Botezul unui copil abandonat

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Eu va respect parerea si optiunea. Dar...

Eu sufar ca nu am luat parte la botezul copilului meu, ca am pierdut acel eveniment, ca nu am trait acea emotie si stiu clar ca daca acum as cunoaste-o pe nasa fetitei, sau daca ar fi venit "la pachet" cu copilul meu, nu as fi fost de acord sa ramana prezenta in viata noastra.

Nu stiu daca ar fi fost altfel in situatia in care copilul ar fi fost mic in momentul adoptiei, dar mare, asa cum a fost fetita noastra (4 ani) sa fi pastrat legatura cu cineva din acea perioada, ar fi fost jale. Imi amintesc cum a reactionat cand ne-am intalnit in parc cu o persoana cu care locuise o vreme inainte ca noi s-o gasim. Brrr... A plans jumatate de zi rugandu-ma sa n-o dau inapoi.

Psihologul la care am fost o vreme ne-a sfatuit sa aruncam TOT ce are legatura cu trecutul ei fara noi.

Nu confundati situatia unui copil natural cu situatia unui copil adoptat si nici a unei familii naturale cu a unei familii adoptive. Pe langa trairile absolut minunate, un parinte adoptiv trece prin tot felul de faze: de teama, stres, panica, ingrijorare, de multe ori exagerate.
Un copil adoptat traieste drama abandonului inca de bebelus. Noi am trait momente tare delicate si e de datoria noastra, a parintilor, s-o tinem departe de tot ce ar putea sa-i perturbe existenta.

Da, poate sunt egoista si exagerat de protectoare, dar asta sunt si asa vad eu lucrurile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_g spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anca Wish
Nu confundati situatia unui copil natural cu situatia unui copil adoptat si nici a unei familii naturale cu a unei familii adoptive. Pe langa trairile absolut minunate, un parinte adoptiv trece prin tot felul de faze: de teama, stres, panica, ingrijorare, de multe ori exagerate.
Un copil adoptat traieste drama abandonului inca de bebelus. Noi am trait momente tare delicate si e de datoria noastra, a parintilor, s-o tinem departe de tot ce ar putea sa-i perturbe existenta.

Nu va suparati pe mine insa inclin sa ii dau dreptate lui Ancawish. Una e sa fie copilul nascut de tine si alta sa fie adoptat.
Ancawish

In alta ordine de idei, intreba , daca nu gresesc dacris de hirtia de la botez.
Dupa botez, se solicita la biserica certificatul de botez, cu prenumele ales de viitoruii adoptatori si numele nasilor.
Bafta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Nu cred ca este vorba de dreptate sau nedreptate ,fiecare avem parerea noastra personala poate pt.ca ne gindim fiecare la situatia noastra ,in care am fost puse ,sau am fi vrut sa fim atunci cind am adoptat copilul sau o sa o facem .
Ma gindesc ca si virsta unui copil are importanta ei ,pt.ca de obicei un AM.nu lasa un copil nebotezat pina la 4-5 ani.
Eu o inteleg pe Anca mai ales ca din cite spune ,fetita ei a suferit f.mult ,si mi se pare normal ca pt.binele copilului sa renunte la tot ce-i facea rau copilului.
Probabil ca opiniile noastre sint diferite pt.ca fiecare am intilnit la momentul adoptiei ,oameni cu care poti sa fi in sintonie sau nu.Oameni pe care dorim sau nu sa-i mai vedem ,sa faca sau nu parte din viata noastra si a copiilor nostri.
Cazul nostru a fost un caz fericit si copilul nostru isi aduce cu placere aminte despre fam.cu care a stat el.Chiar aseara imi spunea ca isi aduce aminte unde la dus pe el barza ,la lasat acolo pt.ca era obosita si nu a putut sa ajunga in it.,asa ca el a stat cumine si a asteptat pe mami si pe tati sa vina cu masina sa-l ia acasa.


Mami di MARCO

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna fetelor,
asa este, fiecare gandim in functie de situatia in care suntem pusa.
Eu una nu cred ca exista diferenta intre cresterea unui copil adoptat fata de unul natural; eu sunt sigura ca i-as iubi pe amandoi la fel.
Probabil ca la un copil adoptat i se accepta mai multe nazbatii, mai ales in prima faza, cand e la inceput de drum in noua familie si acest lucru mi se pare normal, mai ales daca acel copil a suferit.
Daca as adopta un copil si el ar fi botezat deja as dori sa-i cunosc nasii, sa-i vad, sa vorbesc cu ei si daca mi s-ar parea ok as pastra legatura cu ei, mai ales daca piticul adoptat ar fi atasat de ei. Daca nu i-ar recunoaste piticul si ei nu au pastrat legatura cu copilul dupa botez atunci sigur nu as pastra legatura cu ei.
Sunt sigura ca fiecare caz e diferit si ca vom gasi o solutie fiecare pentru problemele noastre.
Va pup,
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna dimineata,
am dat peste un articol de lege
Conventia europeana revizuita in materia adoptiei

