Copii din '95-'96

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Am revenit, si voi nu . . .

Agho felicitari pentru nota de 10. Sa o tii tot asa. Eu am avut acu vreo 2 saptamani o festivitate de premiere la Univ. Am fost sigura sa fie si baietii prezenti, sa le demonstrez ca se poate. Si plus de asta, tocilarilor li se atarna de gat alte "stergare" la festivitatea de graduare.

Mihaela ce silitoare fete ai. Silvia e simpatica foc, cum isi face ea probleme de pe acuma, ca nu v-a face fatza la materia de anul viitor.
Imi pare bine ca Ovi e bine, si ca nu a ramas cu semne permanente din vacanta.

Mihaela felicitari copiilor pentru rezultatele bune, mai ales lui TY, ca nu e usor, si totusi trece printr-o perioada de acomodare si adaptare.

Andra Elliot e tare secretos cand e vorba de fete. Stiu ca sta pe FB pe chat. De iesit nu si-a exprimat dorinta sa iasa la un film, etc.

Vic vad ca santeti in vacanta serioasa de nu mai treci pe aici.

Mara sper ca toate sant bine cu TB si a-ti revenit la rutina de zi cu zi.

La noi s-a schimbat ora duminica, si eu tot fac eforturi de reacomodare. Pana la vara, ma obisnuiesc si eu . ..

O zi buna fetelor, sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Buna, tuturor!

Sanca, chiar nu stiu ce sa-ti raspund la asa-numitele probl. de comunicare si intelegere cu Elliot. Retetele cred ca se aplica individual, de la caz la caz. Probabil cel mai bun raspuns e cel pe care ti-l poti da tu insati.
Noi avem altele.De ex., a avut fi-miu o discutie cu mine, cu noi, dupa ce s-a vazut cu niste prieteni in we. Discutia a pornit de la faptul ca prietenii stau muuuult mai muuult pe calc. si pana la ore trecute de miezul noptii, ceea ce la noi nu se intampla, Si a concluzionat el ca ar avea niste probleme!... I-am zis ca poate sa stea 4 ore pe calc., daca tine cu tot dinadinsul, dar la 2 zile... Uite asa poate actiona influenta grupului. Insa nu ma las usor convinsa pt. ca am argumentele stiintifice de partea mea.
De curand, ne-a povestit chiar diriga Anei ca un prieten de-al dansei, datorita muncii indelungate la calc. a ajuns sa nu mai poata lacrima si efectiv are nevoie de un substitut, adica foloseste lacrimi artificiale, ceea ce nu e deloc usor pt. mentinerea unei stari de bine a ochilor, a vederii.
La capitolul activitati casnice, noi recompensam mai putin in bani. De fapt, daca stau bn si ma gandesc, mai deloc. Am instituit un program de curatenie, se pare ca fiecare ne-am asumat niste sarcini si aproape ca a devenit o rutina activitatea de curatenie din we.
In alta ordine de idei, te felicit pt. rezultate, pentru festivitatea de premiere! Ma bucur ca ai avut grija sa-ti inviti si copiii. Multumesc si eu pt. felicitari!

Andra, asteptam sa mai scrii si aici, dar bag de seama ca te- atras celalalt subiect deschis.

Mihaela_s, felicitari si mult succes si tie! Cred ca-ti dai seama, ca aici lucrurile sunt mai putin dificile la examene. Multa bafta in continuare si conversatie placuta pe skype cu Silvia si toti membrii familiei! Ma bucur ca Ovi e sanatos! Munca multa vad la Diana! Cautari de informatii pe net ca sa fie bine la stiinte sociale. Nu prea vad in ce context e tema respectiva inclusa, dar ce pot sa zic?!... asa o fi la voi acolo! Silvia vad ca nuse da la o parte, vrea sa faca performanta la toate, la scris carti, la desenat si la matematica!... E draguta foc!

mhldvrc, asa des pleaca Mihai de-acasa?!... Cam costisitoare plecarile astea! Si cred ca ai de munca dupa ce vine acasa. Ma bucur ca ai scris si despre Ty. Felicitari si ei! Cred ca se descurca onorabil si asta e foarte bine! E un copil bun! Felicitari si tie!

Eu am cateva chestii haioase sa va povestesc.
De martisor, de ex., s-a tuns scurt, ziceai ca e de la puscasii marini. La o zi, doua, dupa -aceea, o colega il intreaba: - Te-a pus mama ta sa te tunzi asa?!... El raspunde : - Nu, eu am vrut. (In sinea mea gandesc : Of! Si fetele astea!)

Nu stiu daca inainte sau dupa aceea, i-am luat special lui, un fixativ. Il foloseste ca sa-si aranjeze putin freza, mai in sus, asa.

Intr-o zi, cums e simtea el bine in pielea lui, cu un tricou negru care urma oarecum linia corpului, il ridica in picioare profesoara de istorie ca sa-la sculte. Dna il vede si-l intreba daca face gimnastica? El raspunde : Nu. - Dar faci vreun sport? Iar raspunsul vine: - Nu. Dar arati de parca ai avea grija de corpul tau! - se mira profesoara (femeie in varsta, serioasa). El raspunde: - Stiu. Sunt frumos! (Toata lumea rade, inclusiv dna).
A doua zi la scoala, o colega il intreaba: Faci vreun sport? - Nu. Sunt frumos!...

Iar la ora de geografie a inaugurat profesorul o metoda de invatare prin joc, pe echipe. Si cum fusesera anuntai ca vor fi 2 echipe, multi colegi se intrebau in ce echipa vor fi, daca vor "pica" cu and. ca sa fie mai sigur ca vor castiga. Culmea, ca asa a si fost. Au castigat si And a marcat puncte.

Ca va spun repede-repede si despre Ana, si ea s-a intalnit cu 2 colege in ultimele doua we, ca sa faca diverse proiecte pe teme ecologice. A trecut si ziua apei, dar stati linistite ca vine si ziua pamantului, asa ca povestea continua!...


O seara buna si va rog sa mai scrieti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Ziua buna si de la mine!

Scriu acum caci am timp, am o pauza pana luni cand incep materia noua si ultima din semestrul acesta. Am terminat cu cea dinainte, a fost foarte greu. A fost o materie teoretica, de filozofeala si povesti pe marginea eticii si comunicarii in sanatate, in raportul cu pacientii, am citit legi si am invatat despre ce inseamna structura plata in organizare, specifica tarilor nordice(unde leaderul e de fapt numai ca sa ia decizii dar se consulta si tine cont de parerea fiecaruia). In fine, mie mi-a fost foarte greu din cauza limbii, caci e limba de specialitate si eu nu am intalnit-o pana acum. Bine ca s-a terminat insa cu bine, asta conteaza mai mult decat orice. Materia mi-a placut la nebunie, ceva nou si interesant, am avut multe de invatat, mai ales eu venind din cu totul alta cultura si obisnuita cu alt sistem de sanatate. Toti colegii mei au scris povesti in care au criticat sistemul de sanatate de aici . Eu insa l-am laudat.

Sanca, te-ai obisnuit cu ora de vara? Urmam si noi, sambata.

agho, ce simpatic Andrei! Iar Ana, vad ca e prinsa tare cu ecologia. Poate o vedem peste cativa ani pe la Green Peace! Bravo, imi place entuziasmul ei. Succes mai departe!
Nu am inteles insa ce nu ai inteles despre Diana. Aici au la scoala ore in care studiaza informatii de pe net, fac proiecte si apoi le prezinta la clasa, totul studiat de pe internet. Asa ca prima sursa de cautare e netul. Deh, era informaticii! La fel e si la noi la facultate...avem carti ca bibliografie dar avem si site-uri in care citim informatii. Avem biblioteca pe internet, a facultatii, unde poti intra numai ca student si cauta in baza de date articole pe internet, din anii '70 incoace. Am avut nevoie de articole la materia asta de ex., ca sa le facem rezumat si e o baza enorma in care sa cauti...majoritatea articole in engleza.
Comunicarea aici la scoala Dianei e facuta numai pe internet. Au un site al scolii unde profesorii scriu absolut tot. Acolo se trec notele, unele chiar inainte sa ii anunte la clasa. Au si parintii acces, desigur. :) Cand copilul e bolnav, e suficient sa scriu un email la "site" adica la cel care se ocupa de el si profesorii stiu ca Diana nu merge la scoala in ziua respectiva, caci e bolnava.
La noi la facultate e la fel. Toate notele sunt anuntate pe net si le vezi numai tu pe ale tale. Comunincarea iar, e foarte mult bazata pe site-ul facultatii. Pentru ca sunt studenti care nu merg la curs de ex. si profesorii pun totul pe site. Toate, dar absolut toate cursurile le gasesti acolo, in timp real. Adica inainte sa predea profsorul, incarca cursul pe net. La clasa se face numai prezentare in PP, profesorul vine la curs cu laptopul si il leaga la proiector. Pe site se gaseste acea prezentare PP...Hai ca te-am innebunit :)). Ma opresc aici. Dar asa e si la Diana la scoala, acelasi sistem si stil...
Eu ma ajut de internet mai ales in cazurile in care manualele sunt in engleza(si la multe materii e asa) si am nevoie sa citesc in suedeza ca sa stiu sa redau. Caci eu inteleg in engleza si as sti sa redau in romana, insa in suedeza mi-e greu daca nu citesc si informatii in suedeza. Cam asta cu internetul la noi :)). Recunosc ca as fi moarta fara el! :)

Zile frumoase si insorite la toata lumea!


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Hai sa mai intru si eu, sa va salut, si sa va felicit si pentru copiii buni, cu note mari, si pentru notele mamicilor studioase.

Eu sunt prinsa in serviciul de zi, orele de munca suplimentara care s-au mai inmultit, am inceput si scoala si incerc sa tin pasul cat de cat si la studiu, plus copiii cu lectiile si solicitarile lui, si ma mai vrea si barbatul prin preajma. Scurt tare timpul, zau. Si daca mai adaug si ca am schimbat prefixul intre timp, mai pe tacute, intelegeti de ce nu am apucat sa trec pe aici.

Am avut si noi discutii legate de invatatul copiilor - mai ales al lui Daniel, caci la el rezultatele conteaza de-acum mai mult. Si la noi stilul de invatat e asemanator cu cel de la mihaela_s. Copiii au cate un proiect si isi cauta singuri informatia pe internet. De exemplu, Daniel a avut la geografie un proiect despre un vulcan la alegere. Si-a ales unul din Hawaii, a cautat info si poze, harti etc pe internet si le-a pus frumos in proiect. A luat 27 din 30 de puncte - un punct fiind pierdut, de exemplu, pentru ca a dat locatia pe glob cu coordonate, dar nu a zis ca-i in Pacific. Azi a avut de predat alt proiect, cu informatia din tabara de geografie de 3 zile, de pe internet si din manual.El a ales sa-l faca sub forma de power-point, desi mai aveau si alte variante. Iar parte din nota e pentru cum foloseste tehnologia (computer, soft, font etc). La mate parte din nota e pentru cum foloseste calculatorul stiintific. La engleza au de cautat articole, caricaturi, versuri de cantece, poeme etc pe anumite teme, uneori tema data, alteori la alegere. Si apoi le au de comentat. Acum, de exemplu, Daniel lucreaza la ceva pe tema "depresie", cu un poem dat de porofa, versuri la un cantec gasite de el, si articole de pe net. Cred ca doar la mate, fizica si chimie foloseste calculatorul mai putin, desi prefera manualul pe CD, deci tot pe computer, decat pe hartie. Plus ca-si mai cauta info si definitii la termenii pe care nu-i intelege la materiile astea la scoala sau din manual - tot pe net.

Mihai a facut trimestrul asta un proiect la scoala, tot pe calculator si cu info de pe net, despre dezastre naturale - cu atatea intamplandu-se in jur intr-un timp asa de scurt, nici nu-i de mirare. El a ales sa faca despre tornade, dar a fost interesat sa studieze si cutremurele, si vulcanii. Ba a venit acasa si mi-a aratat si mie simulari pe net, cred ca pe site la national geografic. E drept, a citit cate ceva si prin carti, dar netul a fost mai usor si rapid de accesat.

Chiar ma gandeam zilele astea ca in 10 ani nu stiu cate carti vor mai fi publicate pe hartie. Probabil se va perfectiona varianta e-book.

Si noi schimbam ora pe 3 spre 4 aprilie. O sa fie mai lumina dimineata, dar va veni noaptea mai repede. Deja se simte toamna de multisor, ba chiar ceva senzatii de iarna, alternand cu ratacite zile de vara. Si ploua. Si iar inunda raurile pe alocuri si se rup poduri sau sosele. Asa ca am emotii cu tabara de o saptamana a lui Mihai saptamana viitoare.

Va doresc spor si putere in toate, si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Salutare!!!
Daca tot este sarbatoare azi ,am timp sa-mi fac de cap pe net.


Anca
si au fost impresonati baietii de festivitate?
Despre adaptarea la ora de vara ...si la mine e nasol ,ca se scurteaza noaptea care la mine este oricum scurta

Agho
-despre calculator poti sa-i spui lui Andrei ca nu este singurul "cu probleme" ,Robert nu are voie nici macar o ora pe zi ,jumatate de ora si nu in fiecare zi asa ca....

-despre scris ,uite ca m-am mobilizat de dragul vostru si scriu dar sunt curiosa la ce subiect m-ai citit ca eu is sclerozata si nu-mi dau seama

-despre influenta grupului,nu cred ca exista parinte de adolescent sa nu se lupte cu asta

-despre recompense si curatenie ,nici la noi nu se practica recompensa pt asta deoarece mi se pare normal ca fiecare sa aiba responsabilitati conform varstei
aseara de exemplu Radu si Robert au fost bucatari,au pregatit cina si ne-au asteptat cu masa pregatita cand am venit noi de la cumparaturile saptamanale.Ca obligatii permanente au de facut paturile lor,ordine in camera,sters praful,de aranjat hainele in dulapuri ,Robert face piata in mod frecvent,spala vasele atunci cand le vine randul.
Si cei mici au responsabilitatile lor pe care le indeplinesc cu placere si deseori le si depasesc,Edy m-a rugat dimineata sa-i dau un lighean mic ca masina de spalat si-a terminat programul si se descurca el sa scoata rufele ,le-a dus la baie si era foarte mandru de el si de laudele primite.

-despre "sunt frumos" si ai mei sunt "modesti" nevoie mare

-despre proiecte ,si Robert a avut de realizat un proiect cu ocazia Zilei Apei si a Padurii insa el nu a lucrat in echipa,ci singur,a facut un slide-show foarte frumos cu imagini cu paduri si ape comentate in versuri si cu o linie melodica deosebita ,profesorii si directorul au fost foarte impresionati.

Mihaela_s ma inclin in fata perseverentei si fortei cu care iti urmaresti obiectivele si iti doresc mult succes pe mai departe.Ai dreptate in privinta internetului ,este o baza uriasa de informatie si e pacat ca la noi nu i se acorda importanta cuvenita,deasemenea metoda de comunicare intre profesori ,elevi si parinti prin intermediul lui mi se pare foarte buna si economica,astfel esti in permanenta la curent cu ce se intampla.

-despre Silvia,m-a impresionat cu grijile ei in ce priveste matematica cu toate ca sunt convinsa ca se v-a descurca excelent

-ma bucur ca Ovi a trecut cu bine si fara urmari peste evenimentul nefericit.

-despre Diana ,asa mama asa fiica la cat mai multe MVG.


Mihaela rock ma bucur pt Ty si Mihai

Vic cu scuzele de rigoare pt intarziere,iti urez La multi ani cu sanatate si fericire!!!

- felicitari lui Daniel ,27 din 30 mi se pare un rezultat bun

-sper ca Mihai sa aiba vreme buna in excursie

-despre carti versus internet,ai mare dreptate si eu ma intreb cat timp vor mai fi publicate pe hartie.Personal consider ca computerul nu egaleaza placerea pe care o ai cand deschizi o carte ce te invaluie cu mirosul de proaspat tiparit sau indelung rasfoit.Din pacate am prea putin timp pt citit insa nu renunt la aceasta placere a mea chiar daca am prilejul de a mi-o satisface doar vineri seara cand zac in baie.
La noi preturile cartilor sunt prohibitive,cand cumpar cate una pt mine sau pt copii am senzatia ca mi-am/ne-am facut un cadou.

Va doresc un weekend minunat

Andra ,mamica de 3+1 album no1 albumul no2

Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Vic, of, ce neatenta sunt!!! Te pup dulce, sa fii tu sanatoasa si sa te simti bine in anii tai!

mihaela_s,
Andra,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Buna dimineata!

Vic, sanatate, numai bine si multe realizari

Scuze, iar n-am mai intrat de-o vesnicie

Sanca e adevarat ca nu-i usor, dar ea a ales asa , cat despre acomodare, ce sa zic , acolo este acasa pentru ea Abia am convins-o sa vina in vacanta (cica sta destul in vara), daca n-ar fi Skype-ul as uita si cum arata

Agho, da, au mult de muncit cu decolmatarea unor galerii nou descoperite in www.speofv.go.ro/arhiva/arhiva.html" target="_blank">Polovragi. Vine ca purcelul, dar eu foarte rar ii spal echipamentul, asta-i treaba lui.

E destul de costisitor ... la inceput, pana am facut rost de echipament(care-i cam scump) ... dupa care, banii de benzina pentru plecarea in ture si apoi stagiile care se platesc, dar asta e ... ca sa nu mai zic de cazare(cand se sta mai multe zile), mancare si ceva bani de buzunar. Ii place foarte mult speologia, asta vrea sa faca si in viitor.
S-a schimbat Mihai , are rezultate bune si la scoala, nu-mi vine sa cred ca-i baiatul de care va spuneam candva. Ei, mai are el mici scapari, inca sufera de boala contrazicerii si de "eu stiu mai bine" dar trecem noi si peste astea

pisicile meleDulciuri si www.onetruemedia.com/shared?p=925050778218a8309405fd&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">M & Ty de si


Orice lucru bun in viata e ilegal, imoral sau ingrasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

mhldvrc, multumesc ca mi-ai raspuns! E foarte interesant ce face Mihai si prietenii lui din asociatie! M-am uitat si pe site-ul lor. Un mare bravo! Si e ff frumos ca mihai si-a canalizat deja eforturile intr-o directie si nu pot decat sa-i doresc muuult, mult, succes!
Iar tie, felicitari ca ai reusit sa-i intelegi pasiunea si sa-l sprijini!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mhldvrc spune:

Uf, iar n-am mai intrat o perioada si am ramas in urma cu niste urari
Andreea ,sanatate si numai bine Mihaela sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii.
Crisseis

Sunt iar singura, Mihai e plecat la un stagiu in Closani, iar Tatiana ajunge abia saptamana viitoare. Va doresc o saptamana minunata

si

de si


Orice lucru bun in viata este ilegal, imoral sau ingrasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Andreea si din partea noastra, scuze de intarziere. Uite asa mai scoatem si noi capul din barlog, cu aniversarile .

La noi noutatile sunt tot testele Dianei, o tine asa de vreo doua-trei saptamani, invata mai mereu. Azi are test la muzica, sa recunoasac instrumente muzicale si doua zile am tooooot ascultat fragmente de piese simfonice cu solo-uri. Mi se pare greu, ea le stia :). La ce a dat pana acum a luat calificative maxime sau cele urmatoare, asteptam inca rezultatul la matematica, a fost prima data cand Diana a facut si toate exercitiile de MVG...sa vedem. E tare ambitioasa si imi place, invata si se straduieste sa ia calificative cat mai mari. Recent am aflat ca numai calificativele din clasa a 9-a conteaza la admitere la liceu, astea din a 8-a nu...dar conteaza sa ai calificative mari ca sa poti tine stacheta ridicata. Sper sa o tina tot asa!

Eu cum ma stiti, cateva zile acasa, cateva zile la Kalmar, ciclic. Nu avem vacanta pe Paste, numai vineri si luni liber. Tot e ceva...dar copiii au o saptamana si lunea dupa Pasti. Voi termina in 3 iunie cand am si examenul la materia asta, apoi am doua luni jumate vacanta, din care una jumate voi munci la laborator.

Si numai bine la toata lumea!



vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput