Buna fetelor! Am mare nevoie de un sfat!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

hapiness,

si parerea mea este ca e bine sa inchei acest capitol din viata ta, motivul principal pentru care iti spun asta NU este cel general postat aici, cel cu "jignirile, abuzul", ci altul, si anume, propria lui caracterizare:


Da, este o persoana egoista, chiar si el a spus-o, dar ca voia sa remedieze partea asta urata a lui.


Daca o atitudine "nestapanita" [sa admitem ca de asta te jignea etc, desi noi stim ca nu de asta] este schimbabila si, cateodata, e scuzabila, pentru ca sunt, intr-adevar, persoane mai vulcanice la nervi, EGOISMUL nu se vindeca, cred ca e scris adanc in gene...

Din punctul meu de vedere, ASTA este adevaratul motiv pt care ar trebui sa fugi de el: egoismul. Va fi egoist si fata de tine, si fata de copii, fata de oricine.

Eu am facut aceasta greseala. Cand fostul meu sot mi-a zis: "sa stii ca sunt egoist" eu am crezut ca, insesi sinceritatea reduce gravitatea egoismului, si ca... voi putea trai cu asa ceva. Mai mult, am crezut ca el egoist vizavi DOAR de "restul lumii", de aceia mai indepartati, mai din afara, si ca vai, fata de propria familie nu va fi egoist. GRESIT. Un om egoist este TOT TIMPUL egoist. Daca e inteligent, poate avea momente cand STIE cum ar trebui sa se poarte si va disimula... Insa, intr-o relatie de zi cu zi, intr-o viata traita, disimularea nu mai tine, si adevaratul egoism va iesi la iveala.

Esti o persoana calda, empatica si meriti iubire, nu chin si frica de a te exprima.

Eu am 41 de ani si inca mi se pare ca sunt tanara si ca inca mai pot intalni o iubire frumoasa. Dar tu la 23? Aaa, ce zic eu ca mi se pare? Chiar sunt!

:)

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

Nu vreau sa intru in polemici, dar egoismul se vindeca...la baza vindecarii lui sta recunoasterea lui
Happiness...spuneai la un mom dat ca nu stii sa aiba traume din copilarie...nu ai de unde sti asta. Un simplu gest facut de cineva, poate deveni trauma. Trauma nu vine doar daca ai parinti abuzivi, separati, etc, nu apare doar in urma unui eveniment marcant....trauma se dezvolta si in timp, de la chestii aparent "nesemnificative" pentru unii.
Oricum, tu nu ai ce face si nu trebuie sa te sacrifici. Nu ii mai cauta scuze, pt ca nu are....problema e la el si nu la tine. Atata timp cat o ignora, cat i se pare normal in marea majoritatea a timpului, nu o costientizeaza (o face doar ca sa-ti arunce praf in ochi)...poti tu sa incerci orice, nu va iesi absolut nimic, doar iti vei irosi energia, timpul, iti vei toci nervii, te vei distruge...merita?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Happiness_ spune:

Stiu ca sunt tanara, ca am toata viata inainte, numai ca eu nu acceptam ideea de a mai fi cu altcineva. Prima iubire si singura...ceva de genul(naivitate sau prostie cat cuprinde). Da, pana acum am tot incercat sa-i caut scuze, ba m-am invinovatit si eu,crezand ca daca as fi procedat altfel de la bun inceput, lucrurile n-ar mai fi stat asa. Mie imi pare sincer rau si m-am ofticat ca nu s.a putut remedia situatia, dar asta este. Asta a fost finalul.

Eu l-am intrebat odata daca a patit ceva in copilarie sau de.a lungul timpului de are comportamentul asta,(a ras de intrebarea mea) pentru ca familia lui e normala la cap, ba chiar imi zicea mama lui ca nu stie cu cine seamana asa nesuferit si suparacios.Dar e posibil chiar ca ceva anume sa-i fi ''activat'' comportamentul asta, fara ca el sa-si dea seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Exteriorizarea unui om egoist da, se poate "imbunatati", asa cum am spus si eu mai sus, pornind de la recunoasterea egoismului coroborata cu inteligenta.

Dar doar exteriorizarea, atat.

De asta am si explicat ca am gresit casatorindu-ma cu fostul meu sot, pentru ca am confundat imbunatatirea exteriorizarii cu vindecarea egoismului.

Dintre cei egoisti, cei care aleg/decid sa isi imbunatateasca aceasta exteriorizare o fac, in majoritatea cazurilor, de frica. Frica de a pierde pe cineva, frica de a ramane singuri, frica de a fi prea des/grav blamati/respinsi de cei din jur.

Aceasta frica, cerebrala, rationala, dedusa, gandita, ii va determina pe unii [pe cei inteligenti] sa inteleaga si sa accepte ca o atitudine neegoista le va fi mai utila. Asa ca, vor strange din dinti si se vor exterioriza intr-un mod imbunatatit. Dar nu vor fi cu adevarat satisfacuti in interiorul lor, cand vor pune grija fata de altul mai presus de ei. Cerebral, rational, se vor lauda pe sine ca s-au comporat "bine", si vor "astepta o rasplata pentru fapta lor". Cand insa, aceasta rasplata nu va veni sau nu va fi suficient de evidenta, in adancul lor ramane frustrarea. Si, peste timp, aceste frustari vor rabufni. Pentru ca... viata lor a fost/este un efort.

In schimb, un om ce se naste generos si focusat pe oameni in general, nu doar pe sine, nu va astepta rasplatiri "concrete si personale", pentru ca, pentru el, nu este vreun efort [edit: emotional] sa isi doreasca, cu adevarat, fericirea altuia, chiar si atunci cand acea fericire necesita un efort [edit: fizic/concret/material etc]/renuntare din partea lui. Ei se HRANESC cu fericirea celor din jur.

Ceilalti insa... se hranesc doar cu bifarea cat mai multor scopuri/dorinte strict personale, cu sau fara afectarea altora.

Am zis, cei inteligenti isi pot ascunde propriile scopuri in "buzunarul" celuilalt, si nu e neaparat rau, dar daca acel scop aduce fericirea doar unuia dintre cei doi, in detrimentul celuilalt, atunci e rau.

In cazul lui hapiness, doar pe el il "amuza acele glume". Nu si pe ea. Mai rau, el vede clar ca o deranjeaza. Totusi, el continua. Pentru ca, nu il apasa deloc intristarea altuia. Deloc. Doar cand apare pericolul despartirii, "brusc", isi aminteste ca e egoist, dar ca se va schimba. Insa, paleta de motive generatoare de bucurie interioara, pentru el, nu se schimba.

In plus, egoismul apare fff des coroborat cu orgoliul. De aici, e f simplu de inteles ca acesti oameni iubesc rar, si fara sa se dea peste cap, fara sa isi dea tot sufletul, fara... multe.

***

hapiness, important este sa te privesti pe tine insati si sa vezi daca ceea ce ai trait pana acum a fost mai mult fericire sau mai mult chin si amar. Lasa-l sa plece si sa traiasca asa cum poate el, adica el cu el. Tu ai un suflet nobil in tine, nu-l lasa sa se simte si el o carpa, asa cum te-a facut "domnul el" sa te simti. Macar el, sufletul tau, sa ramana liber si senin.

anca
:)

Poze cu noi

Veronica-Elena 14 ani, Tudor-Iulian 11 ani, Robert-Adrian 2 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Happiness_ spune:

Lasa-l sa plece si sa traiasca asa cum poate el, adica el cu el. Tu ai un suflet nobil in tine, nu-l lasa sa se simte si el o carpa, asa cum te-a facut "domnul el" sa te simti. Macar el, sufletul tau, sa ramana liber si senin.

anca nicolae m-am emotionat de nici nu-ti imaginezi. Multumesc pentru cuvintele astea frumoase si incurajatoare

N-am sa ma dezamagesc de data asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camrynna spune:

ID-ul tau exprima , in opinia mea , aspiratia ta catre o viata fericita ,implinita prin dragoste .Ei bine , o sa fiu sincera si o sa-ti spun ca alaturi de acest individ nu vei avea aceasta posibilitate.

Sa-ti dau un exemplu : eu si sotul meu avem momente de oboseala extrema ,sau de indisponibilitate fizica ( ne doare ceva , sau febra , sau...) insa daca unul dintre noi initiaza ceva si celalalt explica ,cu infinita blandete , ca nu este momentul , celalalt intelege , nu se supara , si gasim altceva de facut , tot impreuna.Si avem 7 ani de casnicie si 8 de relatie !!!!
Eu de aici concluzionez ca iubitul tau ( sau fostul ) nu s-a maturizat si nici nu o s-o faca ff.curand !!!! adica nu e pregatit pt commitment , pt. o relatie de lunga durata.
La 23 de ani ( si nu numai ) esti o floare .Meriti ceva mai bun , respectul in primul rand !!!!

Iti doresc multa putere si optimism

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Happiness_ spune:

Faptul ca am acceptat esecul relatiei mele si m-am conformat situatiei, chiar imi da o stare de optimism si liniste. Cred ca doar acceptarea ca nu s.a putut mai mult, ma face cu adevarat sa merg mai departe si sa nu ma mai uit inapoi. Sper ca linistea asta sa dureze cat mai mult timp, dar asta depinde doar de mine si o sa grija s-o mentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rhoneea spune:

Citat:
citat din mesajul lui ego71

tare mi-e teama,happiness, ca daca preaiubitul si preanervosu' iti cade in genunchi promitandu-ti ca se va schimba,..vei ceda ispitei.
se bazeaza pe dragostea ta neconditionata, pe docilitatea si naivitatea ta. ti-au zis toate fetele:asta nu e dragoste.trebuia sa-ti iei sacii in spinare de la primele iesiri necontrolate ale lu' gerogica.intr-o relatie e nevoie de 2,draga mea...nu de unul care bate cu pumnu' in masa si altul care executa umil ,totul. aia e sclavie!
sincer...n-as putea iubi "obsesiv" cum spui un om care efectiv ma desfiinteaza ca persoana,ca femeie.
ia-ti o pauza si deschide bine ochii in jurul tau.o relatie trebuie sa te implineasca,sa te faca fericita ,nu o carpa stoarsa de vlaga si de tot respectul pe care-l meriti!




Tare mi-e teama pentru ea cum va primi individu' vestea ca nu-l mai vrea.La comportamentul pe care'l are ... nu cred ca o sa ii pice bine.Sa nu cumva sa devina agresiv ...mare grija !
Acum el e mandru cum spui tu Happyness,dar totodata e si sigur ca-i vei cadea in mreje pentru a nu stiu cata oara.Tocmai de aia nici nu da un semn.

Sfatul meu e sa rupi raul din radacina si sa fii cu ochii in patru.
Nu ai pierdut nimic ci ai castigat o experienta de viata.Pleaca din relatia care te otraveste,n-are sa fie ori sa se schimbe nimic daca ramai.

Vezi-ti de viata ta fata frumoasa.Meriti ceva mai bun.Cu mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _Happiness_ spune:

N-o sa ma caute, va asigur. Tot timpul eu am facut primul pas. Daca ar face asta ar insemna sa-si lase el orgoliul deoparte, ceea ce cred ca ar fi un adevarat sacrificiu pentru el. Dar indiferent daca o va face, prin absurd,nu ma voi intoarce la el. In ultimul mesaj p care mi l-a trimis(la care nici nu i-am raspuns) acum o saptamana jumate mi-a spus ca daca asa stiu eu sa-l iubesc, neavand incredere in el referitor la gluma respectiva, sa fiu sanatoasa! Asa ca...Am norocul ca sunt in tara si el e acolo, deci asta e un avantaj pentru mine si impacarea propriu zisa n.ar avea cum sa se mai produca decat daca as fi vrut eu neaparat si as fi luat primul avion


pentru voi dragi forumiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui _Happiness_

N-o sa ma caute, va asigur.



Punem pariu?

Rufus, Tora si iadele

Mergi la inceput