M-am hotarat.............adoptie(75)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ennni

Citat:
citat din mesajul lui erato

Citat:
citat din mesajul lui Ennni

Citat:
citat din mesajul lui simo_73Legat de copilas, am sa incep si eu sa caut, nu ii las nu mai pe ei sa imi caute. Eu de regula pana rezolv ceva "ma tin ca raia de ei" asa ca nu scapa usor de mine .



Vezi sa nu faci treaba asta dupa ce intra in vigoare noua lege. Art. 19 alin. 8, lit. c spune asa:

"Atestatul poate fi retras in urmatoarele situatii:
a. ...
b. ...
c. in situatia in care se constata implicarea directa a persoanei/familiei atestate in identificarea unui copil potential adoptabil;"

Asa este. Eu am trimis cereri la DPC-urile din tara si cand am sunat sa vad daca au primit cererea mea, anumite judete mi-au explicat ca aceasta e o practica ilegala si mi-as putea pierde atestatul din cauza acestui lucru. Chiar nu stiu ce sa mai cred, , pt ca DPC-ul meu m-a sfatuit sa incerc si aceasta varianta.




Faptul ca trimiti cereri in alte judete, cu atestatul anexa, nu e ilegal, doar sa nu te apuci sa mergi prin centre sa "cauti" copil, sa mergi la DGASPC sa spui ca stii de un copil din a.m.p. sau plasament sau din spital care ti-ar placea sau stii tu ca e abandonat etc. Foarte multe familii cred ca sistemul de protectie fiind plin de copii (din pacate) imediat dupa atestare pot lua copil acasa. Ideea e ca majoritatea copiilor din sistemul de protectie nu sunt adoptabili, chiar daca au fost abandonati in spital, chiar daca sunt in centre, chiar daca sunt la asistenti maternali. In conditiile prezentei legi, cand inclusiv parintii decazuti din drepturile parintesti isi pastreaza dreptul de a consimti la adoptie, un copil devine destul de greu adoptabil. Eu sustin ideea ca "ce e al tau e pus de o parte" trebuie doar sa aveti rabdare (stiu ca uneori e greu).

Exact acelasi lucru mi l-au spus si doamnele de la DPC care se ocupa de dosarul meu, dar au fost DPC-uri in tara care mi-au explicat ca e o practica ilegala sa trimit eu o cerere cu toate actele aferente pt ca se considera ca eu caut un copil si imi pot pierde atestatul. In rest, orice alta practica e exclusa, pt ca nu-mi doresc sa-mi fac sperante desarte cu un copil care nu e adoptabil si sa-mi risc si atestatul, dar si posibilitatea de a deveni mama. Mai bine astept, oricat de grea ar fi asteptarea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

Erato,

nu te lasa intimidata! Nu este ilegal sa trimiti cereri in alte judete. Ar fi insa o miscare mai inspirata sa suni inainte de a trimite si sa afli o persoana de contact, un nume al AS, sa discutati telefonic mai intai daca directia respectiva lucreaza cu alte judete sau nu.

Asta este o alta aiureala si abureala la adresa parintilor adoptivi - ori e lege la fel pentru toate directiile ori ba. Normele de aplicare a legii trebuie sa fie unitare, clare si transparente si sa nu adauge stres si nesiguranta perioadei de asteptare!


AdorCopiii - adoptia - taina unei iubiri divine

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Mariaa, nici eu n-am inteles de ce legea nu e aceeasi pt toti, dar n-am vrut sa intru in polemici, asa ca le-am multumit pt timpul acordat si le-am spus ca am facut acest demers dupa ce am discutat cu DPC-ul meu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MYH spune:

Buna ziua!
Va multumesc pentru felicitari.
Si eu am trimis cereri in toata tara si aproape de peste tot am primit raspuns cu extras din lege ca nu asa se cauta copii, ca trebuie sa astept sa fiu contactata de DPC-ul din Iasi. Legal sau ilegal, eu asa am reusit sa-mi gasesc copiii. Asistenta din Iasi s-a mirat foarte tare ca am fost contactati asa de repede din tara, ea ne-a sus sa trimitem cereri in tara dar ne-a avertizat ca nu ne va suna nimeni. Ne-a spus ca nu a mai intalnit asa ceva in tota cariera sa. Ne-au contactat din 4 judete cu cate 2 frati in evidenta: Gorj, Vaslui, Arad si Buzau. Am dorit sa vedem doar copiii din Gorj si pe cei din Buzau. Stiti povestea din cele 2 judete.
Liana 22, o mare parte din raspuns il scriu aici. Poate ajuta si celorlalte fete care vor sa adopte. Baietelul nostru are 1 an si 1 luna si fetita implineste 6 ani pe 7 septembrie. Toata lumea se mira cum de am reusit sa ne gasim copilasii asa de repede. Este o minune de la Dumnezeu, mai ales ca seamana foarte bine cu noi. Dumnezeu are cate un plan pentru fiecare.
La sfarsitul lunii iunie si inceputul lui iulie am fost in concediu si am trecut pe la foarte multe manastiri. Am fost si la Manastirea Lainici care are icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului Grabnic Ascultatoare. Am fost si la Manastirea Ghighiu unde este Icoana Maicii Domnului care a ajutat foarte multa lume sa aiba copii si la mormantul Parintelui Arsenie Boca si la Pestera Sfantului Andrei si in multe alte locuri. Imediat dupa ce am ajuns acasa, am ridicat atestatul si l-am trimis peste tot in tara. Saptamana urmatoare am fost sunati din Gorj. Cand am fost in Gorj am fost din nou la Manastirea Lainici, cu fetele, si ne-am rugat la icoana. Ne-am rugat sa ne lumineze calea, sa se faca voia lui Dumnezeu. Dupa ce ne-am intors din Gorj, au aparut semne de intrebare legate de acomodarea fetelor la noi. Cnd eram in dilema cea mai mare a aparut raspunsul din Buzau care ne-a facut sa vrem sa vedem acesti copii. Asa am ajuns sa vedem copilasii din Buzau si sa ne dam seama ca acestia sunt copilasii nostri.
Dumnezeu sa va ajute pe toate sa va gasiti repede copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Multumesc Erato pentru promptitudinea raspunsului si pentru sfaturi , la urmatorul atestat va fi posibil sa facem cererea , din ce-am aflat , discutii colaterale , nu stiu daca se poate in cursul anului de atestare .
MYH , trebuie sa recunosc ca aveti o " poveste " foarte frumosa , iar puiutii vostri sunt ideali ca varsta si ca sunt baiat si fata . Totul a decurs uluitor de repede . Pentru atestare de 2 copii , sunt alte conditii de indeplinit ? Cum se numesc copilasii vostri ? Cum a fost prima intalnire ? Daca ai timp sa raspunzi , chiar si pe scurt , ne dai si noua o speranta celor care suntem in asteptare . Frumoase manastiri si biserici sunt si in Iasi , dealtfel peste tot , daca te duci cu sufletul deschis .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MYH spune:

Copiii se numesc Claudia si Marius. Cred ca le vom schimba numele, vom vedea la momentul potrivit cum vom proceda.
Pe noi doar ne-au intrebat daca vrem sa adoptam 2 frati. Nu ne-au cerut nimic in plus ca sa ne atesteze pentru 2 copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

buna fetelor
astazi am avut si vizita asistentului social.
eram la munca cand ma suna o vecina ca ma cauta cineva.
va dati seama ca am fugit acasa, a fost o discutie lejera, chiar ma gandeam ca este o vizita neanuntata, dar am iesit cu bine (asa zic eu) :))
acum ma astept sa ma sune si cel de la politie (sectoristul)


"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BebeAnda spune:

simo_73-Pai si cum au venit neanuntati??Se practica si asa ceva?..Nu e problema ca la mine e mereu cineva acasa dar asa ...ca si chestie...nu prea mi se pare ok...

Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

LIANA 22 daca imi permiti iti raspund si eu. Pentru atestare nu-ti trbuie nimic in plus fata de faptul cind vrei un singur copil. Important este sa aveti un spatiu de locuit acceptabil pentru cresterea a 2 copilasi. Intradevar este mai usor sa adopti 2 copilasi, decat unul si asta pentru ca sunt mult mai putin care isi doresc 2 copilasi. De asemenea sistemul nu prea despart fratii intre ei, decat in cazuri extreme.
Cu cautatul nu stiu ce sa va zic, noi am fost printre fericitii care nu au avut nevoie de asemenea cautari, dar cunosc destule cazuri care au primit raspuns din tara. Intradevar de obicei se gasesc copilasi mai maricei, pentru ca cei mici au mai multe sanse sa fie luati de cei din zona.
Mult succes si nu dezarmati.
MYH te felicit din nou pentru copilasii adorabili pe care ii ai.
Anne Mary si eu am trecut prin aceste momente. Dupa citiva ani de tratamente de infertilitate ( insamantari artificiale, FIV-uri) m-am hotarat pur si simplu sa depunem actele. Si acuma imi aduc aminte . Eram in luna august tocmai facusem FIV-ul in Germania.Eram pornita ca asta este ultimul. Deja eram saturata de tratamente. FIV-ul a fost reusit in prima faza, dar din pacate dupa citeva saptamini am pierdut sarcina. In acel moment m-am hotarat sa depunem actele. Sotul meu care este un dulce si care nu-mi rezista la rugaminti a fost de acord, cu gindul ca intre timp o sa ma convinga sa mai facem o incercare. In septembrie am inceput sa stringem actele, dar avand probleme cu buletinele ( noi avand domiciliu in alts sector decat in cel care locuiam de fapt) am depus actele in octombrie. EL tot spera ca o sa dureze destul de mult timp pina cind o sa vedem un copilas, dar nu a fost asa, spre norocul nostru. La o saptamina dupa ce am primit atestatul am fost sunati sa ne vedem printesele, si dupa ce le-a vazut a zis ca a fost cea mai buna ideea a mea, si daca o sa avem timp o sa incercam un nou FIV. De atunci au trecut 2 ani , FIV nu am mai facut, acuma cochetam cu ideea sa aducem acasa un fratior pentru cele 2 fetite. De multe ori se uita la ele si imi spune " Ca daca le nasteam eu nu erau asa perfecte cum sunt ele", acelasi sentiment il am si eu.
Deci concluzia este ca daca va doi va doriti, atunci cind sunteti hotarati sa te duci direct si sa incepi actele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Multumesc pentru informatii Danaionela . Frumoasa familie ai si tu , cu 2 fetite si daca mai vine si un baietel n-ar mai fi nimic de spus . Intotdeauna mi-au placut familiile cu mai multi copii , exista o armonie aparte . Ce varsta aveau fetitele cand le-ai luat ? Sunt surori ?

Mergi la inceput