Mamici din Grecia (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Sa vind in piata legume, pasari, mancare gatita
Ha ha ha... mai Carmaw tu glumesti sau ma iei la misto????
Draguta mea animalutele o sa le am pentru mine...deocamdata!...intimp...mai vedem.
Multam si pentru mancarea pe care ai vrea s-o trimiti gainilor mele...dar cred ca le voi da doar boabe.
Oana....soro e viata ta!!...eu nu spun mai multe(desi ma mananca limba).
Ana am o gradina asa de frumoasa.....uite am sa fac maine poze si-am sa-ti trimit! Am retinut ideea si daca am nevoie de sfaturi am sa te contactez. Avem un cotet...ba nu..mai bine spus o casuta sau sa spun mai bine un cotet supraetajat???...ioiii...deci daca le las libere caut oua prin curte!...desi trebuie sa-mi cumpar si un cos.

Seara buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Ioannoula sincer nici daca nu lucra la tribunal nu aveai mari sanse cu o slujba de genul asta in Romania declarata aici in tribunal insa asa nici nu se mai discuta.Exact asta am spus cand m-am referit la diferenta dintre slujba in Romania in domeniul asta in care cauti tu si slujba sezoniera in Grecia.Si inca ceva: actele oficiale aici nu se scriu in greaca noua cea pe care o stim eu si tu ci in katarevusa .Avocatul grec este obligatoriu.
Este o utopie pentru oricine cunoaste putin Grecia sa-si imagineze ca poti obtine un raspuns favorabil aici stand in tara si eventual cu avocat roman.Nici o mama nu si-ar risca in modul asta copilul clar. Minte clara in continuare iti doresc si eu si sper sa mearga totul cat mai bine
Anouk, am citit acum pe sarita cu plantutele, nu am venit de mult si trebuie trupa culcata , noi si ceapa si usturoiul le mancam imediat ce sunt de mancat, verzi si apoi repunemNu am incercat sa lasam pentru capatana.Morcovii la noi se fac si sunt si gustosi foc insa nu asa de mari intr-adevar si mai strambuti.
Noapte buna

Edit: dau edit pentru a nu mai lungi disutia acum si pentru ca maine sau poimaine fiind o noua zi sa discutam altceva 1.am terminat cu calcatul 2.Imi pare rau daca te-am jignit cu katarevusa dar mentin: pentru ca peste un an sa nu ajungi in aceasi situatie iti trebuie un avocat grec si acte romanesti copilului sau acte grecesti tie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Esthera, fara misto.. sa stii ca si noi dam la gaini, pe langa porumb, tot ce este mancare de aruncat. Ca poate iti mai ramane un blid de mancare de vreo 3 zile, nu neaparat stricat, si nu-ti vine sa-l mananci. Sau vreo salata verde care nu prea mai e verde. Sau cand cureti legume pentru mancare. Sau paine veche. Si ce le place cel mai mult: cojile de la ou, dar faramitate bine ca sa nu le dai idei sa-si haleasca propriile oua (ca o s-o faca!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Fetelor voi vopsiti doar ouale in rosu sau faceti si galbene,verzi alabastre,portocalii,mov?
Si eu va zic noapte buna!
Acum ii fac omului piine la masina de piine....si tot citind ma paste o idee....daca as lua si eu 2 gainii sa am oute???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:


Mentionez ca am studiat greaca ,3 ani cu o profesoara foarte buna, care inafara de greaca noua ne-a invatat si greaca veche si katarevousa pentru a putea traduce... Ni s-a dat chiar o diploma de limba greaca. Generatia mea a infiitat si trupa de dans a comunitatii din Constanta, devenita acum vestita in toata tara si in Grecia. Zilele-astea am descoperit o comunitate de romani in Larisa, si am zis cum ajung in Grecia, ma duc sa ma inscriu si sa imi prezint abilitatile mele... Nu poti sa stii niciodata ce si cum, nu? Sunt o luptatoare si nu voi permite unui barbat las sa ma dea inapoi... Si nici de-a naibii nu voi lasa lucrurile asa fara sa ma razbun pe el. Il voi lovii unde il doare mai tare si cand se asteapta mai putin. Noapte buna, pupici duuuulci la fete!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioannoula


Mentionez ca am studiat greaca ,3 ani cu o profesoara foarte buna, care inafara de greaca noua ne-a invatat si greaca veche si katarevousa pentru a putea traduce... Ni s-a dat chiar o diploma de limba greaca.


Oau Ioannoula, "you made my day" .Se chinuie astia pe aici ani de zile si ii numeri pe degete pe cei ce sunt in stare sa traduca greaca veche-greaca noua-katarevousa.De fapt, e mare raca ultimii ani pentru ca se pare ca mult hulitii nemti au deja super rezultate cu greaca veche la programele postdoc datorita seriozitatii in cercetare pe care trebuie sa recunosc eu chiar cu ochelarii roz dati de Esthera pe aici prin Grecia e floare rara.
Internetul asta e bun vad sa ruleze filme vechi sau sa cante la gatit sau la calcat, chiar si la scris pentru pastrarea fluentei limbii insa cand e vorba de formarea unei imagini reale asupra unei terte persoane sau asupra noastra insine are mari lacune.
In alta ordine de idei: Am coborat ieri hainele de vara si am zis ca niciodata nu mai fac experienta cu depozitatul lor peste iarna in pungi vidate, e adevarat ca au ocupat mult mai putin loc in patari insa nu a existat bluza nesifonata, nu a existat maieu ce ar fi putut fi imbracat direct si tot asa.Deci, cred ca am calcat insumat vreo 5 ore pana am terminat, abia acum dimineata le-am stivuit in rafturi.
Carmen, si pe noi ne dispera pretul benzinei.Nu stiu pana unde mai vor sa urce, ne pleaca o groaza de bani din mana cu asta si acum hodoronc tronc s-a spart si o pompa de apa la cea a sotului deci alti bani alta distractie.
Un pranz bun tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

fetili neata
Eu am varsat cafeaua pe canapea...toata deci pijamale asternuturi la spalat ,frecat tapiteria D mai stie ce sa fac
Asta dupa ce pot dormi doar 4 ore si ma scoli stresata la maxim cind ma gindesc la RO
Acum aici e soare si l am trimis pe al meu sa ia 2 cotlete sa le fac la gratar
Nasol si cu benzina dar si cu problemele de masina(pupici mamico)
va pup pe toate na!!(nu s racita nu!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Bune fetelor!!!! ce mai faceti voi? noi suntem bine, sanatoase, voioase si va trimitem la fiecare cate un pupic...:*:* A venit primavara si in Constanta:X:X:X

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Facem bine furam in visite apoi o mica taverna si intr o ora iar o vizita
Cind sa ma fac eu curat??
Iarasi cumpararam flori pamint ghivece ca in fiece an:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

La mine ploua acum, sper sa nu tina mult.
Carmen, de ce nu iti tin florile de la an la an? Ierni blande nu aveti voi acolo?Eu am pus bulbi acum cateva luni (cred ca prin noiembrie) si acum am frezii, narcise si zambile si din astia noi si din bulbii ramasi din anii trecuti.Am probleme doar cu o bucata ingusta pe care am lasat-o langa un zid fara iarba exact in ideea ca e mai frumos cu un mic rand de flori(si mai usor la tuns iarba normal:) insa acolo se aduna apa si in fiecare an imi putrezesc iarna florile la radacina. Am incercat anul trecut cu muscate si vad ca nu au rezistat nici eleDeci, pentru bucatica asta intr-adevar si eu cumpar in fiecare an flori.Daca stiti ceva floare ce tine la umezeala bine peste iarna spuneti-mi si mie poate totusi gasesc vreo solutie.
Am vazut filmuletul cu dacii acum dupa masa, am dat cautare dupa persoanele respective ce sustin noua teorie si am gasit vreo doi generali in rezerva, un medic, un inginer si un scriitor parca.Nici un istoric insa.Lasand la o parte faptul ca mie personal imi placea de ce sa nu recunosc ideea ca poporul roman se trage din daci+ romani(nostalgia de... unul e Ovidiu cu statuia lui cu tot pe malul Marii Negre ) -deci nu doar urmasi si romanilor cum se afirma acolo eu una nu cred ca a sustinut vreun istoric ipoteza asta radicala in care dacii au fost stersi de pe fata pamantului-, deci lasand la o parte ceea ce imi place mie sau nu, trebuie sa spun ca personal am incredere in studiile facute de fiecare specialist pe bucata sa.Adica, mi-e greu sa cred ca un istoric de exemplu oricat ar iubi mecanica va descoperi teoria X pentru planurile inclinate sau ca un scriitor va ajunge vreodata la a explica maladia Y doar pentru ca citeste tratate de medicina pe internet.
Cred ca pur si simplu teoriile avansate la care ai acces, bibliotecile si documentele esentiale in zilele noatre( din nefericire) sunt atat de restrictive si depind atat de mult de nivelul profesional atins incat foarte foarte greu se mai intampla chestii din astea ce erau frecvente in evul mediu de exemplu.
Deci, inchei spunand ca il deplang in continuare pe Ovidiu cel exilat intr-o provincie indepartata lucru ce ar fi fost imposibil de exemplu conform teoriei generalilor in rezerva din film :)Si sper ca totusi sa-i ramana statuia acolo unde e

Mergi la inceput