Adoptia unui copil de etnie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marumiha

Printre noi mai sint si oameni rautaciosi , depinde insa in mare parte de parinti cum stiu sa pregateasca copii pt.astfel de situatii.
Atunci cind incepem procesul de adoptie e normal sa avem multe intrebari fara raspuns si sa tinem cit de cit cont de cei care ne inconjoara ,copilul adoptat nu este la fel ca copilul biologic ,are multa nevoie de protectie .
Atunci cind o mamica naturala sau o fam.decide sa aduca pe lume un copil nu este obligata sa faca teste psihologice ,nu merge nimeni sa intrebe daca familiile sotilor,fratii ,cumnatii, sint de acord sau accepta viitorul copil ,nu cere nimeni caracterizari de la prieteni si vecini ,de la servici si tot ceea ce trebuie sa faca o fam.care adopta.
Odata adus copilul(adoptat) acasa ,oamenii ,rudele,vecinii sint atit de curiosi,de multe ori trebuie sa ne aparam si sa ne justificam in fata unor oameni care de multe ori inventeaza lucruri neadevarate ,asa ca noi cei care adoptam trebuie sa fim pregatiti pt.orice.
Ca adulti ne putem descurca ,mai mult sau mai putin ,insa copilul singur ,la o virsta de 4-5 ani ,nu stie sa raspunda la toate intrebarile care-i vin puse.
Mie personal ,dupa ce am adus copilul acasa ,in RO.iesind cu copilul in fata blocului ,anumiti copii care probabil au auzit vorbindu-se in casa despre noi ,despre copilul nostru adoptat ,m-au intrebat daca este adevarat ca l-am cumparat.
Am ramas socata de aceasta intrebare pusa de un copil de 7 ani ,i-am spus clar ca copii nu sint de vinzare ,deci ca nu l-am cumparat .
Probabil ca mamica la unul dintre acesti copii sau mamicile unora ,erau atit de limitate .
Copilul meu era prea mic ca sa inteleaga insa ma gindesc ca daca avea 5-6 ani si era singur ,cine stie ce reactie ar fi avut auzind aceste lucruri grave.
De nenumarate ori am auzit ...aveti grija sa nu va dea vreun copil de tigan ...stiti ca ei au microbul in singe.Probabil ca teama ta vine de la astfel de discutii si de la mentalitatea acelor oameni care nu stiu care este rostul si rolul lor in societate.

Mami di MARCO


Poze


Marumiha, iti multumesc. Aproape ca imi parea rau ca am deschis aceasta discutie, cree ca oamenii nu sunt totusi constienti ca aceste situatii nu sunt inventii.
Imi da curaj sa vad ca se poate vorbi deschis despre subiect.
Multumesc mult.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marumiha

Nu ,nu este rusine ,cine scrie de obicei la adoptie stie despre ce este vorba ,daca tu ai vreo nelamurire o sa incerc eu sa-ti spun ca, atunci cind depui actele pt.adoptie , ti se prezinta sau ti se vorbeste si despre copii room ,cei de la directii (nu stiu daca peste tot ,la noi in judet ,da )se exprima /foloseste ,termenul-etnie-
De aceea si noi sintem obisnuite sa folosim aceasta expresie ,fara nici un fel de problema.

Poze




Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

De ce credeti ca este vorba de ipocrizie? Ati fost cumva pusi intr-o asemenea situatie? Ati fost pusi in situatia in care ati spus ca acest copil este adoptat, si cei din jur sa se uite la dvs . de parca ar fi fost un ciudat? Ati fost pus in situtia in care ati fost intrebat " Ce aveti de castigat de la stat daca ati adoptat copilul?"
Nu este ipocrizie, si in general cand faci o asemenea alegere , te gandesti in primul rand la cel mic si cum sa-i faci sa-i fie lui bine. Nu traim intr-o lume perfecta si nici nu putem sa ne izolam de ceilalti din jur. Eu una apreciez foarte mult parintii care au adoptat un copil de etnie, si chiar sunt niste copilasi deosebiti. Sunt niste copii deosebiti, frumosi si educati si as fi mandra sa fiu mamica lor. Acuma asa gandesc, la inceputul procesului de adoptie nu si asta nu din ipocrizie.
Si iar nu este o ipocrizie si nici discriminare pentru ca asa sunt impartiti copii de la inceput. Este o impartire neofociala dar peste tot se vorbeste" Parintii care au depus actele vor copii mici si nu de etnie" . Stiu ca cei mici nu se impart in doua categorii, stiu ca toti au dreptul la adoptie, dar acest lucru il inteleg acuma, dupa ce am vazut ce frumosi sunt acesti copilasi, dar in continuare ca sa-i fie lui bine as ascunde faptul ca este de etnie, si asta ca nu toti suntem atat de deschisi sa acceptam acest lucru. Asta este parerea mea, ipocrizie sau nu... fiecare avem dreptul la o parere buna sau rea.



Multumesc, multumesc, multumesc!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Manuelitta, multumesc ca ai raspuns. Imi pare rau ca nu m-ai intervii. Cand am citit subiectul, m-am gandit la tine si de asta mi-am permis sa-i spun lui "arde 2010" despre tine. Dn momentul in care am citit povestea ta am privit adoptia copiilor de etnie roma ca pe un lucru normal si firesc. Ma bucur ca sunte-ti bine. Te pup...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui MaraAnisia

Sustin punctul tau de vedere, Danaionela.

mai ales ca tocmai cei care nu au copii adoptati sunt cei care catalogheaza ca "ipocrizie" faptul ca un viitor parinte de copil adoptat isi pune o intrebare legitima si normala, avand in vedere ca adoptia nu e ceva de moment, este o decizie pe viata. si desi ne straduim sa ne punem dinainte multe intrebari despre cum va fii, raman multe lucruri care pot sa ne surprinda,incepand de la reactiile celor din jur.

de fapt, daca se citea corect postarea lui Lili era f clar ca spunea: "Imi doresc sa citesc povesti de-ale voastre, cei si cele care sunteti in aceasta situatie; simt nevoia sa aflu ca se poate si ca va fi bine"

ca sa ajungi sa pornesti pe acest drum minunat inseamna ca deja ai un suflet deosebit si ca iubesti enorm copiii, ca vrei sa fii mama. draga Arde2010, faptul ca iti pui pb "etniei" in modul enuntat de tine inseamna ca deja vei fi o mama minunata, te gandesti la binele viitorului suflet care va va intra in viata voastra.

iti doresc numai bine si daca tu simti ca ai putea iubi un copil de etnie atunci totul va fi bine.

Mara, mami de fluturas Irina

Cu Dumnezeu in gand

"Unde este Dumnezeu, acolo este tot binele. Unde nu este Dumnezeu, acolo toate sunt rele."
Sfantul Dimitrie al Rostovului




Multumesc din tot sufletul. E bine sa stiu ca am transmis exact ceea ce imi doream.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuelita

Intru destul de rar pe aici (spre rusinea mea). La acest subiect nu ma pot abtine de la a raspunde, imi cer scuze in avans insa va fi un raspuns luuuung, rog cititoarele grabite sa sara peste #61514;.

Nu am scris ca sa ma laud (desi ca orice mama ma laud cu placere cu copilul meu#61514;) ci ca sa te incurajez Arde2010.






Multumesc mult, Manuelita, asta imi doream sa citesc!

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Eu fac parte din cei putini care adopta doar din placere.Asta mi-am dorit,asa voi face.Pot avea copii mei,dorinta mea de a adopta nu are legatura nu nici o problema de infertilitate.Nu am ramas gravida pana acum,e doar o intamplare,pot sa raman oricand...
Revenind la adoptie,nu poti sa judeci pe nimeni daca nu esti in situatia respectiva.Asa la rece multi sant moralisti..multi stiu exact ce ar face ei...dar practic daca ar fi pusi in situatie,s-ar gandi de doua ori.Dar..din pacate ne place sa aruncam cu pietre.Nimic nou,asa e la noi m-am obisnuit.
Copii sant copii...albi negri galbeni sau mai stiu eu ce culoare...nu asta e important.Eu imi doresc fff tare,am mai zis,o fetita din China,si chiar un copilas din Etiopia.Dar,fiind cetatean roman e imposibil.
Etnia rroma e o problema la noi in tara,din cauza mentalitatii celor din jur,ca nu traim in jungla,traim printre rude,prieteni,vecini.
Copii nu sant de vina.Dar toti am trait tot felul de experiente negative cu acesti oameni,si nu ma intereseaza daca nu recunoasteti,eu stiu ca voi stiti ca am dreptate.
E greu sa aduc in familie un copil care "arata de etnie rroma",si nu ma refer la culoarea pieli,ma refer la anumite trasaturi.Ai mei nu vor sa auda de adoptie in general...dar eu sper sa se imbuneze la un moment dat..
Am decis ca in cerere sa nu ma intereseze etnia,deci pt mine nu conteaza,dar am sa tin cont daca copilul o sa aiba anumite trasaturi.
Sant copii rromi ff frumosi,care nu ies in evidenta ca ar fi de vreo etnie,asa ca ...va sfatuiesc si pe voi sa faceti la fel.
Ai mei nu vor stii vreodata adevarul,daca e sa fie...
Dar problema de etnie e normal sa ti-o pui traind intr-o tara cu atatea prejudecati.
Nu va judec,nu arunc cu pietre,ganditi-va fff bine,si nu regretati nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Manuelita
Si eu cred arde2010 ca mai ai nevoie de pregatire pentru a adopta in general. Dar vreau sa te incurajez sa te pregatesti, sa-ti raspund la imntrebari daca vrei sa mi le adresezi, sa-ti zambesc virtual pentru ca poate poate te pot adduce cu un milimetru mai aproape de decizia de a adopta un copil rrom. Daca te cert pentru vederile tale “inguste” si iti spun ca nu esti pregatita pentru adoptie cu siguranta te indepartez cel putin un milimetrui de a deveni mama unui copil rrom (si poate a unui copil adoptat in general) si asta inseamna ca ii iau o sansa unui copil (ale carui intereseze declar ca vreau sa le protejez) de a avea o mama.

Eu te incurajez ca daca ti se propune sa vezi un copil rrom sa accepti si sa mergi sa vezi COPILUL, asa cum e el in sufletul lui, nu sa-ti derulezi in cap emisiuni de stiri cu ce tigan ce a mai facut. Pina una alta politicienii din tara asta care lasa batrani si copii nemancati si in frig sunt cat se poate de romani si de educati. In locul lor prefer ca si oameni pe multi rromi, tigani, gipsy, sinti, cum vrei sa le spui!
(Daca vrei sa imi pui intrebari sau sa vezi o poza cu copilul meu da-mi PM)


Manuelita



MUltumesc pentru sfaturi si pentru incurajari. E bine sa citesc si din experienta altora.
La DPC am raspuns deja afirmativ la intrebarea daca dorim un copil de etnie si nu a fost o decizie necantarita, asa cum niciuna nu a fost, de cand am pornit pe acest drum.
Dar cred ca tocmai faptul ca ma gandesc si imi pun tot felul de intrebari face parte din pregatirea mea pentru cand vom avea copilul acasa. Sigur ca nu voi avea in atentie permanent etnia, poate va fi un subiect care nu va avea importanta, dar am considerat ca m-ar putea ajuta sa citesc si povestile altor persoane care au trecut sat trec pe acelasi drum pe care pornim noi acum.
Si bineinteles ca vom merge sa vedem copilul, nu ne vom limita la a vedea o poza, vom petrece timpul incercand sa-l cunoastem si sa descoperim daca noi suntem sau nu parintii lui, nu ce culoare are pielea...
Poate nu reusesc eu sa exprim exact ceea ce simt, poate nu imi gagsesc cuvintele potrivite...
Multumesc mult, mult pentru cele povestite.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arde2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Chuny

Eu zic sa o iei mai usor cu "sufletul nobil" al adoptatorilor, un mic procent adopta din dorinta pura de a adopta ( e cazul celor care au deja copii pe cale biologica), restul o fac pt ca nu pot avea un copil biologic ... deci asta cu "sufletul nobil" nu tine, toti suntem parinti si punct, nu avem nicio stea in frunte doar pt ca suntem parinti.

iar paragraful pe care l-am subliniat e dezgustator si spune totul despre ... sufletul tau nobil ipocrizie


Ce inseamna "Dorinta pura de a adopta"? Nu inteleg ideea asta. Doar pentru faptul ca nu pot avea un copil pe cale naturala si caut copilul meu in alta parte, dorinta mea de a fi mama nu e pura??
Suntem puri daca o facem doar ca pe o fapta buna, dupa ce avem un copil natural?
Nu suntem toti parinti si punct - noi nu suntem parinti, noi nu putem deveni parinti decat daca adoptam. Nu vrem stele in frunte, vrem ca si copiii nostri albi, negri, rosii sau cum vrei tu, sa fie tratati la fel ca ceilalti, chiar daca ei au ajuns altfel in familia noastra.
Vreau ca atunci cand cineva afla ca vreau sa adopt un copil sa nu ma mai priveasca deznadajduit, oftand "Aiii, maaa... Ai renuntat sa mai incerci?" Vreau sa se bucure pentru mine, ca voi deveni mama, chiar daca nu prin nasterea unui copil. Vreau ca cei din jur sa nu mai judece din priviri, din gesturi, asa cum nici eu nu judec pe nimeni. Asta vreau. Nu sunt pura. Sunt MAMA. In devenire.

Lili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:





Adoptia este un lucru foarte serios.

Nu stiu insa cum e sa vrei sa faci acest lucru foarte serios in conditiile in care nu vrei sa pronunti numele etniei din care poate proveni copilul pe care l-ai adopta. A spune sa adopt un copil de etnie rroma in loc de un copil "de etnie" este dupa mine psihologic foarte important - pentru toate problemele pe care le descrie arde2010 in primul sau post.
[/code]


Pt.mine nu este in nici un caz greu sa-l pronunt acest nume ,etnie rrom ,insa ARDE2010 stia despre ce discutam.
Marea majoritate a copiilor declarati adoptabili in tara noastra sint de etnie rrom si asta o stiu toate persoanele implicate in a adopta si toti cei care lucreaza cu copii adoptabili.
De ce este asa, cred ca este destul de simplu de inteles pt.toti ,si stiti toti cei care traiti in tara cata ura pt.aceasta etnie exista.
Eu nu am nimic impotriva acestei etnii ,ii consider la fel ca si noi romanii.
Eu nu sint rasista si nu am nimic impotriva nici unei rase umane ,traiesc intr-o tara unde oamenii sint destul de rasisti ,unde am vazut atitea nedreptati numai pt.faptul ca esti nascut in alta parte ,unde se confunda extracomunitar cu comunitar ,clandestin ,cu regular ,ura pt.toate rasele ,asa ca departe de mine sa-mi fie greu sau sa refuz pronuntarea identitatii unor oameni.

Poze

Mergi la inceput