Sa ajutam trandafirasul sa infloreasca - Raisa

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Bine v-am gasit!
Katya multumim din suflet! Postasul ne-a facut o bucurie in dimineata aceasta!
Asa ca, dupa o noapte "furtunoasa" in care Raisa nu a putut dormi, din pricina unei maselute cel mai probabil, acum suntem cu inima vesela.
Luna asta stam si noi acasa. Si speram sa strangem banutii necesari pentru un nou curs de recuperare in Ucraina la Clinica Internationala de Reabilitare din Truskavets unde avem programare pe 30 iulie.
Imi este din ce in ce mai greu sa lucrez eu cu ea. Multumesc Domnului ca Raisa a crescut, intelege din ce in ce mai multe si incearca sa sa exprime din ce in ce mai mult si in moduri diverse, de la gesturi, mimica, zambete pana la sunete haioase. Spun ca imi este greu sa mai lucrez cu ea pentru ca la cele 15 kg, Raisa e din ce in ce mai greu de "manevrat" la gimnastica. Insa ma rog sa mai putem merge o data anul acesta in Ucraina si sa putem incepe terapia Doman prin programul NACD la care vreau sa ne inscriem.
Pana atunci mergem de doua ori pe saptamana la centrul din Slobozia pentru ergoterapie unde iata ce a realizat Raisa la prima sedinta:
http://pentru-raisa.blogspot.ro/2012/06/darul-dulce.html

Doua zile pe saptamana, in total o ora de terapie este putin...mult prea putin pentru nevoia pe care din pacate o are Raisa pentru multe tipuri de terapii, insa...nu pot decat sa-mi "inghit" frustrarea si sa-mi pastrez nadejdea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Katteryna, n-aveti de ce. Va imbratisez si negresit sinteti in rugaciunile mele, va imbratisez!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Draga Katerryna,

Ma bucur sa aud vesti bune despre Raisa. Si noi am fost in martie in Ucraina, al doilea curs de anul acesta il vom avea in perioada 08 - 20 octombrie. Stefanut are progrese mari pe plan motor in urma terapiei.
Vreau sa te intreb mai multe despre programul NACD, ma intereseaza mult terapia Doman.
Numai bine,

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna Stefanut! Ma bucur ca se vad progrese dupa terapia din Ucraina! Doamne ajuta la mai multe!
Despre Doman eu stiu asa:
-metoda a fost "fondata" in America de un grup de specialisti condus de Glenn Doman(din care a facut parte si Robert Doman)
-intre timp, grupul s-a scindat, Glenn Doman a infiintat IAHP si Robert Doman, NACD- ambele fiind institute care promoveaza metoda Doman in mod diferit
-aici Iahp: http://www.iahp.org/
-aici Nacd: http://nacd.org/labels/cerebral_palsy.php
-despre cartea lui Glenn Doman "What to do about your brain injury child" am scris cate ceva aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165642&whichpage=1
-tot despre metoda Doman dar in aspecte mult mai variate si mai practice a scris taticul unui baietel cu paralizie cerebrala
aici:http://www.copiisuflete.ro/este-metoda-doman-cea-mai-buna-din-lum
si aici:http://www.copiisuflete.ro/cum-sa-inveti-copilul-tau-sa-vorbeasca
si daca urmaresti pe site sigur vei mai gasi articole despre metoda Doman curand.
Prin programul NACD mi s-a parut mai accesibil Doman din punct de vedere financiar si pe site-ul lor gasesti detalii privind costurile lor(1000 dolari evaluarea initiala a copilului si 220 dolari pe luna) Exercitiile le lucreaza parintii acasa dupa un program stabilit pentru fiecare copil.
-Andrea_S de pe forum este o adevarata comoara de cunostinte dupa metoda Doman, pe mine m-a ajutat mult.
-in Romania nu stiu sa fie (deocamdata) copii inscrisi in programul Doman prin Iahp, insa stiu ca sunt doi copii inscrisi in programul Nacd. Robert, un superb baietel cu paralizie cerebrala: http://robertcristian.wordpress.com/ Sora lui(cea care si lucreaza cu el) da mai multe detalii despre asta pe blog. Si Cati Capsunica, o minunata fetita cu trisomia 13: http://farasastieingeri.wordpress.com/
Speram si ne rugam ca in curand Raisa sa poata fi al treilea copil inscris in programul Nacd iar el sa ne aduca progrese!

Cam asta stiu eu despre Doman, daca mai pot fi de folos cu ceva, o fac cu draga inima!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Draga Katerryna,

Multumesc foarte mult ptr toate informatiile. Din pacate eu nu prea vorbesc limba engleza. Mai ma gandesc, poate gasesc o solutie.Puiul meu a recuperat foarte mult pe partea motorie, merge sustinut doar de un degetel, reuseste sa faca si cate 4-5 pasi singurel. Psihic insa merge mai greu, nu pare sa inteleaga decat foarte, foarte putin...nu stiu cum se poate face o evaluare in cazul lui...
In septembrie mergem si la hiperbara la Constanta, poate incepe sa recupereze cate un pic si psihic. Voi mai mergeti la Constanta, ati vazut progrese in urma acestei terapii??

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna!
Elena, asa ma trec niste fiori cand aflu de cate un copilas cu probleme ca ale Raisei care a inceput sa mearga(fie el si sustinut)! Este fantastic! Pentru mine este o minune! Slava Domnului ca Stefanut a inceput sa mearga! Nu te ingrijora pentru partea psihica, cu multa munca si rabdare se vor vedea progrese!
Din cate cunosc, cei de la Nacd evalueaza video copilul si din ceea ce relateaza parintele despre el, deci sigur ca s-ar putea face o evaluare si in cazul lui Stefanut. Iar limba engleza e suficient sa rupi un pic(asa mi-au spus si mie mamicile care sunt deja in program pt ca si eu am emotii cum o sa ma descurc sa comunic zilnic pe skype cu terapeutii) Din ce stiu, dupa evaluare se stabileste pt copil un program care include atat exercitii pentru partea motorie cat si exercitii pentru stimulare tactila, vizuala, auditiva, etc
Uite aici exemplul unui copilas care urmeaza un program Doman http://www.youtube.com/watch?v=Vvs4alKHC-E

Referitor la hiperbara, eu sunt convinsa oxigenul are calitatea de a imbunatati activitatea celulelor din organism si de aceea rezultatele se vad intotdeauna in timp. Sunt copii care au facut progrese extraordinare in timpul sesinii, altii dupa o perioada.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Cum a stat Raisa singura in fundic timp de 10 minute:
Mare bucurie pe metru patrat am trait astazi! Totul a pornit de la:

- doua manute spastice care se incapataneaza sa stea indoite,
- o mama care se incapataneaza sa aduca copilul cat mai aproape de normalitate,
- si un copil care isi doreste sa stea in fundic dar nu are echilibru.

Raisa nu se poate sprijini in manute cand sta in sezut pentru ca nu le poate controla sa stea drepte, ci le indoaie involuntar.
Asa ca azi mami a inventat un joc (si e tare mandra de ea, in caz ca nu se citeste asta printre randuri). A luat 2 "greutati" , saculeti cu nisip de cate 1 kg si le-a infasurat elegant in jurul manutelor de printesa. Manutele cu aceste podoabe grele pot sta foarte usor drepte si o ajuta pe printesa sa isi mentina echilibrul. Printesa ofera zambete pretioase si toate jucariile se bucura sub ochii ei, albinutele zumzaie, paunul flutura din aripi, ratoiul macane si bineinteles clopoteii canta! Si mami face poze!
Poza www.facebook.com/photo.php?fbid=439439686096135&set=a.185057988200974.39399.185016031538503&type=1&theater¬if_t=photo_comment" target="_blank">aici sau pe www.pentru-raisa.blogspot.ro/2012/07/bratarile-de-fericire.html" target="_blank">blogul Raisei
Toate astea pana cand printesa oboseste si nu mai poate tine spatele drept!
Slava Domnului pentru progresele Raisei!
Acceptam cu drag orice sfat, sugestie, reclamatie, ba chiar si laude!:-)
Nu inchei fara sa multumesc dintr-o inima de mama tuturor celor ce ne ajuta sa strangem banutii necesari pentru a doua sesiune de recuperare la Clinica Internationala din Ucraina! Costul acesteia este de 3500 euro pe care speram sa ii putem achita pana pe 30 iulie.
Cu dragoste, mami, tati si printesa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanut-08 spune:

Buna dimineata,

Draga de Raisa, ce fetita curajoasa si cuminte este ea!!!
Katerryna - esti un exemplu de mama luptatoare, am invatat mult de la tine.
Am intrat pe blogul Raisei si am vazut ca ati facut la Constanta kineto in apa. As vrea sa merg si eu cu Stefanut in perioada cand vom fi acolo ptr hiperbara.O sa vorbesc intai cu medicul sa vedem daca putem face si kineto si hiperbara, sa nufie prea mult ptr micutul meu.
Trebuie sa fac programare dinainte acolo?? Mi-ai putea spune cat costa o sedinta??
Iti multumesc foarte mult ptr toate informatiile pe care mi le dai mereu.
printesei Raisa si sa auzim mereu povesti asa frumoase despre reusitele ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Felicitari multe, multe fetitei frumoase si curajoase si mamicii extraordinare!! Va dorim din suflet cat mai multe progrese rapide !!



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Multumim Laura
Speram ca toate zilele ce vor urma sa fie la fel de bogate in realizari!

Elena daca am fost de folos cuiva cu ceva, atunci am o grozava multumire sufleteasca!
Din cate stiu eu, medicul de la centrul de hiperbara recomanda si kineto daca copilul rezista la oboseala. Stiu de un baietel care facea zilnic vojta in timpul terapiei. Tu cred ca esti cea mai in masura sa decizi cat rezista Stefi, tinand cont ca sesiunea de oxigenare dureaza in medie 3 ore si ca organismul depune un efort mare. Daca ma intrebi ce as face eu acum, la varsta Raisei, as spune ca am incerca sa facem si hidroterapie.
La centrul de kinetoterapie si hidroterapie trebuie sa iti faci programare pentru ca iti va cere si analize copro si exudat.(dc te hotarasti, imi spui si iti dau nr de tel-din cate stiu e singurul centru privat din Constanta unde se face si hidro)
Se fac numai 3 sedinte pe saptamana(lunea si vinerea curata si schimba apa). Sedinta costa 100 lei insa au abonament de 8 sedinte 500 lei ( noi pe asta l-am luat si mi s-a parut ok) Sedinta durea in medie 45 de minute dar depinde si de copil.
Cam asta, daca mai e ceva, intreaba-ma. Pupici lui Stefanut de la Raisa.




Mergi la inceput