Conventia europeana revizuita in materia adoptiei de copii a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 515, din 21 iulie 2011. Romania a semnat Conventia revizuita la Strasbourg in 4 martie 2009 si a ratificat-o prin Legea nr. 138/2011, publicata tot in Partea I a Monitorului Oficial nr. 515, din 21 iulie 2011

iar la articolul 9 am gasits ceva despre care nu stiam nimic. Daca are cineva informatii suplimentare va rog sa ne ajutati.
E adevarat ca o persoana peste 30 ani nu poate adopta???? Asa inteleg eu din textul de mai jos:

ARTICOLUL 9
Varsta minima a adoptatorului

(1) Un copil poate fi adoptat numai daca adoptatorul a atins varsta minima prevazuta de legislatie in acest scop, aceasta varsta minima neputand fi mai mica de 18 ani, nici mai mare de 30 de ani. Trebuie sa existe o diferenta de varsta corespunzatoare intre adoptator si copil, respectandu-se interesul superior al copilului, de preferat o diferenta de cel putin 16 ani.
(2) Cu toate acestea, legislatia poate sa prevada posibilitatea de derogare de la conditia varstei minime sau de la diferenta de varsta, avand in vedere interesul superior al copilului:
a) in cazul in care adoptatorul este sotul sau partenerul inregistrat
al tatalui ori al mamei; sau
b) in circumstante exceptionale.



va rog sa ne ajutati.
va multumesc,
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Anca Wish, cata dreptate ai! Fetita mea avea 5 ani cand am adus-o acasa si in anii care au trecut de atunci am remarcat ca a pastrat doar o parte din amintiri: cele legate de personalul DPC care se ocupa de ea. Tot ce tinea de AM si de familia ei (persoane, chipuri, obiceiuri, etc) a disparut. Si eu am fost sfatuita chiar de psihologi (si din interiorul sistemului, dar si independenti) sa nu pastram legatura cu AM si sa nu ii cladim imaginea unei bunici care a crescut-o pentru o perioada. Nu e acelasi lucru un copil luat de la AM la cateva luni-1 an si unul mare, care intelege ce se intampla in jurul lui.

Poate va amintiti ca asta vara povesteam ca fetita nu a dorit sa se intalneasca cu AM, desi a fost extrem de fericita le viziteze pe doamnele de la DPC.

Si mie imi pare rau ca nu am fost prezenta la botez si nu as fi fost prea incantata sa primesc copilul 'la pachet' cu nasa, o persoana de care nu ma leaga nimic. In plus, mi se pare tare dificil pentru copil (repet: ma gandesc la copiii care isi gasesc familia la varste mai mari, ca fetita mea) sa aiba atatea 'rude': familia de 'dinainte' si familia 'de acum'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Mara-anesia, inca asteptam raspunsul celor din maternitate si al celor de la DPC sa vedem cum trebuie sa procedam.
Merci,
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

buna fetelor,
sper sa ne ajute cineva cu aceasta limita de varsta de maxim 30 ani pentru a putea adopta un copil. Fetele care au depus actele pentru atesta, au avut ceva probleme in legatura cu varsta, sau toate au depus actele inainte de a implini 30 ani?
Va multumesc,
Laura

http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Eu nu am auzit pana acum de asa ceva.O prietena de 41 de ani doar ce a luat fetita de 1,8 luni.Nu cred ca se tine cont.Relax...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna LittleAngel, sper din tot sufletul sa fie asa.
Dar citind toata conventia si vorbind si cu persoane care se ocupa de probleme legislative (inclusiv aici pe forul), in art de mai jos , alin.3 se specifica data de la care Conventia intra in vigoare:

ARTICOLUL 24
Semnarea, ratificarea si intrarea in vigoare
(1) Prezenta conventie este deschisa spre semnare statelor membre ale Consiliului Europei si statelor nemembre care au participat la elaborarea sa.
(2) Conventia este supusa ratificarii, acceptarii sau aprobarii. Instrumentele de ratificare, de acceptare sau de aprobare vor fi depuse la secretarul general al Consiliului Europei.
(3) Prezenta conventie intra in vigoare in prima zi a lunii urmatoare expirarii perioadei de 3 luni de la data la care 3 semnatari si-au exprimat consimtamantul de a fi parte la conventie in conformitate cu dispozitiile alin. (2) din prezentul articol.
Asadar, conventia este din 21 iulie 2011, trei luni mai tarziu e 21 oct si apoi prima zi a luni urmatoare e 1 noiembrie 2011.

Si tot aici scrie ca Romania a semnat aceasta ratificare a Conventiei cu unele amendamente, legate de articolul 7, care face referire la persoanele de acelasi sex care vor sa adopte, Romania nu le da dreptul:

( Romania a ratificat Conventia europeana revizuita in materia adoptiei de copii, formuland rezerva ca nu va aplica dispozitiile art. 7 alin. (1) lit. a) pct. (ii) potrivit carora este permisa adoptia unui copil de catre doua persoane de sex diferit care au incheiat un parteneriat inregistrat. )


As vrea sa stiu daca au fost persoane care au depus cerere pentru atestat dupa 1 noiembrie a.c.

Doamne ajuta-ne si nu ne lua aceasta speranta.Sanatate multa tuturor.
Laura


http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput