Mamici din Grecia (12)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Neata fetelor
Ma bucur ca va placut video ul ...si pe ;ine m a incintat
Vorba anoukului....pacat1
Esthera hai cu slabitul si apoi cu mentinerea ca asta e adevarata lupta
Citesc din utma si rog pe OANA sa ma scuze ...caci citesc asa pe satite
Duminica plecam ieri am venit la Buc sa rezolv ceva minuni....iar mi am facut parul ciocolatiu dar suvitele nu au iesit ,hainele mi le a patat cu vopsea,,,,,si sunt furioasa....CUM A FOST SI AMARITA AIA DE COAFEZA CARE NU A PRIMIT BACSIS
Mi am facut si manecure,pedicure....acum am fluturasi pe unghii9bine ca nu sunt mai sus0
Miha imi pare rau pt bunica trebuie ajutata si inteleg de ce scrii ra
Azi ma reintorc la campina cu un nou cap dar cind revin refac suvitele
pup pe toete fetele ....regrete scriu cum pot nu sunt la mine
o zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Carmen, superb filmuletul. L-am vazut si eu de ieri insa nu m-am mai logat sa scriu.Multumesc si eu ca l-ai pus. Anouk, la anumite chestii mie mi se pare ca oamenii sunt cu mai mari probleme in Romania totusi decat aici. Uite de exemplu chiar si asta cu pasaportul. Grecii pot face o imputernicire la KEP pentru aproape orice (sau o declaratie) fara plata sau cu o plata simbolica pe cand in Romania orice de genul asta de jupoaie de bani. Totul trece pe la birourile notariale ce sunt dese ca farmaciile deja si costa foarte mult .Si afara e la fel la romani, consulatele Romaniei nici nu deschid usa fara cel putin 50-60 euro pentru orice. Pe cand grecii din Germania de exemplu platesc preturi firesti la ambasadele Greciei nu hotia asta la drumul mare pe care o propaga Romania. Si altele zeci de exemple. La nivel mare s-o fi furat mai mult aici decat acolo (sau asta au descoperit deocamdata ) insa la nivelul omului normal, in viata de zi cu zi, mie hotia in Romania mi se pare mult mai evidenta.
Carmen, ma mir ca nu ti-a luat bacsis coafeza, inseamna ca incepe sa fie mai normal totul. Eu ultima oara cand m-am tuns in Romania (in vara asta adica) nu am dat bacsis (pentru ca nu am vrut fiind o chestie particulara oricum am considerat ca nu e normal) si era sa ma dea mama afara din casa cand i-am spus pentru ca " ii stric relatiile in cartier" .In Grecia totusi eu nu am auzit sa bage bani cineva in buzunar coafezei pana acum in afara pretului cerut.
Esthera, bravo . E mare lucru.Aerobic faci acasa sau te duci la o sala din asta specializata? Oricum daca se vad deja rezulattele merita efortul. Nu numai pentru asta, e si sanatos, in ziua de astazi nu prea ne mai miscam majoritatea cat ar trebui.
O zi buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Buna dimineata!!!!


Permiteti-mi sa corectez(sa ma corectez)!

Azi de dimineata inainte de a bea cafeaua(am renuntat la zahar...dar nu si la un strop,doua de lapte) m-am cantarit!!!
2,2 kg pierdute in exact 9 zile!!!
...si asta da imbold sa fac mai mult aerobic!!!!
Ai dreptate Carmen...ca mentinerea e o problema!!! dar la mine lupta abia a inceput! Vreau sa am iarasi 65 de kg...ceea ce inseamna ca trebuie sa dau jos 15 kg!!!!!!!
Tare inconstienta am fost mizand pe faptul ca daca nu am mai pus pe mine dupa varsta de 35 de ani...o sa ma mentin!!!
Acum platesc!!!..baclavale.sucuri acidulate,mancare haotica si nici macar 1 sec de sport!!!!
N-am suferit cand am vazut ca nici o haina(dar NICI una) nu mai imi vin bine!...dar am inceput sa sufar cand mi-am privit corpul in oglinda, apoi fotografii facute in urma cu 2 ani si am realizat ca am devenit propriul meu dusman!!!
Acum???
Mananca grecul inghetata, ciocolata in fata mea...si nici macar nu salivez!!!

