Gravidute cu tromobofilie -cap 12-
Raspunsuri - Pagina 4
balanta_tm spune:
amary, ce inseamna ca se intareste burtica? Se face tare ca un bolovan? Ca eu nu imi dau seama daca mi se intareste.
Mancare fac si eu, mai si calc, spal vase, fac curat in bucatarie, etc. Curatenia saptamanala o face sotul.
E bine totusi ca nu ma merg la lucru: acolo stateam pe scaun ore intregi. Acasa pot macar sa ma pun in pat cand am eu chef.
balanta_tm spune:
kraluca, bafta la nastere!
valy, ideal este sa ai colul cam 4 cm (daca e mai lung de atat, e si mai bine) si sa fie inchis. Cel mai bine se masoara vaginal (daca nu ma insel, daca se masoara abdominal, iese mai mic decat este in mod real).
dara, e bine ca te-ai adaptat rapid situatiei cu diabetul gestational si ca ai facut ce a zis dr. Mie imi pare un dr f precaut, ceea ce imi place f mult.
amary09 spune:
Balanta, si eu greu mi-am dat seama ca sunt contractii, am intrebat dr. Nu dor, dar la un efort, o pozitie incomoda, simti burtica mai tare si o usoara jena, presiune. Nu sunt periculoase decat daca sunt dese si afecteza colul, sunt sigura ca multe gravidutze au, se rezolva de obicei cu no-spa sau alte antispastice si mai putin efort.
Amary 19+ de +
valy27 spune:
am citit si eu acum pe undeva -colul ar trebui sa fie peste 30mm-daca o fii fost corect.
_
fiv 1 reusit-promed, tratament sarcina:cetebe2/zi,femibion,acid folic,magneB6,fraxiparina0.3,acum 0.4.utrogestan200mg 4/zi.
MTHFR A1289C-HETROZIGOT,PAI 1 -HETROZIGOT.
+12 sapt, doamne ajuta in continuare.
raluca.c spune:
BEBETA nici eu nu mi-am facut PAI, dar in afara de heterozigota, aveam homocisteina foarte mare in jur de 14, dr. U. m-a bagat pe anticoagulant innohep 0.53, si aspenter 2/saptamana, dar aspenterul l-am intrerupt, aveam sangerari de la inceput (daca nu mi-ar fi fost mai rau si faceam betahcg in sange nu stiam ca sunt gravida, mi-a venit ciclu peste sarcina si nu se mai oprea), dupa morfofetala o sa merg la U, daca am acceptul ginecologului.
BALANTA eu aveam dureri, dar doctorul mi-au zis ca sunt de la rinichi, contractiile le-a vazut la ecograf doppler, mi-a zis ca nu dau asa dureri. Fina mea la 21 saptamani la eco s-au vazut contractii (ea nu avea dureri) si colul scurtat la 2,8, a stat la pat si la 35 saptamani a nascut-o pe finuta mea de 2,300 kg sanatoasa si fara prb.
Eu gynipral luam 1/2 pastila la 6 ore primele zile, dupa care 1/2 la 8 ore timp de 2 saptamani, oricum am rezerve si cand simt burta mai incordata mai fact o tura de 24h cu 1/2 pastila la 6 ore.
20+
Raluca.c - mutatia genei MTHFR heterozigot A1298C, 2 sarcini oprite in ev. la 6 saptamani, ultima in iunie 2011, Amh 0.4, Rh negativ
Musette_1982 spune:
balanta, medicul meu zice ca acelea sunt contractii, cand se intareste burtica. Eu patesc cand ma necajesc sau plang. Daca ti se intampla simti, te vei prinde. Ti se incordeaza ceva in abdomenul inferior(uterul) fara sa ai control. La mine sunt nedureroase, apar rar, doar in cazurile de mai sus si nu mai mult de 1-2 pentru fiecare moment de stress. Cand le simt incerc sa ma linistesc si sa stau intinsa.
E singura intrebare pe care mi-o pune ginecologul cand ii zic ca am dureri: burtica se intareste? Cand ii zic ca nu, se linisteste.
Valy, eu am colul inchis si masoara 5,2 cm la masuratoare vaginala. Am inteles ca e "super". Nu stiu sa iti zic limitele intre care e ok.
MTHFR C677T - homozigot si PAI 4G/5G - heterozigot.
2 avorturi spontane - 5s in 2010 si 4s in 2011
Tratament: Fragmin 5000 (seara) + 4 Fragmin 2500/saptamana (dimineata - luni, miercuri, vineri, duminica),
4 NoSpa, 2 Magne B6, Femibion 2, acid folic 5 mg, Vitamina C 1000, Aspenter 2/saptamana (marti si sambata)
in 23+ cu Marin Constantin
sper spune:
Fetelor ce inseamna endometru cu plaje hipoecogene? Asta am scris pe un ecograf cu 2 sapt inainte de chiuretaj . Endometrul meu a suferit, nu a avut clexane cat trebuie?
