Strengari de Martie - Aprilie 2012 - 29

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

am calcat ce mai cumparasem pt bebe, niste pantalonasi, o caciulita, o salopeta, un cearceaf de pat. am pregatit pampersii.. cate 6/zi. voi stiti altceva? mie mi se par multi 6/zi pt spital. acu' na.. am pregatit pt 4 zile. ii arat sotului care e primul schimb de haine pt imediat dupa nastere si un set de chilotei (pampers) sa ii dea asistentei. cica asa cer alea p'acolo. si el de ameteala sa nu dea tot baxul.. le-am 'portionat' eu
tala, eu am vazut chiloti de unica fol in cora in jur de 15 lei si mi-am luat de la bebe tei cu 12,5 ron parca tot set de 4 bucati. ce contine kitul pt ombilic?


AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mda Mona ma gandeam eu...

Happy din ce am vazut contine o banda elastica ce tine pansamentul nemiscat, si cred si niste comprese. Oricum e o solutie mai buna decat leucoplastul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

ce pret avea? chico am vazut 54 ron. acum am cautat de curiozitate

AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aredwynn spune:

Dominique asta tre' sa fie super tare in ale masajului la atatea admiratoare Nu se face si doul, sa faca masaje in travaliu? Si nu mai vorbiti de cuplari intre voi, ca iar ma apuca visele

Legat de lista, sa mai modificati/adaugati, o sa o mai compar si eu cu lista mea, ca n-am apucat, am facut-o asa, pe graba si am omis ce mi se parea redundant, sau in plus pentru nou-nascuti. Si ma gandeam sa mai punem si coloane cu preturi si magazine, ca poate gaseste cineva ceva mai convenabil si sa stie alte mamici sa nu mai caute. Apoi o putem si preda altor mamici de la odisei mai noi. Chiar, cu noi ce se intampla dupa ce naste toata lumea? Ne mutam altundeva, sau cum?

Dana, pai tipa de aici a facut cursuri cu cele de la naste... si acum e in curs de certificare si tine cursurile exact pe structura lor.

Ronina, faza cu alcoolul ne-a fost recomandata si la curs si de medici prediatri si am mai si citit, de aia m-am gandit sa caut asa ceva. Cred ca si spirtul e ok, dar imi zicea vecina mea, care e asistenta, ca mai nou i se pare ca spirtul e cam apa de ploaie.

Happy, eu am auzit si de variante cu 10-12/zi...

Voi ce exercitii/gimnastica faceti? Eu am ramas la 2 filmulete cu exercitii usoare, nu ma mai bag la chestii prea extenuante, dar si pentru astea abia ma urnesc... www.youtube.com/watch?v=4_lt6McrOaE" target="_blank">asta si www.youtube.com/watch?v=nfIAethOWsE" target="_blank">asta


Anca, 36+ cu Natalia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

nu mai stiu (ca uit si cum ma cheama), dar si eu am gasit la 24 de lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happylica spune:

aredwynn, sa fim serioase. cand vreodata o sa schimbe ei copilul de 10-12 ori/zi? sa-mi zica ca au nevoie sa donez pampersi si o fac cu mai mare placere decat prosteala pe fata. totusi.. traim in ro.


AMR < 5 saptamani

varsta bebelusei Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monna3 spune:

Aredwynn dupa ce nastem toate ne mutam in alta casuta la topicul "Bebelusul - primele 365 zile din viata unei comori", facem loc la urmatoarele odisee

Monica, fericita 33+ cu Cezar-Andrei

AMR: 7 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara76 spune:

Tala, ziceam de colectat lapte in scoici nu ca sa il aduni ca la pompa, ci ca sa nu faci balta, cum ziceai tu. Adica in loc de tampoane in sutien, scoici in sutien, ca sa stea si la aerul din scoica sanul.

Dana, de pediatru am mai vorbit :). Irina merge la Medicover si inclin si eu spre ei, ala care s-a mutat la Victoriei si mai stiu de vreo 2 pediatri ai unor fete, unul din ei vine acasa. Nu stiu daca stie cineva ceva de Catrinel Preda, ca e f. aproape de mine, pt. urgente cu deplasare redusa. (LE:) Ma rog, dne fereste, nu inseamna ca nu mai putem vorbi despre un subiect. Sper sa nu sune aiurea cum am zis :)

Happy, eu stiam de la Claudia Bieder Heim despre regula 8-6-3 : 8 papa, 6 pipi, 3 kk / zi, deci nu ar fi mult 6 pampersi pe zi (3 kk poate fi inclus in 6 pipi sau nu).

Citisem parca de lasat gol la ombilic, ca cel mai bine se vindeca la aer?

Aredwyn, da, ne mutam la 'primele 365 zile' cand naste si ultima graviduta de la odisee, va trebui sa ne asteptati si pe noi ultimele :(
Eu am mutat cateva din alea la categoria 'alaptare' si am facut fonturile mai mari, etc.

