Prietene la bine si la greu - 135

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Citesc cu emotie peripetiile micutilor in primele zile de gradinita/cresa si am un "gol" in stomac cand ma gandesc cum va fi si la noi.

Monis, si nu se ridica in picioare pe pervaz, nu trage de jaluzele si nu misca de maner? Emi a deschis geamul si se uita afara Acum de cateva zile se urca si Dragos ("micutu'" cum ii zicem noi), mi-au rupt jaluzelele metalice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Eu la faza cu mancatul nu ma plang deloc. Danut mananca ff bine(de ex dimineata 1 ou + 1 iaurt de 150g, la pranz o jumatate de pulpa de pui cu garnitura si seara 1-2 fructe plus covrigei, biscuiti si altele de genul) tocmai de asta nu inteleg de ce nu ia in greutate. In ultimele 7 luni a luat doar 400g in conditiile in care papa asa bine. Daca nu ar manca cred ca as inebuni de tot.
Chiar mai sunt fulgusori care tot nu dorm noaptea??? Ca eu daca prind o noapte de somn cap-coada la 2 saptamani ma declar fericita. Nu stiu ce il supara dar eu uneori simt ca o iau razna de la cele 5-10 treziri pe noapte in care nu vrea apa sau altceva ci pur si simplu tinut in brate.
La capitolul nazbatii si Danut se urca pe dulapuri/mese si pe calorifer. Noroc ca la termopane nu e acelasi sistem de deschidere ca la usi ca ar fi horor. Inca nu deschide geamurile ci doar se catara pana la ele si am grija ca sa nu aiba acces in camere cand aerisesc. La noi e nasol cu usa de la intrare ca daca apesi pe clanta se deschide si cel putin de 5 ori pe zi iese singur pe casa scarii.
Cu dosarul astept ultima internare de la inceputul lunii octombrie si apoi la comisie. Trebuie sa sun psihologul sa vina azi in jur de 6 dupa-amiaza pentru un control. Oricum in ultimele doua saptamani a progresat mult in comunicarea non-verbala. La capitolul cuvinte am ramas tot la mama,tata care le spune constient, caca (de obicei cand deja il spal/sterg ) si a zis de doua ori papa dar asta in timp ce gateam/incalzeam mancarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neata

eu fac zacusca

dienutze La multi ani! te mai asteptam pe la noi.

ava wow, ce poznasi sunt deja gemenii tai. si noi avem o spaima cu geamurile, insa Sandra inca nu e interesata. la vara probabil va fi mai greu...

Ancutzel ma bucur ca lui Sabi ii place la cresa. asteptam poze.





Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Dymomo, se mai trezesc si ai mei noaptea, de obicei cand viseaza ceva urat, de exemplu s-a trezit Dragos azinoapte la 4 (eu adormisem pe la 2) si pana pe la 5 jumate a patrulat prin casa, aprindea lumina, deschidea televizorul de la buton, chestii de-astea... apoi la 7 au sunat muncitorii ca au venit si trebuia sa le deschida cineva (Lumi, te inteleg perfect, mie imi spusesera ca abia saptamana viitoare vin sa termine de pus gresia si parchetul si m-am trezit ca au venit azi dimineata)
Da, chestia cu urcatul pe pervaze si deschisul ferestrelor (termopan) se intampla in conditiile in care am mutat toata mobila in casa sa nu mai fie absolut nimic langa fereastra ca punct de sprijin, dar unul zici ca-i alpinist iar celalalt balerina, ridica un picior in spagat la 180 de grade, cred ca il dau la circ Rafturile la biblioteca zici ca-s scari pentru ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

buna ziua de la cluj!!

puiul mic a iesit cu buni la plimbare ,iar eu ma apuc de pus una-alta pe iarna...dar,am intrat sa va salut

lavi frumoase pozele ,iar Rares e bucatica rupta din tine ,copie la indigo!!!

Lumi urata faza cu meseriasii..din pacate,la noi asta e o moda,daca nu ii constrangi putin isi fac de cap ; se pare ca merge treaba doar daca atingi omul la buzunar si asta e valabil nu numai la capitolul asta...eu nu cred ca i-as fi iertat...vacanta placuta la Londra!!!

ariadna nazdravani gemenasii tai...si eu ,care ma plangeam de al meu...am noroc,probabil,pt. ca nu are puncte de sprijin pe langa geamuri;david are deosebita placere de a se urca in picioare pe o masuta de cafea mobilasau pe inaltatorul din baie si incearca sa escaladeze cada ...in schimb,cand mergem la ai mei ma termina cu scara interioara,care are spatiile cam mari intre balustri ,iar el isi strecoara tacticos picioarele printre...

monis eu ziceam ca al meu nu mananca..acu citind postarea ta si a altor fete ,imi dau seama ca la capitolul asta stam bine,mai ales ca ne ies si ultimele maselute...David mai nou isi manifesta preferintele culinare si daca ii dau ce-i trebuie mananca ,altfel scuipa..

Ancutza tin pumnii sa o gasesti pe sabi la fel de bine-dispusa cum ai lasat-o si azi si in zilele urmatoare!!!

ce sa mai zic? David se afla intr-un fel de "greva a somnului"..slava domnului ca se rezuma doar la somnul de amiza: saptamana trecuta am bifat 4 zile fara somn peste zi..partea buna a fost ca la 21 era in pat...sper sa fie doar o faza care tine de dezvoltare,ca altfel nu ma vad bine dupa ce incep scarbici-ul si mi se pare si cam devreme sa renunte la somnul de amiazi!!

fug la treaba...sa aveti o saptamana frumoasa !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Miany si eu ma gandesc ca problemele de somn noaptea se pot rezolva scurtand sau eliminand somnul de amiaza... noi am desfiintat toate masutele de cafea si toate scaunele din casa si cu toate astea se urca pe mobila/calorifere fara alte puncte de sprijin decat teava caloriferelor iar in cada sar fara inaltator , maimutele

Lavi, am inteles eu bine sau esti insarcinata in 33 saptamani, mai ai putin pana il tii in brate pe bebe, tot baiat, nu? sarcina si nastere usoara si bebe sanatos! Rares iti seamana leit, sunt de acord cu fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Buna, fete dragi!
Multumesc de gandurile bune si, macar virtual, savurati o prajitura insiropata cu un pepsi rece! :)

Noi nu prea avem cu ce ne lauda...am dat din boala in boala, deja sunt ferm convinsa ca alaptatul a fost bun strict pe perioada respectiva si nimic mai mult. Ma asteptam ca macar pana in 2 ani sa fim mai intregi... (am alaptat-o pana la 1 an si 4 luni, chiar f des pe zi).
Am trecut prin 3 saptamani de enterocolita, si aproape 3 de viroza respiratorie cu reintoarcerea pb la stomac din cauza tratamentelor insiropate.
Azi noapte a fost ultima doza de biseptol. Este ok acum, cu un kg lipsa, inca o saptamana de regim alimentar, restrictie la scos din casa! (maine incep totusi sa o scot cate putin).
Mi se pare un cosmar care nu se mai termina.
Pofta de mancare incepe sa revina, dar nu se impaca deloc cu mancarea de regim ...and so on...
Gradi inceputa pe 1 august....pana azi a fost in total 4 zile :(.


Ma scuzati pt absenta, mai citesc ff putin de la munca, cateodata.
Va transmit multe ganduri bune si sper sa ne auzim sanatosi!
Pupilici multi, multi puilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
La multi ani Dienutze!!!
Ancutza astept sa vad poza de la cresa si impresiile de dupa prima zi
Ramonika da ce harnica esti... mie imi place ff mult zacusca... dar inca am noroc ca o face mama...
Ava... woaw de 3 ori woaw Andra nu se catara decat pe paturi...scaune si cam atat...
Azi am nimerit intr-un magazin cu rechizite de unde parintii cumparau pe baza de lista cele necesare pentru copii...fie pentru gradi fie pentru scoala... offf acus acus si noi cu listuta dupa rechizite...ce repede trece timpul...

Mami fericita de strumfita si 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

prima zi de cresa - succes total

cand am ajuns la 12 a iesit asistenta si mi-a zis sa o lasam sa manance si apoi sa o luam...mi-a zis ca nu a plans deloc, ca este o pupacioasa si ca o lua de mana sa o duca unde vroia ea...de mancat a mancat tot, singurica ...doua feluri plus marul de la desert...micul dejun nu l-a mancat, dar ma asteptam pt ca i-am dat si eu acasa sa pape

dupa ce terminau de mancat ii scotea pe sala la parinti...a mea nu mai iesea, era asa de concentrata in farfurie...ce draga imi era ... cand a terminat si a adus-o la noi s-a bucurat, a zambit si cam atat...mai mai ca nu vroia sa plece ... ajunsa acasa nu contenea sa zica "pa" ... ar fi vrut sa plece iar

maine pornim spre cresa increzatori

fug la treburi...

aaa...poze nu am decat una singura, atat am apucat sa fac...asta



edit: scuzati-mi exprimarea, inca sunt ametita de emotii


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

La Multi Ani draga Dienutze

Raluca, viitoare mama de doi cucuieti, Remus Andrei(8 nov '09) si 25+cu

Mergi la inceput