De la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala

De la ce varsta e bine sa-ti dai copilul la scoala | Autor: ILONA_21

Link direct la acest mesaj

Azi am avut o confruntare de opinii cu o mamica de la gradi care doreste ca fata ei sa inceapa scoala la varsta de 6 ani al meu face 6 ani la anul pe 2 septembrie cum este cu scoala de la 6 ani eu una nu vreau sa il dau dar am inteles ca este obligatoriu, Doamna educatoarea mi-a zis ca grupa pregatitoare se face acum la scoala intre 6-7 ani dar nici dansa nu stie sigur ,ma poate lamuri cineva

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Conform legii, la anul copilul tau incepe scoala. Functie de optiunea ta va fi inscris la pregatitoare (clasa 0) sau in clasa 1. Teoretic, de la anul pregatitoarea devine clasa 0 si se face in scoli. Practic...nu se stie. Exista scoli care au anuntat deja ca vor avea clase pregatitoare, altele n-au zis nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Cu riscul sa-mi iau citeva rosii in freza,eu nu inteleg de ce au romanii teama asta de a-si da copiii la scoala la varsta de 6 ani de ex.Daca copilul nu are nicio problema de sanatate sau mai stiu eu ce,care este motivul pt. care un copil nu ar trebui sa mearga la scoala la 6 ani?

Varsta la care merge copilul la scoala,este aprox. varsta la care procesul de asimilare/invatare intra in cadere libera ,asadar ,cu cit mai devreme ,cu atit mai bine ...zic specialistii.Oare parintii de ce se tem?

************************************
Whatever happens don`t let go of my hand!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Daca anul acesta este la grupa pregatitoare la nul va intra la scoala in clasa I. Daca acum este la grupa mare , la anul va intra in scoala la clasa pregatitoare. Oricum ai da-o, va merge la scoala.

Si eu sunt pro inceput la 6 ani scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole2005 spune:

Daca stati bine sa va ganditi si multi dintre noi am fost dati la scoala de la 6 ani si nu a patit nimeni nimic. Daca asa trebuie, asta e..., sa il mai tii un an la grupa mare ar parea ca magarul intre oi, acasa nu poti sa il tii, deci grupa 0.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Sau, daca vrei, te poti interesa de gradnite in care se va face clasa 0. La fetita prietenei mele in gradinita deja au fost anuntati ca la anul vor avea clasa 0.
Eu oricum vroiam sa dau fetita in clasa I la 6 ani si 3 luni asa ca, acum ca va merge la pregatitoare in scoala nu ma deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Intr-un final, dupa multe deliberari cu sotul si cu mine insami, am ajuns la concluzia ca ar fi foarte bine pentru copilul meu sa inceapa clasa I (nu pregatitoarea) anul viitor (moment in care va avea 6 ani si 3 luni). De ce? Pentru ca oricum de la anul viitor va intra in scoala (fie ea clasa 0 sau I) si pentru ca lui nu ii e necesara pregatitoarea (m-am interesat si stie deja tot ce ar invata acolo), astfel ca s-ar plictisi si ar mai pierde 1 an. Problema este urmatoarea: il vor primi in clasa I daca nu a facut pregatitoarea? Unii zic ca da, altii ca nu... (am vorbit la cateva scoli) Nu stiu cum va fi, stiu doar ca il voi inscrie la scoala in 2012

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

eu intreb timid, ce pierde daca face anul ala pregatitor ? daca nu intra direct in clasa I ?

foarte multa lume vorbeste de ceva pierdere si nu inteleg sensul.

_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela

www.desprecopii.com/pozeconcurs/folderview.asp?folder=Vara 2011 amintiri de vacanta&page=5" target="_blank">Concurs-Vara2011-mag1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica
Problema este urmatoarea: il vor primi in clasa I daca nu a facut pregatitoarea? Unii zic ca da, altii ca nu... (am vorbit la cateva scoli) Nu stiu cum va fi, stiu doar ca il voi inscrie la scoala in 2012

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)


Caz concret: nepotul meu a inceput anul acesta scoala, clasa I, fara sa fi mers deloc la gradinita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Sau, daca vrei, te poti interesa de gradnite in care se va face clasa 0. La fetita prietenei mele in gradinita deja au fost anuntati ca la anul vor avea clasa 0.
Eu oricum vroiam sa dau fetita in clasa I la 6 ani si 3 luni asa ca, acum ca va merge la pregatitoare in scoala nu ma deranjeaza.



Ma indoiesc sincer ca asa ceva va fi posibil!

Va face clasa pregatitoare la gradinita cu o educatoare si anul urmator o vei transfera la scoala, unde va fi alt colectiv de elevi (format cu un an inainte) si o invatatoare?!


Intrucat in lege, clasa pregatitoare apartine ciclului primar si aici pot preda numai invatatorii, eu cred ca va fi organizata in scoli si vor preda invatatorii care-i vor duce pana in clasa a IV-a.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Eu as da-o si la 6 ani daca s-ar nimeri asa (si eu am inceput clasa intai cand aveam 6 ani si 2 luni) , ea va merge la 6 ani si 9 luni ca atat va avea anul viitor in toamna . Deci se potriveste mai "la fix" avand in vedere vremurile astea cand majoritatea de la noi isi inscriu copiii pe la 7-8 ani.
Acum e in al patrulea an de gradinita,face grupa pregatitoare,deci clar va merge la anul in clasa intai - ca sper ca nu-i apuca dambalaua sa o puna sa repete pregatitoarea la scoala de data asta,pe motiv ca nu va avea impliniti 7 ani in toamna.

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput