Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Lili, dar o pastram si pe cea romaneasca! Nici o clipa nu m-am gandit sa renunt la cetatenia romana, doar ma straduiesc sa imi pastrez limba, le invat pe fete sa scrie si sa citeasca romaneste ...viata m-a invatat ca nu se stie niciodata pe unde te duc pasii. Ar fi cea mai mare prostie(e parerea mea personala!) sa renunt la ceea ce sunt(si suntem toata familia) si voi ramane toata viata: romanca.

Avantajele mele ar fi: pasaport suedez si implicit usurinta de a calatori in multe tari din lume fara vize(vezi America, Canada si Thailanda) . Apoi drept de vot pentru parlament, poate nu ne napadesc SD-istii .


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Tanti, acuma chiar cå sunt confuzå, ceva mai råu decat cetåteanul turmentat. Pentru cå eu stiam cå nu le poti avea pe amåndouå, fi'ncå statu' lu' Suedia asta nu te laså, ci te pune så alegi ori-ori. Nu stiu dacå e valabil numai pentru statele apartinaånd UE. Ai såpat matale bine dupå informatie si stii cå se poate så le ai pe amåndouå? Dacå e asa atunci de ce nu a primit mica mea de la nastere cetåtenia lor? Cå ma scåpa de o gråmada de drumuri si hartii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Lili, nu esti obligata sa renunti la cetatenia romana daca aplici pt cea suedeza, poti sa ai dubla cetatenie. De schimbat numele, nu il vom schimba, desi am mai glumit cu copiii pe tema asta. Noi suntem un "escu":).
Copiii nu primesc cetatenie suedeza automat prin nastere decat daca unul dintre parinti este cetatean suedez.
Mihaela, mi-ar fi placut sa mai vin odata la Visby, tare ne-a placut!
Tanti, spor la joburi si primit raspunsuri de la autoritati.

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hihi io nu- s tanti :-) dar poti sa imi spui si asa daca iti place. E foarte sigur cu cetatenia, ai dreptul sa o pastrezi pe prima. Intra pe Migratonsverket si ai så vezi conditiile în care primesti cetatenia suedeza. Nu scrie nicaieri ca ori una ori alta. În plus am prieteni romani care atunci cand au luat cetatenia suedeza au pastrat- o si pe cea romana. E 100% sigur.
In legatura cu fata ta, scrie tot pe site conditiile in care un copil primeste cetatenia. Nu e un criteriu suficient ca ccc copilul sa fie nascut în Suedia pentru ca el sa devina cetatean. Citeste pe site, e si in engleza si te lamuresti.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Pana m-am kk-it eu de pe mobil ca sunt la munca a raspuns si Anja.

Ah, pai acum saptamana asta sa fi venit, ca e speciala. Poate va ganditi pe we, ce zici? ;-)


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Mihaela, as veni, zau as veni. Insa sotu nu vrea decat cu avionu' lui si ne costa cam multicel.
Iti zic daca inchid ochii la cost si mai facem o aventura:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corianai spune:

Buna ziua,
Eu sunt mai veche pe forum dar pana acum nu am dat de topicul vostru. Si eu locuiesc in Helsingborg si fac asta de sapte ani incoace, asa ca nici macar de vreme nu ar trebui sa ma mai plang...
Mihaela uite ca ne intalnim aici pe forum pt ca din pacate familia mea nu a fost entuziasmata de planul meu de vacanta la visby asa ca am ales italia anul acesta. Dar odata si odata tot ii conving eu, asa ca o sa ne intalnim si in carne si oase, sper. Ce mai fac fetele, pregatite pt inceperea scolii?
Trevlig helg! noi in Skåne de ploi tot nu scapam, ce m-as muta si eu pe coasta de est... am fost ieri intr-o delegatie la 300km nord de stockholm, era un soare... cum ne-am urcat in avion ne-au anuntat ca ploua tare la Köpenhamn si plafonul de nori e jos, de parca se mai mira careva

Am uitat ceva... raspuuns pt concetateana mea: noi avem toti din familie cetatenie dubla, acum cativa ani trebuia sa renunti la cetatenia ta ca sa primesti suedeza, mai nou s-au schimbat regulile si ai voie sa ai mai multe cetatenii pe langa cea suedeza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

corinai, ce bine ca ai scris aici...saptamana trecuta am tot asteptat un semnal de la voi. Vazand ca nimic, am banuit ca nu ati mai venit. Nu-i bai, vine ea si vremea ta :)).
Multumesc de intrebare, Diana abia luni vine acasa(tocmai am vb cu ea pe skype, e la mama in vizita si numara deja orele) iar Silvia merge la fritids in zilele in care eu muncesc, in rest sta acasa cu mine. Chiar ieri ii spuneam ca mai e o saptamana de vacanta si apoi incepe scoala. Tare i s-a parut ca a trecut repede vacanta...
Voi? Cea mare intra la gymnasiet sau e mai mica decat Diana mea? Ca am uitat . Si cea mica parca e mai mica cu un an decat Silvia...incepeti ettan? Diana incepe a 9-a si va fi un an greu. Eu pe drumuri...dar sper sa fie bine. E o fata cu capul pe umeri, sper sa nu il piarda anul asta .

Trevlig helg la toata lumea. La mine va fi pe jumatate, lucrez sambata si duminica tura de dimineata, dar e ultimul we la munca . Dupa 18 am cateva zile libere si reincep naveta. Si scoala...


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

iuhuuu.
Am mai aparut si eu pe aici. N-am avut timp nici sa suflu' - Kristian ma alearga de nu mai poci! , a fost si nepotul in vizita (deci 3 baieti pe cap cu sotu' )
A fost si mama in ,,concediu'' in tara asa ca...
dar gata, de luni intram la normal.
poate reusesc sa ma inscriu si eu la scoala, la urma....
Va pup, cele bune.
P.S. in ce data exacta e kräftskiva asta??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

foxy, nu e o data exacta, din cate stiu eu se tine in luna august, fiecare cand doreste, dupa aparitia racilor. Noi vom avea aici pe gård cu vecinii sambata viitoare. Abia astept! Va fi din nou si "bada balja", distractie maxima mai ales pentru copii .


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput