Pufi de ian-feb 2010(63)-LMA Sebastian si Daniel!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui decenuela

evyme.....cand am citit cum ai ramas in hol.... eu simt si gandesc cum spui fara fara a-l duce nicaieri....poate de aia si prelungesc momentul.....acum stiu sigur CA E DOAR AL MEU...
a....plus ca imi place lanebunie semnatura ta... curajosii....ma uitam la pozele voaste si nu mi-l imaginez altfel decat razand...are un zambet asa frumos

mai fetelor..nu va mai luati dupa ce zice lumea...eu chir nu ma stresez deloc si n-am fc nici macar cand toti mergeau si el mai mult pe jos era si...habar n-am dar stiu ca era in urma la toti...
sanatosi sa fie....park va aud peste vreo 4ani ca va streseaza faptul ca ink nu stiu inmultirea ....lasati-i, au toata viata inainte...o sa va fie dor sa fie bebelusi...asa cruzi si nevinovati...

miki ai baiat mareeeeeeeee

rux...cred ca la juma din populatie care merge la dr cu simptomele sotului i se pune ac diagnostic. oricum...grija la mancare( mai putina sare) si fumatul nu-i ok...ma rog...tre sa se protejeze...
asteptam vesti cu kay de lagradi...

uit...jiji masolicita...mor deras cum le zice el toate in loc de ..s..h..

sa aveti o seara linistita



Mihaela, de LUCA ... minunea de la miezul noptii...

Povestea unui...petrecaret



JUCARII PENTRU PITICI...


N-am stiut ca poate exista pe pamant o dragoste atat de mare!...



dece, ce mai rezonezi la orice mamica de puf care-si duce copilul la gradi... te pregatesti moral pentru marele pas???

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

va aud de examene... cat am stat acasa, am pierdut mai multe oportunitati... aud pe fiecare din firma ca are examene de master si cursuri platite de firma... si eu ciuciu.... niste studii aprofundate amarate nici macar in domeniul meu...

si mi-a propus sefu un MBA si eu am refuzat (din falsa modestie ca stiu cat de scump e)... o sa cutez! ca mi-ati facut pofta de invatat...

lorex, bafta!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Buna dimineata,

Sorina, multumiri de cafea. Beau si eu una sa-mi treaca stresul de la testarea psihologica.

Postez un mesaj pe care l-am primit de la gradi, nu este ceva acizat dupa parerea mea, dar poate gasiti ceva ce va intereseaza. Stiu ca si Sorina scria ca i-a dat printesei First Defence care contine argint coloidal, dar mai spunea ca e controversat, n-am retinut care ar fi problema.

Vreau sa-i fac lui Tudor o cura de imunizare, ca din apilie incepem gradi. Nu stiu ce ar fi mai bun. Noi n-am avut probleme cu boala pana acum, asa ca nu am o recomandare deosebita. Celor patite, ce v-au recomandat pediatrii preventiv?

Dragi Parinti,

Observ ca in aceasta perioada si cei mari si cei mici racesc.

Doresc sa va reamintesc de remedii la indemana oricui care administrate pe toata perioada iernii ne ajuta sa trecem mai usor peste ea.
Nu trebuie sa ne curga nasul sau sa avem temperatura ca sa apelam la ele.

Daca deja am racit nu uitati ca macar pana ne revenim sa reducem (spre zero :-)) consumul de lactate pt a descreste cantitatea de mucus secretata de organism.
Ideal este sa apelam la sucuri de citrice (proaspat stoarse in casa) si multe vegetale - suc sau crude - (nu de la supermarket !!- ci din piata, cat mai " locale" si facute in solare - sigur sunt mai bune decat cele crescute industrial si importate ).

Introduceti ghimbirul in alimentatie (in mancare gatita, salata, proaspat in ceai, etc).
Baile in cada in care ati pus o ceasca de ghimbir praf (20 min) scad temperatura corpului. Nu va speriati daca pielea celor mici devine f rosie pt 10-15 minute. Ghimbir praf gasiti la magazinele naturiste.
Apoi nu va speriati de temperatura in general. Este f sanatos ca organismul sa raspunda asa. Inseamna ca sistemul imunitar lucreaza. Ea trebuie urmarita si tinuta sub control dar nu scazuta de fiecare data rapid si cu orice pret. Apoi nu uitati ca cine nu face bolile calde mici (cele cu temperatura) sunt mai predispusi la bolile reci mai tarziu (inima, diabet, cancer, etc).

Dati celor mici toata iarna miere cu polen si miere cu propolis (1 ml la 2-3 lingurite de miere). O sa fiti placut surprinsi de imunitatea pe care o creeaza. E important sa fiti constanti in a face asta pt a vedea rezultate. Pt piticii mei fac minuni.

Argintul Coloidal (antibiotic natural) face minuni de asemenea daca e administrat macar o luna de zile (1 lingurita pe zi).

Dati copiilor multe lichide gen, apa, ceai de plante naturale si sucuri facute in casa gen limonada. E important sa se hidrateze si sa elimine toxine. De asemenea urmariti sa aiba scaun zilnic (multa fibra in mancare). Toate acestea ajuta la eliminarea deseurilor care imbacsesc canalele de eliminare si mentin o imunitate buna.

Pt tuse avem in gradi mai nou la vanzare o crema 100% naturala (in adevaratul sens al cuvantului) facuta de un prieten al meu (terapeut). Culege singur toate ingredientele la mana intai si le conserva numai si numai cu ceara de albine (nestresate :-)). Inclusiv aloe proaspata ia de la un tip care o creste singur undeva langa Bucuresti (daca va vine sa credeti ca sunt oameni care investesc in asa ceva - minunat!)
Acum avem una care se cheama CALD si are in ea si rasina de brad - buna pt raceli - de uns pe piept pt tuse si alta care se cheama ALOE (buna in general pt refacerea tegumentului si detoxifianta).
Daca mergeti pe www.rodia.ro puteti citi mai multe info. Cea care se cheama BRAD s-a terminat. Va marturisesc ca a facut minuni cu tusea fetitei mele. Am uns-o cam de 3 ori pe zi vreme de o saptamana. In plus i-am mai dat ca intotdeauna trusa de tuse de la Naturalia.

Nu uitati ca aceste remedii trebuie administrate zile la rand, cu calm si incredere. Nu va pierdeti increderea si nici nu va asteptati ca medicul alopat (standard, fara vederi largi) sa vi le recomande.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Tomaca, am citit mesajul de la gradi a voastra.
Cum esti si tu in "industrie" si stii ce inseamna marketing si promovare si publicitate si toate astea.....la prima impresi tanti vrea sa isi vanda cremele la care are probabil comision.
Ma rog.

Dar, probabil are si ea copii...ce sa zic.

Da, eu i-am dar lui Dani First Defence, am auzit de la mai multi doctori, este prima data cand aud ca ar fi controversat. O fi. Dar copilul meu nu a mai racit serios de cand ii dau. Eu acum sunt cobza, stranut, muci, dureri de cap si toate cele, el doar tuseste nitel. Sotul stranuta si tuseste. El ia virusii, dar parca lupta altfel cu ei. Really, ma asteptam sa ii curga muci, sa faca febra mare....chiar trece mai usor peste raceli/virusi. A mai avut stare usor febrila, 37.1-37.4 pe frunte, dar pt cateva ore, apoi trece. Eu zic ca il ajuta si First Defence.

Propolisul este o idee buna, f buna. Voi incerca sa vad cum il pot administra.
Si eu am inceput sa ii dau vitamine. Am niste multivitamine sub forma de jeleuri, super haioase si acrisoare, as manca si eu din ele....
Pediatra mi-a zis 20 de zile pe luna de vitamine daca nu au calciu in ele si doar 15 zile pe luna daca au calciu.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

tomaca, foarte interesanta info... dar ce specializare are tipa???

baie cu ghimbir... argint coloiodal... zi-mi ca sunt info sigure... ca am ghimbir in casa, si crud si praf, dar il folosesc pentru incalzirea corpului stomacului si nu pentru a scadea temperatura...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

eu m-am inbufnat pe sotz... asa degeaba... i-a facut cafea unei colege si pe mine nici nu m-a intrebat daca vreau un ceai (si stam intr-un birou)... ce inseamna asta???

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
foarte dragalash Tudor
eu insa stiam ca nu trebuie sa le stalcim cuvintele, sa le pronuntam corect chiar daca ei le pronunta stalcit; dar poate daca e vorba de incurajare se aplica metoda asta... nu stiu, lasam specialistii sa vorbeasca


Danasor, asa stiam si eu si cred ca asa e ca memoreze corect cuvintele.
Doar ca eu nu le stalces. Folosesc cuvinte reale, pe care le folosim si noi fara sa ne dam seama, dar forma lor prescurtata. Pentru aceasta ii spunem asta, aceea = aia etc. oricum le folosim si noi zilnic.
Astfel de cuivinte scurte repeta dupa noi, cuvinte elevate nu. Tudor nu este genul care sa repete la cerere. Ii trebuie motivatie sa o faca. Probabil este o fire introvertita, nu-i va placea sa sporovaiasca. Si daca nu poate, nu zice nimic.

Am inceput sa aplic metoda asta, dupa ce am citit recent interviul cu primul copil din Romania considerat vindecat de autism.
M-a impresionat cum le recomanda parintilor sa-i ajute pe copii sa verbalizeze. Sa insiste sa repete dupa ei cuvintele si sa nu se dea batuti. Daca nu pot, macar primul sunet. Sa-i ajute sa gaseasca un sens, o cale, directie spre verbalizare.

Noi nu vorbim de autism, dar e clar ca cei care nu vorbesc la 2 ani ori nu gasesc o motivatie, ori nu stiu cum sa inceapa, ori li se pare ca nu pot sau chiar nu pot sa rosteasca etc diverse motive, au un start mai greu in ceea ce priveste verbalizarea, ne fiind insa motive de ingrijorare in acest moment.

Eu cu Tudor am folosit metoda asta cu cuvinte scurte, usoare pentru a verbaliza obiectele apropiate lui si e asa de fericit cand are o noua performanta, semn pentru mine, ca isi dorea sa vorbeasca dar nu reusea sa spuna mai multe cuvinte cu sens. Ca asa oratorie pe limba lui are slava Domnului. Dar cand este singur. Daca ma vede ca l-am surprins in "exersarea oratorica" pare rusinat. Si am concluzionat ca stie cand reuseste sa spuna cuvinte cu sens ca si noi (si e foarte fericit) si cand vorbeste pe limba lui care nu e cea a noastra. Si noi n-am pus chiar nicio presiune sa vorbeasca. rar i-am cerut sa repete cuvinte dupa noi, caci l-am vazut ca nu vrea.

Am citit ca muscatul la aceasta varsta, nu e doar un semn ca-i dau masele, ci si o forma de manifestare a unor frustari, un mod de exprimare. Si poate el vrea sa spuna mai multe si nu reuseste sa gaseasca un model pe care sa-l urmeze si asta l-a facut sa inceapa sa se "exprime" asa. Este si un mod de a-si manifesta dragostea (asa pare a fi ca atunci cand intru intru in casa ma muscureste usor ca o pisicuta), mai cu nabadai .

Cam acestea ar fi motivele pentru care am apelat si la pasi mai mici. Mi se pare ca-si doreste dar nu stie cum sa inceapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

tomaca, foarte interesanta info... dar ce specializare are tipa???

baie cu ghimbir... argint coloiodal... zi-mi ca sunt info sigure... ca am ghimbir in casa, si crud si praf, dar il folosesc pentru incalzirea corpului stomacului si nu pentru a scadea temperatura...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)





despre ghimbir stiam ca este foare bun la multe. ca un panaceu universal . De aceea ne indopam noi cu bere de ghimbir cand stateam langa Crangasi (ca numai acolo am vazut asa ceva ). Nu e ceva cu alcool. E o bautura care prin vest se da la copii.

Despre argint coloidal nu stiam ca e un antibiotic natural, dar stiam ca e foarte buna pentru imunitate.
Mi-a mai zis mama despre un antibiotic natural, dar am uitat. L-a folosit cu succes in infectia urinara cu e-coli. Nu mai are probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

tomaca, foarte interesanta info... dar ce specializare are tipa???

baie cu ghimbir... argint coloiodal... zi-mi ca sunt info sigure... ca am ghimbir in casa, si crud si praf, dar il folosesc pentru incalzirea corpului stomacului si nu pentru a scadea temperatura...

--------------------------------------------------------------------------------------------
Kay, un pui iubit! (21.01.2010)





Daca ti-as spune ca e CEO la o companie de telecomunicatii, m-ai crede? Daca i-ai vedea CV si prezentarea, e clar ca a fost o persoana preocupata intensiv de cariera. Doar ca de cand are copii (fetita e de seama cu Tudor), pare ca s-a "convertit" (cum zice sotul care spune ca a fost colega lui in generala), si aproape ca e obsedata de cresterea copiilor. De aceea a deschis si gradinita aproape de locuinta, pe care a reconvertit-o in Montessori trimitand educatoarele sa-i ia specializare in SUA pentru aceasta metoda (nu a ales varianta online).
Daca mergi la sedinte si prezentari, n-ai spuen ca e business woman.

BF - poate fi si un fel de reclama, nu zic nu, dar mergand pe acolo, as zice ca sunt ambele motive. Nu este adepta vaccinurilor, de ex, parca v-am trimis si email pe aceasta tema.

Dar asa cum am scris, nu cred ca este un mesaj avizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorex

Nu ma dati disparuta. Am maine un examen si revin pe vineri.
Va imbratisez!

_
Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele...

01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure..
_



BAFTA !

Mergi la inceput