Viatza in Germania - cap.74

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

helbi, am citit-o!! mai exact am ascultat-o, am avut Hörbuch si am ascultat in masina pe vremea cand nu mergeam cu S-ul si nu apucam sa pun mana pe o carte ceva. Mi-a placut f mult.

ceska, sorry, eu nu am fost niciodata la Real si n-am stiut la ce te referi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, m-ai bagat in ceata:-( Ce ai citit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Un articol interesant: http://de.finance.yahoo.com/nachrichten/geplante-obsoleszenz-%E2%80%93-kaufen-f%C3%BCr-den-schrotthaufen.html

Si noi adunam chestiile lungulete dupa ce am adunat si bilele. Cred ca in virtutea inertiei, pt ca al meu e prea mic pt ei deocamdata . Tot ce-i posibil sa ii fac cadou nepoatelor mele care ii aduna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna seara,

Fetelor despre ce boabe vorbiti? Bagati un link sa le vad si eu pls
Cu timpul asta geros si fara nimic pe cap, m-am aranjat. Am otita, raceala la plamani, tuse, gatul in pioneze si dureri in tot corpul. Am fost in seara asta rapid in C&A sa imi caut ceva de pus pe cap, s-au terminat toate As fi vrut caciula gen ruseasca cu blanita in exterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Maraki, uite aici sunt http://www.real.de/funkyfieber.html . Eu nu m-amprins ce poti sa faci cu ei,bilele erau mai haioase. Se dau cite unu pt fiecare 15 euro cumparaturi. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CT spune:

Citat:
citat din mesajul lui tinatache

, bine ai venit!

Bine v-am gasit.

Citat:
citat din mesajul lui tinatache
Clarabel, daca te ajuta cu ceva, majoritatea, daca nu toate, am trecut prin asta. Cel putin cele care au venit fara sa stie limba, fara familie, mai sunt si veniti ca Spätsiedler, cu familie si tot.

Asta-s eu , noi am venit ca Spätaussiedler in '89, tocmai ce implinisem 18 ani si incepusem clasa a XII-a. Am avut norocul chior ca am mers fix o saptamana la scoala in clasa a XII-a, ca asa a trebuit sa mai merg aici doar un an la scoala pana sa-mi dau bac-ul. Bine, tot am pierdut ceva vreme, ca scoala incepuse in mai-iunie, cand fostii mei colegi isi dadeau deja bac-ul, dar puteam sa am si ghinion ca rusii care au trebuit sa mearga doi ani la scoala, deci mai pierdeam inca un an in plus.
Facultatea a durat un pic mai mult, ca primii doi ani i-am petrecut mai mult pe la politie, Kripo, judecatorii si tribunale traducand , intre timp din pacate s-a dus baba cu colacii, nu prea mai e nimic de tradus, si cand m-a mai sunat cate un birou de traduceri a trebuit de obicei sa-i refuz, ca era in timpul serviciului, de unde nu pot sa trag chiulul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

andreia, ca Hörbuch am avut "Zusammen ist man weniger allein" . Ai dreptate cu filmul "Eat, Pray, Love", mai ca-ti vine sa-ti faci bagajele. Desi a doua oara (prima data l-am vazut cand a aparut la cinema) l-am vazut cu alti ochi. Prima data mi-a ramas in minte mai mult divortul, a doua oara mai mult tarile prin care a calatorit.

Christa, cand ai scris ca umblai pe la politie ma gandeam ca cine stie ce-ai facut Bine ca numai pt traduceri. E alta treaba cand inveti limba acasa, chiar daca nu e perfect ca aici. Emigrarea e grea, dar cand vii cu parintii mai preiau ei din griji, ma bucur sa aud ca unora le-a fost ceva mai usor.
Asa vor fi copiii nostri, cu care ma lupt sa nu uite romana de tot. Mai merg in cantonament la bunici si tb sa-si aminteasca, acolo nu vb nimeni germana Voi mai vb cu rudele (nu stiu daca ai copii) romaneste?

S-a mai inmuiat gerul, azi dim. erau -11 grade, si eu tot fara caciula. Am deja 2 raceli iarna asta, sper sa nu incep din nou.

Monica, insanatosire grabnica! Poti comanda si de pe net, uneori ajung in 2-3 zile, depinde unde comanzi. La C&A au pe net mai multe si trimit de regula rapid. Desi stii cum e, cand ai nevoie atunci nu functioneaza...

Mirilutza, la 1 zi dupa ce ai ajuns a spus la radio ca AirFrance se preg. de greva. Cum a fost, gazela sau pe-aproape? Si ca sa fii super mandra de cei 6 km ai tai pe band iti spun ca eu mai mult de 3 nu reusesc. Mai fac la alte aparate inainte sau dupa dar pe badna nu merge mai mult. Asa ca, felicitari!!

Amonar, ce-ti fac mitzele pe frigu asta? A meu lasa amprenta pe canapea, doarme de rupe. Iese max. 30 min. si iar vrea la somnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Cristina, eu m-am prins ce vrei tu sa zici, numai ca Enza povestea de film si carte, nu eu Oricum, m-atzi facut curiosa si le-am comandat la biiblio pe amindoua

Aici e soare, dar ger:-(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ceska777 spune:

Beans sunt un pic magnetice si poti cumpara cred separat o tija pe care poti jongla un pic cu bilele. Al meu e prea mic dar avem o punguta in care le-am adunat.
Am citit cartea Eat, pray, love in romaneste inainte de a vedea filmul. Adica nu l-am vazut inca. Hm, ar fi ideal sa poti bantui asa prin lume sa poposesti unde ai chef si te simti bine. Pe la noi a trecut baba cu colacii, avem copii mici si responsabilitati mari.
Eu visez insa la un an sabatic dupa ce ia fi-miu Abi pornim in lumepentru un an. Cine rezista in grupa pana atunci poate sa afle cum a fost......... ;-)

Ceska, mamica de Benjamin
mic si scump (23.12.2007)


Blogu` nostru

Blog culinar

Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarabel spune:

[quote]citat din mesajul lui tinatache

Christa, bine ai venit!

Clarabel, daca te ajuta cu ceva, majoritatea, daca nu toate, am trecut prin asta. Cel putin cele care au venit fara sa stie limba, fara familie, mai sunt si veniti ca Spätsiedler, cu familie si tot.
"I never promised you a rosegarden" .
Nu e usor, mai vine cate o depresie mica, respira adanc si trece, vine ziua de maine.

Azi sunt acasa, ma uit la Eat, Pray, Love si visez... la ziua in care plec si eu... unde vad cu ochii... Imi da si mie cineva un prof de italiana cum are Julia Roberts?

Multumesc, draga Tinatache; pe mine m-a necajit si pt ca am facut acasa un curs de limba, credeam ca stiu germana, macar cat sa ma fac inteleasa si cat sa pricep esenta unui mesaj; e totdeauna loc de mai bine, ce sa-i faci.

In alta ordine de idei, cred ca ne-ai facut pe toate curioase cu filmul ala. Facand sapaturi uitati ce am gasit :

http://filmehd.net/eat-pray-love-2010-filme-online-subtitrate.html

site-ul merge super, are si ceva filme de cinemateca, si cateva noi, numa bune pt vremea asta; sa nu dati click decat pe play-ul de la film, nu si pe toate spamurile ce apar sau pe orice vi se propune sa downloadati.

Enjoy!

Mergi la inceput