Viatza in Germania - cap.78

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui aschiutza

Multzumesc de urari la toata lumea!

Andreia, si noi l-am vrut cit de cit apropiat de primul. Stiu ca ne va fii greu in primii 2 ani, dar pe urma vor putea face unele lucruri impreuna... Sper ca Florian, care e foarte gelos, sa isi accepte fratiorul / surioara : asta e cea mai mare grija pe care o am. Asta ma tine inca nehotarita daca am facut bine sa ramin acu insarcinata, dar din pacate nu devin mai tinara decit in spirit si in citiva ani nu as mai fii avut curajul sa port o sarcina.


------------------
Still looking for pieces of heaven...



Cat va avea Florian cand se naste bb2? La noi a fost mai gelos bb2 decat primul, se poate si invers Dar nu e ceva de durata, ei se iubesc unul pe altul si daca vad ca incerci sa fii cu amandoi in mod egal, se linistesc. Partea cu "ist doch unfair" si ca oricum au senzatia ca il favorizezi pe celalalt, mai ales la dispute intre ei, ramane orice ai face. Dar asta vine mai tarziu, dupa ce iesi din ce e mai greu dpdv fizic si urmeaza lupta de clasa. Deocamdata bucura-te de sarcina si de ei la fiecare varsta. Numai bine!

PS: cam pe vremea asta am aflat si eu, cu stupoare!, ca sunt insarcinata cu bb2, a venit un pic inainte de Gerila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

wow, mi-a cam luat ceva ore sa va citesc din urma! si ca sa vezi ce vesti bune!

Aschiutza, ce ma bucur pt tine! super! bravo mamico! decizia e in orice caz super buna! O sa vezi ce bine le va pica amandurora sa se joace impreuna! Sarcina usoara si genieß erstmal diese wunderbare Zeit !!!

XIO, pe Amazon sau Ebay exista astfel de cartuse. Nu mai stiu insa cum se numesc. Lasa-ma sa ma uit si revin cu un link sau macar cu un cuvant de cautare...

numai bine tuturora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Am revenit.
Daca dai cautare pe Ebay dupa Wachspatronen gasesti aceste tablete, sau pastile...cum le-ai numit tu.
Daca vrei si aparatul odata cu ele, se numeste Wachsstation, sau Wachsgerät.
Nu pot sa iti spun acum exact care sunt mai bune.

Cautarea cu acest suchmuster o poti da si pe google, asa dai de firme care le comercializeaza direct, nu neaparat prin Ebay. Sper ca am putut fi de ajutor.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Neatza,fetele!

Nu am mai apucat sa scriu,offf,lipsa timpului .

In primul rind,Aschiuta,felicitari,sarcina usoara si fara probleme!
Cred ca gelozia apare la orice diferenta intre frati,nu prea ai ce sa faci...intre ai mei e o diferenta de 7,4 ani si fetita (10 ani)as putea spune ca e geloasa aproape in fiecare zi...cel mic nu.In fine,se si iubesc f mult si chiar cu diferenta de virsta,se joaca mult impreuna,cel mic e mult mai avansat cam in toate ca cei de virsta lui tocmai pt ca are o surioara mai mare,vede si face multe ca ea.Ea ii si citeste (am mai scapat eu ),deseneaza cu el...si normal el isi da tot interesul sa copieze si sa imite tot,cit mai bine,din ce face surioara .

Vis-a-vis de ce vorbeam anterior,incepind de joi,am vazut foarte multe familii cu copii plecind in concedii (trec zilnic cu u-bahnul prin Hauptbanhof)deci mai pleaca unii si cu 1-2 inainte...si zau ca nu erau romani,turci,etc . Ma rog,acum e asa putina lume pe-acasa,vacanta de Rusalii e in general,una plina de concedii...fain!

Multumesc fetele referitor la joaca cu foarfecul,le-am spus la cresa si deocamdata vad ca e ok,nu am mai gasit tricouri capsate .

Zi faina si concedii minunate celor care calatoresc!

Aschiuta e singura graviduta de la noi?Haaai,cine mai urmeaza?
.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Da da, cine ma urmeaza sau sta inca in umbra ?

Florian va fii 2 ani jumatate. Jocul lui favorit e sa sara la noi pe burta , asa ca am inceput munca de lamurire. Azi s-a dus la tac-su, i-a ridicat tricoul si i-a zis "bebe" la burtica. Tehehe!

Eu am fost cu un an mai mica ca sora-mea si am fost geloasa. Sora-mea era foarte frumoasa, politicoasa si draguta, si desteapta pe deasupra - eu eram lipicioasa si sfiioasa si cu limba ascutita cind imi dadeam drumul. Toate rudele se dadeau de-a dura pe linga ea. Ce faceam eu era deja repetitie si nu era interesant. Cind sora-mea a inceput scoala, a fost sarbatoare nationala. La 18 a primit inel de aur , iar eu am primit la 18 ani o pereche de adidasi . Asa ca mi-e cam teama si ca voi iubi pe unul mai mult ca pe altul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

aschiutza, felicitari ptr sarcina.
intre ai mei copii este un an si o luna diferenta. in ciuda pronosticurilor medicilor, ca nu voi mai face alt copil, cand boracul cel mare avea 4 luni jumate am ramas insarcinata cu boraca. neasteptat!
la acel timp ma gandeam pe care o sa-l iubesc mai mult. dar i-am iubit la fel, acuma dupa ani nu pot sa spun ca pe unul mai mult sau pe altul mai putin. si azi la fel ii iubesc.

Alina, zilele trecute am vazut o multime de nemti plecand in vacanta. zilnic trec pe la gara. ma gandesc ca in ultimile zile de scoala sunt profesori/directori mai fexibili.

in alta ordine de idei, ne mutam la 1 august. acum avem 78 de metri si mergem la 100 metri. caut o bucatarie noua, la cea veche mi s-a stricat cuptorul, partial. si la frigider usa nu se mai inchide bine, il avem deja de 8 ani. am fost la IKEA, jezzz ce preturi au acolo . plus montarea care e peste 1000 euro.
aveti vre-o sugestie?

sambata minunata va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Kari, eu nu ma innebunesc dupa bucatariile fixate (Einbauküchen). Mai ales pt partea de aparate electrice, pe care prefer sa le am separate. Eu locuiesc inca cu chirie, asa ca nu are sens sa investesc asa de mult, dar si cind (daca) voi avea casa mea, tot asa voi face. Eu as lua dulapurile de la Ikea si aparatele electrice separate de corpurile bucatariei (asta iti da flexibilitate intr-o alta casa). Pt aparate electrice e mult mai ieftin asa cind vin sa ti-i le monteze , in caz ca iei si cu montare (noi am luat la aragaz, poti gresii usor acolo cu cele 3 cabluri, sa nu mai spunem de cele pe gaz, la care nu as lua decit un specialist sa le monteze).

Sunt acum pe piata niste frigidere retro o frumusete, mai bine bagi aia 1000 de euro in asa ceva (tocmai am vazut la cineva unul din asta de culoarea visinei, sa lesin !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Servus fetelor! In ultima vreme v-am citit doar in fuga. Ieri am avut avut si musafiri din Scotia, pentru cateva ore. Intre timp au ajuns in Romania si am rasuflat cu totii usurati. 3000 km cu autoturismul, e curata nebunie!

Cristina ai intrebat de rochii de seara. Am cautat si eu o data ceva pentru o nunta si nu am gasit, desi am intrat in toate magazinele de haine din München. O matusa mi-a facut cunostinta cu "Heine" si mi-am scaldat privirea pe site-ul lor. Au lucruri foarte frumoase, dar momentan nu ma intereseaza nimic. Poate gasesti la ei ceva ce te-ar interesa: http://www.heine.de/HeineDe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Kariguld, noi ne-am luat Einbauküche de la firma KÜCHENMARKT MÜNCHEN PAUL KUFFNER GMBH si suntem multumiti de ea. Prieteni de-ai sotului au preferat Ikea, pretinzand ca acolo ar fi mai ieftin (si-au luat de la ei doar mobila, aparatura procurand-o din alta parte). In final a reiesit ca si noi si ei am platit acelasi pret pe metru, adica 1000 de euro.
Ne-am interesat de bucatarii la diverse firme. Toti acceptau ce spuneam noi. La Lutz, angajatul ne-a contrazis tot timpul, afirmand ca "asa nu se poate". Alternative insa nu ne-a oferit. Cei de la Küchenmarkt au fost intr-adevar profesionisti, ne-au pus diferite intrebari, au venit cu propuneri si solutii. In final am fost foarte multumiti de rezultat si suntem si in prezent, dupa patru ani.
Apropos aragaz, sotul a preferat unul cu inductie. Nu o data i-am binecuvantat pe amandoi . Chiar a meritat investitia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Eu am o saptamana grea: mi-a plecat mandra in excursie azi dimineata si se intoarce vineri. Deja mi-am ros unghiile pana la sange de grija...un milion de "daca".

Si lunea viitoare pleaca si "Teroristul" cel mic in excursie, tot 4 zile....

Teoretic ar trebui sa ma relaxez, practic - imi fac griji non-stop.
In rest, am inceput saptamana prost:
-dimineata mi-am dat seama ca nu mai am dresuri...am plecat la birou fara ciorapi in ideea ca opresc si imi cumpar undeva in drum. Am uitat de ciorapi si cand am ajuns la birou mi-am amintit. Am fugit repede la Karstadt sa imi iau ciorapi si m-a uitat Dumenzeu acolo proband pantofi. Pana la urma am luat doar ciorapii (5,6€ pentru niste amarati de ciorapi) insa am intarziat la un meeting programat de sefu'. Am explicat senina de ce am intarziat si colegii (toti barbati) m-au anuntat zambitori ca pe ei nu ii deranja daca veneam la meeting fara ciorapi. Cand ma pregateam sa ma duc la masa, m-am impiedicat de propriile picioare si mi-am rupt ciorapii cei noi (am o gaura cat toate zilele) insa ma doare fix la basca, nu ma mai duc nicaieri. Culmea e ca azi vroiam sa ma imbrac de scandal (in jeans) insa aveam programata o intalnire cu avocatul firmei si de asta m-am imbracat cu fusta - avocatul a anulat intalnirea de azi.

In plus imi e somn si ma doare si capul...sunt cu capsa pusa si deja am boscorodit (in romaneste) jumate din colegi, bineinteles cu zambetul pe buze ca sa nu isi dea seama ca ma spus ceva de stramosii lor.

Mergi la inceput