Ce sa aducem din Romania

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Noi aducem slanina si palinca . Si dulceata de visine. Sunt singurele ce nu le gasim aici .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Faina de porumb si miere de albine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Notez, notez...mai spuneti..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Miere ,polen ,gelatina ,nuca de cocos colorata pt.decorarea torturilor si prajiturilor ,condimente pe care aici nu le am ,cimbru ,tarhon.Dulceata de trandafir si de visine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_stefi spune:

Eu am norocul sa am 3 surori care stau la tara.De la ele ne "aprovizionam" cu palinca(100% naturala) de prune,cas proaspat,branza,dulceata de dovlecei(o minunatie ),nuci.
Parintii mereu ne pun pachete pentru Stefanut.(hainute,jucarii si .. - ce-i place lui cel mai mult:Pufuleti cu surprize!)
Sotul meu cere mereu din Romania seminte negre de floarea soarelui,un anumit tip de vin si integrame.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matilda33 spune:

Pe langa ce s-a mai spus: bors, crema galbenele, tinctura propolis
- frunze (la sare) ptr sarmale;
- varza murata, evtl muraturi;
- dulceturi fine, de nuci, de visine, de trandafiri;
- toba;
- malai;
- zacusca;
- delikat gaina / legume;

Cam atat mi-am amintit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

- frunze de dafin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fleurdelise spune:

Marcela, nu bifa tot de pe liste.
Depinde foarte mult de locatie. La Montreal, de exemplu, se gasesc aproape de toate de-ale gurii cu specific romanesc sau ma rog est-european (bucataria noastra se aseamana f. mult cu cea ruseasca, poloneza, sarba, croata etc... slavii si balcanicii). Deci avem aici: zacusca, varza murata, frunze de vita de vie la borcan, ierburi si condimente (inclusiv leustean uscat etc), salamuri de toate felurile, dulceturi de nuci, trandafiri, salcam si tot ce va imaginati, miere, branza topita cu n arome. Aproape totul importat din Ro, in magazinele de specialitate, ma rog mezelurile fabricate aici dar dupa retete traditionale (si sunt foarte bune). Ce nu am vazut inca importat sunt vinurile BUNE (nu exista decat 2-3 sortimente slabute in magazinele de alcool), tzuica, palinca &co (puteti face visinata aici, dar alcoolul e la fel de scump ca vodca etc)si branza de burduf. In rest, "avem di tati", vorba cantecului. Inclusiv ustensilele pt usturoi, samburi, etc, trebuie doar sa cauti cu atentie si nu doar in magazinele cu totul la un dolar.
Ca alimente eu aduc din tara doar bors magic, ca intr-adevar e scumpicel pe aici, daca faci ciorbe des (la noi e 2 dolari plicul mic, ajunge pt 2 ciorbe....de fapt daca ma gandesc nu e asa scump...), cafea si nes Jacobs verde (se mai aduce si aici via Polonia dar parca nu e asa buna) si as mai aduce branza de burduf si cascaval afumat (nu am incercat pana acum ca sunt cam restrictivi cu adusul alimentelor in Canada, dar ambalate in vid cred ca e ok).

Poti sa verifici ce se gaseste in magazinele romanesti si est-europene din Calgary si apoi sa "dai comanda" din tara.

In rest, eu as aduce carti, cd-uri, dvd-uri. Culmea, si astea se pot comanda de aici, online, dar revin mai scump.

Edit: crema cu galbenele si eventual alte produse medicinale si cosmetice naturiste gen Plafar sunt o idee buna.
Ibrice bune gasesti in magazinele cu specific arabesti, ca nu degeaba sunt ei specialisti in cafea...
S-a zis parca de antibiotice, am luat din tara ani in sir si nu am avut nevoie, le-am aruncat sau le-am dat, e o risipa inutila de bani, luati doar ca nou-veniti pt primele luni fara asigurare medicala, apoi, relax, se prescriu si aici...dar mai cu masura si doar daca aveti intr-adevar nevoie. Automedicatia nu o recomand nimanui.

32 + Eric Ioan

"Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri pe care nu le vom vedea" (John W. Whitehead)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns foxy_lady spune:

daca ai copii sub 6 ani - pt care in Canada nu gasesti medicamente de tuse, poti cere sa-ti aduca sirop de patlagina sau de muguri de brad, eu am mai primit Imunogrip (un sirop cu echinacheea pt cresterea imunitatii in perioada de iarna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcella777 spune:

Multumesc pentru raspunsuri. Imi notez tot dar cand voi "comanda" voi face o selectie. Probabil ca alimente nu voi cere, deoarece nu cred ca avem voie si nu doresc sa complic viata nimanui, mai ales ca bagajul imi va fi adus de altcineva. Nu suntem nou-veniti deci nu se pune problema de asigurare medicala. Cu siguranta avem acces la prescriptii medicale dar ma gandesc sa avem in casa strictul necesar pentru situatii nu foarte grave, cand e destul de incomod sa astepti cu orele sa te vada un medic.
Ideea cu carti si cd-uri e excelenta. O sa vad ce pot sa cer.
De multe ori cand eram in buctarie ma gandeam ca ce nevoie am de lucrul x sau y si ca o sa-l aduc din Romania. Acum parca nu-mi mai amintesc nimic din ce credeam ca imi este necesar si nu gasesc pe aici.
P.S. Ramane pe lista borsul magic. Eu fac ciorbele acre..si de obicei folosesc 1 plic si jumatate odata...

Mergi la inceput