Azoospermie

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Doamnelor si domnilor nu stiu ce ati mai reusit sa faceti in ultima vreme. Noi ne aflam tot in aceeasi situatie.

Cautand aiurea am gasit urmatorul articol pe internet. Este in limba germana si poarta data de 21.11.2005.
http://www.wunschkinder.net/aktuell/wissenschaft/andrologie/clomifen-bei-azoospermie-hilfreich-1777/

Conform articolului Clomifenul ar ajuta si in cazul azoospermiei, atata timp cat este vorba de una neobstructiva.
Au fost consultati 42 de barbati cu varstele cuprinse intre 25-39 ani si a fost facute inclusiv biopsii. La unii procesul de dezvoltare al spermatozoizilor era de 42,9%. In restul cazurilor (57,1%) spermatogeneza era foarte redusa.
Tuturor li s-a dat clomifen astfel dozat ca ca nivelul testosteronului in sange sa fie de 600-800 ng/ml. In timpul terapiei au fost facute din nou spermiograme, iar la barbatii la care in continuare nu s-au gasit spermatozoizi in ejaculat, s-au facut din nou biopsii.
La 64,3% dintre barbatii supusi tratamentului cu Clomifen s-au gasit spermatozoizi in ejaculat, valorile fiind de 1-16 mil/ml. La restul de 35,7 s-au gasit suficienti spermatozoizi pentru a putea fi facut ICSI.
Controlul histologic a aratat o imbunatatire a activitatii testiculare la toti barbatii testati.

Un cititor mai informeaza ca Clomifen si Tamoxifen sunt folosite in cazurile de azoospermie. Avand in vedere efectele adverse scazute se poate testa. Totusi el recomanda un urolog care ar trebui sa insoteasca acest experiment.
O cititoare afirma ca sotului i-a fost recomandat Clomifen + Omega3 + Zinc.

Va astept cu opinii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadali spune:

Enza, dar dupa acest tratament la cati barbati azoo au gasit spermatozoizi in ejaculat?
Eu am dat o simpla cautate pe google si am gasit ceva articole legate de Clomifen care ajunta in special la femei pentru stimularea ovulatiei....
M-a scuzati ca ma bag ca musca undeva, dar de vre-o doua zile ma roade o intrebare: ductele deferente se vad (daca exista sau nu) la un eco? Va intreb fiindca am fost la un urolog in Ungaria si ne-a zis ca prostata este putin marita, iar in rest rinichii, testiculele si epididimul sunt ok. Si asa mi-a venit intrebarea care ma bazaie daca exista ductele deferente...sau poate nu le-a vazut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

nadali azi am aflat unele noutati tot de pe internet. Dar sa le iau pe rand.
1. La 64,3% dintre barbati au fost gasiti intre 1-16 mil. spermatozoizi/ml ejaculat.
La restul de 35,7% s-au gasit suficienti spermatoizi la biopsie, pentru a se putea efectua fecundarea artificiala (ICSI).

2. Da ai citit bine pe internet, Clomifenul este de fapt destinat femeilor care prezinta dereglari menstruale sau PCOS.
Cu toate acestea tratamentul a dat rezultate pozitive si in cazul barbatilor.
La ambele sexe acest medicament influenteaza hipofiza, care este raspunzatoare de opt hormoni printre care FSH, LH, cei tiroidieni.

3. Din cate stiu eu la eco nu se poate vedea daca ductele exista, respectiv daca sunt blocate.
Sotului i s-a spus ca au fost identificate la palpare, dar medicul nu i-a putut preciza daca sunt blocate sau nu. De aceea ne-a si prezis sanse de reusita la biopsie, de 50-60%. Profesorul care urma sa faca micro-TESE ne-a spus insa din start ca "putem uita blocajul", iar sansele de reusita sunt de doar 15-20%. "Mai mult nu ne poate promite".

4. Mai trebuie sa sti ca in cazul in care celulele din testiculele, raspunzatoare de spermatogeneza sunt distruse, nefunctionale, etc. nici un tratament actual nu le poate ajuta sa se refaca. In acest caz sterilitatea este definitiva.
Japonezii cerceteaza de cativa ani posibilitatea refacerii lor cu ajurorul geneticii. Testele facute pe soareci au fost pozitive, dar pe oameni nu s-au aplicat inca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadali spune:

Scuze ca nu v-am raspuns mai prompt, dar am avut un control de la Garda Finan la o societate, si am fost ocupata cu dresul busuiocului pe unde se poate.
Enza, mai intrebat care este pana la urma hotararea pe care am luat-o in legatura cu tratarea azoospermie....din pacate inca nustiu pe ce drum sa o apucam, deoacere inca nu stim daca este azoo obstructiva sau nonobstructiva...abia astazi sotul a fost sa isi faca analizele hormonale...si maine dupa masa au zis ca o sa fie gata rezultatele ....sper sa fie bune cat mai bune cu putinta...din cate am inteles in functie de valoarea fsh-ului iti poti da seama daca este, ori ba spermatogeneza. Iar rezultatele nu au sa ne aduca un raspuns concludent atunci o sa trebuiasaca sa facem si analizele genetice. In principiu am vrea sa mergem la dr. Sebastian Voinea de la Fundeni, sa vedem daca ne poate ajuta cu operatie. Iar daca nu ne poate ajuta atunci ne gandim sa mergem sau la Kali in Szeget, sau la Acibadem in Istanbul. Din punct de vedere al pretului, este mai ok in Ungaria, dar din punct de vedere al sanselor de reusite, cred ca in Turcia sunt sanse un pic mai mari.
Enza scuze ca te intreb, voi de cati ani va luptati cu azoospermia? Ai incescat ceva fiv+icsi(imsi)? Din cate imi aduc aminte din ce am citit ati incercat si prin medicica naturista si prin apucuntura, dar fara rezultate pozitive.

