita? Nu-i atat de greu. Trebuie doar sa fii:
1) Prieten
2) Amant
3) Frate
4) Tata
5) Gospodar
6) Profesor
7) Bucatar
8) Cosar
9) Instalator
10) Mecanic
11) Decorator
12) Stilist
13) Doctor
14) Psiholog
15) Sexopatolog
16) Organizator
17) Viteaz
18) Curat
19) Amabil
20) Bun la suflet
21) Generos
22) Atent
23) Galant
24) Inteligent
25) Invatat
26) Cu simtul umorului
27) Ingenios
28) Sportiv
29) Puternic
30) Intelegator
31) Sa stii sa cedezi
32) Politicos
33) Tolerant
34) Indulgent
37) Bogat



Nu uitati sa:
38) faci cat mai multe complimente
39) sa-ti placa shopingul
40) sa nu faci probleme si sa nu uiti de probleme
41) sa nu te enervezi pe ea
42) sa nu te uiti la alte femei

In acelasi timp trebuie:
43) sa fie atent
44) sa nu fii gelos
45) sa te impaci cu familia ei
46) sa ai timp pentru ea si in acelasi timp sa nu te bagi in spatiul eu propriu.

Si nu in ultimul rand, ESTE FOARTE IMPORTANT:
NU uita niciodata de:
* Ziua ei de nastere
* Data primei intalniri
* Data logodnei
* Ziua nuntii


Iar la subiect: in mod sigur nebuna nu esti.In general nicio relatie nu-i perfecta nici pe departe (chiar daca pe dinafara asa pare multora ) si asta cred ca o stii si tu. Totul depinde de cat de mult poti sa tolerezi,sa iei in calcul plusurile ,minusurile si vezi ce iese.Eu de exemplu n-as fi putut sta trei saptamani sa mustesc suparare in mine,eu cand imi vine urlu,fac circ,el la fel iese o de toata frumusetea ,dar macar am zis ce-aveam de zis ... Barbatii nu prea ghicesc ce sugeram noi subtil,lor trebuie sa le spui clar si raspicat ce vrei de la ei , n-ai citit cartea aia "De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda" ? Amuzanta dar si foarte adevarat ce scrie pe-acolo.
Daca eu as fi acum in situatia ta,as face fix ca el: mi-as vedea de viata si de linistea mea - de serviciu si de distractia personala chit ca asta e cititul unei carti,luat copiii si plecat teleleu doar tu cu ei etc. Nu m-as mai obosi sa ii gatesc lui ceva special,m-as gandi eventual sa imi gatesc mie si copiilor ce ne-ar placea noua,iar daca ii place sau ba si lui treaba lui. Cred ca e timpul sa te pui pe tine pe primul plan si sa fi si tu egoista.Dar asta e un sfat "pe firea mea" si poate nu i se potriveste oricui ...

Mergi la inceput