Carmen si eu am fost candva vopsita culoarea ciocolatei(dupa mine cea mai frumoasa culoare)dar de vreo 3 ani mi-am vopsit parul negru!!
...si foarte bine ca nu i-ai dat ciubuc MAI ales ca ti-a murdarit si hainele!!!!
Eu dupa o experienta ca a ta am decis sa ma vopsesc singura(ba chiar incepusem sa le vopsesc si pe fetele din familia mea si chiar prietene).Mai nou ma ajuta si grecul

Hai fetele..mai scrieti,mai povestiti...sa terminam si capitolul asta!!!

O zi buna...eu ma bag la curatenie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Ana, cum am mai spus, procura o ia sotul tau de la kep cu buletinele voastre si pasaportul copilului. Este o declaratie tip, care ti-o opresc la vama. Trebuie sa ai si certificatul de nastere sa-l confrunte cu buletinul tau. Nu ai nevoie de traduceri ca nu te-ntreaba nimeni nimic la vama romaneasca. La mine, daca nu dadeam pasaportul, nici nu vedeau copilul. De toate datile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

neatza fetelor,haideti la o cafelutza!!!noi suntem bine,ne-am obisnuit aici,dar vara tot in grecia o vreau.vorbeati voi de hotie,pai s-a furat si in gr dar aici se fura pe fata,aici nimic nu merge fara bacsis,fara punguta cu cadou e ceva de groaza!sunt si parti bune,dar sunt si rele.deocamdata nu e pic de zapada,bya cum se trezeste ma intreaba daca e zapada.esthera ce exercitii faci?am inceput si eu sa fac cate ceva,ca nu-mi place cum arata corpul meu,.daca reusesc sa o dau pe bya la gradinita ma duc la sala,la zumba aerobic vad eu ce...o zi buna tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:

Buna dimineata!!!!

Cafeaua e gata asa ca va invit sa o savurati!!!
Banuiesc ca si Mamica e pe aici ca doar are puisori care o trezesc dimineata (parca au inceput scola, nu?).
Dupa cafea urmeaza 30 de min. de aerobic (deocamdata nu pot mai mult dar sper ca in timp sa ajung la 60 de min.) apoi alergat pe scari (de fiecare data Lucy ma asteapta la capatul scarilor dand din coada. Ea crede ca ne jucam). Apoi cateva flortari (tot pe scari) si inchei cu un set de abdomene si genoflexiuni.
PUMP IT UP...http://www.youtube.com/watch?v=KwDVSFj4E90&feature=related... fetele astea ma ajuta pe mine sa scap de kg.. Alex!!!
Astazi ;sar; peste cei 10 km de mars fortat(eu ma gandeam ca scapam de iarna dar vad ca a inceput sa fie frigut rau afara!!!!...si tocmai acuma imi infloreste orhideea!!!
Azi chiar ca nu stiu ce sa mai gatesc dar stiu ca am chef sa merg la o cafea si sa dau o raita pe la magazine(doar privesc deoarece mai am de dat jos kg pana o sa-mi mai cumpar ceva).
Daca aveti idee ce-as putea manca...light!!!...astept sugestii ca acum se trezeste grecul si ma intreaba noi ce mancam azi??..cu salata ma scot ca mai nou am facut o pasiune pentru brocoli si conopida la aburi cu putina lamaie si ulei de masline!!!!

Deci...ma aude cineva??...

O si-un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Buna dimineata ! Esthera, m-ai speriat scumpa cu programul asta al tau.Daca o tii tot asa o sa ajungi de 40 de kg in doua luni cred
Eu una la ora asta nu numai ca am gatit deja pentru pranz dar am si mancat deja . Am facut ardei umpluti -de fapt ardei si rosii umplute cu orez-si cand am scos tava din cuptor acum un sfert de ora asa pofta mi s=a facut mai ales ca dimineata eu nu apuc sa imbuc ceva ca mi-am pus o portie.
Light si bun ar mai fi cottage cheese de exemplu (au la Lidl ambele variante) in loc de Feta si ca mancare noi mancam foarte bine supele iarna. Din legume si pasate apoi cu blenderul sau cu pui (asta nepasata ), spanakorizo, sufle de dovlecei si branza la cuptor, turlu (dar fara sa le prajesti inainte legumele ).
Acum incep sa calcsi sper sa si termin tot pana la 12 cand il aduc pe Nicola de la scoala.
O zi buna in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Neata fetele neata Esthera
Uite ce poti sa faci
Thon in apa,pui fara piele ,iepure,carne de vaca (tocata sau nu)
d eastea yaourthuri usoare
La vapori sau gratar sau fiert f bine cu praz conopida brocoli ,varzuci de Bruxelles(peste care pui sos de smintina f light,cu mustar si un pic de vegeta)Ardei gras copt
Nu multa sare,putin zahar brun nu grasime nu cum bine zici carbogazoase nu alcooluri dar multa apa plata si sport
Nimic in gura dupa ora 18
Eu am slabit pe schema asta in F 36 de kile nu 15
Deci se poate dar cu mentinerea e MARE MARE PROBLEMA mai ales in G unde se maninca si se bea seara f tirziu
Asa am facut eu.
Acum eu sunt in bagaje plecam duminica rezervari ,minuni si mi e o frica caci Choupy se duce la cala si medicament sa l linisteasca nu prea se gaseste aici(am tot vorbit cu veterinarii...:(((
Medicamentul dat de doctorul veterinar grecesc am citit pe forumurile franceze ca e interzis....deci sunt cu angoase maxime...
Ieri am primit peria rotativa am cheltuit anul asta o groaza de bani....
Aici de miine vine frigul...cum o sa fie in cala avionului ???ouff Doamne
Si acum va las va v am umplut capul scuze....pupici si succese la mamici pupicei la micuti,succese la planuri de afaceri si multe kile la vale!:))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Seara buna la fete!!!


Multumesc pentru raspunsurile voastre prompte Mami si Carmaw!!!
M-am autoeducat asa ca nu am salivat la porpunerile voatre dar pot sa spun ca m-ati ajutat cu meniul pe 1 saptamana!!!
Mami sa stii ca supe mancam si noi iarna iar grecul este tare incantat!!!(si-am mancat la greu supe cu grecul mai ales dupa operatia lui de fiere). Mi-au facut cu ochiul si ardeii umpluti cu orez dar incerc sa ma feresc cat mai mult de orez, cartofi si spaghete!!!...dar tot am sa incerc intr-o zi!!!
Carmaw multam mult de idei! Ti-am mai spus ca tot am salivat cand spuneai ca mananci iepure asa ca te rog, cand ai timp, spune-mi si mie cum il pregatesti!!! Peste mancam de obicei cam de 2, 3 ori pe saptamana si in general manca peste proaspat!!!
Acuma sincera sa fiu chiar daca am renuntat la multe(12 zile fara o prajiturica sau un pahar de suc)trebuie sa recunosc ca nu vreau sa renunta la 1 lingurita de zahar in cafea si un strop de lapte!!!
Adica vreau eu sa fiu iarasi slaba...dar nici viata la la Auschwitz nu vreau sa duc! Si dupa orele 18:00 recunosc ca mai mananc cate un fruct(kiwi, lotus, portocale sau mere).
Stilul asta de care vorbesti mi-au dat mie peste cap organismul iar cu timpul si grecul a renuntat sa manance la ore tarzii!!!
Am testat destule diete si am ajuns la concluzia ca daca nu ocombin si cu miscare...e egal cu zero!!!
Mamii nu stiu daca o sa ajung atat de slaba cum crezi, Carmaw nu stiu daca metabolismul meu va reactiona ca al tau...si dau jos atatea kg!!!...dar sper si vreau ca pana in luna mai, iunie sa am 50 kg!
Daca o sa am 57 kg... nu ma supar!!!

Carmaw drum bun tie si lui Choupy!!!(mare plimbaret e motanul asta al tau)!!
Mami tu unde zici ca locuiesti??...nici tu nu esti mai aproape de mine??? ..vine primavara (daca o veni) si-mi cam arde de plimbat

V-am pupat!!!!

Ana nu mai zici nimic???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Buna dimineata, fetele! Dau cafea buna ca sa ma iertati ca am disparut .
Ca de obicei Micul Print si-a facut de cap cu somnul si, evident, m-a facut si pe mine cu capul. Uneori stau si ma intreb cat naiba mai dureaza pana o sa dorm si eu macar 3 ore legate.. Barbatu-miu zice ca atunci cand o pleca in armata, dar nici atunci nu cred ca sigur se elimina armata obligatorie pana atunci..

In fine, mai bine vorbim de ale voastre..

Esthera, esti cea mai adevarata si astept cu mare interes progresul tau! Aproape 3 kile in 9 zile e excelent, dar asa cum a zis si Carmaw, grija la mentinere. Eu nu pot sa dau sfaturi in sensul asta, dar ma gandesc ca daca iti impui un program de viata cu mancare sanatoasa si sport macar un pic in fiecare zi nu ai cum sa nu reusesti. Asa ca eu as zice sa nu te abtii de la putin zahar in cafea sau un dulce absolut ocazional (!). In felul asta nu va fi nici o trecere de la dieta la mentinere, ci pur si simplu asta va fi regimul tau de viata.
Ce inaltime ai de vrei sa ajungi la 50 kg?

Oana, iti multumesc mult pentru raspunsul cu procura!
Te gandesti deja la intoarcere? Eu am crezut ca ramai acolo si pornesti o afacere pe care o s-o lucrezi de acolo.

Carmaw, plimbareato, drum bun iar! Imi pare tare rau de Chupy ca o sa cam sufere, dar poate totusi gasesti o pastiluta. Distractie placuta!
Si.. wow! 36 kg??? Mama, ce vointa trebuie sa ai! Felicitari! Regimul propus de tine Estherei este de foarte mult bun simt si incerc si eu sa-l aplic pe cat posibil chiar daca nu am nimic de slabit (ba din contra). Mai putin aia cu nemancatul dupa ora 18.. ca m-apuca o foame pe la 9.. mama-mama..
Cu suvitele cum a ramas? Ti le-ai refacut?

Mamico, harnicuto, ce bunatati gatesti tu acolo.. Ai timp si pentru tine vreodata?
Iar ce ziceai cu KEP-ul este foarte adevarat ca e super util. Cred ca singura chestie care chiar functioneaza in Grecia.
Te intrebasem de vaccinul pentru varsat de vant ca ma gandeam si eu sa nu i-l fac lui N. Urmeaza sa-l facem la 2 ani si stau pe ganduri serios. Acum ma gandesc ca nici ala la un an (ROR-ul) poate n-ar fi trebuit sa i-l fac, dar acu' fapta-i consumata. O sa vorbesc si cu pediatrul cand facem vaccinul de luna asta, desi cam stiu ce o sa-mi raspunda..
Le-a placut la copii Gatos spirunatos?
puilor tai mari si mici!

Alex, imi pare tare rau ca ai trecut prin toate belelele alea cu calatoria, dar macar acum astepti zapada. Noi vijelia.
Felicitari ca vrei sa o dai pe Bya la gradinita. O sa fie bine pentru amandoua (cred ca poate sa-ti confirme si Mamica). O sa invete si greaca cu ocazia asta, iar tu o sa ai timp sa-ti vezi de ale tale macar cateva ore.
Pe cand planuiti revenirea?

Pup si celelalte fete si astept cu drag si vestile lor!

Pe aici s-a pornit vijelia asa ca azi stam prin casa. Excluzand partea cu somnul aiurea la care e campion, N este mult mai linistit si parca nu mai e asa agatat de mine. Cred ca dintii erau de vina ca i-au dat doua masele din spate deodata. Hai, sa iasa si alelalte doua si ma-mbat!!
Si vorbeste.. aoleoooooo. Zice zice zice si cand n-are ce zice tot gaseste ce sa zica. Poate de-aia o fi nasol cu somnul ca e o experienta noua si e incantat. imi amintesc ca la fel se intamplase si cand a inceput sa mearga.
Cu oala nu progresam deloc. Da' deloc! Ceva sfaturi? Faza e ca zice kk, dar ii place sa faca numai afara! Exact ca un caine! Cred ca o las balta pana la vara cand l-oi lasa numai in chilotei.
Fetele, sunt disperata ca nu mi-a venit inca somajul. Si astia tot anunta la TV probleme cu banii, pe Euronews ziceau ca daca nu se ajunge la o intelegere repede Grecia da faliment din martie.. Mi-e groaza ca m-am bazat pe banii astia si parca vad ca nu mai pup nimic.

Gata, va las ca tare m-am lungit. si promit ca nu mai dispar!

Mergi la inceput