LE2:
Ma gandeam ca am putea face lista si de pediatri si cine-i recomanda, daca vreti. Cu date de contact, etc. - specificatie si daca-s si medici de familie etc.




30+ Miruna Sanziana

*MTHFR C677T homozigot; PAI polimorfism 675 4G heterozigot; mutatia factorului XIII (G102T) V34L heterozigot // Clexane injectie 0.4 seara, Aspenter 2/zi seara, B12 metilat, acid folic metilat, Magne B6, Folowise, Cetebe, L-arginina*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ronina spune:

Moama cat ati mai scris... putin m-am pus si eu pe treaba prin casa si mi-a luat o ora sa recuperez

Ruxandra2011: imi pare rau ca-l nimeresti pe doctor plecat la DPN, sper sa alegi varianta optima pt voi, asculta-ti instinctul si va fi bine Eu am sperat in nastere naturala pana de curand, dar bebica mea nu s-a intors si are si circulara de cordon asa ca se pare ca pt binele ei voi ajunge la cezariana, asta e, ma multumesc si asa.
Chitosenia: ce tare esti cu replica legata de primitul sfaturilor problema mai grava la mine cred ca va fi sa scap de sfaturile maica-mii, care are obiceiul sa insiste la maxim si sa ignore faptul ca eu am alta opinie si atunci degeaba ii zic sa experimenteze pe nepoata ei, ca aia tot fata mea va fi
Dara, Irinaelena, Aredwynn: merci, cred ca raman la spirt si baneocin deocamdata pt buric.
Sovietica: bine ca ne-ai zis, eu m-am infipt deja si am luat glicerina boraxata. Voi fi prudenta si o voi folosi doar la nevoie.
Monna: multumim de capitolas
Megbeng: ce burticuta frumoasa ai si tu wow, 3 sapt, ce putin suna!
Dana: si eu ma tot uit dupa leagane, ma enerveaza ca majoritatea sunt doar pana la 9 kg, multi copii ajung deja pe la 6 luni la limita asta. Am gasit si cu limita de 18 kg, dar am impresia ca alea au doar sistem de vibrat, daca vrei sa se legene dai la manivela manual. Tu ai gasit ceva cu leganat automat valabil pana la 18 kg prin cautarile tale?
Eu am o recomandare de pediatra in zona, dar astept sa mai scada nametii sa dau o tura sa o cunosc. Nu prea stiu cum sa procedez si ce sa o intreb sa ma prind daca-mi place de ea au ba
Happylica: n-am ce sa arat ca am fost lenesa si n-am mai mai facut poze... daca stau bine si ma gandesc aparatul foto e deja in bagajul de maternitate dar poate-l scot zilele astea sa mai fac si eu un update.
Aever: heh, ce vremuri fara insomnii in trimestrul 2... bucurati-va cat mai puteti ca prea repede trece timpul. Nastere usoara si tie cand iti vine vremea
Magddalena: se pare ca esti aproape gata cu pregatirile, mai putin si scoatem motatele pt incurajare
Tala:

Eu am calcat ultimele hainute si le-am aranjat pe marimi. Am pregatit un set de haine de scos bebe din spital, dar nu stiu exact cat de mica/mare va fi si cat de cald/frig la momentul respectiv asa ca am pus etichete langa fiecare rand de haine cu marimea lor, sa stie sotul din care teanc sa scoata daca trebuie sa aduca altceva crazy, huh?

34+ Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_cp spune:

Aredwynn, unele din miscarile astea le facem si noi la gimnastica, insa sunt cele mai soft. Ramona ne munceste rau de tot, fara mila si picioare, si brate.. Facem mai intai putin cardio, dupa care minge, si la sfarsit salteluta.

Scuze Dara, cred ca nu am fost pe faza la discutiile de pediatru. Mersi ca ai repetat, probabil ne vom intoarce oricum la sibiect cand or sa inceapa bebeii sa pop out.
Si bineinteles ca trebuie sa se nasca si ultimul strengar, am pornit impreuna nici nu ma gandesc sa ma mu tin alta casutza fara voi

Monna, vreau sa te

In alta ordine de idei, mi-a venit cadita.. e asa frumoasa si suportul ala de bebe mi se pare ideal. Si are si termometru!! Se coloreaza diferit daca e prea rece apa, prea calda, sau are temp ideala (36-38).
Si mi-a venit si perna. Aici.. sunt asa/asa. De dormit e buna dar de alaptat imi pare prea ingusta ca sa stea Gaza confortabil, mai ales dupa 3-4 luni. O sa vad.
Cu patutul ala recomandat de Aredwynn inca nu am facut nimic. Il vreau dar inca il alerg pe prietenul meu sa-mi faca si mie comanda si inca nu mi-e clar care e pretul final. E pe lista de 'to do' maine.

Edit: Ronina, mi-e rusine Nu m-am uitat la kg. M-am uitat sa aiba mai multe chestii (si jucarele, si muzica, si hatzanat..) si sa nu fie mai mult de 250 ron. Acum ma voi uita si la kg, mersi

cu Gaza, DPN 30 Martie

Mergi la inceput