Viatza in Germania-cap.77

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Fetele, mersi pentru raspuns. Stiam ca ttransportul se plateste si eventual vama. Eu am pornit pe ideea asta vorbind cu un vanzator din Romania care a spus ca el isi comanda chestiile astea de pe amazon. De aceea am incercat sa il trimti si pe adresa lui mama, dar tot nu se poate.
Helbi, la asta ne-am gandit si noi, sotul are familie in America si s-ar putea faza cu 'gift'. Sau sa il roage pe un coleg sa il aduca daca are o deplasare acolo. Stiu si de faptul ca modelele ieftine se ieftinesc dar eu m-am indragostit de iPAD3....asta e. Mai astept sa vad ce ocazie se iveste.
Mersi pt tips!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui mianda

Citat:
citat din mesajul lui Alina

Eu cred ca exista si Ausnahme la permisul de munca chiar si fara studii superioare.

Stiu ca la mine aici in sat exista asa o familie,el a venit primul cu job gasit din Ro dar nu are studii superioare ci lucreaza la un hotel ca ajutor(cara saltele si ajuta la descarcat diverse).Locuiesc intr-o camera la un motel,parca zicea ca platesc 200 euro/luna,baia e pe hol,habar nu am daca au bucatarie sau altceva.Peste citeva luni am vazut ca a venit si sotia cu copilul,chiar aveau si loc la gradi,o vedeam dimineata cind duc copilul meu.
Acum cred ca lucreaza si ea,o vad dimineata la s,cind plec si eu.De locuit tot acolo,precis ca nu cistiga suficient cit sa plateasca chirile astronomice de-aici dar ideea e ca lucreaza deci cumva se poate...
Din pacate nu pot lua mai multe amanunte pt ca nu vorbesc cu ei,nu-mi sunt cunostinte de nici un fel si doar cu el am schimbat citeva vorbe cind l-am ajutat sa-si scoata un bilet de la automatul de pe peron.




Familia respectiva mai mult ca sigur lucreaza pentru o firma din Romania si prin urmare plateste toate darile la stat, inclusiv asigurarea de sanatate statului roman. In Germania nu beneficiaza de nici un drept, decat asigurarea urgentelor medicale pe baza cardului european de sanatate eliberat din Romania. Nici drept de alocatie pentru copii nu au aici in Germania.Sunt foarte multi romani care lucreaza asa.


Nu stiu ce sa zic,nu ma pricep la legile astea insa oamenii astia sunt veniti de mai bine de 2 ani...se poate sa ai contract cu o firma din Ro cu activitate in Germania pe termen nelimitat?

Asigurare privata trebuie sa fie extrem de scumpa mai ales un cazul unui bolnav cronic cu o boala care necesita in permanenta tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Loredana, mi se pare cam mult sa obtii dreptul de munca dupa 3 ani de stat aici. Eu am venit in 2000 si se dadea dupa 2 ani. Ce naiba, s-a marit termenul dupa intrarea in EU?! Eu auzisem, si parca au mai fost discutii ca dupa 1 an i-l ai.

Acum, cu femeia asta, asa mi-a spus, ca s-au interesat si dupa 3 luni de la Anmeldung poate munci legal aici. Daca asa e sau nu, daca asta depinde de la Land la Land, habar nu am. De aceea i-am si sugerat Ceskei sa se intereseze, pt ca, dupa cum am mai vazut in alte discutii, ce e valabil in Bayern nu merge in Hessen si tot asa.

Deschid un capitol nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Citat:
citat din mesajul lui CT

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Ne gandim la varianta sa vina toata fmailia incoace: tatal sa intre el in CIC pentru trei ani (bebelusul va fi incadrat la grad de handicap) sa vina incoace toti patru, baiatul cel mare sa mearga la gradi si apoi la scoala, mamica sa isi caute un job.

Nu exista posibilitatea sa caute job deja din Romania, eventual cu ajutorul tau? Ce calificare are, cam ce ar cauta?

Citat:
citat din mesajul lui ceska777

Am nevoie de ce stiti voi legat de SIGURARE gesetzlich normal in cazul in care esti ANGAJAT si in cazul in care NU AI VENITURI.

In cazul in care esti angajat esti Pflichtversichert, daca nu depasesti o anumita suma de venit. Dar in Germania nu stiu cati sunt care efectiv nu au venituri. Adica cine nu lucreaza in general cere Hartz IV (care era mai inainte ajutorul social), si atunci esti asigurat automat prin Arbeitsagentur, dar ei sigur nu se pot muta din Germania in Romania ca sa ceara ajutor social, aia e problema.

Cu formularul ala E112 nu se poate face nimic?? Cel putin in privinta operatiilor, daca nu a tratamentului complet ...
Avem E112 si din cate am inteles acopera cam toate interventiile pana in momentul de fata. Problema e ca E112 acopera doar strict costurile cu tratamente, spitalizare, operatii, medicatie in rest in cazul lor le trebuie mereu bani de drum ,de sedere. Trebuie sa fie si flexibili, acum au venit teoretic pentru un consult planuind 2-3 zile si uite ca se face marti saptamana si mai raman. Sunt consturile de transport, masa cat sta pietena mea cu copilul la spital. Aici la mine nu au nevoie de nimic, normal. Prietena mea a primit un loc intr-o casa pentru parintii copiilor din spital, care e gratuita dar poate sta doar mama asa ca tatal s-a intors in tara (plecase doar cu concediu de o saptamana si nu vroia sa stea la mine departe de copil si sotie caci e obositor sa facem naveta 300 km dus intors zilnic). Si ne asteapta probabil multe situatii de genul... in urmatorele luni.....

Mama si tatal lui Stefan sunt de formatie economisti amandoi cu studii superioare. Prietensa mea a lucrat cu mine in aceeasi firma romano-germana, are notiuni de conta primara germana, Warenwirtschaft, facturare usw.

Stiu ca cineva tocmai venise aici la noi in grup si se angajaze printr-o firma de Personalvermittlung fara cunostiinte de germana doar pe baza englezei pe care nici unul din ei nu o stiu prea bine.
Christa


Mergi la inceput