Suedia (3)

Raspunsuri - Pagina 30

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Hi Hi Hi! Cu avionul o så ne dåm så vedem ce iese. Cu masina mmi-ar fi si mie teamå, dar asta numai din cauzå cå doar eu am carnet, nu si sotul. Pentru cå am fost la Stockholm cu masina (ne-am dus si ne-am intors in aceeasi zi) iar pisicuta mea nu a zis nici pås a stat de vorbå, a a påpat, a dormit, am trambalat-o pe la ambasadå am completat hartii, am tras-o in pozå si nimic! A fost un ingeras.

Dar ieri...a recuperat tota aråtat ce poate ea de fapt.

Ei si las' k ne ducem la noi la Romånia cum zice cealaltå pisicutå a mea si vå aducem niste soare si cåldurå cå alea de le-a adus Miha s-au terminat.

Umbrelele la control, vå rog!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Hej! Fetelor, ati adormit ? Hai mai spuneti ceva, va rog, ca sint singur la serviciu si ma cam plictisesc, iar voi stiti asa de bine sa binedispuneti omul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Keloo, cred cå fetele au plecat in vacantå care incotro a våzut cu ochii. Eu am fost cea cu ultimul glont pe teavå. In curånd må duc si eu så imi incarc bateriile. Acestea fiind zise de nu te inscrii si matale la cuvånt cå doar esti familiar cu ale locului?...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Si sa va vorbesc despre Suedia "din carti" ? :) Sau din ce ati povestit voi - ca un test, sa vedem daca am inteles bine :P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

...cu ale locului adica ale topicului idei vream sa spun e de la vremea asta neobisnuitå, am facut insolatie

Darjavascript:openWindow3('pop_new_smiles.asp') tu poti sa aduci o briza proaspåtå cu ce se mai intamplå pe acolo in schimb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Mda... pe aici se intimpla cer in general noros cu 0% sanse de precipitatii (!). Altfel, am gasit (din ckick in ckick) un articol care ma face iarasi sa ma gindesc - inutil, am primit "nu"-ul categoric acum ceva vreme - ca ar fi interesanta o emigrare in Suedia... eh, poate ajung macar in Germania daca in Franta nu pot. Daca stiti franceza, puteti citi un articol laudativ aici www.capital.fr/enquetes/economie/la-methode-suedoise-pour-surmonter-les-crises-617323" target="_blank">http://www.capital.fr/enquetes/economie/la-methode-suedoise-pour-surmonter-les-crises-617323.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

La noi nimic iesit din comun: vara, soare, balaceala...munca. Profitam cat putem, vara se apropie cu pasi repezi de final aici in nord. Saptamana viitoare e Saptamana Medievala, ultima nebunie a verii dupa care insula reintra in pacea de 10 luni...Inca ne simtim turisti la noi acasa si e tare frumos. Saptamana viitoare vor fi turnire, targ, spectacole, lume imbracata in haine medievale...abia astept!

Am fugit, azi avem zi de piscina, se anunta cald si soare stralucitor.


vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Hai hallå! Mihaela, ti-am trimis alta romanca pe Gotland, nu de alta, dar ea s-a organizat mai eficient. La mine se pare ca e mai simplu ce imi organizez de una singura (adica vacanta in Turcia), ca hazbandul lucreaza complet intempestiv si imprevizibil. In concluzie, nu stiu exact cand ajung pe Gotland, am impresia ca intai imi cumpar casa acolo (am gasit una cu 300 000 kr-excelenta)-dar de ajuns, ajung sigur. Asa ca mananca linistita mustarul, nu da banii pe posta, ca asta suedeza zau ca nu merita.
In rest, nu prea am cu ce sa il binedispun pe Keloo, vremea e placuta, temperaturi suportabile, deci copii neisterici de caldura (al meu se isteizeaza daca e prea cald-stia el unde il duc), cursuri relativ interesante daca multe lucruri nu ar fi redundante la limita cretinatatii...
Nush ce sa mai zic. Viata-i buna, berea-i scumpa, caut job in Belgia ca de Suedia m-am plictisit, deocamdata am oferta de job din UK. Si nu plec, ca na, nu pot. Si ma oftic. Ca na, pot.
Una peste alta, nu plec nicaieri, Suedia scrie pe mine, cercetez ofertele alea de case pe Gotland si astept diverse raspunsuri de la diverse autoritati suedeze. Nu e grav, doar ca dureaza.
Voiam sa o intreb pe Anya: care e chestia cu schimbarea numelui la obtinerea cetateniei? Tocmai am cunoscut un personaj care se numeste in ultimii 10 ani Israelsson Tu ce faci, iti schimbi numele, sau ramai Popescu-Ionescu-Georgescu? Imi spunea candva un suedez ca majoritatea rusilor isi schimba numele cand obtin cetatenia suedeza (au o reputatie cam dubioasa rusii aici). Ma intrebam ce fac romanii. Aia pe care ii cunosc, s-au maritat cu arabi si ii cheama Ahmadilakadir Restul, ce fac? Si e intrebare pe bune, nu fac misto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Tanti, pai cine e romanca? Nu-i pot da ei mustarul? nah am si eu un stres ca mi-am luat si mie un flacon si ne ajunge un an de zile . Asa ca al tau, nici sa vreau nu poci sa il consum. Casa cu 300 000 kr? Unde gasisi asa ceva pe Gotland, ca o cumpar eu . Trebuie sa fie på landet ca aici in oras sub un milion si ceva nu se "ezista" .

Noi mai avem un an pana la dreptul de a aplica pentru cetatenie dar nu ne schimbam numele, ca nu-i vad sensul. Toti ne stiu aici cu numele nostru, nu e greu de pronuntat si nici de scris(prenumele sotului meu e mai complicat ca e nume roman adica de la aia cu Imperiul Roman dar deja toti il cunosc) si nu am avut probleme din cauza ca numele nu e suedez. Deci noi NU. Ganduri de mutat de aici din locul asta fermecat nu avem.

keloo, la mine mai greu cu franceza ca trecura mai bine de 20 de ani de cand am terminat liceul si implicit studierea si folosirea limbii, dar am inteles ca francezii au fost pe spate de modelul suedez...eh, eu spun ca nu mai e ce a fost el in anii de glorie, ca multe se "imput" si pe aici, dar deocamdata criza a fost depasita cu succes si foarte putin simtita. Cel putin la nivel turistic, Gotlandul nu a suferit defel, ba chiar a crescut numarul turistilor anul trecut fata de acum doi ani pentru ca ccc coroana suedeza era mica in raport cu euro si suedezii au preferat sa cheltuie coroane la ei in tara. Anul asta coroana s-a intarit, dar nu s-a simtit la nivel turistic. Nu aici la noi cel putin...




vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGrigore spune:

Deja v-ati bågat in niste treburi asa de elevate si mult prea complicate pentru mine. Eu nu am apucat så må gandesc asa de departe cum ar fi obtinerea cetateniei adica ce ar trebui sa fac/em pentru a o obtine. Fiindcå nu mi-a putut explica nimeni care ar fi avantajele pentru a imi dori atat de mult asta. Nu pot sa traiesc pana la adanci batraneti cu fundul in doauå luntri cum zise 'tusha Zavaidoc, cu cetatenia asta pe care o am, asa roamneasca cum e ea? Nu de alta dar så mai am si eu scuze ca sa mai fug in tara din cand in cand...

Mergi la inceput