FIV la Giulesti ? Intrebare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mari_lolutza spune:

MARINA draga, nici nu-ti imaginezi prin ce-am trecut si cum si-au batut joc de mine doi doctori de la Giulesti. Marinescu a stiut tot timpul care e problema mea, dar a preferat sa mearga pe mina dr. Bucur, ca sa n-o acuz de malpraxis sau de rea vointa. Si cind i-am spus dr. Marinescu ca o sa-mi fac fiv la C-ta, a spus ca-mi reia el tot pe banii lui. Daca se stia nevinovat, de ce mi-a propus acest tirg? Si, apropos de dr. Moisa: ea a fost cea care mi-a pretins 350 de euro pt. fiv 5 la care am obtinut un ovocit, dar nu s-a realizat ET-ul. Pina la data 31 decembrie 2011, fiv-ul cu unul sau doua ovocite costa 300 de euro, indiferent a cita procedura era si indiferent daca era fiv cu stimulare sau pe ciclu natural. Deci. la fiv 5 nu ma mai costa nimic. Si inca ceva: tot la fiv 5, dr. Baluta imi pretinsese sa platesc 800 de euro. De asta ce mai zici? Normal ca am facut reclamatie la Ministerul Sanatatii si am cerut lista completa de preturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Mari nu vreau sa chestionez problemele tale cu giulestiul, stiu ca e departe de manualul bunului profesionist in medicina.
Ceea ce nu pricep este de ce te incapatanezi sa continui acolo. Pentru tine e un stres evident orice vizita acolo si stresul si tensiunea asta de permanent razboi in care te afli cu ei nu vad cum te pot ajuta sa-ti vezi visul implinit.
Sa nu imi raspunzi ca banii, cred ca arunci banii pe geam si ai nevoie sa te relaxezi si sa gasesti un doctor in care ai 100% incredere. Opinia mea de nespecialist este ca infertilitatea nu e o problema 100% medicala , undeva si psihicul si tensiunea acumulata in lupta asta au un cuvant de spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_lolutza spune:

Eu am lasat acolo o caruta de bani. Ei m-au incurcat, tot ei sa ma descurce! Asa au spus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubulicagar spune:

mari e halucinant ce spui!eu personal am avut o relatie f buna cu cei de la giulesti.dupa 8 zile de stimulare aveam pe ov dr 5 foliculi de 13-15,iar pe stg(unde am avut un chist endo si mi s-a facut chistectomie,un fel de cauterizare) aveam 2 foliculi de 12,13 si 3 mai micuti de 10.dupa inca 4 zile de stimulare ,la punctie am avut 10 ovocite toate mature,asta spune ca piticii mei au crescut bine,deci se poate.nu inteleg ca legatura au baluta si moisa cu banii?eu toate platile le-am facut pe baza unui bon de la ana,la casieria spitalului.pe dr moisa nu o cunosc,dar pe baluta da.e un bun profesionist:ne-a raspus la toate intrebarile,ne-a dat sfaturi,iar cel mai mult m-a impresionat in ziua et-ului cand pe masa fiind m-a mangaiat pe picioare ca pe un copil,cred ca asta spune multe despre ea.iar marina are mare dreptate:de ce te chinui?si eu am cheltuit o groaza de bani pe la medici prin iasi,dar cand nu am mai avut incredere mi-am luat talpasita.suntem atat de fragile emotional incat trebuie sa avem mare grija de noi.iti doresc intr-un final sa-ti tii puiul in brate si sa uiti toate astea.eu pe 27 am et-ul,asta daca omuletii mei de zapada vor supravietui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_lolutza spune:

Eu la fiv 5 am obtinut un singur ovocit, dar nu s-a fertilizat, pentru ca Marinescu nu a vrut sa-mi dea si inhibarea. Greseala mea a fost ca i-am zis lui Marinescu ca am cerut parerea dr Lutescu de la mine din Constanta si ea mi-a spus ca trebuiau sa faca fiv pe ciclu natural in primele 6 luni de la cel cu stimulare. Cum trecusera mai mult de 6 luni de la fiv 4, a trebuit sa fac iar fiv. Al cicncilea. Dindu-si seama ca stiu ce facusera pina atunci, s-a facut ca nu pricepe ce-i spun si nu mi-a dat inhibarea, ca sa nu pot face nimic in cele 6 luni si apoi sa-i acuz de malpraxis si de rea vointa. Si acum sa explic cum e cu banii. Pina la data de 31 decembrie 2011, fiv-ul cu unul sau doaua ovocite costa doar 300 de euro, indiferent a cita procedura de fiv era si indiferent daca era fiv pe ciclu natural sau fiv cu stimulare. Daca nu se realiza ET-ul, cei 300 de euro se returnau, deci nu mai costa nimic. Ei au ascuns tot timpul chestia asta, dar eu am avut posibilitatea sa aflu si le-am spus ca stiu. Florina stia ca am habar si n-a mai incercat sa ma pacaleasca. Dar, cind am sunat-o a doua zi dua punctie pe dr baluta sa interb daca s-a fertilizat ovocitul, mi-a spus ca ma costa 800 de euro procedura. I-am spus ce stiam si mi-a raspuns ca nu se plateste in cazul meu laboratorul, dar se plateste punctia, adica 500 de euro. Mentionez ca punctia a avut loc intr-o zi de simbata si casieria era inchisa. Florina mi-a spus ca o sa platesc cei 300 de euro in ziua ET-ului si daca nu se fertilizeaza, nu ma mai costa nimic. Ea n-a mai incercat sa ma traga in piept, pentru ca stia ca mai platisem cite 300 de euro si la fiv 3 si la fiv 4. Dupa ce am treminat de vorbit cu dr Baluta, ma suna dr Moisa si imi spune ca trebuie sa platesc 350 de euro, chiar daca se realizeaza sau nu ET-ul. Deci, au fost 3 variante diferite. Normal ca am scris la Ministerul Sanatatii, am explicat acolo cite ovocite am obtinut la fiecare fiv, cit am platit si am cerut lista completa de preturi, cea valabila pina in 2011. Din 2012 s-au marit preturile. Cind a ajuns scrisoarea de la Ministerul Sanatatii la Giulesti, m-au chemat la ei si restul il stiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_lolutza spune:

Fetelor, sa va zic ceva nemaipomenit!
Noi, cele care am facut fiv la Giulesti pina la jumatatea anului 2012, trebuia sa platim in felul urmator:
Fiv 1 costa 1100 de euro
Fiv 2 are o reducere de 300 de euro, adica costa 800 de euro
De la Fiv 3, nu se mai acorda reducere.
Dar, pentru pacientele care la punctie au obtinut unul sau doua ovocite, se platesc doar 300 de euro, indiferent la a cita procedura se afla. In toate situatiile, daca nu se realizeaza ET-ul, se returneaza 300 de euro.
Va dati seama ca toate pacientele am avut parte de de aceeasi infractiune?
Eu deja am scris la Ministerul Sanattaii, catre comisia de fertilizare in vitro, cu confirmare de primire, si am cerut lista oficiala si completa de preturi fiv valabila pina la jumatatea anului 2012, am scris acelasi lucru si catre administratia spitalelor, dar am facut si plingere penala la parchetul de pe linga judecatoria sectorului 6. Am cerut de asemenea si copii dupa chitantele pe cei 300 de euro care ramineau de fiecare data cabinet la asistente, dar si pentru medicamentele pe care le-am platit la Giulesti. Va dati seama ca nu au cum sa trimita asa ceva, pentru ca nu ni s-au dat niciodata?

Mergi la inceput