Sper... sa devin mamica
MTHFR C677T homozigot, Fact V Leiden heterozigot, 3 sarcini pierdute obtinute prin RUAM (2 sub tratament cu clexane 0,4 si 0,6)
Tratam pana la FIV= Femibion+ acifol+aspenter+omega3+Coenzima Q10
O ultima incercare apr/mai 2012
kraluca spune:
sper - hiperecogen inseamna foarte ingrosat.... hipoecogen inseamna ca are zone in care este subtirel... asta nu-i bine deoarece embrionul trebuie sa se fixeze bine in endometru... progesteron iei?
dara - nu am fost pe faza cand te-au pus pe insulina.... cam aiurea! acum te injectezi de mai multe ori... eu te-as intreba daca jobul si stresul nu influenteaza glicemia?
38+
mutatia heterozigota a A1298C si C677T
tratment: clexane 0.4/zi, femibion 2, cetebe, magne B6
carpediem spune:
Mda, Alex ceea ce ti-a zis hematoloaga mi se pare deplasat si eu in locul tau nu as mai calca pe la ea, nu i-as mai cere sfatul vreodata. Adica eu exact asta am MTHFR si PAI hetero si ea zice ca nu sunt grave pe sarcina, dar cum se face ca mi s-a oprit prima in evolutie la 4 luni si actuala sarcina cu aspenter+clexane sunt in 36 sapt??? Pe mine ma enerveaza rau dr astia care zic asa, eu de obicei sunt genul de pacient dificil si spun in fata parerea mea vis-a-vis de ceea ce-mi spune doctorul, chiar daca e in contradictoriu. Tu ai 3 sarcini pierdute, cum a putut sa-ti zica asa ceva? Pfff...ce m-a enervat...ce bine ca am ales hematologii din orasul meu, ca bateam drumurile pe la Buc sa-mi zica vreunul tampenii din astea...Sorry, dar nu am putut sa ma abtin
Musette si fetele care mai experimentati contractii nedureroase, se intareste doar burtica si nu doare nimic, alea sunt contractii Braxton-Hicks, sunt contractii normale, care pregatesc uterul pt nastere si le veti avea pana la finalul sarcinii. Cele care sunt insotite de durere sunt periculoase, nu astea. Deci nu va panicati pt astea.
36+
"Homo sum, humani nihil a me alienum puto!"
MTHFR C677T - heterozigot, A1298C - heterozigot, Gena PAI - 675 4G/5G - heterozigot, O sarcina oprita in evolutie la 15 sapt.
Tratament sarcina actuala: Clexane 0.3 dim + 0.4 seara, 2 acid folic 5 mg, 2 magne B6, 2 no-spa, 1 ovul arefam 200 mg, 1 elevit, 1 cetebe 500mg, 1 capsula ulei de peste
floaredemac spune:
Ciao, fete dragi.
Vad ca vorbiti de contractii, respectiv de intarirea burticii. Eu personal am dus ambele sarcini pana la 41,5 , respectiv 40 de saptamani cu burta intarita aproape in continuu. Dar nu erau contractii, poate cel mult erau acele contractii braxton, dar la mine au aparut mai devreme de 20-21 de saptamani , asa cum spuneau medicii ca trebuie sa apara. Cel mai bine se observa la acel test NST daca este vorba de contractii sau nu. Inainte sa nasc al doilea copil am stat cateva zile in spital, dupa cum am mai spus, pt monitorizari - asistenta care m-a supraveghea era disperata, fiindca simtea si ea ca se intareste burtica dar aparatul nu arata contractie reala. I-am spus sa nu se streseze ca nu am contractii, fiindca asa a fost toata sarcina....ea era stresata fiindca doctorul ii spusese ca la cel mai mic semn de nastere sa nu ma mai lase sa fac clexane, urmand ca dimineata sa fac cezariana. In aceste conditii, de burtica intarita si uneori parca dureroasa, adica mai mult ma tinea decat ma durea, si parca nici aer nu mai aveam, am avut colul normal, nici urma de scurtare sau mai stiu eu ce.
Vreau sa va incurajez, sa nu va speriati de situatia asta, si pentru orice eventualitate sa cereti un non-stress test, care se face dupa 20 si ceva de saptamani, din cate imi amintesc eu. Cand apare intarirea aia a burticii, respirati adanc, va relaxati, si trece. Cu no-spa nu trecea la mine. De-asemenea, la mine se intarea si cand se misca bebe, mai ales cand era mai mare.
Carpediem, cere si un NST cand te mai duci la monitorizare. Dureaza un pic mai mult, dar e mai exact.