Strategii ....(split stiinta - descoperiri)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

unii oameni de stiinta descopera gene care pot genera cancerul , iar alti oameni descopera ca genele nu genereaza nimic si ca de fapt totul se intampla din faptul cum percepem mediul inconjurator.

adevarul este ca putini pot crede in descoperirea unor oameni care nu au ajuns de stiinta. inca.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Mihaela uite inca un fenomen interesant:
http://www.sciencedaily.com/news/health_medicine/skin_cancer/
"Fenomen rar medical al disparitiei tumoare sistemice dupa tratamentul cu radiatii locale au raportat la un pacient cu melanom metastatic"
Am citit zilele trecute de asta si pe forum.
Pe scurt si explicat in termeni nemedicali,o persoana cu multiple metastaze de melanom a luat ipi (yervoy) fara a avea efect (rata de raspuns e pana pe la 20%) si fiindca avea ceva metastaza langa coloana parca si avea dureri,in doar zona respectiva i s-au facut radiatii paleative.Si bomba ... dupa radiatiile cu pricina i-au disparut toate metastazele din corp! Din ce am citit cica se mai intampla,rar dar se intampla.Efectul ... acum in SUA toti care au facut ipi fara efect dau navala la oncologi si cer sa li se faca si radiatii
Dar deja se si vorbeste ca vor incepe studii clinice cu ipi+radiatii locale in plus.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Si pentru ca am amintit de cele doua mediamente aprobate anul trecut pentru melanom,sa va scriu si de inca unul aprobat pentru alt tip de cancer, poate intereseaza pe careva ... asta mai ales ca la noi ajung ceva mai greu noutatile.Dupa nume pare tot ceva pe baza genetica,dar nu-s sigura ca nu m-am documentat.

Crizotinib (Xalkori) a fost aprobat pentru pacientii cu cancer avansat pulmonar non-mici-celule care nutresc un anumit tip de modificari în limfomul anaplazic kinazei (ALK) gena pe baza rezultatelor din doua studii de faza II-a: un studiu a demonstrat ca 50 la suta din pacienti au prezentat contractie completa sau partiala a tumorii pentru o medie de 10 luni si un al doilea studiu a gasit un 61 la suta de raspuns obiectiv rata cu o durata medie de 12 luni

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

In America a aparut o carte tradusa din germana sub numele "German Cancer Breakthrough".

Vreau sa redau un articol pe care l-am primit in revista lunara a companieie de asigurari medicale la care sunt eu inscrisa si care este dispusa sa plateasca pentru orice tratament care da rezultate (clasic sau mai putin clasic). Poate ajuta pe cineva.

"Oncologii americani de la marile centre oncologice din tara trateaza pacientii cu doze puternice de chimoterapie si radiatii, dar unii dintre ei, cand afla ca au cancer, se duc la clinici din Germania pentru a primi tratamente despre care majoritatea americanilor nici nu au auzit.
Dupa cum ne explica Andrew Scholberg, autorul cartii"German Cancer Breakthrough", tratamentul de astazi al cancerului nu difera cu mult de cel de acum 50 de ani. Adeseori tratamentul este devastator atat pentru cancer cat si pentru pacient. Radiatiile si chimoterapia distrug uneori celulele canceroase, dar si sistemul imunitar al pacientului, cauzand moartea lui. Costa in mare cam 350.000$ ca sa mori de cancer in America.
In Germania este diferit. Cand ai cancer te duci la o clinica care arata ca un "Bread and Breakfast" si nu ca un spital. Folosind cateva terapii integrate, cancerul este adeseori tratat cu succes si cu efecte secundare minime.
Un dr. german in particular a tratat doctori si oficiali de la FDA (Food and Drug Administratio - cei care reguleaza medicamente, tratamente...)Asociatia Medicilor din America, Societatea Americana de Cancer si alte centre oncologice mari din US.
Americanii cu bani, care-si pot permite orice tratament doresc aleg sa mearga in Germania cand vietile le sunt in pericol. Totusi costul este destul de accesibil si pentru americanii din clasa de mijloc, care se intorc de la tratamente vindecati.
Clinicile germane au o abordare a cancerului foarte diferita. Doctorii nici nu se gandesc mai intai la tratarea tumorii. Ei incearca mai intai sa schimbe mediul din organism, mediu care permite cancerului sa creasca. In loc sa incerce doar sa omoare si sa opereze cancerul, ei incearca sa ajute organismul sa lupte impotriva lui.
Specialistii de cancer germani recunosc ca cancerul nu este niciodata o problema locala. Cancerul la san nu este doar o boala a sanului, iar cancerul de prostata nu este doar o boala a prostatei.
Bolnavul tipic de cancer are probleme sistematice in tot corpul, probleme care trebuiesc adresate: Probleme cu colonul, disfunctii ale rinichilor si ficatului, sistem imunitar si limfatic slabit, nivel al oxigenului scazut si un mediu acid.
Interventia chirurgicala, chimoterapia si radiatia sunt ultimele optiuni in Germania. Chimoterapia este folosita uneori in clinici, dar este foarte diferita. Este slaba, intensificata cu insulina si secundara tuturor celorlalte terapii.

Terapii eficiente dar necunoscute

Unul dintre principalele tratamente este febra terapeutica, indusa de injectii sau cu masini hipertermice care folosesc unde radio. Febra dispare dupa cateva ore dar distuge celulele canceroase. Pacientul este adeseori adormit pentru terapie. In unele cazuri, cum ar fi cancerul la san, hipertermia este aplicata numai local, unei arii specifice unde se afla tumoarea.
Hipertermia ar putea parea obscura dar exista o sectie majora de cercetare la Duke University care o foloseste in conjunctie cu chimoterapia si radiatia. Masinile ar putea sa coste cateva sute de mii de dolari.
Dupa cum scrie Scholberg, doctorii germani au imbunatatit tehnicile, si cunosc mai bine ce unde radio sa foloseasca, cat de adanc penetreaza, cat de mult sa ridice tempertura pacientului, cat de des, dar mai ales cum sa o coordoneze cu alte alte terapii.
Scholberg raporteaza ca exista destul de multa informatie publicata despre hipertermie in jurnalele medicale germane si alte universitati mari fac cercetari cu ea. Din nefericire cei mai multi doctori americani cunosc prea putin despre ea. Scopul cercetarii hipertermiei a devenit international. In Europa exista cateva organizatii profesionale de doctori care studiaza hipertermia, iar in Japonia exista un "Jurnal al oncologiei hipertermal" Doctorii germani au publicat despre cercetarile lor in domeniu in cateva jurnale de limba engleaza Anticancer Research (19:3403-3408, 1999) and International Journal of Gynecologic Cancer (11 suppl. 1:57-63, 2001).
Clinicile germane sunt cautate de mult timp de clienti din Europa si Orientul Mijlociu, incuzand capete incoronate. In ultimii s-au infiintat clinici si in alte orase mari, Dubai acum detinan clinica cea mai mare din lume.
Este putin stiut ca presedintele Ronald Reagan a fost tratat de cancer intr-una din clinicile din Germania in 1983. Liz Taylor, Cher, Suzanne Somers, Jack Cassidt and Geroge Hamilton sunt printre celebritatile care sau tratat la aceste clinici.

