Suntem in clasa a-II-a :2010-2011 (7)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Lory mie personal mi se pare la fel de greu sa faci un sport de performanta, muzica la nivel de concurs si matematica la nivel de olimpiada. Cu alte cuvinte toate presupun multa, multa munca.
Pentru mine (adica pentru fi-mea) aleg momentan sa nu facem nimic la nivel de performanta. Facem de toate (adica momentan scoala si sport, cu muzica am facut pauza, sper totusi sa reluam) dar nimic la nivel de performanta.
Imi imaginez ca va alege ea ce vrea sa faca la nivel mai ridicat, atunci cand va vrea. Atata cat se poate banui acum, fiind inca mica, as ghici ca va face ceva in domeniul stiintelor naturale (biologie, geologie, chimie). Spre genul asta pare sa isi indrepte pasiunile. Asta inseamna ca stie mai mult despre pietre decat mine (mult mai mult de fapt), ca stie o gramada despre corpul uman, ADN, etc.

Pana atunci, adica pana sa isi aleaga o cariera / profesie, mi se pare ca trebuie sa stie matematica, romana, o limba straina (sau doua), sport practica pentru o buna dezvoltare fizica, muzica e pentru placerea proprie.
Personal mi se pare periculos sa alegi atat de devreme, indiferent de inclinatii. Periculos in sensul ca poate, peste 5-7-10 ani, tanarul de atunci va descoperi ca vrea sa faca cu totul altceva cu viata lui.

In partea cealalta oricine, orice profesie va avea, trebuie sa stie si mate si romana si o limba straina iar sportul si muzica chiar nu au cum sa strice, pot face numai bine.


Lory - la voi s-au calificat 3 pe scoala? Foarte ciudat. Adica de la scoala noastra vin 12 copii si de la scoala voastra doar 3? Organizarea lu' peste.
Si intr-adevar nu am inteles unde, la ce s-au calificat ... Bine, mie nici nu-mi pasa, cum ziceam fi-mea nu s-a calificat.
Totusi mi s-ar fi parut normal sa se califice peste un anume punctaj (chiar daca era, sa zicem, peste 98 sau 99) si nu "primii 3". De la noi din clasa ultimul punctaj calificat este 94 si am inteles ca la alta clasa un punctaj de 95 nu s-a calificat. Ceea ce nu pare chiar ok.

Intr-adevar in aprilie sunt destul de multe concursuri, in cazul nostru 1, 13, 14, 15 si 29.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

La noi s-au calificat doar trei pe scoala,in ordinea stricta a punctajelor ,indiferent de clasa.Si au avut mai multi punctaje peste 94,adica nu e vorba nici de o limita de punctaj.Ca nu stim ce urmeaza,asta e partea haioasa a concursului sau poate un fel de pregatire a copiilor de a concura in orice conditii si la orice materii,ba si la combinatii de materii .
Referitor la sport/muzica/matematica,ma gandeam strict la faptul ca unii -si nu sunt putini-cred ca sportul de performanta e ok in timp ce matematica la nivel inalt nu.Desi ambele au reguli,regulamente care trebuie invatate -sportul penalizeaza incalcarea acestor reguli,concursul de matematica face acelasi lucru prin barem-si respectate,ambele presupun munca si oboseala,iar sportul de performanta inseamna si accidentari,cantonamente si deplasari din localitatea de bastina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Nu ma supara intrebarea. Totul se rezuma la placerea si pasiunea cu care faci un lucru. In acest moment pasiunea lui e sportul. Din moment ce la scoala e bun, nu numai ca-l las dar il si sustin in pasiunea lui. La testul asta de care ziceam a luat 90 de puncte si e pe locul doi in clasa. In conditiile in care era obosit, cu lectii facute in fuga mie mi se pare foarte onorabil locul. Daca participarea la antrenamente sau concursuri sportive pentru el, in acest moment, e o onoare, mi-a zis ca nu ar vrea sa se califice mai departe la concursul scolar si trimita doamna pe altcineva. El are reale calitati la mate (intelege numere negative, zecimale) dar nu doreste in acest moment sa investeasca timp si pasiune in matematica. Face tot ce i se da la scoala, dar nu-l pasioneaza. Poate peste niste ani se va schimba. Acum pasiunea e sportul. A renuntat sa mearga in excursie cu colegii ca sa participe la un concurs de biciclete. A fost alegerea lui si i-am respectat-o. A ales sa-si dedice multe ore antrenamentelor la karate si sunt multe zile in care nu se joaca. Ii respect alegerea si i-o sustin cat pot. Conditia e sa merga bine cu scoala.
El are un prieten care e pasionat de matematica. In timpul liber face din proprie initiativa probleme de mate de clasa a3-a si a4-a desi e doar in clasa 1. Pentru el ar fi un chin sa-l duca la karate si mi se pare absolut firesc sa-si dedice sambata unui concurs de mate.
Altor copii le place muzica sau pictura si sunt convinsa ca-si dedica timpul liber acestor activitati.
Cred ca nu ar trebui sa amestecam ambitiile noastre de parinti (sau frustrarile nereusitelor noastre) cu pasiunile si dorintele lor si sa incercam sa le descoperim talentele. Odata descoperite - sa le sustinem.



