Ingineri fosti, viitori...(38)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

Salutare, fete dragi!

Cristina, iaca, o sa salvez eu - din nou - onoarea topicu-ului si mai insir 3 randuri pe aici ... Sa stii ca si eu am fost constiincioasa cu sala in tot acest timp cat am fost fara copii, reusind sa merg chiar de 4 ori/saptamana la "mestecat". Desi am pus pe mine 1 kg , talia, soldurile si picioarele mi s-au subtiat vizibil - ca sa nu mai vorbesc de fermitatea musculaturii - ceea ce ma incanta enorm!

Maine plec iarasi spre "tarile calde" in incercarea de a-mi aduce pisoii acasa, asa ca ... urati-mi succes!

Va pupic si va doresc un WE de vis!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

Neata, fetelor.

Otilia
, ai tinut bine minte, greu am gasit echilibrul cu doza de Euthyrox. Acum sunt in sfarsit in parametri, am schimbat medicul si am o doctorita un pic "fascista" dar foarte profi. Fac analizele de minim 2 ori pe an si cel putin o data pe an ecografie la tiroida. S-a cam diminuat in volum, mai are putin si dispare, dar din fericire nu am noduli. Eu iau si Seleniu si vitamina C fiindca se pare ca la tiroidita asta autoimuna pe care o am eu ajuta. Incerc sa mananc sanatos si sa fac cat mai multa miscare insa am inceput sa iau usoare proportii...sper sa reusesc sa tin sub control asta.

Cristina, te admir mult pentru perseverenta cu care te tii de sport. Eu am observat ca imi face foarte bine pe plan psihic si macar din punctul asta de vedere vreau sa incerc sa merg la sala macar de 2 ori pe saptamana.

Pisi, esti la fel de tonica si vesela ca intotdeauna. Nu stiu cum reusesti dar mi-ar prinde foarte bine si mie sa fiu asa.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xerxe2005 spune:


Ce sa mai zic? Mai primiti o fiica ratacitoare?
M-am intors la lucru de vreo 5 luni si am un ritm stresant la munca, obositor si acasa. Vacanta a fost mult prea lunga pentru noi toti, Razvan are o energie neconsumata si ma oboseste chiar. Imi doresc sa mai apreciez momentele petrecute cu el, dar acum e galagios si o starneste si pe fata, asa ca amandoi imi pun creierii pe biguduri.

Am de lucru mult la serviciu, am gasit si pentru acasa ceva extra de lucru si imi pare tare rau ca nu reusesc parca sa le fac pe toate la timp.
Vreau sa ma apuc si conserve pe iarna, ca acum e momentul lor.
Nu imi da si mie cineva niste pastile de energie sau esenta de cafea, ceva, sa nu mai pic la 22.00 rupta?

In rest sunt alba, grasa si frumoasa, cum ma stiti. Nu m-am bronzat ca nu am avut bani de concediu anul asta. Am inceput o dieta de 2 sapatamani fara prajeli, ulei, grasimi, faina, zahar...nu am slabit dect ceva nesemnificativ 0.5-1 kg acolo...dar insist inca cu dieta asta. Iar frumoasa sunt ca asa m-a facut mama.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Neata!

Poftiti la o sau o cana cu ceai verde cu lamaie.

Cristina ce ai facut la doctor? Ai observat ca ne-ai influentat si pe noi sa mergem la sala.
Anca, la capitolul sanatate cred ca e bine ca ai dat peste o doctorita exigenta. Ma bucur ca acum e din ce in ce mai bine. Cat despre greutate eu cred ca daca tu te simti bine, mananci sanatos, faci sport, dormi bine atunci cam esti la greutatea care trebuie si uite ca o dovedesc si analizele.
Apropo de Euthyrox. Mi-a trecut si mie prin cap sa iau ca accelereaza metabolismul
Pisi, ce voie buna simt in mesajele tale. Tu oricum arati foarte bine chiar si netonifiata. Inteleg ca ai facut ceva sport daca ai cu 1 kg mai mult care clar e masa musculara. Eu de cand merg la sala nu am dat jos decat 2-3 kg dar am simtit la haine diferenta ca am ajuns iar la 40-42.
Ce te mai satfeti acum cu pisoii tai. Vacanta frumoasa in continuare!
Elena, multa putere iti doresc! E greu cu serviciu si copii mici apai daca mai lucrezi si ceva acasa nu stiu cum poti avea energie sa pui si conserve de toamna.
Eu pentru energie consum un ceai verde dupa pranz. Acum fac exceptie si beau si dimineata pentru ca bolesc dar a trebuit sa vin la servici ca am niste mailuri de trimis.
Si am renuntat la ideea de dieta pentru o vreme. Daca reduc caloriile nu reusesc sa fiu prea eficienta la munca. Organismul e destept si se prinde ca nu primeste mancare multa asa ca se incetineste metabolismul si n-am rezolvat nimic ca raman si cu treaba nefacuta. In schimb daca mananc sanatos si cantitatea obisnuita dar merg la sala e mult mai bine pentru ca se duc kilogramele, foarte incet e adevarat, dar sportul imi da si o stare buna, ma umple de energie. Eu zic ca la mine e esentiala miscarea, nu dieta. Se spune chiar ca e bine o zi pe saptamana sa te rasfeti cu toate bunatatile ca sa fortezi metabolismul sa fie mai rapid dar sa ai grija sa faci si ceva miscare in aceea zi. Eu cam asa fac Duminica, desert la pranz dar plimbare dupa-amiaza.

Noi am avut o mini-vacanta de joi seara pana Duminica. Am fost in cel mai sudic punct al Norvegiei, plimbari, balaceala la spa si a trecut repede timpul. Insa am facut prostia sa merg la cules de mure Duminica dupa-amiaza. Batea un vant rece si puternic si iaca acum sunt cu dureri de cap, ochi, ureche. Si treaba cat cuprinde ca se simte si o zi da vacanta luata.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Salutare, fetelor!

Hai ca am intrat sa stau si eu un pic la povesti. Nu am eu cine stie ce chestiuni interesante de zis, dar ce sa spun, o fi tacerea de aur, da' nici vorba n-o fi atat de rea...
Nu stiu daca v-am mai zis, vara e anotimpul meu preferat. Peste ea se suprapune vacanta mare, care mi-a placut enorm inca din copilarie si imi place si acum, ca eu "compatimesc" cu fiica-mea cand e vorba de scoala. Iar cand vorbim de o tripla suprapunere vara+vacanta+concediu e "coctailul" perfect pentru mine.

Nu mi-am putut programa prea multe pentru concediu, am fost vreo trei saptamani pe litoralul nostru, nu am avut timp si de un munte, ceva. Dar nu ma plang, marea e una din pasiunile mele, de pe vremea cand eram copil. Si in special marea noastra, asa cu toate neajunsurile "turistice". Sa nu va/ma intrebati daca nu m-am plictisit atata in concediu, ca la mine cuvintele "concediu" si "plictiseala" nu se asociaza nicicum.

Cand am revenit acasa m-am dus direct in gradina, unde ma asteptau vreo 150 kg de rosii coapte pe care le-am procesat de urgenta, (asta ca sa ii fac concurenta Elenei cu conservele ei pentru toamna ). Restul de legume a fost o mica "distractie" pe langa asta.

Ei, si uite cum din "cocteilul" meu s-a tot dus cate un strat colorat. Mai intai concediul, apoi vara, mai e oleaca de vacanta pe fundul paharului. Mai, si, ce sa vedeti, ma duc si eu cu fiica-mea la aerobic si zumba, cam de vreo luna. Dupa care vreau ca pe ea sa o inscriu la badminton. Imi doresc tare mult sa facem si noi ceva miscare, nu pentru slabit, ci pentru conditia fizica. Apropo de slabit, ziceai Otilia de calorii. Nu e musai sa le reduci, daca simti ca ai nevoie de ele, ci sa faci o schimbare calitativa, sa umbli la proportia proteine/grasimi/carbohidrati. De cativa ani sunt atenta la felul in care combin alimentele si la repartizarea in timp a cantitatilor (totul a pornit de la o nunta la care trebuia sa merg si vream pe atunci sa dau vreo 2 kile jos ca sa port o anume rochie si de atunci am inceput sa aduc schimbari la stilul meu de alimentatie, de care tin cont si in ziua de azi; e drept ca, asa cum spui si tu, am zilele mele de "destrabalare", uneori imi las chiar mai multe.)

Fetelor, nu ma retrag fara sa va urez sa fiti sanatoase si, in general, sa aveti grija de voi.
Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Buna fetelor si de la mine. De data asta eu sunt cea impuscata intr-o aripa. Mi-a parut bine sa vad ca toata lumea este energica, plina de dus la sala si pusa pe fapte mari cum sunt conservele.

Eu de 6 ani nu mai practic sportul asta dar sa va spu sincer imi lipseste bucurii aceea ca ai facut ceva cu mana ta si ca este super-super.

Pisi draga iti doresc sa te bucuri de pisoiasi. sa dea domnul sa inceapa scoala si sa nu te mai pacaleasca si de data asta. Mi-a placut chestia cu sportul si cu tonifiatul...Pai tu esti tonifiata tot timpul. Am zis daca am un ideal in viata la cum as vrea eu sa arat as cumpara corpul tau LOL.

Ancuta sunt geloasa ca ai gasit un endocrinolog bun. Eu am noroc ca am dezvoltat un al 6-lea simt pentru variatia tiroidei mele.

Elena bine ai revenit. Cat despre somnul de la 10 - draga mea dormi daca iti cere organismul cat despre copilasi bucura-te ca are cine sa-ti zumzaie inprejur...

Otilia ai si tu grija cu racitul. Am fost la medic si a zis ca nu am nimic la plamani, ca e oraceala veche si mi-a dat niste sirop si losingers dar nu prea o cred ca si acum tusesc....

Glimmer se pare ca ai avut o vacanta pe cinste. Acum ar trebui sa ai bateriile incarcate si sa faci fata cu succes primului semestru de scoala...Hmmm eu vorbesc ca nu sunt pregatita sa-mi vina studentii...

Si acus sa va zic si de mine ca deh ieri absentai cu motivare: se descarcate caruta cu probleme la mine pe birou. Cei 40 de chinezi si-au facut aparitia in hartii cu o saptamana inainte. Nu vreau sa ma gandesc la saptamana viitoare ca imi vine sa plang....

Va pupic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tuinea spune:

Buna dimineata,

Ce faceti voi fetelor?

Eu azi sunt plina de energie chiar daca ieri imi tremurau si mainile si picoarele cand am ajuns acasa de oboseala.

La mine este frigut dar soarele sclipeste si asta face o mare diferenta.

Am vazut pozici pe FB cu cei mici ai lui Nico si Elena. Superbi si nu mai sunt mici.

Va pupic si sa aveti o zi super.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pisicuta spune:

Salutare, fete dragi!

Mai impiedicati, mai emotionati, mai "impuscati in aripa", uite ca am reusit sa pasim si in anul asta scolar... Trebuie sa recunosc ca viata mea a intrat iarasi in iuresul binecunoscut, cu goana contra cronometru ca sa pot fi la timp acolo unde trebuie, ca sa fac toate asa cum este bine si, Doamne, cat de fericita sunt din cauza asta! Mi-a lipsit genul asta de adrenalina, mi-a lipsit, ca sa zic asa, viata traita cu degetele adanc infipte in priza!

Elena, trebuie sa recunosc ca te admir pentru ambitia de a le face pe toate si de a fi in top cu ele! Eu, spre rusinea mea, nu am reusit niciodata sa ma aplec asupra "sporturilor de toamna" gen conserve, muraturi, dulceturi (asta pentru ca avut intotdeauna cine sa o faca in locul meu), dar nici nu le simt lipsa. Sa vedem pe unde voi scoate camasa cand nu va mai avea cine sa imi umple camara cu bunatati... atunci sa te tii distractie!

Cristina, cum te mai simti? Zici ca la tine deja a venit frigutul? Noi ne bucuram, inca, de razele dulci ale soarelui, desi de maine se anunta o schimbare dramatica a acestui aspect ... ceea ce nu-mi place absolut deloc cum suna ...

Ancuta, imi pare rau ca nu te pot ajuta cu o reteta garantata pentru ridicarea tonusului ... Poate ca, daca iti doresti atata de mult, vei gasi singura o solutie potrivita tie si pe care sa o poti urma cu usurinta.
Sa sti ca nici eu nu sunt o optimista prin definitie, doar ca atunci cand sunt mofluza nu prea am chef de comunicare, sub nici o forma. Stau retrasa, intr-un colt intunecat de "soba" si "vegetez"

Otilia, tu de unde-ti mai gasesti energia de a merge si la sala? Mie, de cand s-au intors motanii acasa, imi este din ce in ce mai greu sa ma tin de program. Noroc ca am fost 5 minute isteata si i-am inscris la inot exact la centrul de infrumusetare unde-mi fac fitnes-ul, asa ca ma arunc si eu pe aparate cat se balacesc ei. Altfel ... n-as avea nici o sansa!

Glimmer, cu tine nu vorbesc! Pai bine, mai, nu iti este tie rusinica, asa, sa stai 3 saptamani in concediu la mare, fara griji, fara probleme? ... Sper ca stii de gluma! Sa-ti fie de bine concediul, sper ca si-a facut efectul scontat asupra tonusului tau si ca ti-ai incarcat bateriile la maxim cu energie pozitiva. Sa-ti dea Domnul cat mai multe din astea!

No, fug si eu la ale mele, dar promit ca ma voi intoarce curand cu vesti-povesti de pe "frontul de vest"!

fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

mai, mai, mai ....lipsesc si eu o vreme (cam lunga ce e drept) si va gasesc tot la cap. 38???
Pun straie noi si vin la povesti

si ....Buna dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Deci, capitol nou aici

Mergi la inceput