Terapii suport cruciale
Doctorii Germani cred ca pentru tratarea cancerului trebuiesc coordonate mai multe terapii. Toti doctorii intervievati de Scholberg insista asupra curatirii colonului. Curatarea colonului, prin folosirea de variate suplimente si metode a ajuns ceva de domeniul nebuniei in ultimii ani la radio si in cercurile de medicina alternativa. American Cancer Society spune ca curatirea colonului cu ajutorul masinilor didrololonice poate fi periculoasa, ducand la inbolnavire si moarte daca echipamentul este contaminat sau perforeaza peretii intestinului.
Doctorii germani cred ca atat entuziastii medicinei alternative cat si American Cancer Society sunt absurzi. Suplimentele sunt de valoare dubioasa iar masinile hidrocolonice sunt foarte sigure, atata timp cat se iau cateva masuri de precautie. Nici macar nu exista indeajuns de multa presiune a apei pentru a distruge tesutul. De fapt este o presiune mult mai mica decat in cazul unei indigestii.
Doctorii germani insista ca un colon sanatos este de importanta vitala pentru recuperarea dintr-o conditie cronica degenerativa, cum ar fi cancerul. Pacientilor li se spune ca trebuie sa cumpere o masina hidrocolonica si sa continue sa o foloseasca acasa, daca vor sa mentina o stare de sanatate si sa opreasca cancerul de la reaparitie.
Doctorii mai spun ca functia ficatului este foarte importanta in lupta cu cancerul, si au dezvoltat diferite metode care forteaza chimoterapia in ficat prin vasele de sange. Un alt tratament este cel al terapiei cu oxigen sau ozon pentru ridicarea nivelului de oxigen, din moment ce este stiut ca cancerul prospera intr-un mediu anaerobic.
Terapia cu camp magnetic este si ea folosita pentru ca creste circulatia si oxigenarea sangelui. Studiile sunt simple. Se ia un esantion de sange, se aplica terapia de camp magnetic, se ia un alt esantion de sange. REzultatul arata ca nivelul de oxigen din sange a crescut, ceea ce din nou este o imbunatatire acceptata universal.
Doctorii germani mai folosesc cateva moduri unice de tratare a sangelui. Folosesc microscopuri cu camp intunecat (darkfield microscopes) pentru detectarea ciupercilor (fungus, yeast infection) si folosesc antifugale, enzime si terapii nutritionale pentru tratarea lor.
Vitamina C intravenoasa folosita la intarirea sistemului imunitar este o alta terapie raspandita. Un alt mod foarte simplu pe care clinicile germane il folosesc este dieta alimentara sau tonicele alcaline pentru reducerea aciditatii in corp. Multe clinici sunt langa izvoare de apa alcaline, care au fost folosite pentru efectele curative inca din antichitate. Cercetatorii au descoperit de mult ca cancerul propaseste in mediu acid. Tonicul poate fi numai juice de lamaie si cayenne pepper in apa, iar clinicile au nutritionisti si dieteticieni care ajuta la educarea pacinetilor in domeniul alimentatie.
Doctorii germani folosesc de mult timp chimoterapie cu insulina, terapie care incepe sa fie abordata in USA. Tehnica este simpla dar ingenioasa. Cancerul are nevoie de energie, se hraneste cu zahar, pe care il absoarbe imediat. O cantitate mica de insulina este inclusa cu chimoterapia, astfel celulele canceroase se granesc direc cu solutia de chimo. Astfel chimoterapia are un efect direct asupra celulelor canceroase, si este tinut la distatnta de tesuturile si organele celelalte. Daca o persoana ajunge la chimoterapie, efectele secundare sunt limitate.

Ma opresc aici cu traducerea, o sa revin cu finalul maine sau poimaine. Specific ca este un articol dintr-o sursa de incredere si nu ceva adunat de pe net.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Se face chimioterqpie tintita, adica se introduce un cateter intr-o artera care ajunge la tumora, si astfel chimioterapicul se injecteaza direct intra tumoral. Sau se face chimioterapie abdominala spre exemplu, tot pe un cateter care ajunge la tumora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

greieras, atata timp cat cancerul "face" bani, putini vor incerca sa aduca la cunostinta ca noi singuri ne imbolnavim de cancer.

cum poti duce la sapa asa o industrie? va puteti imaginati cum ar fi daca nimeni nu ar mai avea nevoie de medicamente?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta

greieras, atata timp cat cancerul "face" bani, putini vor incerca sa aduca la cunostinta ca noi singuri ne imbolnavim de cancer.

cum poti duce la sapa asa o industrie? va puteti imaginati cum ar fi daca nimeni nu ar mai avea nevoie de medicamente?




alina


Alina, cu regret trebuie sa admit ca ai pus punctul pe i.

Amai intai vreau sa-mi cer scuze daca traducerea nu este perfecta din punct de vedere al termenilor medicali, nelucrand in domeniu nu am cum sa cunosc toti termenii. Continui mai jos.


Un model diferit

Dupa cum ne ilustreaza terapiile descrise in aceasta carte (noi nu le-am mentionat pe toate in articol), doctorii germani au o abordare a cancerului foarte diferita de cea a doctorilor din Statele Unite. Mai exista si alte aspecte ale tratamentelor lor care arata diferenta dintre sistemul de sanatate din Germania si cel din USA.
Doctorii germani nu se considera seful pacientului ci un fel de sprijin care ajuta pacientul sa se lupte cu cancerul. Adeseori o parte obligatorie este abordearea spirituala, adeseori dpdv crestin, dar nu numai. Doctorii considera ca aspectul psihologic ca fiind foarte important pentru sanatate. De fapt, daca pacientul nu are o atitudine pozitiva si o dorinta sa invinga cancerul doctorii nici nu vor sa preia cazul, stiind ca sansa lor de reusita este foarte mica. Parerile pacientilor sunt foarte importante. DAca un pacient simte ca ceva nu merge, doctorul ia in considerare introducerea unor schimbari in protocol. Doctorii considera ca practica o medicina sensibila si nu una care obliga.

Costuri modeste

Costurile pentru tratamente la clinica sunt intre 400$-1000$ pe zi, incluzand cazarea si mancarea. Tratamentul dureaza in medie 6 saptamani. Costul este o fractiune din cel al tratamentelor in Statele Unite, iar clinicile germane au o multime de cazuri documentate in care cancere severe au fost vindecate. Multe din marturiile pacientilor le puteti gasi in cartea lui Scholberg. Scholberg descrie 6 dintre clinici pe care el le-a vizitat personal si in care a stat de vorba atat cu doctori cat si cu pacienti. Acest lucru departajeaza cartea aceasta de celellalte mii de carti cu subiectul tratametului alternativ de cancer. Este o resursa valoroasa pentru ca da informatii de contact pentru fiecare clinica.
Deasemenea Scholberg recomanda celor din Satele Unite sa contacteze Institutul Veramedica din Munhen pentru recomandare in cazul diferitelor tipuri de cancer, deoarece fiecare institut se specializeaza pe anumite tipuri de cancer. Institutul Veramedica poate fi contactat prin telefon la nr. 01149-896-47692 (pentru cei care sunta din US) sau prin email la veramedica@aol.com. Unele clinici au personal cu engleza limitata, dar Veramedica poate ghida pacientii catre contactele potrivite.

Aici se incheie articolul.

Personal am invatat sa nu mai am incredere oarba ci sa ma documentez personal. Cunosc o multime de cazuri in care lumea medicala a ignorat, batjocorit sau chiar a persecutat doctori sau oameni de stiinta care au gasit rapsunsuri diferite si solutii diferite de ceea ce se considera acceptat si clasic, ca ulterior, dupa ani de zile sa admita ca nu au avut dreptate, dar cu o intarziere de uneori zeci de ani valorosi pentru bolnavi, familiile lor si nu in ultimul timp chiar pentru cei care au facut descoperirile si care au fost tratati cu dispret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui a_alinta
cum poti duce la sapa asa o industrie? va puteti imaginati cum ar fi daca nimeni nu ar mai avea nevoie de medicamente?

Exact asta afirma si fachirii. Ca sta in puterea noastra sa zburam pe presul din fata usii parcurgand cat ai zice peste distante transcontinentale. Va puteti imagina cum ar fi daca nimeni nu ar mai avea nevoie de autovehicule si avioane?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui greieras
Doctorii considera ca aspectul psihologic ca fiind foarte important pentru sanatate. De fapt, daca pacientul nu are o atitudine pozitiva si o dorinta sa invinga cancerul doctorii nici nu vor sa preia cazul, stiind ca sansa lor de reusita este foarte mica.


Mie cel putin fraza de mai sus si ceea ce am subliniat mi se pare ca ccc conrtazice perfect una din principalele norme de etica din sanatate. Asa ceva nu este posibil, indiferent de tara. Nu pun la indoiala veridicitatea articolului, insa as prefera sa vad niste statistici, niste studii exacte.

Nu am auzit de tratamente, nu stiu cum functioneaza, pe ce principii si daca as fi in situatia de a apela la ele, cu siguranta m-as informa la fel de mult ca si in cazul altor tratamente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Sunt perfect de acord ca atitudinea pozitiva face enorm de mult in vindecarea oricarei boli, inclusiv a cancerului. Aici pentru ca bolnavii sa fie pozitivi si optimisti, primesc sprijin gratuit de la psihologi.

Ce solutie e aceea ca pacientul sa fie refuzat de medic pentru ca nu are atitudine pozitiva? De parca e simplu ca buna ziua: Da, sunt bolnav de cancer, poate in 6 luni mor, dar sunt plin de optimism...sau cum?

Mergi la inceput