Sper sa revin cu vesti bune din punct de vedere al analizelor hormonale.....iar restul mai vedem... dar, oricum nu renunt..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

nadali nu-ti face griji despre promtitudinea raspunsului, ca aici nu suntem la tribunal . Eu am facut referirea la modul general. De exp. as fi curioasa ce se intampla daca sotul tau va lua tratamentul prescris de medic.
De pe internet am aflat despre cazul unei perechi din Franta. Sotul respectivei a facut tratamentul cu steroizi pe o perioada de trei luni, iar la final rezultatul a fost acelasi, zero spermatozoizi in ejaculat. S-au hotarat pentru biopsie, iar la operatie s-a constatat ca celulele seminale erau complet distruse, deci spermatogeneza nu putea avea loc. Optiunea lor a fost donarea de sperma.

In ceea ce ne priveste pe noi, sotul a avut leucemie la varsta de cinci ani. Medicii pun azoospermia pe seama tratamentului efectuat atunci: radiatii si chimioterapie. Cu certitudine nu pot afirma nici ei asta, dar se stie ca astfel de tratamente afecteaza in primul rand functia de reproducere.
In urma analizelor s-a exclus eventualitatea unor tulburari hormonale, sau cauze de natura genetica.
Initial ni s-a spus ca ar exista totusi posibilitatea unui blocaj al ductelor, dar profesorul care urma sa faca micro-Tese a zis ca putem uita varianta asta.
Atunci n-am prea inteles de ce a zis asta si eram destul de emotionata ca sa mai pun intrebari.
Singura am cautat date pentru a putea interpreta analizele si intr-un final am ajuns la aceeasi concluzie: in cazul sotului meu cauza azoospermiei este o disfunctie testiculara.
Am fost pe punctul de a face micro-Tese in oct. 2010, dar la analize s-a constatat ca sotul are tensiunea marita si pulsul prea rapid. Au urmat investigatii cardiologice si desi medicul s-a pronuntat pentru OP, doctorita care urma sa faca narcoza ne-a zis cu o zi inainte de programare, ca ea nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care se va intampla ceva.
Daca vom mai face candva acea biopsie inca nu pot sa spun. Hotararea nu este definitiva in nici un sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadali spune:

Am revenit cred cu vesti bune fsh-ul barbatului meu este ok...si anume si anume este 3.11 u/l, interval de referinta este 1.13 u/l-12.51u/l... poate ii un pic micut dar ii in grafic....
Dar acuma am o nelamirire daca analizele hormonale sunt ok.....exista posibilitatea sa fie proaste alea genetice?
Din ce am citit pe net o valoare normala a fsh-ului indica faptul ca exista spermatogeneza, si sunt sanse mari sa fie o obstructie.
Referitor la tratamentul de 3 luni cu steroizi, si mie mi-a fost frica de el, dar medicul a justificat tratamentul dat noua prin faptul ca rezultatul spermogramei noastre este zero, nu ca ar lipsi in totalitate spermatozoizi dar nu sunt dezvoltati pana la capat, si nu sunt detectati in spermograma. Acuma habar nu am ce sa fac..... pana acuma eram curioasa sa vad ce valoare are Fsh-ului....acuma stiu fsh dar am alte dileme...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Draga nadali, rezultatele sunt totusi pozitive, asa ca bucurati-va, ramaneti optimisti si faceti ce v-a sfatuit medicul. Stie el ce spune.
In privinta analizelor genetice nu-ti face griji, nu inainte de a le face .
Te astep cu vesti bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha86 spune:

buna fetele sunt noua pe acest forum, adica acum am indraznit sa scriu cu toate ca va citesc de fff multa vreme, pot spune ca ati fost sursa mea de inspiratie in ceea ce priveste lista de analize, controale, medicatie....bla bla!si soul meu are azoo din pacate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadali spune:

Miha bine ai venit in clubul azogirl....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadali spune:

Miha86 pana unde ati ajuns cu analizele? ce analize ati facut? Si la ce concluzii ati ajuns?

Te intreb fiinca daca pot sa te ajut ceva cu mare placere...

Eu am studiat un pic problema si am aflat ca cauzele aparitiei azoo la barbati sunt urmatoarele:
1. Factori hormonali..... care se trateaza in mare parte in functie de rezultatele analizelor hormonale prin medicamentatie pentru restabilirea echilibrului hormonal, sub prescrierea si supravegherea unui medic competent.
2. Factori genetici... care nu se pot trata, este o problema legata de numarul de cromozomi existenti. Numarul normal de cromozomi trebuie sa fie 46, in cazul in care numarul de cromozomi este diferit de 46, se considera ca exista factorul genetic care a dus la aparitia azoospermiei
3. Factori infectiosi.... legate de boli cum ar fii orhita, epididimita, care se manifesta prin inflamarea unui/sau ambelor testicul/e, cat si a ductelor deferente. Chiar daca aceste boli au fost tratate, se intampla sa ramana ceva sechele si anume de blocare a ductelor deferente. In functie de unde anume sa produs blocajul se poate face o interventie chirurgicala la Institutul Fundeni din Bucuresti. Daca blocajul sa produs pe o portiune unde se poate interveni chirugical, din cate am citit 90% din persoanele opearate pot sa conceapa un copil pe cale naturala. Daca nu se poate interveni chirurgical atunci unica solutie ramane icsi+fiv.

Cam atat ce mi-am aminti acuma pe moment.



Mergi la inceput