Ce probleme pot sa ai cu un copil adoptat?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns malex spune:

haide sa-ti spun etapele pe care le-am parcurs noi:
-completare si depunere cerere
-cursuri-evaluari impreuna cu sotul (in numar de 3)
-testul psihologic care tine vreo 2 ore
-vizita acasa care a tinut vreo 3 ore (unde au analizat apartamentul, au urmarit "eventualele pericole pt copil- calorifere,prize fara aparatoare, faptul ca nu avem covoare si in toata casa este gresie iar un copil sta mai mult pe jos, etc, etc")
- la vizita am predat si dosarul
Si asa am primit derogare ca putem deveni parinti!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malex spune:

Am uitat sa-ti spun ca doamnele de la directie sunt niste dragute si cele mai bune sfaturi si pareri le poti afla de la ele, eventual si raspunsuri la anumite temeri pe care le ai....sa stii ca le dau dreptate sa te intoarca pe toate partile....pana la urma e viata unui copil in joc......BAFTA!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:


Multumesc pentru raspuns.
Treaba cu cursul e mai complicata. Sotul meu lucreaza mult si dupa cate vad ar fi necesar un concediu pentru a rezolva treaba asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vickip spune:

Citat:
citat din mesajul lui S_Elena


Multumesc pentru raspuns.
Treaba cu cursul e mai complicata. Sotul meu lucreaza mult si dupa cate vad ar fi necesar un concediu pentru a rezolva treaba asta.


Nu neaparat un concediu. Cateva ore libere (3-4) in zile diferite sunt de ajuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Elena, imi aduc aminte cand imi strangeam actele pentru dosar, din propia experienta iti dau un sfat, gandeste-te foarte bine la varsta copilului, eu am pus 0-3 ani, si acum imi pare rau ca tb sa pun pana la 5 ani, dar cand am pornit la drum voaim sa fie cat mai mic

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Invat si eu din tot ce povestiti, multumesc . Inca nu am inceput formalitatile dar vreau sa stiu din timp la ce pot sa ma astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

In momentul in care se gaseste un copil pe care cei de directia copilului il considera potrivit cum se procedeaza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Ce probleme poti sa ai cu un copil adoptat? E grea intrebarea asta. In primul rand nu trebuie sa consideri acel copil ca fiind adoptat, si sa incerci in momentul in care apar unele probleme sa le judeci din prisma ca acel copil este adoptat, sa nu te scuzi pentru lipsurile pe care le are pana la varsta respectiva ca este adoptat. Trebuie sa-i accepti atat partile bune cat si pe cele mai putin bune, si sa nu te astepti ca o sa fie copilul perfect, pentru ca nu exista, este un copil pe care l-ai dorit si atat. In momentul in care vrea sa stie cine este sa nu-i ascunzi acest lucru, trebuie sa-i lasi posibilitatea sa-si cunoasca istoria buna sau rea. Astfel ii dai incredere in el si nu o sa fie afectat la o varsta mai mare.
Intradevar pot aparea si probleme din exterior, din partea vecinilor, din partea colegilor de scoala si nu in ultimul rand si din partea unor rude binevoitore... Acuma depinde de copil, cat de puternic este si cat de usor poate sa treaca peste aceste obstacole.
Cel mai important este sa fie sanatos, pentru ca altfel este putin mai greu de gestionat situatia. Aici nu ma refer la problemele obisnuite , ci ma refer la cazurile dificile atunci cand trebuie sa se stie istoricul familiei si nu ai de unde sa-l ei. Din punctul meu de vedere asta este o problema grava pe care poti sa o ai cu un copil adoptat si anume sa ai nevoie de familia lui si sa nu ai de unde sa o ei... Dar astea sunt cazuri izolate si nu trebuie sa ne gandim la ele...
In rest ca nu se intelege cu parintii , ca are anumite apucaturi, nu reprezinta o problema a copiilor adoptati , ci a unei categorii aparte...
Partea cu stransul actelor pare greoaie la inceput, dar incetul cu incetul o sa vezi ca este partea cea mai usoara... Dupa aceea incepe nebunia.............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns S_Elena spune:

Am invatat de la aceasta tema mai mult decat ma asteptam.Si sper sa mai invat.Este un grup "de suport" foarte bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Elena, intocmirea dosarului nu trebuie sa te sperie .Nu ti se cere chiar luna de pe cer.Cu putina rabdare, strangi toate hartiile.Cat despre intalnirile cu echipa care se va ocupa de voi , vei avea intr-adevar nevoie de cateva ore libere in cateva zile, dar merita.Nu este timp pierdut , aflii multe informatii si inveti multe.Cel putin asa a fost la noi, perioada atestarii ne-a ajutat.
Multa bafta!

Mergi la inceput