Viatza in Germania - cap. 73

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Multumesc pt urari Alex. Sarbatorim azi la Kunsthalle.

Referitor la bocit la serviciu, si eu am bocit la propriu acum vreo doua luni cand seful meu a plecat inapoi in Franta (era o misiune temporara). Mi-a trcut insa a doua zi cand, dupa ce m-a mutasem in biroul lui, femeia de serviciu a venit si m-a intrebat daca acum sunt eu noul sef pt ca asta e biroul sefului si seful statea mereu pe scaunul meu. Colegii mei, inclusiv noul sef, s-au stricat de ras.

Si am un chef de muunccaaaaaaaaa....de mi se rupe de lene (se vede la cat stau pe forum)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Buna seara, fetelor! Am reinceput si eu tusea. Saptamana asta am citit toate simptomele afectiunilor pulmonare, dar eu nu o am pe nici una . Doar tusea asta uscata, cand si cand. Ieri mi-am luat ridiche neagra, am scobit-o si am pus zahar in ea. E un remediu bun, din copilarie.

Cum aici s-a instalat iarna, am pornit la colindat, desi sincera sa fiu, nu am nici un chef de sarbatori. Si totusi ...
Va doresc multa sanatate, succese mari in noul an, pace in suflete si lumina in minti. Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

salutare!

iaca m-am pus si eu pe picioare. Cred ca mai degraba de la stat pe canapea am intepenit, ca inainte de asta am stat 2 zile acasa cu dureri de stomac si febra. Am trecut din una-n alta. Dar a trecut, gelu cu diclofenac de la firma mama sa traiasca .

La multi ani pt Miruna! Sa traiasca si sa creasca mare si sanatoasa.
Am trecut si noi de petrecerea de ziua lui Pitzu, am avut emotii cu 13 baieti de 8-9 ani in casa dar a fost bine. Le-am facut program ca sa nu aiba timp de prostii.

Maine am programm de fursecuri, nu ca vreau, da tb unii sa duca la scoala si mami se executa. Da' am concediu, sa nu cumva sa ma plictisesc.

kari, ca pastila de chef iti recomand schokolierte Kaffeebohnen, la mine e garantat.

In alta ordine de idei, am castrat motanu azi, e langa mine pe canapea cam ametit si flamand si miroase a medicament. Ne-a zis dr. ca e obez, are 5,8 kg Si asta nu e partea cea mai proasta. Cel mai aiurea e ca el fura mancare de peste tot. Vecinii pun castronele cu mancare in fata usii pt pisicile lor si el papa tot. Am sa incerc sa vb cu ei da ce vina au ei ca am eu motan mancau? Si cica sa-i iau mancare speciala. Asta nu-i greu, da' ce rost are daca el nici nu se ingrasa din castronu lui? Acu e disperat, n-a mancat de 24h din cauza anesteziei si nici nu poate sa doarma de foame.
Na, cam asta-i pe la noi, suntem in concediu si cu mai multa treaba decat la serv., ca am o lista kilometrica cu chestii de rezolvat.

Apropo de sport, am ajuns iar azi dupa 2 sapt de pauza cu bolile si toate alea, si ce bine eeee.... Mai ajung din cand in cand de 2 ori, da apoi sunt prea terminata si nu-mi permit, asa ca evit. Macar 1 data pe sapt. si-s multumita.

Daca nu ne mai "vedem" sarbatori fericite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Hallo scuzati ca dau buzna asa,ma gandeam ca poate stiti :
1.ce acte am nevoie pentru schimbarea pasaportului dupa casatorie
2.am un bebe de 2 luni si 2 sapt ,il pot trece pe pasaportul meu sau va avea individual?
3.locuiesc in Frankfurt si mi-e greu sa ajung la consulatul din Bonn cu bebe (o alaptez)oare pot trimite hartiile prin posta ? sau macar raspunsul sa-l primesc asa
4.daca vreau sa merg in Rom sau alta tara doar cu bebe ,ce act trebuie semnat de sot ca e de acord sa calatoresc cu cea mica
5.cand se face inscrierea pt cresa/gradinita ?


Am sunat la consulat,nu-mi raspunde nimeni.Pe internet nu reusesc sa caut,nu am timp,e greu cu bebe


Multumesc





Mamica fericita de bebe NOURA (09.10.11)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

Alayna, de cind mi-am schimbat eu ultima oara pasaportul s-au mai schimbat una-alta (nu imi aduc aminte sa imi fii cerut traducere dupa viza) . Aici gasesti informatiile din partea consulatului din Berlin: http://berlin.mae.ro/index.php?lang=ro&id=101181


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Alayna daca aveti nevoie de pasapoare, trebuie sa intri pe internet. Eu mi l-am schimbat anul trecut si e in felul urmator: intri pe internet si au pagina de contact. Le trimiti mesaj si ei iti fac astfel programarea, cu data si ora la care trebuie sa va prezentati. Nu te mai poti duce la consulat asa pur si simplu. Adica te poti duce, dar nu ti se vor lua actele, vei primi doar informatii.
Actele necesare le luati in original, iar la consulat vor fi scanate si le primiti inapoi. Citeste informatiile bine, iar daca aveti nelamuriri, in mesaj puteti sa puneti si intrebari. Din cate stiu , bebelinei i se va face pasaport separat. In ceea ce priveste poza, nu stiu cum va fi filmata . Apropos poze, se fac tot la consulat. Veti primi cu totii pasapoarte electronice. La acte sunt necesare certificate de nastere, buletine daca mai aveti, certificat de casatorie. Sa le ai toate transcrise in limba romana si in Romania, bineinteles. Permisul de sedere german trebuie tradus in limba romana. Sper ca ti-am fost de folos! Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

http://bonn.mae.ro/index.php?lang=ro&id=102570

sa te uiti aici cu atentie si eventual sa suni la telefon. Stiu ca nu prea raspund. Din pacate fetitei daca vrei sa ii faci pasaport (are deja certificat romanesc?) trebuie sa mergeti personal cu fetita la consulat. Am trecut si eu prin asta cu ambii copii si am alaptat in salile de asteptare si la bonn si la berlin.

Asa ca si culmea prostiei umane ce am trait-o la bonn la consulat - exista 3 ghisee fiecare pentru alte probleme destinate cu o gramada de oameni care stau la fiecare la coada. Dupa geam exista o SINGURA angajata care se muta de pe un scaun pe altul la fiecare ghiseu si daca ai gresit ghiseul te pune sa te muti la alta coada, se muta ea pe alt scaun si abia acolo poate prelua acte de pe scaunul X. Incredibil

Taxele, actele si formalitatile sunt de multe ori la mica intelegere, fiecare consulat cere altceva si are alte taxe ... am trecut prin asta anul trecut cand am facut celui mic certificat de nastere si pasaport. A fost cumplit.

Mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Daca bebelina e nascuta aici, iar sotul este german, nu ai nevoie de act romanesc pt. ea. Ca ea preia direct cetatenia tatalui. Daca mergi in Romania nu cred ca ai nevoie de consintamantul sotului pt. a calatori. Dar pentru ca nu vreau sa-ti zic o prostie, interesati-va. Cred ca si autoritatile germane va pot da informatii in acest sens. Bafta si sa va traiasca cea mica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Alyana,

sa va traiasca micuta!!1


daca mai ai buletin romanesc mergi la Strassbourg. sunt super si paas il primesti in max 4 sapt prin posta. iti spun ei detaliile.
ai Certificat de nastere romnesc?
la copii sub 5 ani nu fac pass cu amprenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns selina-d spune:

Enza la bebe trebuie facuta poza biometrica la consulat, nu se accepta din alta parte. Trebuie sa tii copilul cu capul drept si fix, ochii deschisi, sa i se vada ambele urechi (ca sa nu mai zic ca nu are voie sa planga). E absolut cumplit pentru ca nu ai voie sa il tii in brate sa nu apara mama in poza. La noi dupa vreo jumatate de ora si vreo 50 de poze necorespunzatoare, m-a pus sa ii schimb hainele ca cica sunt prea deschise la culoare si nu au contrast bun la poze. Bebe, mitelul a cooperat el o vreme, dupa care s-a plictisit bineinteles.

Primul copil a mai prins inca legea cu trecerea minorilor in pasaportul parintilor si atunci mi s-a acceptat poza facuta de mine - culcat pe cearceaf alb, si poza a iesit perfect.

Mergi la inceput