Va rog:ajutati-ma sa nu gresesc iar!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Diana si sunshine mii de

si mie mi-a trecut prin cap asta, dar am uitat ieri sa-ti spun. dr. de fam. pe ce baza ti-a spus ca laptele tau nu e bun? a facut o analiza a laptelui la un laborator?
daca ti-a stors putin de san si a vazut ca laptele e apos (ceea ce e normal pt. laptele de inceput) atunci habar n-are ce vorbeste...

cu aceasta ocazie voiam s-o intreb pe Diana pentru ca parca nu-mi vine sa cred: studentii de medicina chiar nu invata in facultate/rezidentiat nimic despre alaptare, sau sunt prea intoxicati de comisioanele de la firmele de lapte praf, de recomanda asa des laptele praf in detrimentrul laptelui matern???




Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Sun

Diana

Ar trebui sa existe o materie in facultatea de medicina despre alaptare.Ar trebui sa existe niste cursuri ci centre de ajutor in fiecare oras.Statul ar trebui sa se implice pt.sustinerea alaptarii...nu numai prin campanii care dureaza o perioada limitata-si apoi gata, revenim la nimic!

A alapta nu e pt. toata lumea un lucru firesc, care vine de la sine-poate ar trebui sa fie, dar nu e....e o provocare uneori...si ca orice provocare...risti sa faci greseli...regretabile de cele mai multe ori!

Eu as propune cursuri de training pt. alaptat, nu doar prelegeri teoretice despre alaptat!




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

lady, eu cred ca tu esti foarte obosita si stresata in acest moment.
pe mine m-a ajutat foarte mult prezenta si ajutorul mamei mele in prima luna dupa ce am nascut. stiu ca nu toate proaspetele mamici au parte de acest "privilegiu", din pacate, asa ca sunt nevoite sa se descurce singure...

din ce ai scris tu, fetita a luat bine in greutate, e in grafice.
starea ei de agitatie e probabil din cauza colicilor si ca efect al starilor tale de agitatie si oboseala, pe care le simte si care pot influenta calitatea laptelui.

incearca sa bei minim 2 litri de ceai de chimen+anason pe zi. evita sa mananci/bei produse lactate macar pentru urmatoarele 2 saptamani.

eu preferam sa-mi alaptez copila fara "asistenta", ma retrageam in dormitor, trageam jaluzelele sa fie umbra si racoare (am nascut in iunie, era o canicula infioratoare), puneam un CD cu muzica de Mozart, prelucrare pentru copii si alaptam copila pana se satura, avand grija sa o pun de fiecare data sa inceapa suptul la celalalt san fata de cel la care supsese la masa anterioara. o lasam sa suga minim 10 minute la un san, pe urma o mutam la celalalt. tot timpul aveam la indemana o cana cu apa, mi se facea foarte sete in timp ce alaptam, ba chiar transpiram foarte mult la ceafa, nu stiu de ce.

impotriva colicilor la noi a functionat foarte bine sab simplex, administrat conform prospectului, nu indicatiilor medicului (pe care l-am si schimbat ulterior, nu era buna de nimic tanti aia). acum am inteles ca foarte bun ar fi infacol.

in privinta kk, stai linistita, e normal sa faca rar, pentru ca se digera laptele matern aproape integral, deci nu sunt "deseuri" de eliminat .

in acest moment ti-ar prinde foarte bine o mana de ajutor, sa poti recupera putin din somn, oboseala se resimte. nu ai pe cineva care sa poata sta macar 2 ore cu fetita cea mare, iar tu sa dormi impreuna cu bebelina ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Poate te ajuta experienta mea cu Rares: primele 4 luni nu a avut voie sa suga.
La inceput scoteam laptele cu pompa la 3 ore; cu pauza de 6 ore noaptea. Aveam suficient lapte; el il primea cu biberonul sau prin gavaj.
De la 2 la 4 luni nu a mai avut voie laptele meu. Pentru a mentine lactatia am scos laptele cu pompa la 6 ore; timp de o luna. Lactatia a scazut. Luna urmatoare am scos laptele cu pompa la 8 ore; apoi la 12 ore iar lactatia a scazut pana am ajuns sa scot doar o data pe zi maxim 5 ml.
Atunci a venit momentul in care Rares a avut voie sa suga direct de la san. Timp de 2 saptamani l-am pus intai la san apoi i-am dat lapte praf; in completare; cat avea nevoie sa se sature; la fiecare masa. In aceste 2 saptamani nevoia de completare a scazut treptat astfel incat la finalul perioadei Rares a devenit exclusiv alaptat la san.
S-a intarcat singur la 1 an si 10 saptamani.

Suzeta a primit din primele 2-3 saptamani; ca sa nu mai planga; atunci cand a vrut sa manance mai mult decat au considerat medicii ca are voie. A primit suzeta de cate ori a avut nevoie; pt ca nu avea voie sa planga. O are si in ziua de azi.

In cazul nostru: folosirea suzetei; folosirea biberonului; folosirea gavajului timp de peste 2 luni; completarea cu lapte praf; folosirea exclusiva a laptelui praf timp de 2 luni... nimic din toate astea nu au impiedicat alaptarea; atunci cand acest lucru a fost posibil.

Ce cred eu ca este important pentru reusita alaptarii: sa vrei; sa crezi ca poti; sa crezi ca este cel mai bun lucru posibil pentru bebelusul tau; sa fi relaxata si pe cat posibil odihnita. Si sa faci o prioritate din alaptare si nevoia de odihna care este foarte importanta.

Daca acest lucru te ajuta sa fi mai relaxata si sa te poti odihni eu ti-as spune sa ii dai la fiecare masa sa suga din ambii sani si apoi completare cu lapte praf pana se satura. Pe masura ce tu vei fi mai odihnita laptele tau va deveni suficient astfel incat sa nu mai fie nevoie de completare.

Nu stiu daca asta este problema in cazul vostru; eu am facut o analogie cu ceea ce eu am trait; in speranta ca unele lucruri iti vor fi de folos.

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dr_anca spune:

Nu ma bag la sfaturi ca Lady a primit cele mai bune sfaturi de la specialiste.
La medicina se face puericultura- materie separata dar se vorbeste mai mult de diversificare nu despre alaptat se face si neonatologie unde ar trebui sa fie invatati despre alaptat dar ..., deci tind sa cred ca sfaturile pe care le dau medici sunt in functie de capusorul lor, din cartile citite sau din experienta personala in cazul dr de sex F.
Eu am primit sfaturi destul de proaste de la dr mea de fam care avea un baietel de 1 an jumatate cand am nascut si am zis sa o ascult ca sigur stie mai bine. Mi-a spus sa nu tin prea mult copiulul la san ca in maxim 10 min suge cat are de supt si apoi se joaca cu mamelonul meu si mi-l macereaza iar apoi nu mai pot alapta . Sfat de la un dr care s-a stresat asa tare incat nu a putut alapta deci clar nu era o persoana proalaptare. Ei asa am sfarsit dependente de suzeta sau de supt degete pentru ca bebe mai vroia sa stea la san sa se alinte si eu imediat o " deconectam" nu cumva sa-mi faca rani. Dar omul cat traieste invata si intre timp m-am mai luminat. Asta ca un exemplu privitoar la sfaturie unor oameni neinstruiti- sa-i numesc asa.

Sper sa treci cu bine peste acest hop si sa faci ce este cel mai bine pentru tine si pentru bebe.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

magda nu am stiut ca si tu ai luptat atat pentru alaptat (ca te-as fi dat si pe tine ca exemplu)



Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ramonika
magda nu am stiut ca si tu ai luptat atat pentru alaptat (ca te-as fi dat si pe tine ca exemplu)



_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine2009 spune:

Foarte frumos Magda! Bravo!
Mai ales ca voi cu doi copii si tot prin spitale cu probleme numai "relaxata" n-ai putut fi!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Ramonika, in facultate teoretic la peuricultura cum s-a spus mai sus se invata lucrurile legate de ingrijirea sugarilor, aici intra si alaptatul. Vreau sa-ti spun ca profului de puericultura ii datorez faptul ca sunt asa de fixata cu alaptatul, ne-a tot repetat cat de important e alaptatul si ceva notiuni despre spitalul "prieten al alaptatului". Dar chestiile practice de care se lovesc mamicile zi de zi nu le-am discutat. Noi toti verzi, nici unul/una din seria mea nu aveau atunci copii, n-am fi stiut oricum nici ce sa intrebam. La Pediatrie la fel, chestii teoretice despre importanta alaptatului dar nimic practic. Dureros a fost cand am nascut-o pe Teo si am facut-o in maternitatea unde fostul meu prof de puericultura era sef la neonatologie si spitalul ala numai "prieten cu alaptatul" nu era. Am fost profund dezamagita de atitudinea asistentelor, care se purtau urat cu mamicile ptr ca, asa cum spunea cu durere neonatoloaga lui Teo, le "permite" seful. Asta e. Pacat. Si atunci sa ne miram de doctorita de familie a lui Lady care a auzit ea ca alaptatul e bun si el la ceva, nu se stie exact ce, dar practic laptele asta ii tot apa chioara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali_mete spune:

Nu am apucat sa citesc toate raspunsurile,poate ti s-a mai scris asta ,dar,pentru a avea lapte mai mult :
- fata cat de des si de mult la san
-odihna
-fata cat de des si de mult la san
-liniste(calm)
-mancare hranitoare
-lichide destule(minim 2 l pe zi)
-si bineinteles,fata cat de des si de mult la san.

Eu primul copil l-am alaptat 3 saptamani,din pricina stresului si a mintii mele bolnave si neinformate nu am mai avut lapte. La al doilea m-am inarmat cu rabdare ,calm, nesimtire( nu am mai bagat in seama problemele nimanui) si cu vointa multa de a alapta macar 3 luni exclusiv,apoi cele 3 luni s-au transformat in 6,apoi hai inca o zi,asa ca abea ieri(6.03.2012) am inceput timid diversificarea,iar fata mea nu a papat lp decat in prima noapte in spital,cand m-am rugat degeaba de neonatoloaga sa nu ii dea). Stiu ca in luna a 3-a si a 5-a a luat fata putin peste 200 gr ,in rest a luat peste medie. Nu am cedat dupa a treia luna ,nu am dat lp pentru ca nu sunt toti copiii la fel, nu exista lapte slab . Laptele are trei faze : primul este cel cu anticorpi ,transparent si lipicios, al doilea este cel care tine de sete, semi-transparent,si abea al treilea,care se extrage cel mai greu, este cel care tine de foame ,mai gras,alb sau mai galben,in functie de gena/ce mananci/alte cauze.

Nu tine fata la san dupa ceas, stomacul copilului nu are ceas,nu stie ca trebuie sa suga tot laptele in 5 minute sau 20 sau 60 . Daca tu simti sanul gol nu inseamna ca este intradevar gol, tine fata la san pana da drumul singura sanului.

Cauta numarul de telefon al unui consultant in alaptare ( daca vrei,trimite-mi pm,si cer eu numarul unui consultant in devenire, de la "strugurasi". Ea iti poate da numarul si unui consultant care deja a ajutat multe mamici ).

La odiseea fetitei mele au fost mai multe mamici care s-au ingrijorat pentru ca nu a luat copilul bine in greutate prima luna,ba unele chiar nici a doua, si apoi copilul a luat peste medie,ajungandu-i pe ceilalti din urma.

Curaj si rabdare , informare multa-multa, si o sa reusesti sa dai fetitei ce e mai bun : laptele tau! Ai trecut deja prin atatea,nu te poti poticni tocmai acum! Atat spun! Greutatea in prima luna nu e atat de relevanta. Atata timp cat e vioaie,uda scutece,nu e deshidratata, nu a scazut in greutate,e perfect. Nu uita ca nu sunt toti copiii facuti pe acelasi calapod , nu sunt standard ca sa ia toti la fel in greutate sau inaltime. Graficele sunt orientative , nu batute in cuie.


Lali mamica de Paul-Iulian ( 01.10.2009)
si Ioana Teodora (23.08.2011)

Mergi la inceput