Editez pt ca de cand am scris si pana am postat s-a mai discutat.
Este abosolut acelasi lucru - sa te dedici sportului, matematicii sau muzicii, important e sa fie alegerea copilului si daca-si si asuma sacrificiile e perfect. Eu ma refeream in postarile mai vechi la impunerea suplimentarelor atunci cand nu e cazul :).
Deocamdata plecarile cu echipa sunt prilej de distractie pentru copii. Sunt intr-o tabara unde se joaca si participa la niste exercitii (care pt ei sunt placute, nu obligatie), leaga prietenii cu copii din alte orase, vad lucruri noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

si eu vroiam sa va intreb ce e cu testul asta, Sofia e a treia din clasa, cu 95 de puncte, mai sunt doua fetite cu 98. In total 5 copii au luat peste 90 de puncte si au primit FB in catalog.
nu am reusit sa aflu complet ce a gresit, doamna i-a zis ca a scris un text foarte foarte frumos, dar ca a scris ceva cu un i mai putin(sau mai mult, nu mi-e clar) si ca a mai avut inca o greseala...la ce si cum, nu am reusit sa aflu.

eu am aflat despre test intamplator, ca am intrebat-o ce teme are si mi-a zis ca la mate nu are, ca au avut concursu asta si era incantata ca a fost gratis ;))

cat despre sport/muzici/matematica, depinde ce ii place copilului.
Sotul meu de exemplu consideraca matematica, muzica si muntele sunt cele ami importante chestii in viata:0), dar el nu considera matematica cese face acum cu ai nostri copii....



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Anya, nu te-am felicitat pentru baiat, desi vroiam de mult sa intru special, e f tare! Bravo lui! Imi place ca stie ce vrea;)

Lori,acuma m-am prins mai bien la ce te referi, eu nu vad nimic aiurea sa lucreze in plus la matematica daca asta e pasiunea copilului.
daca ar fi sa aleg intre copil care merge pe munte in fiecare weekend si copil care face probleme multe de mate, eu prefer prima varianta, mi se pare mai folositor pe termen lung. ma refer la copii obisnuiti, destepti, dar care nu ard de dorinta de a umple caietele cu probleme rezolvate, ci vor doar sa se descurce la scoala in mod decent, la mine decent inseamna peste vechea nota 8 la evaluarile nationale:)





Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

"Foarte buna" - regula asta a concursului, de a merge mai departe..stau si ma gandesc cat de corect este daca intr-o clasa se iau 3 punctaje de 100 si urmatoarul punctaj este 99.5...concluzia...copilul cu 99.5 nu merge mai departe...dar in alta clasa unde punctajele sunt mai mici se poate merge si cu 92 pct.

da...foarte ciudat. Nici noi nu mergem mai departe. Baiatul meu a luat 95 pct.,dar au fost alte 3 punctaje mai bune, asa ca ne supunem regulii .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mai fetelor,la noi la scoala sigur merg mai departe doar 3 ,indiferent de clasa -a,b ,N.
Dar,din cate inteleg eu,la voi fiecare a dat la clasa minunatia de concurs ,de aici poate incurcatura.Sau nu e asa ,ca ma derutati complet.La noi,s-a desfasurat ca un concurs obisnuit-s-a selectat din fiecare clasa un numar de elevi -probabil asta a fost etapa pe clasacare au mers in sali speciale si au dat testul.-aceleasi conditii pentru toti cu alte cuvinte,cu alta invatatoare decat cea de la clasa.Si a rezultat un singur clasament,dupa primii trei s-a tras linia ,foarte clar.Ca nu stim ce urmeazaeste alta mancare de peste.Oare sa fie faza pe sector????.
Edit:la romana am ajuns la lupul si mielul ,iar la mate recapitulare si iar recapitulare si iar recapitulare inainte de formele geometrice.Si lucrare de control la cun mediului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Lory , la noi s-a dat la clasa, toata clasa. Si sigur de la noi din clasa merg mai departe 3 copii.
Sabina spunea ceva mai devreme ca au avut de facut un text (sau asa am inteles eu), David nu mi-a zis nimic de text (o sa-l intreb) dar mi-a zis ca au avut 3 expresii de explicat:
ex.Am eu ac de cojocul lui..(ceva de genul).
Chiar ca e tare ciudat. Am sunat o prietena care are baiatul la alta scoala (tot clasa a2a) si ei nu au dat acest test/concurs.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi la scoala a dat toata lumea. Nici nu am auzit de concursul asta - chiar asa, cum il cheama? - si nu au foat anuntati parintii/copiii ca ar fi. Am inteles ca scoala a considerat ce daca e gratis sa-l faca toti . Cu calificarea mai departe am inteles de la copil ca 3/clasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sofia habar nu are daca s-a calificat sau nu. Fiind la aceeasi scoala cu M al Anyei, da, a fost test surpriza:))
Si-a amintit ce a gresit. Nu a inteles o cerinta, ceva cu animale salbatice si domestice, a zis ca nu se impart in salbatice si domentice:)))))), mi se pare f ciudat, ca doar astea le stia de la 3 ani, haha.Dar chestia cu se impart nu a inteles.
cu litera i, a uitat un i de la padurii.



Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii


Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput