Zmeurici de iulie-august 2009 (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Bely, multa sanatate! cum stati cu mersul?

Lucialu, da, asa este, nici eu nu ma asteptam, cind m-am intors la munca la 5 luni eram convinsa ca o sa pierd laptele; Insa el a avut grija sa recupereze, am lapte, ciclul mi-a venit abia la 1 an si 2 luni, chair si cind am vrut sa il intarc si l-am tinut departe 3 zile si am luat homeopate nu s-a dus
eu am supt pina la 2 ani si faceam prapad, nu vroiam altceva, si vorbeam perfect si ii ziceam mamei "te rog frumos, mai da-mi putin, putin :-)", asa ca, eu cum sa ma indur sa ii iau ce iubeste mai mult?? este topit dupa.
Vinete coapte, mm-mm, ce imi place salata. Merge cu ceapa sau usturoi sau maioneza, eu o prefer pe cea simpla cu putina ceapa. mai e o varianta cu iaurt cred, ceva gen arabesc.

Motana, nici eu nu ma fac vegananu sint carnivora, insa imi plac lactatele si ouale, si apoi mi se pare foarte complicat sa maninci vegetarian, iti trebuie timp si bani multi, ca tot ce este mai ales iarna, costa mult. asa imi plac foarte tare legumele, salatele, fara fructe sint moarta[:D, dar totusi raman la parerea ca este f complicat cel putin pt mine si familia mea, majoritatea facindu-se pe loc, nu prea de pe o zi pe alta (cel putin la salate). probabil ca daca iti dicteaza corpul sa fii vegan, atunci nu ai incotro, sau simti repulsie pt tot ce provine de la animale.

nu am inteles niciodata de ce doar mierea este permisa (tot luata de la gura albinelor este). chiar am vazut o tipa la tv, care nici macar haine nu cumpara, daca aveau continut de matase.

anyway, fiecare stie ce e mai bine pentru persoana sa, si sa faca asa cum se simte cel mai bine


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Lucialu, extractul e din muguri de brad, nu pin. Legat de vigantol eu sunt mai codasa la administrarea lui, mai rarut ca tot uit de el, iar pediatra mi-a zis sa nu i-l mai dau direct in gurita ca nu are efect, trebuie sa i-l dau in lingurita cu mancarica sa se duca direct in duoden sa se amestece cu sucurile gastrice, ca altfel e de degeaba, in concluzie noi l-am luat cam degeaba ca nu i l-am dat in lingurita cu mancare, dar eu zic ca nu are nici o treaba cu vigantoul si poti sa le administrezi pe amandoua.
Legat de faptul ca e mai acloolic, la noi nu au fost probleme, l-am amestecat in paharutul lui cu cantitatea de apa pe care o bea el si l-a dat pe gat rapid.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Venim si noi sa le uram Ioanelor si Ionilor LA MULTI ANI!

A si eu unul acasa ce trebuie sarbatorit (sotul) insa abia maine ne inarmam cu toate pentru un gratar si invitati. Astazi vom fi doar noi 3 si niste spaghete ca asta am in plan..sa vedem si cu ce sos ca sa ii placa si Evei.

As face si eu un tiramisu daca imi dati o reteta delicioasa..plss......daca nu, poate o crema caramel rece cu sos de rom...mmmm....

Eva de 2 zile a trecut la un al nivel al patutului si anume am scos o margine de protectie de tot..a ramas patul in 3 margini si acum se poate urca si da jos din patut singura (nu e o noutate ca oricum face asta in pat si pe canapea) insa e altceva pentru ca e patutul ei si sper sa ajunga sa se duca singura la culcare daca ii e somn sau sa se trezeasca sa se dea jos fara sa ma strige sau sa faca ce vrea ea.
Ea oricum stie ca acolo doarme si cand ii e somn zice "nani, mami" si ma trage de mana spre patut...si daca pana acum trebuia sa o iau in brate si sa ne plimbam ca sa o adorm fie pranz, fie seara apoi sa ma aplec peste margine cu grija sa o las in patut, acum mergem la patut si hopa sus la nani, cu mine langa ea pe jos evident dar dureaza vreo 3-5 minute. Imi era frica sa nu cada insa noaptea ii pun o paturica si vreo 2 pernute ca protectie, trag perdelutele si nani..singer parca doarme mai bine.

Asta e, cresc copii astia cu o viteza...mama mama..si habar nu am unde se grabesc asa...

Fug sa dereticesc si poate sa ma pun si eu in pat un pic ca mi se inchid si mie ochii ca fiica-mi mai devreme...



-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Lucialu, exista o explicatie, clar: cit ai numai un copil, tu esti partenerul de joaca sau de orice alta activitate. chiar pina sa il am pe daniel, faceam jocuri cot la cot, desenam carti intregi de colorat, si cite si mai cite, tragea de mine si citeodata chiar nu aveam timp si ii spuneam "am treaba" si spunea si ea "da, ai teaba". mama, si eu ce mai asteptam ora de somn!! (si acum o astept! doar la el, ca ea nu mai doarme acasa la prinz, doar la gradi). acum mare parte din timp se joaca impreuna -si doamne, ce frumosi sint, toata ziua se iubesc si se imbratiseaza; se mai "cearta", dar rar, cind ea are anumite activitati si el o deranjeaza, ii fura culorile, sau mai stiu eu ce. dar ea se pune la mintea lui, merge in 4 labe cu el, se tavalesc, etc. ii las de obicei in sefragerie cind sint la bucatarie cu celelalte usi inchise sa ii pot auzi, si rebe ma striga daca face ce nu trebuie si intervin, sau ma uit eu pe furis.

Corina, nu am auzit de modalitatea asta de a-i da vigantolul. si rebeccai numai picurat direct ii gura i-am dat (atunci cind nu uit, bineinteles, ca si eu uit f des).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Aaaa mai vroiam sa felicit mamicile care inca alapteaza, f f f frumos si f f f bine ..e cel mai bun lucru pentru bebic.
I-as fi dat si eu Evei mai mult decat 1.2 ani insa la mine de dusese de tot si cum ii dadea in ultima perioada numai noaptea era cam spre sfarsite....cum nu i-am mai dat a disparut de tot rapid in vreo saptamana..am mai avut niste dureri la san dar lapte ioc..

So..go mama..tzitzi rules...

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

lucialu
patriciaA tot asa, adica nu merge singura, doar daca se tine de degetul meu sau roata de masuta,pat,fotoliu.. busileste de zor,se ridica singura in picioare se aplauda dar apoi se aseaza in fund. Ii e frica, cred ca de cand a cazut de si-a spart dintisorii, pt ca daca-s la o distanta foarte mica de ea tot nu porneste la mine numai daca se prinde de deget. Voi ati mai progresat?
Mamici care mai alaptati si eu va felicit, chiar sunteti de admirat, si eu aveam in gand sa-i dau zmeurici tzitzi mai mult timp dar nu a vrut, abia am dus-o pana la 9 luni si de la 6 luni ea nu se mai trezea noaptea pt papa,nici bibe nici san nimic nu-i trebuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Blanca, petrecere frumoasa!am vazut si pozele voastre, foarte frumoase, am vazut ca te-ai facut mai roscata, adr te-ai si tuns mai scurt sau e prins?

eu fac niste spaghete asa bune, cu ciuperci, sunca praga, ceapa si suc rosii+condimente pentru paste, ies o minunatie, as manca paste zilnic.

Bely, parca mici progrese face, dar mai mult atunci cind nu realizeaza. sta tot timpul in picioare, rezemat de orice, si daca e rezemat cu spatele si butoneaza atent la vreo telecomanda sau telefon, face si citiva pasi, apoi isi da seama si se lasa in fund.
se baga unde este colt la perete si sta in picioare cu spatele la perete mai nou(asa a invatat de fapt sa se joace dea v-ati ascunselea cred); sa mai vedem zilele astea, ca ar cam fi cazul. succes si voua, cred ca sintem chiar ultimii
despre alaptat, daca ea nu a vrut, nu ai de de sa iti faci mustrarinoi astea care am mai ramas, copiii sint de asa natura de nu ne lasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Alinutza,Patricia,multumim pt. complimente.....L-am vazut si pe Eric-frumosul,e dulce-dulce si are niste ochisoriiiiSeamana incredibil si cu mami,si cu tatiBelyyyyyyy,deci de luni si tu la SB?Si eu vreau o reteta buna de tiramisu,nu a notat nimeni reteta Inutsei?Blanca,sa-ti traiasca sotiorul......Lucilau,las' ca m-a frecat juniorul la somnul de pranz....doarme de 30 de minute,el,care era la nani max. la ora 13.....Si l-am adormit in brate ca,deh,l-au rasfatat buniciiPooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Eu am o reteta de tiramisu de la niste doamne educatoare, super meseriase cu dulciurile.
Reteta
2 pachete de piscoturi(eu iau cam 3, mai bine sa-mi ramana)
800ml smantana (smantana trebuie sa fie mai grasa ca sa se poata bate frisca)
2 cutii mascarpone(500gr)
cafea sau nes
3 pliculete zahar vanilinat
3 linguri cogniac
Se bate smantana cu zaharul pana se face frisca(eu pun direct zahar pudra)se adauga mascarpone lingura cu lingura, zaharul vanilinat si se da la rece.
Se face o cafea mai tare, se raceste, se adauga si alcoolul,
Se inmoaie piscoturile, doar se scufunda in cafea si se aseaza un rand de piscoturi scufundate intr-o tava, apoi un strat de crema apoi inca un strat de piscoturi imbaiate in cafea si apoi iar crema, iar la sfarsit eu pudrez cacao, se poate pune si nes.Se da la rece cateva ore si apoi POFTA BUNA!!!
In loc de cafea, eu am facut cand alaptam cu ciocolata calda si a iesit foarte bun.

La multi ani si din partea mea celor care poarta numele Sfantului Ioan!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Si eu m-as baga la dieta. Una care sa tina pana in 28 ianuarie si sa dau jos 5 kg pana atunci. Din 29 ma duc din nou la ski pt o saptamana si acolo nu stiu cum fac ca numai nu slabesc chiar daca fac miscare. Deci 5 kg in 3 saptamani. Ceva sugestii...??

Mergi la inceput