Sezatoarea canadiana (217)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

in alta ordine de idei, eu nu vreau sa moara sezatoarea...imi pare rau ca sunt numai cateva fete active, dar asa cum si eu sunt cu problemele mele, ma gandesc ca si celelalte fete sunt la fel......

dar v-a veni si vremea noastra, cand o sa creasca pruncii si o sa avem poate mai mult timp la dispozitie

va pupic si o saptamana usoara, fara multa zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

ce mai fac copilasi sezatorii?

Diana si printesa mai mica de Laura

Ioana si David de Laurajr

Tudor de Ana

Victor si Anca de cge

Atomix si Catrinel de simona

Marc de miki

gemenii cei mari ai Danei...mai lucreaza, cum le place, ce ai primit pana la urma cadou?

fete mari si frumoase de Iselin si Simona

Patrick si Kevin......
si lista ar putea continua





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lumir spune:

Citat:
citat din mesajul lui alina_satena

Fetelor nu inteleg pentru ce sunt banii ceruti,ce teste trebuie sa dai?
Nu inteleg nimiclamuri-tima si pe mine

http://alinahandmade.blogspot.com/

Alina daca inca ai nelamuriri scrie-mi te rog si o sa incerc sa te lamuresc.Noi am terminat acum cu toate actele si analizele medicale si asteptam viza cu nerabdare.
Dar cele mai multe informatii poti sa le obtii de pe www.montreal.ro
O sa venim in Montreal( probabil in Anjou, nu stiu daca vreuna din fetele de aici sta pe acolo)speram noi undeva la inceputul lui mai.
Eu va citesc din umbra mai tot timpul, nu am scris pentru simplu fapt ca nu am avut noutati.Sper din tot sufletul sa va cunosc acolo la una din intalinirile viitoare.

O saptamana minunata tuturor.

Stefan- 2 ani si 10 luni
CSQ- 5 aprilie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElaD spune:

buna,
sunt noua pe forum si mai ales in Montreal (avem 4 luni) ... am gasit diaspora canadiana de ceva timp ... dar din motivele pe care le-ati enumerat mai sus nu am indraznit sa va intreb ce as fi vrut.
Sa revin ... mi-am facut curaj si datorita faptului ca nu cunoastem multe familii aici si singuratatea incepe sa isi puna amprenta ... si as vrea sa stiu parerea voastra despre o eventuala profesie in Quebec/Montreal, pentru o femeie de 32 de ani ce a terminat in Romania facultatile de bioinginerie medicala si de fizica medicala. Ma gandesc din tara sa ma inscriu la un DEC la College Ahuntsic ... dar nu stiu daca aplicand la un DEC as putea lua pret si bursa pe perioada celor 3 ani sau nu ... daca dupa terminarea colegiului e dificil de intrat in ordin ... si daca postul de technolog radiodiagnostic/radiooncologie/medicine nuclaire e dificil de obtinut ... . Multe intrebari si deocamdata internetul imi ofera putine informatii. Daca ati putea sa imi spuneti cate ceva de aceasta alegere sau de o alta propunere de cariera cu posibilitati de gasire a unui loc de munca dupa ... va multumesc din suflet pentru orice informatie. Nu stiu in ce domeniu ati ales sa va faceti o cariera aici ... dar as aprecia orice parere la legata de alegerea unei profesii aici in Montreal.
Mihaela ...
NDG-CDN
Sper sa ma primiti cu caldura in grup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_satena spune:

Buna Ela as dori sa stiu mai multe detalii despre cum ai emigrat tu acolo.Ce acte ai avut nevoie?De cati bani ai avut nevoie?Ai emigrat printr-o firma ceva de genul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Alinasatena, cauta in arhiva sezatorii nostre subiectele de la inceput, sunt informatii ff multe. Din pacate, no offence dar noi am tot repetat aceleasi raspunsuri( eu cel putin de 10 ani incoace) la persoane ca tine.


Pucku, trist mesaj ai scris, sau cel putin pe mine m-a intristat. Eu sunt contabila, fac si ceva declaratii de impozit personale dar de baza, ceea ce ai tu nevoie e un specialist in taxation. Imi pare rau ca nu te pot ajuta. dar ai incercat sa suni direct la guvern si sa intrebi exact ce ne-ai intrebat pe noi? Ai sa fii surprinsa cit te pot ajuta prin telefon doar.

Copiii mai lucreaza inca, au deja acum datorii in avans de platit. Le-am schimbat telefoanele (cele vechi nu mai erau compatibile ptr mesagerie)si au zis ca si le platesc singuri. Asa ca au acum noile Iphone 4S,si se amuza de numai cu asistenta personala Siri.

Mi-au facut cadou un lant de argint si un certificat cadou de la Sephora.Mi-am luat 2 truse de farduri si vad diferenta in calitate.


Elad, nu stiu mai nimic de meseria ta. Imi pare rau ca si tu , ca si alina a-ti picat asa tirziu la sezatoare. Or mai fi probabil ca tine care au avut intrebari dar s-au jenat sa le puna.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Pucku, si eu iti tin pumnii sa reusesti sa rezolvi ptr copii.
Bine ca ti-a raspuns Dana cu taxele, eu nu ma pricep.

Anca cu Victor sunt bine, cu scoala, cu activitatile.
Si o sa avem un nou membru in familie: o pisicuta.
E dragoste mare !!

Elad, incearca sa socializezi cat mai mult. Prima iarna canadiana e tare lunga!!

O zi buna,


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Ela, eu stiu ca tu acum ai nevoie de bursa si pret ca sa traiesti, dar nu te arunca in prima scoala care iti iese in cale. Tu ai facultate, de ce sa faci CEGEP? Mai ales intr-o meserie care poate fi bine platita? Da, te scoate la liman un CEGEP si o bursa aferenta, dar peste 10 ani o sa te uit inapoi si o sa intrebi oare de ce nu te-ai dus la facultate... Pina la urma si aia da pret si bursa. Si nu,32 nu e tirziu pt, fac, nu aici, Pina termini aia 3 ani de CEGEWP ai trecut de BAC, iti mai ramine master, daca te duci spre o meserie care cere master ca sa fi primit in ordin.

Singura chestie pe care o stiu, am pierdut legatura cu familia respectiva, este un tip care a fost acceptat la Quebec City, cred ca e Universite LAval, la un bac in radiologie (sau asa ceva, poate vb. aiurea, dar eu asa imi amintesc). Si-au strins catrafusele si s-au dus. Desi aveau aici chirie si copil la scoala si etc etc, erau veniti de un a, ppoate un an si jumatate. Cind am avut ultimele vesti de la ei erau bine, in qc city, el facea radoilogie (nu medic, nu stiu f bine). Incearca farmacie? N-ai nimic de echivalat? Incearca biochimie... una peste alta, incearca o facultate care sa-ti aduca un job si un salariu de pornire de macar 50k.

Eu stiu ca universitatile ofera, contra fo 50 de dolari, o intilnire personalizata, cu rendez-vous, in care poti sa vii cu actele tale, sa stai de vorba cu un consilier, sa vezi ce poti sa faci. Asta as face dac-as avea 32 de ani si as fi nou-venita in Qc. Vezi ep site-ul lor, de pref U. de Montreal, mai bine cotata ca UQAM, da' pina la urma cind ai diploma si jobul cui ii mai pasa?

Cegep ala de-l pomenesti tu si cursul respectiv o sa-ti aduca aia 50k peste 10 ani, cu bunavointa... Mai am un prieten care-a facut ceva cu microbiologie, tot cegep, la Dawson. Si prieteni care sint igienisti dentari, tot 3 ani, tot CEGEP, dar stiau ca au o meserie clar in mina cind termina scoala, nu chestii in care tot de la coada maturii tre s-o ia. Uite, ma uitam la "asistenta" care i-a facut fie-mii inhalatiile la spitalul de copii... nu era asitenta, scria pe ecusonul ei: "tehnicien en inhalotherapie", stiu ca m-am uitat si erau tot 3 ani, tot CEGEP. Da' macar e o meserie cautata. Sau BAC en infirmerie. Bine platit, cautat, clar de viitor si relativ aproape de domeniul tau, stiu oameni care cu chimia anorganica in Ro au facut bac en infirmerie.

Alina-Satena, info de care ai tu nevoie sint greu de gasit aici, pe Sezatoare, zic, cele care scriem de mult aici si sintem de mai multisor in Ca, asa ca am trecut prin alte procese de selectie si alte reguli am avut la emigrare, iar cele mai multe din fetele care-au venit de curind sint ocupate sa-si faca o viata (sau nu, whatever) si nu mai scriu aici. Probabil quebec.ro sau montreal.ro, forumuri mai de emigrare, ti-ar fi de mai mare ajutor. Singura chestie pe care ti-o pot zice: banii pe firma sint aruncati pe geam daca faci punctajul. Daca esti border-line, poate merita, dar tot as incerca pe banii mei intii.

LauraB, ma bucur sa aud de la tine...nu inteleg cum faci sa faci scoala, dar ma bucur ca poti, ca iti gasesti resurse.. Pupici fete frumoase!

Corina, vorba Danei, e trist mesajul tau, sper sa o scoateti la liman cu copiii... Asa repede l-au diagnosticat pe Yan cu retard de vorbire? Really? Nu-mi vine sa cred, el e mai mic decit Addie cu citeva luni si ea nu da in brinci de vorba! Dar e bine ca ai diagnostic, macar e luat in urmarire si e ajutat. Sper sa gasesti si pentru Steph solutia potrivita... Ea e in scoala obisnuita? Sau in clasa speciala? Intreb pt ca la sc. la Radu este o astfel de clasa si copiii sint integrati in viata de zi cu zi a scoloo, iar cind a terimnat Radu a sasea am aplaudat citeva fetite care trecusera de la clasa speciala la regulier, prin efortul lor si al educatorilor si al parintilor! Toata lumea a fost tare mindra!

Lumi si Ralu, rabdare si bafta.

LAura, ce draft? :)) Ce fac copii? Ce faceti voi?

Torontooooo... daca scriu ca zapada e mai alba la Montreal si covrigii mai calzi imi raspundeti ca nu si pe urma argumentam? Sa stam un picut de vorba? Ca mie mi-a placut la 1000 de Insule :)

Eu mai fac o strigare pt vineri 10 februarie la Vino Rosso pe H. Bourassa: Ana, Dana, Simi, Roxana (x2), Mimitete, Casandra - vino cit crezi si poti, Ktrinel, Simonna, CGE (?)

Cine mai pofteste?

Dana, sint mortali copiii tai cu datoriile? Edi are blonda? Ca Radu ma termina cu "t-est-cute-toi" a lui, nici nbu sufla in fata ei... Asa-s baietii???? :)

Noapte buna,
Simonna



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Pucku, mult noroc in rezolvarea problemelor, eu m-as duce la un specialist pt taxe. Multa sanatate micutilor si putere sa treci cu bine peste incercarile de acum. Pina la urma Steph are un diagnostic sau doar presupuneri?
Alina_satena, fara suparare, aflarea documetelor necesare pt emigrare in epoca lui google si a forumurilor este cel mai usor lucru de facut in toata viata ta viitoare de imigrant daca ajungi vreodata.
Ela, din pacate raspuns la intrebarea ta nu am ca nu am nimic de a face cu meseria respectiva. Ai fost la un career counseling? Cere si tu de la colegiu ce statistici de plasare a absolventilor detin in ultimii 5 ani. Cam asta este dilema general a a celor care trebuie sa-si schimbe meseria si nu stu in ce directie so apuce.
Imi pare rau ca nu te pot ajuta. Nu exista counseling pt noii veniti? Tie ce ti-ar place sa faci? Vin-o si tu la intilnire, zau ca nu muscam , numai la luna plina facem urit, Mai ales eu.
Bine ati vent la sezatoare ca e loc pt toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

For the record, ca bag de seama ca maman e zvonar si raspindac, Catrinel vorbeste Foarte bine pt vista ei atit in romaneste cit si in engleza' , ca frumoasa stiati deja ca este.

Mergi la inceput