Va rog:ajutati-ma sa nu gresesc iar!

Va rog:ajutati-ma sa nu gresesc iar! | Autor: My_Lady0091

Link direct la acest mesaj

buna-ziua!

Am o fetita de 2 ani si trei luni si una de 1 luna si doua saptamani.

Pe prima am alaptat-o doua saptamani si apoi din lipsa de informatii, nestiinta, prostie, faptul ca refuza sanul si plangea la san-am intrerupt alaptarea si am trecut pe lapte praf!


Acum la cea de-a doua alaptez plus completare.

SI MENTIONEZ....VREAU SA ALAPTEZ...si am luptat cu noduli durerosi, canale infundate, rani la san..si am continuat...INSA...


acum trei saptamani am mers cu ea la o clinica particulara, la un medic neonatolog care mi-a spus ca nu ia in greutate cum trebuie.fata de greutatea initiala, cea cu care s-a nascut, mititica mea luase doar 150 grame.Adica de la 3500 ajunsese la 3,650.150 plus cand mai luase dupa ce a scazut dupa nastere.Mentionez ca in maternitate, la plecare nu mi-au cantarit-o!

Acasa o alaptez la cerere, plus completare.Completare mananca cam intre 50 si 70 ml.
Am cantarit-o acum doua saptamani si avea 3,950, dupa ce am introdus completarea la fiecare masa.La inceput ii dadeam completare cam dupa doua mese.

Acum...azi, am fost iar la medic, la cel de familie si a cantarit-o iar, dupa alte doua sapt. si nu are decat 4,250 kg.

Problema nu ar fi greutatea...ca nu-i in grafic, dar coroborate cu alte "probleme"...ma face sa cred ca al meu copil e mereu flamand!

Sa o iau pe puncte.

1.Am sanii mai mereu moi, laptele e alb, aproape incolor.Arata ca si cum as fi diluat lapte de vaca intr-un pahar cu apa.La trei ore imi curge lapte din sani, semn, cred eu, ca sunt plini, chiar daca sunt moi.
2.Fata suge la san, dar nu simt ca ar trage ceva-sa o simt ca inghite adica.La inceput vad ca inghite si dupa vreo cinci minute-parca doar tocaie.Mesele dureaza cam 25 min la un san si 25 la altul.Am luat si pastile de sprorire a lactatiei.[b]Insa cred ca nu volumul laptelui e problema ci calitatea lui[b].Lapte am...dar totusi fata e mereu agitata si are doar doua somnuri pe zi.Are colici intre 17.00 si 19.00-dar nu intotdeauna.si sunt de intensitate mica.

3.Face caca cam la trei zile-stimulata cu termometrul sau cu supozitor la 4 zile.Materia fecala nu arata ca ar fi constipatie, chiar daca constipatia nu inseamna neaparat materie fecala uscata(acel dop care nu da voie organismului a defeca).Doctorul de familie mi-a spus ca nu face caca zilnic deoarece nu are ce sa faca pentru ca nu se hraneste corect.Mi-a spus ca e rahitica si deshidratata-dupa consult.

4.Dimineatza a mancat de la 08.00 la 08.45 san-doar san.Doctorita mi-a spus cand ajung acasa sa-i dau doar lp sa vedem cat mananca si cum se comporta dupa.A mancat 95 ml, dupa care a adormit.A mncat 95 ml la ora 11.00, in cinci minute, parca nu mancase de 5 ore...rapid, lacom!Si apoi a adormit in juma de ora, relativ repede, fara sa planga mult, fara foieli...etc.si nu se mai trezeste din somn.cum face mereu ziua...doarme 10, 15 min...se trezeste si plange...adoarme iar...tocaie cat tocaie suzeta cu putere, dupa care o scuipa si plange.Si o alimentez cam la 2 ore, doua ore jumatate.Deci programul ei de masa e asa. 06.00-07.00, 09.00-10.00, 13.00-02.00, 16.30-17.30, 20.00-21.00, 01.00-02.00, 03.30-04.30.Cu aproximatie la minute si durata, dar atatea mese are.dia astea 7 mese, 5 au completare.cele doua de noaptea de la 01 si 04 nu ii dadeam completare, cel putin la 04.00 nu intotdeauna.Daca adomea fara sa tocaie ca si cum ar rupe sanul si daca nu plangea cu sanul in gura-nu-i dadeam.

Mentionez ca mananc.Nu ma odihnesc cum trebuie caci nici ea nu doarme legat si uneori programul celei mari nu ma lasa sa ma pot odihni ziua.

Am grija de amandoua singura.Sotul lucreaza de la 08.00-la 17.00 iar noaptea nu ma poate suplini.Ajutor avem-ocazional si la treburile casei.


Ce ma framanta.Doc.de familie mi-a spus ca laptele meu e "apa chioara" si o cred, am vazut si eu cum arata...cand am stors.Coroborat cu atitudinea fetei, cu faptul ca nu doarme, plange mereu, nu ia in greutate...duc la faptul ca nu se satura cu laptele meu.isi umple stomacutul cu el, nu ii tine de doame.Laptele e bun, dar nu e satios.Mananca si completare, dar nu mult caci laptele meu ii umple stomacul.Asta cred eu...voi spuneti-mi-gresesc?


Doc.de familie mi-a spus noaptea sa ii dau doar lapte praf iar ziua sa alternez o masa cu lapte praf, o masa cu laptele meu plus completare, asta ca sa nu pierd laptele, caci si ea a zis ca laptele matern e mana cereasca pentru un bebelus.

Cum sa fac...ce sa fac?Nu vreau sa pierd laptele...asa cum este el, doresc sa alaptez in continuare....ma gandesc ca alternarea asta imi va scadea productia de lapte si il voi pierde intr-un final.

Sunt trista...






mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Lady, nu pot scrie mult acum, insa vreau sa-ti spun doar ca laptele, la oricine ar fi stors, arata a fi apa chioara la inceputul suptului - se spune ca laptele de inceput e pentru calmat setea, iar laptele alb si gras e supt spre sfarsitul mesei,alinand foamea.
Cred ca face tare bine alaptarii sa nu mai gandesti negativ, sa nu-ti fie teama ca fata nu creste si ca laptele-i slab.La urma urmei, pornind de la hormoni, e bine sa ajuti putin alaptarea si cu ganduri bune!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Julia..laptele stors era ce ramasese dupa ce abia fata terminase de supt.la 8.45-09.00 a terminat de supt, la 09.30, doc. m-a stors.sani erau goi dupa supt.




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mylady imi pare rau ca trebuie sa-ti spun, insa cum se poate ca dupa atatea informatii pe care le-ai acumulat (vrei, nu vrei) pe forum, cum poti sa te mai indoiesti de calitatea laptelui unei mame, oricare ar fi mama aia?
NU EXISTA LAPTE PROST, NU EXISTA LAPTE NEPOTRIVIT
tu crezi ca daca ai fi intr-o padure si n-ai avea nici un alt fel de lapte decat al tau, ce s-ar intampla? ar muri copilul de foame? in nici un caz...

deci:
1. laptele tau e BUN. intr-adevar, laptele de inceput, care curge in primele secunde/minute, este un lapte apos, aproape incolor, pentru ca el tine loc de apa. la bebelusi asa mici nu se da apa, laptele asta de inceput e apa care le trebuie. al doilea lapte este laptele gros, laptele mai consistent. dupa ce a supt copilul cateva minute, daca storci laptele care mai ramane in san (storci adica strangi de mamelon putin, nu inseamna sa pompezi), nu-i asa ca e alb?
IMPORTANT este sa suga copilul mult de la un san pana ce (aproape ca) il goleste. deci nu o pui 2-3 minute la un san si apoi o schimbi repede la celalalt, pt. ca atunci intr-adevar exista riscul sa suga doar laptele de inceput si n-o sa se sature.
2. nu stiu peste ce medici dai tu, de-ti tot spun ca laptele tau nu e bun. sunt niste tampiti, ahtiati dupa comisioanele care le ies de la firmele de lapte praf. stiu ca aceelasi problema ai avut-o si la Rebeca. stii prea bine ca nu e asa, te rog vorbeste cu ionelamaria si ea o sa-ti confirme tot ce spun eu aici.
3. copilul nu trebuie sa ia in greutate neaparat un kilogram in fiecare luna, cum poate se lauda unii. da, unii iau mai mult, altii iau mai putin, important e sa ia in greutate.
4. nu o mai stimula mereu sa faca kk. un bebelus la varsta asta poate sa faca kk doar o data pe saptamana. doar daca o vezi ca se screme si nu poate sa faca, doar asa poate e cazul sa intervii.
5. tu spui "Doctorita mi-a spus cand ajung acasa sa-i dau doar lp sa vedem cat mananca si cum se comporta dupa."
daca vei continua asa, in cateva zile AI INTARCAT-O.... ca sa mentii laptele, trebuie sa nu sari peste mese. daca ai inlocuit 1-2-3 mese cu lapte praf, sanii tai vor produce mai putin lapte, pentru ca ei inteleg ca copilul se satura cu mai putin si n-are rost sa produca asa mult. deci nu mai sari peste mese, mai ales consecutiv.
6. daca ii dai si biberon si suzeta zapacesti copilul si sunt sanse mari ca in curand sa-ti refuze sanul. copilul isi da seama ca din biberon se suge mai usor, curge singur laptele si la san trebuie sa depuna mai mult efort. asa ca, posibil sa iti faca figuri la san si sa te descurajeze si mai tare, tu sa crezi ca nu se satura. deci mai rareste-o cu biberonul si chiar si cu suzeta.
7. de ce ti-a spus ca fata e rahitica? oricum asta nu are leg. cu laptele, ci cu absorbtia calciului in oase. asa ca da-i vitamina D3. si noua ne-a spus la 4 luni ca are inceput de rahitism si a spus sa0i dam 4 pic. de vitamina in loc de 2. dar in nici un caz sa o trec pe lapte praf.

ti-am scris ditamai pomelnicul pentru ca ai zis ca vrei sa alaptezi. daca nu scriai asta, nici nu ma mai oboseam. sunt copii care cresc bine-mersi si cu lapte praf. insa e pacat sa pierdeti amandoua aceasta bucurie de a alapta.
fiica-mea si acum suge, la 2 ani si 3 luni.
iti urez multa bafta, mai citeste pe la acest topic cu "Alaptarea" si asteptam vesti bune.




Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui My_Lady0091

Julia..laptele stors era ce ramasese dupa ce abia fata terminase de supt.la 8.45-09.00 a terminat de supt, la 09.30, doc. m-a stors.sani erau goi dupa supt.




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca



O jumatate de ora e destul timp pt a se reface 'laptele de inceput'. E normal sa fie asa. Daca fata a lasat sanul la 9 si imediat (adica ai pus fata jos si ai pus pompa la san) a iesit lapte apos, atunci inteleg sa te ingrijorezi. Dar dupa jumatate de ora, e ok sa fie asa.
La fel cum e foarte ok sa nu iasa nimic la stors, dar tu sa ai bine mersi lapte.
Zic si eu ca Ramonika, laptele tau e cel mai bun. Eu daca as avea lapte, nu as da lapte praf copilului pt ca nu creste ca in grafice. Medicul de familie care in loc sa te ajute sa sustii lactatia ti-a zis sa bagi lapte praf in loc de san e un idiot, parerea mea. Sunt copii care dorm bine, sunt copii agitati care vor la san tot timpul , au colici, plang mai mult. Asta nu inseamna automat ca nu se satura pt ca laptele nu e bun. La fel cum nu toti copii cresc standard 1000g in prima luna.
Copiii alaptati la san e normal sa nu aiba scaun in fiecare zi. Nu pt ca nu se satura ci pt ca laptele de mama se digera mai bine si mai usor. Iti tin pumnii! Eu daca as fi in locul tau, as mai astepta 2 saptamani macar inainte de a ma apuca de bagat lapte praf. Pt ca da, odata bagat biberon in loc de san, productia scade si vei pierde laptele.
Cate saptamani are fetita ta?



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mar_ysa_28 spune:

Lady off , Toate sfaturile care le-ai primit sunt bune...eu nici nu am cumparat lp sa am in casa, la Leyre am avut o perioada tare nasoala cand tati era plecat eu eram cu ea cu o dermatita care se agravase si nu mai sugea copilul si ma duc la dr de fam pediatra si cand i-a zis m-a trimis acasa si mi-a zis ca atunci cand vine tata(in 2 zile)o sa imi vina si lapticul mai mult si sa nu apelez la lp, bine am facut...asa am alaptat-o pana la 10 luni si jumatate cand ea nu a mai vrut deloc...asa ca inceraca cateva zile sa nu ii dai lp deloc. Poate poti sa imprumuti un cantar sa te linistesti facandu-i proba suptului...pt psihicul tau.
Pt mine Anda e chair un exemplu...sa i-a 400 g Toma si ea sa fie relaxata...asa atitudine iti doresc si tine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui mar_ysa_28
Poate poti sa imprumuti un cantar sa te linistesti facandu-i proba suptului...pt psihicul tau.

nu recomand DELOC proba suptului. orice cantar, oricat de bun, poate da erori, iar copilul poate uneori suge 10-15 ml de lapte, mai ales daca suge des, suge putin.
un copil se poate satura la o masa si cu 10-15 ml de lapte (vorbesc de nou-nascut). mamele insa au impresia ca tre sa suga 200 ml la o masa. ele isi compara copiii cu cei care sunt pe lapte praf si mananca in general mai mult.
de asta pot sa se sperie daca constata ca bebe a mancat 15 ml la o masa.
tocmai pentru psihicul tau nu recomand proba suptului. si nici cantarirea bebelusului mai des de o data pe saptamana.




Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Ramona...si ce fac daca, dupa ce mi-a golit ambii sani, tot plange de foame...tocaie in gol din ei?o las asa..nu ii dau completare.Am incercat si varianta asta.A plans in disperare o zi intreaga.

nu am zis nicio clipa ca laptele nu e BUN ci doar ca s-ar putea sa nu acopere nevoile ei.

Stiu ce se militeaza despre alaptare.Stiu importanta ei.Insa sa ne aplecam si asupra cazurilor.Poate aici dau cu bata in balta sau poate nu...dar e posibil ca laptele meu sa nu fie satios...adica sa nu contina destula grasime?Teoretic este posibil?Sau nu?

Pe mine nu ma intereseaza neaparat greutate pe cat ma intereseaza sanatatea|!

Ramona multumesc din suflet, pentru ca ti-ai rapit din timp, sa-mi scrii!




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Laura, fiica mea are o luna jumatate!




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Lady, iti zic si eu ce gindesc. Dupa ce suge bebelina trebuie sa-i ajunga sa nu mai dea semne ca ar vrea.

Sfaturi pro-alaptare exclusiva nu-ti dau ca e absurd, completeaza sistematic daca ti se pare ca ii e foame, insa numai dupa ce suge bine din ambii sini.

Sfaturi pentru pesoana ta :
- maninca bine si mai ales bea lichide, nici o secunda nu trebuie sa ai senzatia de sete
- imbracate gros si comod, daca e nevoie nenunta la sutien. Tie nu trebuie sa-ti fie frig, caci productia de lapte scade drastic la frig
- odihneste-te cit poti de mult. Culca fetitele in acelasi timp si tu cu ele. Nu-ti fa griji de lucruri necalcate, nestrinse, geamuri ne-facute si alte prostii.
Ai grija de tine !


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

Pai tocmai asta, Mik, de fiecare data, imi goleste ambii sani.Sta intre 15 si 25 min la un san sa suga.niciodata nu i-am dat lp prima data si apoi san.




mami pentru un ochios:Marie Rebecca Ayanna(29.11.2009) & un bulgaras pufos:Alexa Micaela Christine (26.01.2012)
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput