Nasterea la Arcadia - Iasi (39)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Pupicei si de la noi!
Am lipsit putin din peisaj intr-o mini vacanta la munte:P Noi deja am terminat-o cu laptele matern :(am vreo 4 zile de cand nu mai curge un strop insa ma simt implinita sufleteste pentru ca am alaptat exclusiv 6 lunite si a primit laptic de la mine 11 lunite.La mine nu stiu cum sa ii spun ca nu e nici autointarcare nici intarcare:))Eu am trecut deja pe vechea metoda de contraceptie si am terminat si cu Cerazettul.Pana acum nu vad probleme la sani sa ma doara sau sa ii simt angorjati.Sper sa fie totul ok.Acum bem lapte de capra fara mofturele.Bea si inainte completare dupa lapticul meu insa cam stramba din nas... acum il bea cu mare placere si nu exista dimineata fara lapte de capra.In zilele cu dureri de dinti cand nu papa solide imi bea si cate 1 litru pe zi.Acum pe langa mancare papa dimineata 300 ml si seara la culcare la fel.Dimineata ii pun in el si cereale pentru biberon de la Mellin- Baby Colazione 5 Cereali.Mi-a trimis sora mea din Italia si ii da laptelui gustul si mai bun si il completeaza cu alte vitamine.De cand am trecut pe lapte de capra integral mi-a luat in greutate 800 grame in 2 saptamani si e rozie in obrajori.Cu greutatea trebuie sa recuperam pentru ca abia 10 kg avem si la un an ar fi trebuit sa aiba vreo 13 kg tinand cont ca am nascut-o de 4 kg 300.Oricum asa cum e e perfecta si nu fac tragedie din kg in minus.Are timp sa le puna pe ea.Acum e numai bine!
Olita la noi e un succes pentru ca de fiecare data cand o pun pe ea face ori pp ori kk.Daca ar sti sa si ceara singurica ar fi minunat:))
Eu multumesc celui de sus ca acusica facem anisorul si l-am trecut fara greutati si fara imbolnaviri, ceea ce ma bucura enorm.Acum astept sa se trezeasca sa mergem la o plimbarica cu tricicleta pana nu vine ploaia.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Eu inca nu mi-am inchis centrala din cauza fetei.Si o voi mai lasa....Anul trecut am avut-o pornita pana in iunie dupa ce se nascuse gaza pentru ca se faceau in casa 18-19 grade si era frig pentru fata.Acum am setat ziua 22 si noaptea 21.Iarna aveam ziua 24 si noaptea 22.Eu stau acum cu maneca scurta in casa iar fata cu body cu maneca lunga sau body maieu si o bluzica subtirica.Oricum centrala nu porneste decat daca scade temperatura sub gradele setate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

dada,ii indoi cu apa laptele?am auzit aceasta varianta..
mamici,ce peste dati copilului si cum il preparati?somon la cuptor e ok?
la noi centrala ziua 22grade, noaptea23.fata o imbrac lejer.
am uitat sa spun ca mi-am luat dry cooker si-s tare incantata.ieri i-am facut fetei piept de pui cu cartofi,a iesit gustos si ea a papat,eu nu ma zic.mai mereu imi fac in ea, ochiuri,peste file, pui,legume etc fara ulei.doar unt daca vreau eu sau 2picaturi de ulei masline pt savoarea unor alimente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nico_A spune:

Am fost si noi azi la vaccin si la cantar. Avem 6500 gr , si 60 cm.
Acum speram sa nu avem reactii de la vaccin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oiyoy spune:

NICO, SIMONIK crestere usoara in continuare la baietei!felicitari!aveti bebei model.
MELISE bune ideea cu sedintele de masaj la arcadia.poate ii dai o idee adinei sa bage cateva sedinte in pahetul de nastere.
CORI eu am dat fetei prin februarie niste bucatele de crap si i-a placut si mai demult niste stiuca pasata in papica.atat timp cat nu e gras si prajit cred ca e ok sa pape bebe peste.dar sa fie gatit bine ca orice alta carne.eu as mai incerca pastrav ca e mai autohton.
DADA si noi avem cereale de la Melin pt mic dejun.am mai luat si porumb+tapioca, ca sa ii mai schimb.tot pt diversitate am rasnit fulgi de ovaz si i-am facut faina.iar de pe blogul cristelei georgescu am aflat despre quinoa.are multe proteine.la toate cerealele astea am testat toleranta fetei si pe rand i le amestec ori cu laptic, ori cu fruct ras dimineata sau cu supita seara. Mai posteaza o data linkul cu scaunul de masa te rog.vreau sa-l trimit surorii mele sa ii cumpere nepotelului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Ovy eu nu indoi laptele de capra cu apa.Da-ti seama ca eu il fierb si dupa ce da primul clocot il mai las pe foc sa fiarba vreo 20 de minute asa ca o mare parte din nutrienti se distrug.Gaza mea are acusica un anisor.Am citit si eu variante ca se combina cu apa insa cred ca se refera la laptele nefiert (crud) cum se zice si la sugarii care primesc in loc de LM, LP lapte de capra.Pana la 6-8 luni (pentru cine da asa devreme laptic se dilueaza) insa de la 1 an (1 luna in minus nu cred ca e bai:)))nu se dilueaza.
Mie si medicul nostru de familie mi-a spus daca avem posibilitatea si copilul accepta laptele de capra e ideal sa-l invatam de mic cu asa ceva pentru ca are o multime de beneficii.
"Laptele de capra datorita continutului ridicat de calciu fortifica sistemul osos. Intareste imunitatea naturala mai ales in cazurile de boli pulmonare (TBC). Are o actiune benefica in anemii, dezechilibre hormonale cu pierdere īn greutate, cancere īn forme incipiente, convalescente, afectiuni paratiroidiene care genereaza spasmofilii rebele la tratamente clasice, atrofii musculare, astenie de primavara.
Specialistii spun ca; laptele de capraprevine, prin aportul de minerale, anemia si demineralizarea osoasa. Actioneaza ca un medicament, īnlaturīnd slabiciunea, redīnd vigoarea si optimismul si ajutīnd organismul sa lupte cu boala. Administrarea preventiva īi face pe cei bolnaviciosi sa devina mai rezistenti la virozele de sezon, sau sa suporte mai usor eventualele īmbolnaviri contagioase, īi fereste pe adolescenti de epuizare fizicasi īi ajuta pe copiii distrofici sa se dezvolte normal.
Laptele de capra, spre deosebire de laptele de vaca, contine un acid organic puternic care s-a demonstrat ca opreate evolutia cancerului aflat īn stadiul incipient, dar are si efecte benefice īn unele cazuri terminale, cu metastaza osoasa.
Īn tratamentul bolnavilor de cancer, laptele de capra se poate consuma īn reprize scurte de 2-3 zile.
Pentru astm, se fierbe lapte de capra; cu flori si frunze de pastīrnac, timp de 10-15 minute, la foc mic. Se ia de pe foc si dupa 30 de minute se beau cīte 100-200 ml, de 3-5 ori/zi.
Laptele de capra se apropie mult de cel uman si se poate consuma fara riscul īmbolnavirii pe care īl prezinta deseori laptele de vaca."
Componenta laptelui:
Lapte matern/ gram: 14 proteine, 35 grasimi, 75 glucide, 690 kkal
Lapte de vaca/ gram: 33, 35, 47, 660 kkal
Lapte de capra/gram: 41, 44, 44, 800 kkal

La rīndul lor, laptele de vaca si cel de capra (chiar daca dupa componentele lor de baza se aseamana) se deosebesc prin modul lor de “comportament” īn stomacul uman.
Astfel, laptele de capra, atunci cīnd este digerat formeaza; īn stomac un cheag moale, pe care organismul īl prelucreaza mult mai usor īn comparatie cu laptele de vaca (cheagul este mult mai dens si mai greu de digerat).
Pentru sugar cheagul format īn urma consumului de lapte de capra este asemanator cu cheagul format la digestia laptelui matern.
Un alt criteriu de comparatie sunt bilele de grasime din lapte. Astfel, īn laptele de capra bilele de grasime sunt mici si sunt mai aproape de laptele matern, comparativ cu cel de vaca, la care bilele de gr#asime sunt mult mai mari si sistemul digestiv al copilului are nevoie de efort suplimentar pentru a le digera.
O alta caracteristica interesanta laptelui de capra este faptul ca el contine triglicerine – acestea sunt niste grasimi ce au capacitatea de a se absorbi, direct din intestin īn sīnge (evitīnd vasele limfatice) fara implicarea bilei. Acest lapte contine mult beta- casein, ceea ce-l apropie si mai mult de laptele matern.
Eu ma uit cum doarme gaza mea noaptea dupa ce bea un bidon de lapte.Nu se trezeste deloc sa mai planga de foame sau de dureri de burtica si doarme satula pana pe la 10 dimineata.
Aici mai multe info:
http://odoras.com/?p=1100
Linkul cu scaunelul e aici:
http://www.modabebe.ro/ClientServlet?action=ClientActions.viewItem&itemId=000001336e36e8248f6518450010009d00070065

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

dada, eu iti scrisesem de varianta cu diluatul.asa am auzit, acum am inteles.cunosc si eu beneficiile laptelui de capra, azi i-am facut branzica din el ,a papat ,e bun bun.e f bine ca micuta il accepta cu placere, si cu alaptatul..stii deja ca esti de admirat,te pomenesc deseori unor mame 'puturoase' in a alaptat normal .(.of ma iau nervii,,un caz recent)
rabdarea si dedicatia pt sanatatea fetei iti vor fi recompensate printr-un copil frumos si sanatos.
felicitari pt reusita cu olita,noi inca suntem la inceput dar nu zice nu


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielita81 spune:

Am fost la dr ..Sofia nu are nici rosu in gat nici infectie urinara nimic la plamani sau urechiuse dar totusi face febra ..e suspecta de rozeola infantila cica asa se manifesta(3-4 zile febra si apoi 2-3 zile bubite si gata dispare tot)...cu febra stam bine acum dar desigur luam antitermice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Salutare

Dada sa va fie de bine plimbarica si inca odata toata stima pentru ce ai facut pentru printesa ta, un adevarat exemplu.
Ma bucur ca ii place lapticul de capra, sper sa reusesc si eu sa-l invat pe bb meu cand o fi timpul( mie nu-mi place, imi fac greata numai cand ma gandesc)

Simonik, Nico aveti niste strunfi grasunei, sa va traiasca si crestere usoara in continuare
Melise ce mai faci, ce face bebe Tudor?

Iulia daca ma duc in Selgross, asta daca-l conving pe tati, te sun sa vad daca mai vrei aparat de iaurt Ce mai face bebe Andrei?

Noi cu plimbatul de dimi si de dupa masa nu mai am timp de nik.
de dimi fa gustare, hraneste bb, iesit afra, intrat in casa pregatit pranz, hranit, spalat vase....offf de aku incepe greul.
Ieri pana la 17.30 nu mancasem nimic, noroc ca aveam in carut o punga de pufuleti

Corina la multe lunite pentru Estera Elena, luna viitoare faceti un anisor, ce repede a tecut timpul

O zi frumoasa!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Buna dimineata, dragi mamici!

Clau, bebe Tudor face foarte bine. E un copil jucaus, nu avem nicio problema pana acum cu el. Doarme bine, papa si zambeste mult. E asa de comic... dimineata il iau din patut si il pun in patul mare si se intinde si cand da cu ochii de tabloul de pe perete rade cu gura pana la urechi. E un tablou cu flori imense, rosii, un fel de lalele, care ocupa mult din perete. Cred ca il atrage culoarea, ca in general se uita atent la rosu. Dar oricum e mortal cand incepe sa rada la tablou. Critic de arta il fac. Maine il botezam, asa ca suntem in pregatiri. Cu ocazia asta ajung si eu in sfarsit la coafor, ca nu m-am mai tuns de... mi-e si rusine sa ma gandesc decand.

MElise

Mergi la inceput