coincidenta sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Roxy si Alexia, voi nu vedeti evidenta!
Pornirile voastre binecuvantate sunt oprite de forte care vor, fie sa va incerce credinta, fie sa o anhileze.
Important este sa ne pastram sufletul curat si sunt sigura ca la un anumit moment vom constata cum este rasplatita consecventa noastra!
Eu am avut aceste experiente si de aceea vorbesc cu aceasta convingere dar imi este f. greu sa vorbesc despre ele si am sentimentul ca NU TREBUIE sa vorbesc despre ele tocmai ca sa nu cadem in SUPERSTITIE!
Ajutor primesti atunci cand este serioasa problema cu care te confrunti si cand pentru aceasta iti modifici conduita in viata.
Trebuie sa te indrepti spre post,rugaciune, smerenie si meditatie indelungata asupra greselilor pe care poate le-ai facut si care au dus la necazul cu care te confrunti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxy

multumesc mult pentru raspunsurile voastre.Puteti sa scrieti aici si exemple pe care voi le considerati mai deosebite din ce ati trait voi.Mi-ar face placere .
In legatura cu mersul la biserica voi continua, fara doar si poate.Ar fi bine daca nu as mai lua atatea bobarnace dupa aceea, dar asta nu ma va opri sa merg zic eu.Oricum m-a frapat ca am avut acea hotarare de a merge, pentru ca eu de regula doar cand am ceva foarte important ma mobilizez , altfel daca nu e musai ramane pe alta data.De aceea am tot amanat sa merg din duminica in duminica, mereu aparea altceva de facut ce ma oprea, iar ieri fara prea multe comentarii am hotarat sa merg.
Posibil sa fie doar evenimente izolate care se puteau intampla oricand, dar fiind in contextul asta nu am putut sa nu ma intreb, daca nu sunt cumva o incercare de a ma face sa nu mai merg,o piedica .
Va astept cu experiente personale , daca vreti bineteles.



roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)








roxy, se poate interpreta si altfel sirul evenimentelor: poate totul a fost in asa fel aranjat incat sa evitati cu totii cine stie ce accident sau intamplare nefericita/neplacuta, daca plecai din start cu copiii spre biserica "veche". in presa locala nu ai gasit stiri sa se fi intamplat ceva rau fix in zona si la ora la care ar fi trebuit sa te duci/intorci tu la/de la biserica, daca nu deschideai site-ul si nu schimbai programul in ultima clipa ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Corina ma bucur sa te citesc.Nu stiu de vreun eveniment deosebit, dar orice e posibil.De multe ori ceea ce ni se pare noua rau, poate de fapt sa fie un bin care sa ne fi scutit de un rau mai mare.
Deva am dat in filosofie.
Culmea azi ma tot strofocam ca maine incepe scoala (la noi incepe maine, stiu ca in Romania a inceput azi...apropo urez bafta multa tuturor scolareilor si nu numai )si ma gandeam ca trebuie sa merg sa cumpar abonament pe metrou pentru baiatul cel mare.El merge la scoala cu autobuzul scolii, dar dupa amiaza are tot felul de activitati la care il duc eu si trebuie sa schimbe multe mijloace de transport .Si am hotarat sa-i iau abonament, cum am eu (bine eu am de adulti , lui sa-i iau de copil ).Si pana acum am tot luat bilet ca avea rar de mers, de maine are zilnic...si asa cum am patit ieri sa ma impinga ceva de la spate sa caut pe seit ...azi m-a impins de la spate, si culmea eu nu vroiam ca ziceam ca e o prostie sa ma uit pe cartonul ala in care tin eu abonamentul meu , dar m-am uitat pana la urma agasata fiind de acest gand care nu ma lasa...si stupoare, scrie acolo mare ca pot lua pe abonamentul meu pana la 3 copii cu varsta de la 6 la 14 ani ...baiatul meu are 11. Wow am ramas cu gura cascata, ca doar de atatea ori m-am uitat pe acel carton da nu am sesizat fraza respectiva.
Acum ce sa mai zic...am scapat sa-i mai iau abonament, si culmea exact cand sa ma duc sa-i iau.Nu pot sa zic decat Multumesc lui Dumnezeu...ca m-a tras de maneca.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

Corina revenind la cum pui tu problema...poate daca ma gandesc bine ...am scapat de plata unei amenzi in plus, pentru ca daca plecam cu cei doi copii , pentru cel mare plateam iar amenda ca biletul lui ar fi fost la fel cu al meu...asa am scapat doar cu o amenda



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IonescuOana spune:

De multe ori credinta e incercata de diverse ispite. Una din ele este ispita disperarii. Trebuie sa ai incredere ca va fi bine. Incercarile sunt date si pentru a ne zdruncina credinta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Aoleu IonescuOana,las-o incolo de semnatura ca nu se potriveste de nicio culoare cu acest Subforum.
Zau ca este delicioasa dar atunci cand doresti sa postezi ceva serios trebuie sa renunti la ea daca vrei sa fie retinuta postarea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Roxy, subscriu si eu la ce au spus fetele, dar crede-ma, gandesc exact ca b.nica (si nu, nu e ''periaj"). Adica eu consider ca nu exista coincidente, dar exista superstitie cat incape. Avem tendinta de a transforma cam tot ce ne iese in cale in mici superstitii- de pilda una e sa faci semnul crucii cand iesi din casa ca sa ''iti mearga bine'' (superstitie) si alta e sa gandesti ca te pui sub pavaza si apararea sfintei cruci (credinta). Totul e o chestiune de optica (''de unde bate lumina'' ar spune tatal meu). Ispite sunt, intotdeauna sunt, pentru orice om. Un bun parinte zice ca ispitele sunt lasate ca sa ''ne ridice noua cununi". Altele sunt incercari de-a dreptul.

Eu cred (personal) ca exista o lupta nevazuta, iar noi suntem campul de bataie. Pe de o parte tentatiile si ispitele, pe de alta parte rasplata. Am avut parte de-amandoua din belsug. Cu cat te adancesti mai mult in credinta, cu atat ispitele sunt si mai mari, incercarile si mai grele. Dar toate spre slava lui Dumnezeu, care ne da intotdeauna cat putem duce, ca sa ne mantuim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Roxy, ca sa nu mai editez, iti scriu aici un mic cuvant al parintelui Sofronie de la Essex:
"Un monah nu avea iubire in inima lui, dar se purta cu atata iubire, de parca ar fi avut-o ca dar de la Dumnezeu. Si stii ce s-a intamplat? Dumnezeu a vazut bunavointa monahului si i-a daruit iubirea de care inseta. Astfel sa faci si tu, si toate se vor schimba."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna, revin la subiect.Ieri duminica fiind am mers din nou la biserica, chiar daca afara ploua cu galeata .Nu m-a oprit asta, doar ca am mers iar singura, neputand lua copii cu mine pe ploaia aia.Dar si asa a fost bine ca am fost .Si ma bucur ca nu am ramas acasa asa cum am facut de multe ori inainte.Bisericuta noastra, unde se aduna romanii din München era plina si asta m-a bucurat, ca nefiind o zi insorita, mai era si Oktoberfest (...cine stie cunoaste )oamenii si-au gasit timp sa vina la biserica.
Si culmea azi de dimineata ma suna o fosta prietena cu care eram foarte apropiata, si cu care nu mai vorbisem de vreun an si ceva brusc, fara nici o veste.Si iar m-am bucurat cand am auzit-o si sper sa ne mai auzim si de acum incolo.Si sper sa mai pot merge la biserica.
Multumesc ca ma ascultati si cititi .



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Roxy, chiar ma bucur sa aflu ca ai reusit din nou sa mergi la Biserica si n-ai tinut cont de ploaie. Si o sa te salut asa cum o face Maica Siluana: Bucurie!

Mergi la inceput