Bravo Delia!Bun venit Laila! Piersicute2012(42)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pusi spune:

Eu voi folosi detergent lichid normal (nu vreau speciale, doar trebuie sa-si formeze copilul putina imunitate). Chiar azi mi-a povestit bunica mea (87 de ani) cum a nascut-o pe mama: acasa, cu o vecina care a asistat-o ca moasa, au spalat-o intr-o covatica de lemn, cu apa si sapun,etc.

Poate din prea multa grija pt. copiii nostri, din prea multa dorinta de a-i proteja, gresim. Cred ca nu trebuie sa uitam cum ne-au crescut parintii nostri; acum, parca bolile la copii sunt mai multe ca niciodata si copiii dezvolta o sensibilitate crescuta la orice.

Eu voi incerca sa nu exagerez cu nimic, si sa cresc fetita asa cum si parintii mei m-au crescut pe mine...sper sa si reusesc ( cu teoria stau bine,practica ma omoara) .





32+


"E bine ca timpul care se scurge sa nu ne macine si sa ne piarda, ci sa ne implineasca". A.de S. Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Fleur merge si cu capsuni.Dupa ce le-am spalat le-am pus intrun prosop de hartie sa se usuce si nu s-au lasat. O mamica spunea ca pt. a nu se lasa deloc, pune compozitia 10 minute la cuptor si apoi adauga fructele.

Ali din pacate in tot Bucurestiul e plin de caini maidanezi, deci nici parcurile nu fac exceptie. Si ei erau in calculel, dr. se gadise si la furnici sau paiajan.

Carmen mea culpa, atunci laura petrecere frumoasa la mare.

Alilumi stiu si eu cum e cu statul la Giulesti, acolo am facut FIV la Ana. Tu acolo ai facut tratamentul? Eu cred ca nasc cand e sef de garda dr. Vlau fiindca prietena mea cu el lucreaza de obiecei in echipa, de altfel la el la cabinet are si ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria0408 spune:

Carmen, Roxy , Alilumi aveti mp.

Aruba din pacate asemenea atitudini intalnim tot mai des.

Eu ieri stateam in parc cu inca o mamica si ea insarcinata in saptamana 38. Cand am ajuns noi cu fetele nicio banca nu era libera, fiind ocupate de mamici, bunici, tatici mai putin bone, ca era pe seara. Desi eram doua gravide cu burta evidenta, nimeni nu s-a gandit sa ne faca loc sa stam pe o banca, desi multe din ele au fost in situatia noastra cu puin timp in urma si stiu ce greu este.

Chmihaela te inteleg ca este greu. nu te poate ajuta nimeni? Eu astazi am chemat bona sa ma ajute ca nu mai faceam fata si cu aranjatul prin casa si trebuia sa mai calc cate ceva. De altfel si dupa ce intru in concediu prenatal/post am de gand sa o tin sa ma ajute fiindca nu cred ca ma descurc singura acasa cu doi copii, iar pe fetita o trimit la grad doar din septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Pusi, tu ai dreptate ca nu trebuie cocolositi, ci imunizati cat mai devreme, dar comparatiile cu vremea bunicilor sunt greu valabile azi. In primul rand azi sunt, din pacate, mult mai multi agenti alergeni, pt. ca totul e plin de chimicale de la mancare la detergenti etc. Pe mama ta o spala cu apa si sapun de casa, probabil, perfect natural si organic, si pana si apa era mai buna. Detergentii de azi au multe substante in ei "agresive" pt. pielea bebelusilor. Asa ca nu vad nimic rau in a-i spala cu produse speciale pt ei, cat mai organice si hipoalergene, cel putin in primele luni de viata. Si nici nu i le pun la spalat la gramada cu rufele noastre, cu alte porcarii in ele, de la deodorante (iar chimicale...), transpiratie, etc. E doar parerea mea, nu cred ca gresesc nici mamicile cu o conceptie mai "spartana", fiecare face cum ii dicteaza instinctul si e f bine asa (asta ca sa nu starnesc vreo polemica ).

Aruba, nesimtirea e o boala universala si fara leac, din pacate. O patanie dintr-o luna mai incepatoare de sarcina, dar deja cu burta evidenta si nu puteam sta mult in picioare: intram intr-un magazin alimentar romanesc de aici, doar noi si inca o "duamna" in magazin, noi asteptam sa fim serviti, duamna, cu 1 articol in mana, pufnea in spatele nostru. O "duamna" si mai si, vanzatoarea, ii spune: vreti sa achitati asta repede? poftiti la casa, fara sa ne intrebe pe noi nimic. Ajunsa in fatza, duamna incepe sa ceara o mie de alte articole, nu stiu ce prajituri, sa-i dea sa guste, etc, cred ca a stat vreo 15-20 minute. Eu nu mai puteam, ma sprijineam deja de barbata-miu... De atunci n-am mai pus piciorul in magazinul in cauza.

36 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alilumi spune:

Maria, eu am facut fivurile la Medlife... Acolo am cunoscut pe cineva. Si cum am obtinut o sarcina cu un singur bebelin, am zis ca na, pot sa o consider "tipica" si sa merg frumusel sa nasc la Giulesti (desi numai problemutze am avut cu ea). Plus ca mi-a fost tot timpul teama -si inca imi mai este- de faptul ca daca ai probleme cu o nastere prematura, tot la giulesti sau polizu ajungi. am cunoscut cazuri de genul asta la clinica si nu a fost prea placut sa alerge pe ultima suta de metri dupa un doctor etc. acum na, fiecare dupa cum considera, dupa cum se cunoaste, cu temerile lui...
saptamana ce vine am sa ajung din nou la giulesti sa ma vaza dl. dr. ce dodoloatza sunt .
azi, hematoloaga mi-a spus razand: "hai, ca mi-ai speriat asistentul. cand te-a vazut asa burticoasa a venit la mine intr-un suflet sa imi spuna ca ma asteapta o gravida care sta sa nasca si ca lui ii e rau cand m-a vazut!"... pai la ditai' copiloiu' (cred ca are deja 3 kg.) eu ce burta sa am la 1.59 m ai mei???!!!




34 + Gabriel AMR 4 SAPTAMANI

de 9 ani asteptand o minune, de 6 ani luptand sustinut impotriva infertilitatii, trompe obturate, MTHFR C677T pozitiv-homozigot; sotul 25% anticorpi antispermatici; FIV 1 martie 2011 nereusit; FIV 2 cu ICSI noiembrie 2011 reusit... Multumesc, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ZIZOU spune:

Am citit, am uitat tot.

Eu am dat o fuga la veterinar ca bubulina mea s-a gandit sa manance o viaspa. Viaspa la intepat, eu am sunat la veterinar care mi-a spus sa ma duc urgent cu el. M-am dus, slava domnului ca e ok.

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Zizou: bad Bubu!, asa sa-i spui.

Fostul meu pisic, un ragdoll superb alb cu gri(s-a dus mititelul anul trecut, avea vreo 15 ani,il lasasem la o matusa in Bacau), in prima zi la mine (avea sub un an) a vanat o vrabie de pe balconul inchis - nici acum nu stiu cum, era doar o fereastra mica de sus de la glasvand deschisa- si mi-a adus-o siroinda de sange la picioare, in mijlocul sufrageriei... Atunci mi-am zis: am Motan!

36 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Citat:
citat din mesajul lui r_ocsy

A intrebat cineva de dureri ce pornesc din pelvis si iradiaza in jos pe picior ... am avut eu acum de cateva zile intr-o seara, a durat in total cam 10 minute. Am avut si la Sofia, tot in ultimele saptamani. Sunt dic cauza ca a coborat bebele, si in miscarile lui cred ca atinge ceva nerv , durerea porneste undeva de jos si se duce pe nervul sciatic cam pana la genunchi, parca ar fi o sageata, dureaza cateva secunde; in momentul acela nu pot sa pun piciorul pe pamant. Ce fac : ii vorbesc d-rei si o rog sa se miste putin si sa nu mai traga/impinga sa ce o fi facand pe acolo si astept sa imi treaca .

R_ocsy , mami de Ana Sofia ( 19.05.2010 ) si 36+ Maria Natalia ( AMR 19 de zile )

"Copilul trebuie primit cu respect, crescut cu iubire si apoi lasat in libertate deplina."


Da, eu intrebam. Ai descris perfect simptomele. M-am linistit. Multumesc.

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ARUBA spune:

Fleur: sunt perfect de acord cu ce ai spus despre vremurile trecute, nu prea se mai pot aplica metodele cu care ne cresteau bunicii si parintii nostri, cu produse din propriile gospodarii, nemodificate genetic etc etc. E o alta poveste cu totul in ziua de azi. Eu una nu prea mi-as "arunca" copilul direct in toate chimicalele din detergenti, creme, si pe viitor hrana. Pe cat posibil o sa incep cu produse cat mai organice posibil.


Ramona: pentru crize de sciatica, poti face exercitiile astea: http://mamici.ele.ro/Mama/Sarcina/Sciatica-in-timpul-sarcinii_--a11758.html pe mine m-au ajutat enorm, combinate cu deja celebra minge de gimnastica. In 20 min scapi de criza, garantat.

32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura32 spune:

Fetelor am revenit de la doctor , am un pusti de 2700gr , toate sunt in regula , col , IR si ce mai este pe acolo , i-am spus d-nul DR ca vreau la mare si sa ma asigure ca nu-l fac constantean , mi-a garantat ca nu ... m-am linistit

Am citit si din urma , dar eu nu pot sa-mi dau seama de ce uit

Multumesc fetelor pt urarile de mini concediu , o sa ma gandesc si la voi .

Ali , am facut 2 prajituri , una cu visine si una cu capsuni .
Maria , eu nu am stiut ca ai facut Fiv la prima sarcina ( imi cer scuze daca ai specificat candva , dar eu am uitat bineinteles ) si acum ai ramas natural ? mi se pare super
Tammys , bine ai revenit , ai grija de pitici sa stea la caldurica .
Fleur , super ca ai terminat cu serviciul , eu sunt sigura ca nu te vei plictisi , o sa te bucuri de burtica din plin
Pup piersicutele coapte ... Nectarel si Laila
Roxypuy , sa stapaniti sanatosi tot ce ati cumparat .
Offf sigur mai vreau sa mai zic ceva dar am uitat

34+ Andrei

AMR 4 Weeks !

Mergi la inceput