Scoala Little London

Scoala Little London | Autor: valinit

Link direct la acest mesaj

A inceput campania de recrutare a scolilor particulare. Sute de parinti, gata de orice sacrificiu pentru binele odraslelor lor, dezamagiti de harababura din invatamantul de stat, se programeaza la interviu cu conducerea scolii. La discutie, jena de a pune intrebari este inlocuita de discursul directorului care, sincer, uneori, pare fara sfarsit. El vrea sa isi promoveze scoala. Trebuie sa fie ceva deosebit, specific cu care scoala aceasta sa se poata mandri. Bietii de noi, ne multumim cu "sentimente" pentru ca de certitudini nu poate fi vorba. Acestia au fost pasii pe care i-am urmat si eu in urma cu 2 ani, la inscrierea copilului meu la Scoala Little London – atmosfera relaxata la interviu, oameni aparent deschisi si dornici de comunicare, dispusi sa colaboreze cu parintii pentru binele copilului. O data intrat in sistem, lucrurile se mai schimba. Dialogul scolii cu parintii nu este chiar atat de deschis. La sfarsit de an scolar afli din intamplare ca invatatoarea urmeaza sa plece din scoala, apoi, la inceperea noului an scolar descoperi ca toti profesorii de la catedra de engleza au plecat si ei, nu se stie din ce motive. Scoala nu incurajeaza competitia, nu se dau premii la sfarsit de an. Cu toate acestea, in cursul lunii martie, fiecare copil asteapta cu inima la gura nominalizarea celor 4 bursieri si a elevilor de onoare ai scolii. Este greu de conceput ca intr-o scoala particulara, aceste nominalizari nu au nici o legatura cu valoarea reala a elevului si este si mai greu, ca parinte, sa-i explici copilului de ce nu se regaseste printre starurile scolii. Nivelul academic este imposibil de determinat, atata timp cat nici un concurs scolar nu este concludent pentru conducerea scolii. Si, stupoare – daca nu rezonezi cu politica scolii si esti un parinte problema, este posibil sa fi invitat sa-ti retragi copilul de la scoala. Doar sunt atatia parinti care asteapta nerabdatori si plini de speranta sa parcurga aceleasi etape prin care tu deja ai trecut!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Situatie valabila pentru majoritatea scolilor private.
Pe care insa putini parinti dintre cei care au optat pentru acest sistem o sesizeaza.
Nenorocirea este ca nu au concurenta, scolile de stat fiind si mai slabe in general. Drept urmare cainii (parintii putini care doresc educatie adevarata) latra, caravana (intreg sistemul educational, privat si de stat deopotriva) trece ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valinit spune:

PS: M-am lasat pacalita de publicitatea ascunsa (sau poate se cheama promovare?) pe care si-au facut-o prin intermediul site-ului hotnews.ro (articole subtile in smartwoman, interviuri date de d-na directoare Dana Papadima). Ar trebui sa fiu mirata de ce nu reusesc sa postez pe forumul de pe hotnews acest subiect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Eu cred ca asta este situatia in toate scolile particulare din lume. Asa este conceput sistemul. Am fost suparata dar mi-a trecut, iar dupa 3 ani de frecventat o astfel de scoala, am inteles ca altfel nu se poate. Ai dreptul sa vorbesti cu profesorul 20 de minute pe an. 10 minute in primul semestrul si alte 10 minute in cel de-al doilea. Atat si nimic mai mult. Ti se trimite acasa o nota la inceputul anului in care te anunta ca nu ai voie sa deranjezi profesorul, nici inainte de ore si nici dupa, pe motiv ca el trebuie sa fie focus pe copii si nu are timp de discutat cu parintii. In geanta copilului exista in permanenta un caiet de discutii parinte-profesor, dar poti scrie in el numai daca ai ceva foarte important de comunicat, nu poti scrie intrebari, gen: "cum se descurca copilul meu la matematica.? " intra la categoria intrebari "stupid", iar daca insisti primesti un raspuns de genul " he is fine". Nu ai decat sa astepti raportul semestrial, adica esti pus in fata faptului implinit, dar nu mai poti sa faci nimic, ca anul deja a trecut.

Nu-ti ramane decat sa ai incredere in copil, sa iei de bun ce-ti comunica copilul acasa, din temele copilului, sa ghicesti cam ce invata la scoala si cam ce materii au, fiind o scoala unde manualele stau in clasa si nu ajung la tine decat la sfarsitul anului. Eu m-am resemnat, astept cu nerabdare sa vad pe monitorul scolii fetele copiilor de onoare, care sunt vreo 4-5 din toata scoala, si evident sa particip la sedinta privata de 10 minute pe semestrul asta.
Nu e capat de tara, stiu ca in clasa au parte de tot sprijinul, si faptul ca tot ce stie, stie de la scoala, nu-mi ramane decat sa le multumesc ca imi invata copilul si ca au grija de el. Sa vedem care va fi rezultatul mai tarziu.!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alemam spune:

Virgi, tot de scoala Little London este vorba?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virgi spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alemam

Virgi, tot de scoala Little London este vorba?


Nu, nu vorbesc despre Little London, ci de o scoala particulara din tara unde locuiesc ( un amestesc de British cu American), care s-a potrivit cu descrierea facuta de titulara forumului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rebeca_d spune:

Aaa, marea problema a parintilor din scolile particulare din Romania: de ce copilul lor nu ia 10? de ce copilul lor nu ia bursa? Doar platesc pentru asta, nu?!
Am si eu copiii la o scoala particulara si cred ca atitudinea parintilor este o mare problema. Presiuni asupra profesorilor, tot felul de pretentii absurde, reticenta sa respecte regulile, ce mai, "fitze peste fitze".
As vrea sa ma duc la o sedinta unde nu discutam de un pomelnic de plangeri si ofuri individuale si in care parintii din clasa se apuca sa le dea sfaturi profesorilor?!
Daca as avea eu scoala, si eu as invita acesti parinti sa o paraseasca!!!
Chiar cautam o alta scoala unde sa fie mai mult respect pentru educatie si parintii sa nu fie cei care dau tonul. Poate vin la Little London :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alemam spune:

Rebeca, poti sa ne spui despre ce scoala este vorba?

Da, ai dreptate, sunt foarte multi parinti de genul celor despre care vorbesti tu. Eu, de exemplu, am o mare problema cu cadourile. Nu inteleg de ce intr-o scoala unde platesti o taxa care se invarte undeva in jur de 600eur, sunt o multime de parinti carora nu le sta capul decat la cadouri: ceasuri scumpe, parfumuri scumpe, bijuterii scumpe. Stau si ma intreb daca nu cumva dau si spagi. Dar nu m-ar mira nimic. Nu vreau sa generalizez, sunt si exceptii, eu vorbesc de cea mai mare parte dintre parinti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valinit spune:

Intr-adevar, o mare problema in scolile particulare este atitudinea parintilor si implicit a odraslelor lor, care nu se sfiesc sa precizeze profesorilor ca parintii lor platesc. Partea cu cadourile este o alta problema, ca si bursele - intr-o scoala particulara care se respecta n-ar trebui sa se tolereze asa ceva. Inteleg sa oferi bursa unui copil foarte bun, fara posibilitati, pe un intreg ciclu scolar.
Ceea ce punctam eu, este faptul ca, cei nominalizati ca bursieri sau elevi de onoare ai scolii nu sunt neaparat primii din clasa lor - recunoscuti de profesori, colegi si chiar parinti.
Nu par a fi preocupati a pastra in scoala copiii cu adevarat dotati.
Cand ridici problema nivelului scazut la materia x (fara a da sfaturi) si esti asigurat ca totul este in regula, ce-ar trebui sa faci, mai ales ca trebuie sa te confrunti si cu o parte din parintii care nu doresc sa-si streseze copiii.
Din toata povestea, partea cea mai trista este ca nu prea ai alternative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rebeca_d spune:

@ alemam: Dat fiind ca inca sunt la scoala respectiva, nu mi se pare deloc fair sa ma apuc sa ii balacaresc in public; de altfel, mi se pare ok in linii mari scoala, dar parintii care sunt in colectivul din care fac eu parte sunt toxici si scoala, din pacate, se lasa influentata de toate parerile, sugestiile, plangerile si dorintele de favoritism.Atmosfera e compromisa, invatatorii si profesorii sunt stresati cand se intalnesc cu noi...punem o presiune enorma pe ei si nu cred ca pe copilul meu i-l ajuta cu nimic sa fie 8 ore pe zi in preajma unor oameni care ne detesta pe noi, parintii din clasa.

@valinit: a propos de ce scriam mai sus: daca va simtiti pacaliti si nedreptatiti si nu credeti ca este un mediu bun pentru copilul vostru...de ce il tineti acolo?! Asta este ce ma uimeste si la parintii-colegi de clasa: plangeri, proteste, pun la zid profesorii si managementul scolii. Dar nu isi retrag copiii! Eu nu mi-as lasa copilul in mana unor oameni in care nu am incredere, mi s-ar parea profund iresponsabil din partea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns organicmama spune:

Sunt o mamica de la Little London; recunosc ca am venit pe aceast forum sa gasesc parteneri de discutie despre nutritia copiilor...dar am dat insa peste aceasta discutie, care imi lasa "un gust amar", a propos de nutritie. Nu doar ca eu am o total alta opinie despre Scoala Little London (de care sunt foarte multumita), dar chiar m-as hazarda sa spun ca unele lucruri mentionate de Valinit sunt pur si simplu inexacte (asta ca sa nu spun "minciuni").

Am sa incerc sa fiu cat de obiectiva pot sa fiu, desi, recunosc, ca sunt usor indignata de ce am citit.

In ce priveste bursele/ elevii de onoare. Deloc exacta relatarea lui Valinit!! Scoala a argumentat foarte bine cum se dau aceste burse, a fost totala transparenta. Am stiut in functie de ce se acorda, am stiut care sunt membrii din comisia de acordare a burselor: vreo 10 profesori diferiti, mi-e greu sa cred ca TOTI au fost partinitori si incapabili sa recunoasca valoarea adevarata a copiilor (?!). Mai mult, chiar si copiii au votat independent elevii de frunte din fiecare clasa . Partea interesanta a fost ca, din cate stiu eu, toti elevii votati de copii s-au regasit printre bursieri si elevi de onoare. La sfarsit ni s-au comunicat toate rezultatele: ale scolii, dar si ale elevilor. Daca Valinit e parinte la Little London stie foarte bine acest lucru; de aceea m-a revoltat sa vad ca afirma ca “cei nominalizati ca bursieri sau elevi de onoare ai scolii nu sunt neaparat primii din clasa lor - recunoscuti de profesori, colegi si chiar parinti.” Nu doar incorect, dar si mai rau: o minciuna sfruntata!


Nu e genul meu sa intru in polemici pe forumuri, dar chiar mi se pare revoltator sa iti ventilezi frustrarile personale legate de copilul tau culpabilizand scoala, lumea, universul. Jenant, Valinit, imi pare rau sa spun asta.

Am sa ma intorc la topic-urile mele de mancare, dar daca exista interes pot sa mai dau si alte detalii despre Little London.

Mergi la inceput