*Cozonacei iubiti de nov-dec2008 (133)*

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmendu spune:

Camelia,
Chiar in seara asta am fost la dr la gastroenterolog cu Victor din acelasi motiv.
De vreun an de zile a inceput sa se constipe. 2-3 zile, caca precum un ou de rata, tare si uscat. Si foarte dureros.
De trei saptamani i-am scos pampersu. Cu pipi merge foarte bine. In schimb cu caca am esuat lamentabil. Din cauza constipatiei si implicit a defecarii dureroase, s-a produs un blocaj. Mititetu imi zice ca face caca, eu ii zic sa mergem la olita. El imi zice ca nu mai face. Si tot asa o zi intreaga. Pana la urma face in chilotei. Si nu e foarte placut pentru mamica lui sa spele rahatu!
Calea usoara ar fi sa i pun pampers si probabil ca nu s-ar mai chinui o zi intreaga.
Dar nu fac asta. Am o prietena care a facut asta si cu fi'su la 5 ani juma si isi punea singur pampersu. A trebuit sa mearga cu el la terapie.
Teoria spune ca / copiii sunt atasati de ce produce corpul lor. De aia unii copii nu
renunta la caca sau nu vor sa- l arunce in wc. In cazul lui victor nu e asa. El are o constipatie functionala care , speram, ca se va rezolva din alimentatie.
Fructe cat mai multe ( pere, prune, pepene, caise)
NU banane, afine , coacaze, mere
coapte
Legume spanac, mazare, varza, brocoli, conopida, fasole, salata.
NU orez, mamaliga, morcov fiert
Cereale musli, ovaz, etc
NU cereale neslte
Poti sa i dai o lingurita de tarate de grau amestecata cu miere si apa de trei ori pe zi la
fiecare masa.
Sa bea 1,5 l de lichide pe zi.
Asta nu inseamna ca daca are orez in sarmale nu o sa manance deloc sau ca daca
vede o banana nu o sa-i dai copilului sa manance sau daca e o ciorba cu morcov nu o sa manance morcovul din ea. Ci doar sa nu-i dau un castron de
pilaf sau mamaliga cu branza. Trebuie sa existe un echilibru intre alimentele care stii
ca-l constipa si cele care il ajuta. Cu cat sunt alimentele mai crude cu atat mai bine.

Si mi- a mai spus dr ca pentru a- i dezvolta nu stiu ce reflex, trebuie sa l pun pe olita
si sa stea cam 5-10 minute cam la un sfert de ora dupa ce a mancat.
Ca medicamente mi-a recomandat biotics de 3ori pe zi.

Noi vom incepe de maine. Asta dupa ce aproape un an am incercat cu lass baby, cu
ulei de dovleac, cu seminte, cu ulei de floarea soarelui, cu debridat.


Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Buna mamici,

Va salutam si noi dupa o pauza lunguta.
Felicitari mamicilor cu puiuti nou nascuti!

Noi am scapat de scutece tot asa, cam de 5 saptamani - si ziua si noaptea. In general nu are nevoie la baie peste noapte, dar daca e cazul, ma trezeste la ora 3 sau cat e si cere la pipi. A durat cam 3 zile pana a invatat sa ceara olita, tehnica a fost s-o las fara scutec si bafta mea a fost ca nu i-a placut murdara.

O problema avem insa, totul merge struna la pipi, dar la caca... e jale, nu vrea sa faca. Deloc, nici in scutec, nici la olita - evident se constipa dupa 3-4 zile de tinut si apoi o doare. E un cerc vicios, nu vrea sa faca sa nu o doara si pentru ca tine atat cand face in final.. evident, o doare. Nu stiu cum sa procedez cu ea, situatia dureaza deja de mai bine de jumatate de an (deci nu a fost generata de renuntatul la scutec) si efectiv trebuie s-o lucrez la psihic si nu reusesc sa o fac sa inteleaga ca e ok sa faca caca atunci cand ii vine prima oara.

In rest, e foarte bine - ma rog, ne revenim amandoua dupa o enteroviroza luata de la gradi, dar astea-s detalii de zi cu zi. Ii place foarte mult la gradi si a inceput sa vrea sa vorbeasca de cand merge intre copii. Se apuca si canta si danseaza dupa care zice "ba-ooo" ("bravo") si se aplauda, foarte simpatica. A avut si serbare la care ne-am prapadit de ras si eu si taica-sau si probabil se va prapadi si ea de ras peste 15 ani cand o sa vada filmul :)

Va pup,
Cami


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cherieactiv spune:

noah...in sfarsit mi-am luat inima-n dinti sa mai dau si eu un semn...ceau gagici...

am ajuns si noi la un specialist pneumolog dupa luni bune...si situatia arata cam asa...astm bronsic..nu mi-a pus nimeni un diagnostic precis insa in inima mea stiu despre ce e vorba.((acum suntem pe tratament 2 saptamani...si sper din tot sufletul sa vedem lumina de la capatul tunelului pt ca..e greu...insaaaa...nu ne dam batuti,daca fizicul obosit al tuturor nu ne permite sa mergem inainte super fortosi.),lucram cu psihicul.))vreau sa traim normal si noi...ale e un "grande" s-a obisnuit cu domnii doctori,are jucarii noi...distantiator puff ,dragul de el e atat de simpatic si dulce...e acelasi duracell,vorbeste ,intreaba ,uneori face si monolog ,n-are stare..nu sta locului o clipa,muuulta joaca,muult mers cu bici,activitati de astea de baieti.))seara il mai linistesc io si stam cuminti la taclale ,invatam romaneste heheheeee...repeta perfect orice cuvintel..si nu-l mai uita..

subiectul pampers...cam jale...daca il pun io la pisu bine,daca nu,asa de bine face in chilotel de n-are nici o treaba...nu-l deranjeaza ca e ud..nu se cere la pisu ,caca...sunt deja 2 saptamani de cand il tin fara pampers in timpul zilei,normal ca il pun pe wc la fiecare juma de ora...am incercat sa-i explic si credeam ca m-am facut inteleasa...ioc!.))nici macar comparatia cu copii de la gradi nu a dat rezultate...efectiv n-are rabdare sa stea linistit pe buda 1 min ,inainte sa termine de pisulit se da jos...cu ultimii 2 stropi :)))eh...asta e...astept sfaturi pt ca vad ca la voi gagici merge bine treaba ...mica si mare
(io sunt sigura ca m-a inteles atunci cand i-am explicat)

in rest...acum am inceput sa mergem la mare si noi ,in iulie acusi,nu ne-au lasat bronsiolitele pana acum...facui si io pneumonie vreo 3 saptamani colac peste pupaza,si sotul..dupa mine...in sfarsit,ca la circ...sa speram ca va fi mai bine,trebuie sa fie mai bine sau cel putin...la fel de rausi sunt ok...

gagici va pup,va imbratisez!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oceanborn spune:

Neata!


Cherie multa sanatate!
La noi toate bune si frumoase, daca nu s-ar trezi zilnic la 6 as fi si eu mai ok, ma simt epuizata, am nevoie de vacanta..
Pempi e istorie, totul merge bine pana acum.in saptamana in care l-am lasat fara pempi in casa, a facut pishu peste tot in casa in schimb caca facea doar in baie ...in fata wc-ului..isi tragea jos pantalonii scurti sau chiloteii si facea linistit(a caaaald deci nu avem prea multe pe noi). n-am inteles de ce facea acolo, in fine dupa vreo saptamana a inteles ca e mai bine in olita. nu l-am certat niciodata, i-am zis aceleasi chestii pana cand , vad ca a inteles si pune in practica.
(asta in conditiile in care el pana nu demult se ascundea la el in camera sa faca caca iar de olita nici nu se punea problema ca ar fi altceva decat o jucarie )

Eu cand am vazut ca nu mai scapa pe el, si ca se trezeste dimineata sa faca, iar pempi e uscat , am renuntat definitiv la scutec. Afara ,am cu mine intotdeauna un rand de hainute de schimb, un pempi dar pana acum n-a fost nevoie de ele.
Cand plecam cu masina avem olita cu noi, cand mergem pe jos doar schimburile, il intreb tot timpul cand plecam de acasa daca trb sa faca, si pana acum nu am avut nici un accident .a fost cooperant.
Multa bafta fetelor care incepeti operatiunea de despempersizare. Aveti incredere in ei si rabdare

De putina vreme se chinuie sa zica r , cuvinte pe care le zicea si le intelegeam acum le-a ametit de tot. zicea:vede la verde, acum vrrrrerrrreee, ne se mai intelege nimic, noroc ca doar testeaza si nu zice r-ul in toate cuvintele ca asa n-as mai intelege nimic.

O zi frumoasa cu multe olite pline

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printesa01 spune:

neatzaaaaa!
va povestesc in ce faza sunte noi cu pampers-ul, asta ca sa nu se simta vreuna dintre voi prea inapoiata.

Cris face caca la olita inca de anul trecut din august.
pt pipi am inceput din dec sa il pun pe olita, atunci cand el a acceptat sa foloseasca minunatul obiect. in ianuarie, (mai exact cand am plecat eu la spital cu alex) scapa pe el cateva picaturi, dar SPUNEA si mergeam repede la olita.
In martie, facea la olita daca era pus.(si biata mama il punea cam din ora in ora). Ba chiar doarmea uneori si fara pampers.daca nu il puneam noi, facea pe el. nu spunea niciodata ca face.
DIn martie pana in iunie am continuat in virtutea inertiei s ail las fara pampers in casa, facea la olita uneori, daca il puneam eu, sau alteori refuza sa se aseze pe olita, spunea ca face mai tarziu, sau se ridica si spune ca a facut, dar de fapt olita era goala.
in pricipiu facea pe el, si ma striga sa spuna pipi-pipi, dupa ce lasa o mare balta in urma. Uneori statea asa ud fara sa spuna.
Asa ca de 2 sapt ii pun scutec zi si noapte, pt ca in sfarsit mi s-a aprins si mie beculetulca omul nu prea s-a prins care e treaba cu pipi.
Da, in ianuarie eram pe drumul cel bun, dar am pierdut trenul acela, si am alergat ca disperata atatea luni, si sper ca nu i-am facut prea mult rau cu asta.

Acum i-am luat o olita din Ikea, pe care si-a ales-o el, si la care trage mereu (va trebui sa fac cumva sa o ascund/arunc pt ca e prost gandita si dupa 2 minute de stat pe ea, ii lasa niste dungi rosii groaznice pe fundulet)

ceva idei? sfaturi? efectiv mi-e teama sa mai incerc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printesa01 spune:

Ah, nu mai editez in postul anterior.
Nu v-am mai scris despre Alex pt ca in fiecare luna stateam si eu cu inima stransa, atunci cand mergeam la control.
LA ultima radiografie, de la inceputul lui iunie, lucrurile par sa fie pe drumul cel bun, asa ca in principiu, pt linistea noastra, urmatoarea radiografie ar trebui facuta la anul.... doar daca insistam.
Eu, Cris, Tati, suntem raciti inca de saptamana iar Alex nu are nimic. Vine la mine cu termometrul de jucarie sa vada daca am frebra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ce s-a animat atmosfera daca se atinge un subiect asa sensibilos.
Tocmai ce mi-a lasat sotul mesaje ca nu mai sunt scutece in camera de depozit asa ca trebuie sa-i puna Elisei chilotei adevarati

Hai sa dau si eu raportul. Elisa se incadreaza perfect in sectiunea aceasta adica clubul scutecelor pana la 4 ani cred. Parca acum 2 zile am prins-o iar cu comoara la fund fara sa spuna nimic.
Culmea ironiei este ca Ana care nu a mai avut de mult accidente se vaiata de usturimi si Iulia care vine imediat ce face e rosie toata. Iar caprita mijlocie sta bine mersi cu el si nu pateste nimic. Cred ca de aceea nici nu spune. Prevad ca Iulia o sa scape de scutec inaintea Elisei

Ce au chiloteii aceia de la Mothercare? Ca tot aud de ei si din cate am inteles ei simt ca sunt uzi dar totusi nu iese nimic pe afara. Nu am vazut ceva similar pe aici si ma gandeam sa-i pun scutec chilot peste chilot adevarat ca sa simta si domnisoara mea ceva disconfort.

Inca ceva. Eu daca as vedea ca merge bine treaba cu pipi as lasa-o sa faca kk in chiloti. Am vreo 20 de perechi de chiloti numai buni de antrenat copilul. Cu pipi nu-mi convine sa faca prin casa ca vine pitic imediat sa se balaceasca . Oricum pentru cine a scos scutecul cred ca nu e de ajutor sa reveniti cu el daca sunt constipati. Nu de alta dar se bulverseaza copilul ba cu chiloti ba cu scutec. Stiu ca este o solutie practica si nedureroasa dar pe termen lung nu merge, ba chiar poate devia in obisnuinta.

Anca am citit de olite care canta atunci cand produce copilul ceva si e presiune pe fundul oalei. Sau stickere care se coloreaza si apare o fata vesela cand sunt udate.
Sau ce mai merge. O punga in care pui jucarioare noi. Cand face kk ii dai punga cu surprize si scoate de acolo o jucarie nou-nouta.
Fluturasa ti-am admirat printesele brunetele si ochesele. Ce bine ii sta Iuliei in galben Mereu v-am admirat pozele. Pui putine poze dar sunt una si una.
Cherie da ce facurati sa avti voi adultii pneumonie. Ca nu-i ceva asa usor de facut. Eu va urez sa fie cat mai usor astmul. Uite chiar vorbeam cu prietena mea ca de un an fetita ei n-a mai folosit puful. S-au mutat acum 3 ani din Texas in Norvegia unde se pare ca aerul este mai curat.
Printeso ia zi si mie cum sa fie olita s anu lase urme. Fetele mele mereu s-au ridicat cu dungi si de la diverse olite si de la toaleta sau colacel.
Ma bucur ca e bine Alex. Multa sanatate!
Eli voi ce mai ziceti. Ce mai fac vorbaretii tai?

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Printesa01 spune:

otilia, o sa fac poze, pt ca e tare greu in cuvinte.
desi, e posibil sa depinda de modelul funduletului. dar de pe chicco, (una clasica, de 20 de lei) nu se ridica cu dungi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Fetelor, ma poate ajuta cineva cu o achizitie de la mothercare, daca are drum pe acolo... am citit postarea fluturashei despre training pants si cred ca ar fi o idee buna pentru noi, mai ales ca e vorba de doi nazdravani si nu de unul... As trimite eu banii in cont daca cineva ar putea sa ne cumpere si noua 2-3 seturi...

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

'neata!

vad ca multe suntem in etapa "olita". la noi e critica problema caci in septembrie incepe gradinita si nu o primesc cu pampersi. tanti de la cresa deja o pune inainte si dupa somnul de pranz si a prins si pipi aproape zilnic si chiar si kk odata. acasa 0. sta pe oala pana i se inroseste fundu, ii dai drumu la plimbare - umple pampersu.

in rest e o mega capoasa. vrea sa fie in controlul oricarei situatii: daca o imbraci sa nu care cumva sa ii pui ceva pe ea fara sa iti dea ea insasi obiectu respectiv si sa zica "atubift" (un fel de poftim). daca faci greseala urla pana se inroseste, trage de ciorap sau de ce-o fi, si cu lacrimi in ochi ti-l da si zice atubift si abia atunci e ok sa i-l pui. nu va zic ce tip de sentimente imi starneste mie comportamentul asta, mai ales dimineata cand ne grabim sa iesim pe usa.

cu mancarea stam foarte bine: mananca numa' borcane. d'alea de 2€ bucata si vo' 2-3 pe zi. orice fac eu ii pute, cu mici exceptii gen carnati sau costite de porc la cuptor :). i-am dat borcan caci era singura modalitate sa bag legume in ea. vreau sa o dezvat si de asta, vine mamica si am cele mai inalte asteptari de la ea :))).

altfel zis la noi e vara. sper sa o tina asa si din ce in ce mai bine. am avut noroc anul asta, lunile aprilie si mai au fost superbe, calde ca vara. fetele vor sta in vacanta acasa caci vin pe rand bunicile. ma bucur mult pentru ele, si pt fete si pt bunici, si mai ales pentru noi caci vom avea oaresce libertate. cei care sunt in situatia noastra stiu despre ce vorbesc :))

de pe 1 septembrie nicole va merge jumatate de zi la gradinita, la pranz vin cei de la cresa, o iau, ii dau sa manance la ei si o culca la ei. pentru inceput este combinatia ideala, caci inca doarme mult de pranz.

ah, si ce e mai important: nu vorbeste inca. adica turuie in continuare in chineza ei cu un debit de toti cei care nu stiu ambele limbi zic ca vorbeste in cealalta. chiar incearca sa ne convinga ca sigur e romana/olandeza :)). pediatra a zis sa asteptam inceperea gradinitei si apoi eventual ne trimite la logoped. nu e de ingrijorat oricum caci gagica are ditai repertoriul: canta cantece auzite pe la TV, numara pana la 10 in ambele limbi (!!!) stie ce sunt alea numere si cand vede mai multe obiecte similare incepe sa le numere, dar nu este in stare sa ceara ceea ce vrea ...

cam atat...

salutari tuturor si o vara frumoasa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Buna, eu am facut MASTITA!!!!Nu-mi vine ca cred. Vineri dimineata, pe la 5 cd s-a trezit printul l-am pus pe mine sa doarma, si pt ca se foia l-am strans bine in brate si m-am pricopsit cu un blocaj, asa ca m-am trezit cu sanul drept un sfert umflat si rosu. n-are rost sa mai zic ca am avut dureri groaznice, temp 39,2, frisoane, tot tacamul. Acum mai e rosu, dar nu mai doare, doar e fierbinte, Stau cu varza si dc pana maine nu se retrage de tot, bag niste Augmentin, asa, de soc.
Arianna s-a gandit ieri ca dc sub scara avem grasie ca in baie, e buna de facut pisu s-a bagat frumusel sub scara, a zis ca face lu ta-su si a facut. Frumos, nu? Azi a facut kk in chiloti. In generel cere pt pipi, nu stiu ce a apucat-o ieri cu gresia. bine ca n-a facut pe covor.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput