Ati mers cu copiii la medic, la pubertate?

Ati mers cu copiii la medic, la pubertate? | Autor: mirelam

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor
Am un baiat de 13 ani care a intrat in perioada pubertatii.
E o perioada mai dificila si din punct de vedere fizic si emotional(cele care au copii de aceeasi varsta cred ca ma inteleg).
Ce ma intereseaza pe mine acum mai mult este partea fizica.
Sunt multe schimbari si vor mai fi.
Ca mama de copil singur si mai ales baiat (desi nici cu fetele cred ca nu-i usor) imi fac griji la orice lucru care mi se pare mie ca n-ar fi in ordine.
De exemplu acum momentan parca tot timpul vad ceva in neregula, ba am impresia ca are testicolele cam lasate, ba ca e slab si coastele de sub nivelul sanilor parca ar fi iesite mai in afara in partea dreapta ca in stanga, tot felul de idei imi trec prin minte.
Intrebarea mea este: as vrea sa merg la un medic ...asa ca sa-l dezbrace, sa-l consulte din cap pana in picioare si sa-mi spuna ca e totul ok si ca se dezvolta normal, eventual sa-mi dea ceva sfaturi.
Problema e ca el nu prea vrea...zice cum sa se dezbrace el de tot la medic...
Voi ati fost cu copiii la medic la varsta asta...12 - 13 -14 ani?
Si la ce medic? Generalist, pediatru, ginecolog, sau ce?


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

mirela, cred ca baiatul tau s-ar simti groaznic daca l-ai duce la medic, sa fie dezbracat si examinat pe toate partile, cu atat mai mult cu cat deja ti-a comunicat dezacordul in privinta acestui lucru; la aceasta varsta are loc constientizarea transformarilor si a defectelor fizice, sentimentele de jena si rusine sunt exacerbate. daca mai are si ghinionul de a da peste un medic lipsit de tact, va ramane traumatizat dupa o astfel de experienta.

tu cum te-ai simti daca ai fi in locul lui ? pana acum, in afara de voi parintii, cine l-a mai vazut complet dezbracat pe copilul tau, de cand a intrat la pubertate ? nimeni, nu-i asa ? atunci e lesne de inteles ca nu vrea sa mearga la medic si sa fie dezbracat de tot. macar accepta conditia pusa de el si respecta-i intimitatea. poate va accepta sa fie examinat de medic cu conditia sa nu ramana complet dezbracat.

ia intreaba-l pe sotul tau, daca a facut armata, cum s-a simtit el la examenul medical obligatoriu, cand a trebuit sa stea gol-pusca in fata unor straini ?

a, si sub nici-o forma nu-i spune baiatului tau ca ti se pare ca e prea slab, sau ca are coastele strambe sau testicolele lasate; ar putea sa constientizeze prea tare aceste asa-zise defecte fizice si sa capete complexe de inferioritate...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Asa e, stiu ca-i jenant.
Mi-a povestit si sotul meu cum era in armata.
Dar pe de alta parte cum sa fac sa fiu sigura ca e totul ok?
Daca ceva nu e in regula nu o sa imi reprosez mai tarziu ca nu l-am dus la medic?
Spre exemplu la problema cu testicolele si sotul meu zice ca i se pare ca ar fi cam prea lasate. Acum el e barbat ... daca mi se parea doar mie as fi zis...dar si lui?
De asta va intreb voi cum ati procedat. ca daca le intreb pe mamele sau soacrele noastre cum au facut ele cu baietii lor acum 30 de ani...habar nu au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

baiatul tau te lasa sa te uiti la testicolele lui? Ca al meu se crizeaza cand mergem la dr si e acolo asistenta, degeaba ii explic ca doamna asistenta nu de aceea intra in cabinet sa-i vada partile intime

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

Mai ce sa zic de lasat nu prea ma mai lasa in ultimul timp, dar am incercat mai pe furis sa-l observ
El e foarte apropiat de mine, dar e adevarat ca a inceput sa-i fie rusine.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ai putea sa mergi doar tu sa discuti cu un medic urolog, presupun (dar poate gresesc, totusi) ca este cel mai potrivit specialist in "anatomia" organelor genitale masculine si ar putea sa-ti linisteasca eventualele temeri. chiar asa, stie cineva ce medic specialist se ocupa de acest gen de probleme ?

ma gandesc totusi ca e devreme sa-ti faci probleme in legatura cu "acea zona", pentru ca dezvoltarea fizica la aceasta varsta se face "pe bucati", unele organe si extremitati cresc rapid si par disproportionate fata de restul corpului. in plus, nu exista nici musculatura, nici stratul de grasime al adultului, de aceea vi se pare voua ca "atarna" ceva...

eu am remarcat, de exemplu, la baiatul de 13,5 ani al unor prieteni apropiati (pe baiat il stiu de cand avea 11 ani), ca s-a lungit dintr-odata, pare extrem de slab, gatul subtire, capul prea mare in raport cu corpul, urechile si nasul i s-au marit, degetele de la maini au crescut si pare stangaci in miscari, zici ca e dezarticulat

cu ceva timp in urma m-am uitat pe fotografii vechi, din perioada cand aveam 13-14 ani. ei bine, am remarcat ca mai toti colegii mei de clasa,inclusiv eu, aveam o problema comuna : nasul prea mare in raport cu fata. asta e varsta la care incep sa "creasca" si sa se formeze trasaturile. probabil acelasi lucru se intampla si cu restul corpului.

off-topic rau de tot : voua nu vi se pare ca multi dintre baietii de 14-15-16 ani arata jalnic dpdv al constitutiei fizice ? majoritatea celor pe care ii vad si ii observ sunt slabi, fara fund, cu picioarele scurte, umerii ingusti si spatele cocosat, isi mai fac si frizura aia idioata, cu creasta in crestet si breton pe frunte, se imbraca cu blugii aia scurti in tur si atarnati pana la jumatatea coapsei, ma mir cum de nu raman cu fundul descoperit. o fi de la alimentatia deficitara, lipsa de miscare, faptul ca nu fac sport, nu stiu, dar zau ca foarte multi arata jalnic la corp. nu mai vorbesc despre fete, foarte multe sunt micute de statura, cu fundul mare si picioare scurte, grasute de li se revarsa colaceii peste blugii cu talie joasa. dupa revolutie a fost o "explozie" de adolescenti inalti, frumosi, bine facuti, acum parca arata din ce in ce mai rau multi dintre adolescentii de azi...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

am uitat sa zic de coaste: al meu e slab de vreo 10 ani. Pana atunci era bine legat, cu burtica de bebe, dar pe la 3 ani burtica a disparut, si de atunci avem bete lungi in loc de picioare, coastele le putem numara si fara roentgen. La 160 cm (poate o idee mai inalt) are 38 de kile.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Coastele mai proeminente doar pe o parte a corpului pot fi semn de scolioza, care, de obicei, se agraveaza la varsta asta. Pentru asta e suficient sa-l vada un ortoped sau un medic FRM care il va dezbraca doar bust!

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Sa-ti raspund la obiect :am mers la medic cu el dar nu pt un examen fizic complet,asta il face cu echipa o data pe an si e obisnuit atat cu colegii (doar la dusuri se vad goi unii pe altii) cat si cu medicii de la Clinica sportiva.

Si al meu are extremitatile uriase,ma refer la maini sunt ca lopetile cat si labele picioarelor,poarta 45 la adidas.Adaug ca are 14 ani si 3 luni.

Pe mine baietii nu m-au mai lasat sa-i vad goi de pe la 7 - 8 ani si am respectat asta,acum cel mult apar accidental in chiloti insa se jeneaza si asa.

Eu nu l-as duce la un doctor necunoscut ,eventual l-as duce in primul rand la cel de familie daca este obisnuit cu vizitele la acesta si nu i-as face un examen general din prima.

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui CorinaDani

ia intreaba-l pe sotul tau, daca a facut armata, cum s-a simtit el la examenul medical obligatoriu, cand a trebuit sa stea gol-pusca in fata unor straini ?



Comparatia nu e corecta; la examenul pentru armata baietii aveau 17-18 ani si eu n-am auzit de traume lasate de eveniment. Mie, personal, nu mi-a pasat deloc ca stau dezbracat la "vizionare" si nici n-am vazut vreunul sfios, chiar daca in comisia respectiva erau si femei. Era, pur si simplu, o treaba care trebuia facuta. Singura dilema a ramas de ce a trebuit sa fiu tot dezbracat la examenul psihologic...dar asta-i altceva.
La 13 ani se schimba situatia, dar nu se schimba absolut deloc scopul: copilul trebuie controlat. Daca controlul vizeaza si partile intime, sunt sigur ca tatal poate avea o discutie care sa-l lamureasca si pot merge, impreuna, sa discute cu un medic. Si, in general vorbind, tatal poate lua intreaga problema asupra sa, daca baiatului nu-i este la indemana prezenta ta.
Stii, aici nu-i vorba ca s-ar rusina el de tine ca-l vezi gol, dar sigur se poate rusina ca discuti, cu el de fata, cu cineva despre trupul lui. De aceea cred ca tatal e mai nimerit, iar implicarea ta mai discreta.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

ce va oripilati asa de mersul la medic? ce se duce la protv sa dea spectacol in pielea goala?
la noi in Germania se face anual un consult medical copiilor, la medicul de familie. si medicul il examineaza, ii vorbeste, ii explica de ce il examineaza, il intreaba daca doreste sa se dezbrace, daca nu vrea e ok, nu-l obliga nimeni. doctora noastra de familie mi-a spus ca majoritatea copiilor-adolescentilor accepta sa se dezbrace pana la chilot, unii chiar si fara.

nu cred ca trebuie indus copilului ca e rusine sa te vada medicul dezbracat. medicul ptr asta este, sa consulte corpul uman, acolo unde este necesar.
si cred ca nici nu e necesar sa-i spui ca-l duci de anume la doctor sa vada medicul ce si cum si pe unde. poti sa-i spui doar ca e un control anual, pe care trebuie sa-l faca orice copil.

si fiimiu e insirat pe ata, slab de poti sa-l sufli. sa nu ma intrebati de cate ori mananca pe zi....nu se cunoaste deloc. dar e sanatos si asta conteaza.


*********************
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*


Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori!








Mergi la inceput